Hur du ställer in ett VPN på din Android-telefon eller surfplatta

Det överlägset enklaste sättet att konfigurera ett VPN på din Android-enhet är genom att installera en betrodd tjänst från Google Play-butiken. Många, om inte de flesta, leverantörer erbjuder anpassade Android VPN-appar.

Hur man ställer in ett VPN på Android

Följ stegen nedan för att ställa in ett VPN på din Android-telefon:

 1. Följ länken som din VPN-tjänst tillhandahåller, eller sök i Google Play Store efter en ansedd VPN-app. för en lista över tjänster som vi rekommenderar, se vår bästa VPN för Android-artikel.
 2. På appens nedladdningssida är det alltid en bra idé att läsa användarnas recensioner för att kontrollera att appen är legitim. Om du är nöjd väljer du "Installera."

installera en VPN-tjänst för Android

 1. Läs igenom behörigheterna som appen kräver på din enhet och se till att du är nöjd med dem. Inköp i appen behövs för att köpa ett prenumeration från appen, och varje VPN-app behöver tillgång till dina WiFi-inställningar. Inga andra behörigheter bör krävas. Tryck på "Acceptera" när du är redo att fortsätta.

Android Install 2

Appen kommer sedan att ladda ner och installera till din Android-enhet. När detta är klart, starta appen och logga in om det behövs. När du är i appen väljer du bara en server du vill ansluta till och tryck på "Anslut."

OpenVPN Android-installation

OpenVPN är nu branschstandard VPN-protokollet. Det är den som ProPrivacy.com rekommenderar att du använder under nästan alla omständigheter.

De viktigaste tredjeparts OpenVPN-apparna för Android är OpenVPN Connect och de mer fullständiga och öppen källkod OpenVPN för Android (F-Droid-version tillgänglig). följ anvisningarna nedan för att konfigurera OpenVPN på Android:

 1. Ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna från din VPN-leverantörs webbplats. Packa upp dem (vid behov) och överför till en mapp på din Android-enhet. Alternativt kan du ladda ner dem direkt till din Android-enhet och packa upp dem.
 2. Ladda ner, installera och kör OpenVPN för Android (om du inte redan har gjort det). Tryck på + -ikonen längst upp till höger på skärmen för att lägga till profil. Ge profilen ett lämpligt namn och tryck sedan på "Importera."

Android Ovpn 1

 1. Navigera till mappen där du sparat den opackade OpenVPN-konfigurationsfilen (-filerna) och välj en server (.ovpn-fil). När du importerats trycker du på ikonen tick för att fortsätta.

Android Ovpn 2

 1. När du är klar ser du servernamnet under fliken Profiler. För att starta VPN, tryck bara på den. Du kan importera .ovpn-filer för så många servrar du vill, och de dyker upp här.

Android Ovpn 3

Många leverantörer inkluderar alla nödvändiga nycklar och kontoinformation i anpassade .ovpn-filer, så ingen ytterligare konfiguration behövs. Andra kan kräva att du anger din kontoinformation och annan information. Se leverantörens dokumentation för specifika instruktioner.

Ytterligare OpenVPN för Android-inställningar (valfritt men rekommenderas)

Aktivera IPv6-routing

Du kan förhindra IPv6-DNS-läckor genom att konfigurera OpenVPN på Android för att korrekt vägleda all IPv6-trafik över VPN. För att säkerställa att detta är aktiverat följer du stegen nedan:

 1. Redigera den specifika VPN-anslutningen på fliken "Profiler".

Ovpn Android 1

 1. Se till att IPv6 -> Använd standardväg är markerad. När du är här, kontrollera också att IPv4-läckskydd är aktiverat (det bör vara som standard).

Ovpn Android Dns Leak Protection

Ladda ner Android .apk-filen

Det finns många skäl att av-Google din Android-enhet. Om du går ner denna rutt kommer de flesta VPN: er att ge dig en Android-applikationspaket (.apk) -fil med deras programvara som du kan ladda till Android.

Observera att sidbelastning av filer utanför Play Store innebär en säkerhetsrisk. Så se till att få .apk från en ansedd källa - en sådan från din leverantör. Det kan inte skada att köra en malware skanning på den heller.

 1. Ladda ner en Android File Manager-app.
 2. Ladda ner .apk-filen till din enhet. Du kan ladda ner den direkt från webben med din webbläsare, skicka den till din Android-enhet som en e-postbilaga, överföra den från en stationär dator via USB-kabel eller USB-stick, komma åt det från ditt Dropbox-konto eller vad som helst ....

Android Install Ipv Apk2

IPVanish låter dig ladda ner .apk direkt från sin webbplats

 1. Hitta den nedladdade filen med hjälp av en filutforskare (eller välj den bara i den nedrullningsbara Android-aviseringsskärmen) och välj "Installera". När appen är installerad öppnar du den.

Android Install Ipv Apk

Konfigurera PPTP- eller L2TP / IPsec VPN-inställningar manuellt

Android-telefoner levereras med en bakad in VPN-klient som stöder PPTP- och L2TP / IPsec-protokollen. Av skäl som diskuteras i detalj i VPN-kryptering: Komplett guide rekommenderar jag alltid att du använder en OpenVPN-app istället (via antingen en anpassad app eller OpenVPN för appar som nämns ovan).

Vissa användare gillar emellertid det faktum att en PPTP- eller L2TP / IPsec-anslutning kan vara utan att behöva ladda ner en tredjepartsapp. Observera att installationsinformationen kan skilja sig lite från instruktionerna nedan beroende på vilken enhet och version av Android du använder.

 1. Gå till din VPN-inställningssida. På min telefon kan detta hittas vid Inställningar -> anslutningar -> Fler anslutningsinställningar -> VPN. Välj "Lägg till VPN."

Android Install 3

 1. Ange PPTP- eller L2TP / IPsec-inställningarna som din leverantör har gett dig. Dessa inställningar finns vanligtvis på installationssidorna på webbplatsen, eller så kan du be support. Tryck på "Spara" när du är klar.

Android Install 4

Observera att användningen av fördelade nycklar är starkt rynkade från ett säkerhetsperspektiv, även om det mildras något om konton är säkrade med ett unikt användarnamn och lösenord.

 1. Välj den nyskapade anslutningen på sidan VPN-inställningar.

Android Install 6

 1. Logga in på ditt VPN-konto och tryck på "Connect".

Android Install 7

Så testar du ditt VPN

Oavsett vilken typ av VPN du använder, kommer Android att visa en liten nyckelsymbol i meddelandefältet när den är ansluten. Detta låter dig veta direkt att du är skyddad.

Android Vpn-nyckel

För ytterligare bekräftelse kan du köra ett IP-läckagetest ...

Sök efter VPN för IP-läckor

Android är mycket mindre mottagligt för DNS- och WebRTC-läckor än stationära plattformar. När du är ansluten bör du dock kontrollera om det finns IP-läckor. För säkerhets skull.

Observera att IP-adresser för privat användning - [RFCxxxx] endast är lokala IP-adresser. De kan inte användas för att identifiera en individ eller enhet och utgör därför inte en IP-läcka.

Aktivera en kill-switch

Metod 1 (Android Nougat 7+)

Nyare versioner av Android har nu en inbyggd kill-switch som fungerar med alla VPN. Detta inkluderar Android: s inbyggda PPTP / L2TP-app, OpenVPN för Android och anpassade appar. Om din enhet kör Android Nougat 7+ använder du den här metoden.

1. Se till att VPN är avstängt och gå sedan till enhetens inställningar. På min Samsung Galaxy S8 + kan dessa hittas vid Inställningar -> anslutningar -> Fler anslutningsinställningar -> VPN, men detta kan variera beroende på enhet.

2 på växelsymbolen bredvid appen eller anslutningen du vill ställa in en kill-switch för.

Android Kill 1

3. Slå på båda "Alltid på VPN" och Blockera anslutningar utan.

Android Kill 2

4. Bekräfta att du vill ha en kill-switch för ditt VPN

Android Kill 3

Och ta-da! Ganska groovy, va?

Metod 2

Om du har en äldre version av Android, ska du aldrig vara rädd! Du kan konfigurera OpenVPN för Android så att den fungerar som en kill-switch. Det här kanske inte är lika säkert som ovanstående metod eftersom det inte kommer att skydda dig om OpenVPN för Android kraschar, men det är fortfarande ganska effektivt.

 1. Redigera den specifika anslutningen på fliken "Profiler" (se ovan).
 2. Gå till fliken "Avancerat" och kontrollera "Persistent Tun" och ställ in "Connection retries" till Unlimited.

Ovpn Android 3

Du har nu en OpenVPN-dödsbrytare för Android.

Slutsats

Att använda en dedicerad VPN-app från Google Play Store är det enklaste sättet att installera ett VPN på din telefon. Andra metoder är emellertid knappast svåra.

Bildkredit: Av .elcic / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me