Hur du tar bort din Google-sökhistorik

Låt oss inse det: det finns få saker som är mer pinsamma än din Google-sökhistorik. Det är därför du regelbundet rensar din webbläsarhistorik om någon ber om att använda din dator, bara för att ta reda på att din senaste sökning var "mystisk röd bult på armen" och att ett forum för drakflygande avicionados är den första webbplatsen som dyker upp när de skriver i brevet "k".

Genom att rensa din webbläsarhistorik kan du hålla dessa saker din lilla hemlighet, rätt?

Fel.

Vad händer om vi berättade att rensning av din webbläsarhistorik inte raderar din Google sökhistorik? Att rensa din webbläsarhistorik tar bara bort det som lagras på din dator och påverkar inte på något sätt historiken som Google har lagrat på sina servrar?

Värre än, vad händer om vi berättade att Google har människors sökhistorik lagrat hela vägen tillbaka från 2005?

Ja, sa jag "2005".

Låt det sjunka in en minut.

Har du gjort med hemska flashbacks till alla pinsamma saker du förmodligen letade efter då? Bra. Låt oss sedan gå vidare till den här definitiva guiden från ProPrivacy.com om hur du tar bort din Google-sökhistorik permanent så att du kan ta bort en stor bit av ditt digitala fotavtryck, förbättra din integritet online och - tack och lov - bli av med de krypande- värdiga sökningar för evigt.

Hur du laddar ner din Google Webbhistorik före radering

Medan de inte vacklar det, har Google en funktion som låter dig ladda ner hela sökhistoriken innan du tar bort den. Även om detta kan verka som en ganska udda funktion till en början, fungerar det en funktion utöver sentimentalitet, som jag kommer att fördjupa mer i detalj i den här guiden. För tillfället är här de enkla stegen du måste följa för att ladda ner och spara din Google-sökhistorik:

 1. Navigera till sidan Min aktivitet på ditt Google-konto.
 2. Klicka på den vertikala ellipsen i det övre högra hörnet och klicka sedan på "Annan Google-aktivitet."
  Googles arkiv
 3. Rulla neråt tills du når ämnet "Ladda ner dina tidigare sökningar." Klick "Skapa arkiv."
 4. Välj de data som du vill inkludera. Den väljer automatiskt allt, men om det bara är sökningar du letar efter kan du hitta det fjärde från botten.
 5. Anpassa ditt arkivformat. Valfria filtyper är .zip, .tgz och .tbz, medan din arkivstorlek kan vara 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB eller 50 GB.
 6. Välj önskad leveransmetod. Du kan få det skickat som en nedladdningslänk via e-post eller alternativt läggas till Drive, Dropbox eller OneDrive.
 7. Klick "Skapa arkiv." Kontrollera din e-post eller säkerhetskopiering online för att se till att arkivet har tagits emot.

Hur du tar bort och inaktiverar din Google-sökhistorik

Nu när din Google-sökhistorik är säkert bortkopplad i en e-post eller säkerhetskopiering online, kan du äntligen ta bort och ta bort funktionen. Vi leder dig genom varje process steg för steg i de två avsnitten nedan.

Radera din Google-historik

Följ dessa fyra steg för att rensa ut dina aktivitetsloggar:

 1. Gå tillbaka till sidan Min aktivitet. Klicka på den vertikala ellipsen och välj "Radera aktivitet med."ta bort Googles sökhistorik
 2. I "Radera efter datum," Välj "Hela tiden."
 3. Lämna avsnittet direkt nedan "Alla produkter" vald. Alternativt, om du bara vill ta bort något specifikt, kan du göra det i den här rullgardinsmenyn. Som sagt rekommenderar vi starkt att du tar bort allt!
 4. Klick "RADERA". Klick "OK" på nästa sida när Google uppmanas att ompröva.

Om du lyckas bör du inte längre se några loggar på sidan Min aktivitet.

Inaktivera Google Aktivitetsloggning

För att förhindra Google från att hålla reda på all framtida aktivitet i din sökmotor, inaktivera deras förmåga att göra det genom att följa dessa steg:

 1. Återgå till sidan Min aktivitet. Klicka på den vertikala ellipsen och välj "Aktivitetskontroller."inaktivera Googles datainsamling
 2. Dra den blå omkopplaren bredvid "webb & Appaktivitet" till vänster.
 3. En pop-up kommer att visas som säger "Pausa webben & Appaktivitet?". Läs noggrant informationen och klicka sedan på "PAUS."
 4. Om det lyckas växlar du bredvid "webb & Appaktivitet" kommer att vara grå och det kommer tydligt att säga att aktiviteten har pausats.
 5. Om du fortsätter att rulla nedåt på sidan får du möjlighet att pausa "Platshistorik," "Enhetsinformation," "Röst & Ljudaktivitet," "YouTube-sökhistorik," och "YouTube Watch History." Om brytarna är grå, låt dem vara. Om de är blå, dra dem åt vänster för att pausa dem.
 6. Om det lyckas blir alla switchar nu gråa och säger tydligt att aktiviteten har pausats.

Till skillnad från radering av din sökhistorik kan inaktiveringen av loggningen av din Google-aktivitet vändas. Vi avskräcker dock våra läsare från att göra det, eftersom allt de verkligen förlorar genom att pausa alla ovanstående funktioner är personliga sökresultat (och all riktad annonsering som följer med).

Varför ska jag rensa min Google-historik??

Om orsakerna till introduktionen till den här guiden inte räckte för att övertyga dig om att radera din surfhistorik permanent och du behöver lite övertygande, här har du det.

Genom din sökhistorik vet Google allt om dig. Den känner till varje bild och länk som du har klickat på, varje webbplats som du har besökt och allt du någonsin har angett i deras sökmotor.

Genom att använda dessa data - som de har samlat in och lagrat i över tio år - kan de sätta ihop en otroligt exakt bild av dig. Detta inkluderar din ålder, kön, vilka språk du talar, var du kommer från, dina hobbyer och intressen, vilken skola du gick på och mycket, mycket mer. Med hjälp av den här profilen kan de göra dig till ett mål för specifika annonser och rikta dig till vissa webbplatser.

Inte för att låta för paranoid, men detta tränger ganska långt in i Orwellsk territorium. Vad händer om denna enorma mängd information om dig någonsin hamnade i fel händer? Du är skyldig dig själv att vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder och se till att din webbläsning är så säker och privat som möjligt.

Andra sätt att förbättra din integritet online

Att ta bort din Google-sökhistorik är bara spetsen på det privata isberget. Medan vi fördjupar hur du kan förbättra din integritet online i Ultimate Privacy Guide från ProPrivacy.com, här är några tips av bitstorlek som du kan ta bort från den här artikeln:

Använd en anonym sökmotor

Google är onekligen kungen för online sökmotorer, men det är inte det enda alternativet. Jag föreslår inte att du använder sådana som Yahoo! eller Bing, här. Snarare uppmanar jag dig att undersöka sökmotorer som inte spårar eller behåller loggar över din sökaktivitet, till exempel StartPage eller DuckDuckGo.

Ta bort oanvända konton

Alla har gamla konton från forum, shopping på nätet och liknande som de har glömt bort eller övergivit. Det här är ett farligt drag, som om någon lyckas hacka till ett av dessa konton, de kan lätt använda det för att hacka till viktigare konton som din Gmail eller Facebook. Som sådan rekommenderar jag att du använder den Google-sökhistorik som du laddade ner (jag sa att det kan vara praktiskt!) För att leta efter webbplatser som du har gamla konton på. Efteråt kan du spåra och radera dem.

Registrera dig för en VPN-tjänst

När din Google My Activity-funktion har blivit ren och inaktiverad kan du ge dina framtida surfaktiviteter online en extra dos säkerhet genom att registrera dig hos en VPN-leverantör. En bra service (som ExpressVPN eller NordVPN) kommer att använda topp-of-the-line-kryptering och ställa ett antal olika servrar runt om i världen till ditt förfogande.

Kolla in ProPrivacy.coms djupgående avsnitt om VPN-utvärderingar för att hitta det perfekta VPN för dig, eller läs vår sida på VPN för nybörjare för att lära dig allt du behöver veta om vad de är och hur de fungerar.

Hur du tar bort din slutsats från Google-sökhistoriken

Med tanke på att sökmotorn jätten har lagrat dina data i över ett decennium, är det dags att du gav din Google sökhistorik en bra skrubba. Att inte bara radera och inaktivera din My Activity-funktion gör att du riktar in riktad reklam och tar bort alla spår av dina mer pinsamma sökningar, men det kommer också att förbättra din integritet online. För mer information om hur du kan öka din online-säkerhet kan du gärna läsa igenom våra guider. Eller, om du har några egna tips att lägga till, hjälp dina medläsare genom att lämna dem i kommentarrutan nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me