Hur du tar bort ditt Googlemail-konto permanent

Vissa människor vill inaktivera sina Gmail-konton på grund av sekretessproblem. Numera finns det många säkra e-postleverantörer runt omkring. Dessa tjänster krypterar användarmail. De krypterar också e-postmeddelanden mellan avsändare och mottagare. Med bättre tillgängliga e-postalternativ beslutar många att radera Gmail en gång för alla.


Vissa människor vill också veta hur man arkiverar e-postmeddelanden, hur man tar bort e-postmeddelanden och hur man laddar ner ett arkiv med hela Gmail-kontot innan de badar med fiskarna. Nedan har vi tillhandahållit en steg för steg-guide om hur du tar bort permanent .

Hur du tar bort Gmail permanent

1. Navigera till ditt Google-konto och logga in.

2. Ange din e-postadress och lösenord för Gmail.

gmail-my-account2

3. Navigera till sidan "Mitt konto" och välj Kontoinställningar.

4. Klicka på Ta bort ditt konto eller tjänster på menyn till vänster.gmail-preferences

5. Klicka på Radera produkter.

gmail-delete-konto

gmail-delete-produkter

6. Nu uppmanas du att ange legitimationsinformation igen. Ange dem och logga in.

7. Klicka på ikonen för soptunnan till ikonen för ditt Gmail-konto.

8. Skriv in en ny primär e-postadress (antingen ett gammalt e-postkonto som du också planerar att skrubba eller din nya krypterade e-postadress). Ange ditt lösenord igen och klicka på REMOVE GMAIL.gmail-soptunna

gmail-new-post

9. Nu får du besked om att gå och kolla dina e-postmeddelanden på den nya e-postadressen som du gav Google med. Välj "Ok, har det."

10. Öppna meddelandet om bekräftelse för borttagning av Gmail som har levererats till din nya e-postadress. Klicka på bekräftelselänken.

gmail-confirm-post

11. Välj nu Radera och bekräfta.

gmail-confirm-delete1

Som ni kan se har Google gjort att inaktivera Gmail till en flerskiktad operation. Det är förmodligen för att förlänga, skjuta upp och avskräcka användaren från att ta bort sitt konto.

Grattis, du har nu tagit bort Gmail från dina Google-konton.gmail-success

Hur du tar bort e-postmeddelanden permanent i ett Gmail-konto

Om du vill ta bort e-postmeddelanden permanent från Gmail skickar du dem till papperskorgen och tömmer sedan papperskorgen. Från den punkten raderas e-postmeddelandet från ditt konto och från Gmail: s servrar. Kom dock ihåg att all din e-post lagras i "All mail" -mappen.

I verkligheten (även om det kan verka som det) finns det inga andra mappar men all post. Alla andra mappar är helt enkelt en sekundärvy av inkorgen, som är där all post faktiskt är.

gmail-all-post

Av den anledningen, alltid för att radera e-postmeddelanden från ditt Google-konto skicka dem till papperskorgen från inkorgen. Annars kommer de fortfarande att vara där.

Kom ihåg: om du inte skickar ett e-postmeddelande till papperskorgen från den primära all e-postinkorgen kommer din e-post att finnas kvar i den mappen.

Hur du laddar ner ditt Gmail-arkiv

Om du är säker på att ditt Gmail-konto är en digital begravning är det dags att överväga att ladda ner ett fullständigt arkiv med alla dina e-postmeddelanden. För att göra det, följ stegen nedan.

1. Navigera till Gmail: s Ladda ner din datasida. Logga in på ditt Gmail-konto för att komma åt det.

gmail-inbegriper-arkiv

2. Välj vad du vill att Google ska ge dig ditt nedladdningsbara arkiv. Välj nedåtpilen för att se fler alternativ för varje Google-tjänst.

gmail-options

3. När du har valt de saker du vill behålla klickar du på Nästa.

4. Välj en filtyp för din nedladdning.

5. Välj slutligen hur du vill att ditt arkiv ska levereras.

Kom ihåg att dina Google Play Music-låtar inte kan inkluderas i det begärda arkivet. Som sådan måste du gå till Google Play Music Managerto för att ladda ner musiken manuellt.

gmail-Download-leveransalternativ

När du har fått ditt arkiv från Google kan du gå vidare till ditt Gmail-konto. Om du inte vill ha arkivet med e-postmeddelanden och annan personlig information fortsätter du direkt med att ta bort Gmail.

Arkivering Vs. Ta bort e-postmeddelanden

Vissa människor tar bort e-postmeddelanden när de går, så att de inte har en rörig inkorg. Problemet är att Google tar bort meddelandena i papperskorgen varje 30 dag. Det betyder att du så småningom förlorar ett viktigt e-postmeddelande.

Arkivering av e-postmeddelanden är ett bra sätt att städa din inkorg utan att förlora e-postmeddelanden som du senare kan behöva.

E-postmeddelanden kan arkiveras genom att svepa eller använda rutan med pilen nedåt (i meddelandets aktivitetsfält). Du kan också välja flera meddelanden i inkorgen och sedan använda rutan med pilen nedåt.

gmail-arkiv

Inaktivera Gmail-konto: Överväganden

Det finns ett antal saker som du bör tänka på innan du inaktiverar ditt Gmail-konto. För det första, om du tar bort Gmail, förlorar du tillgång till det helt - för alltid. Det betyder att om du prenumererar på andra webbplatser eller sociala medier som använder den e-postadressen kommer du att förlora möjligheten att återställa ditt lösenord. Detta kan eventuellt låsa dig från en eller flera andra tjänster.

Detta kan vara en allvarlig smärta. För att få åtkomst till din måste du ge webbplatsen bevis på att du är rättmätig ägare. Detta kan vara ett allvarligt problem för människor som använder webbplatser på sociala medier under en pseudonym eller smeknamn. Om du ljuger om vem du är och inte laddar upp några särskiljande foton till dessa konton, kan du ha svårt att bevisa att kontot är ditt.

Ett annat vanligt problem är när ett bankkonto är registrerat på Gmail-kontot. Detta leder till behovet av att kontakta bankens kundserviceteam, vilket kan innebära ett samtal med premiumpris och inkluderar långa väntetider.

Krypterade e-postleverantörsalternativ

När du har inaktiverat ditt Gmail-konto kommer du att behöva en ny e-postadress. Med det i åtanke måste du ta reda på vilka av de säkra e-postleverantörerna du kommer att prenumerera på.

Idag har digital integritet blivit något som medborgarna måste söka sig själva om de vill på ett adekvat sätt skydda cyber. Med hackare och regeringar som alla följer privata internetdata är riskerna stora.

Resultatet av denna insikt har varit en kraftig ökning av upptaget av krypteringsverktyg och tjänster som hjälper människor att minska sitt digitala fotavtryck.

VPN-tjänster

VPN-tjänster är en central del av den digitala integritetsrevolutionen. De bästa leverantörerna av VPN-tjänster tillåter människor att maskera sin verkliga IP-adress och avblockera censurerat innehåll. Dessutom använder VPN-programvara kryptering av militär kvalitet för att säkra all användares webbtrafik. Resultatet är mycket högre nivåer av integritet och säkerhet online för dig och din familj.

Krypterade e-postleverantörer

Människor försöker lämna efter sig skrupelfria multinationella teknikjättar som Google. de väljer oberoende krypterade e-postleverantörer som lovar att leverera en verkligt säker e-posttjänst.

Kombinationen av ett VPN och en pålitlig e-posttjänst ger användarna en helt annan webbupplevelse. Detta gör snabbt deras onlineaktiviteter osynliga för oönskade externa krafter.

För dig som är intresserad av att använda dessa banbrytande krypteringstjänster för att undvika att bli snokade på, föreslår vi att du tittar på våra bästa VPN-tjänster.

Här är några rekommendationer för att få ett krypterat e-postkonto för att hjälpa dig i din övergång.

Hushmail är en populär leverantör av krypterad e-post. Med ett Hushmail-konto lagras din e-post i krypterad form och dekrypteras med ditt lösenord när du loggar in. Dessutom är e-postmeddelanden som skickas mellan Hushmail-prenumeranter krypterade och dekrypterade utan misslyckande. När du skickar e-postleverantör via e-post (till exempel Gmail eller Yahoo) kan du på förhand komma överens om en hemlig fråga med din kontakt för att dekryptera e-postmeddelandet.

VaultletMail liknar Hushmail. Det krypterar alla e-postmeddelanden mellan VaultletMail-användare automatiskt. Dessutom kan användare skicka e-post till andra leverantörer på ett säkert sätt genom att använda sitt system. Det fungerar genom att låta alla mottagare skapa en säker lösenfras, som de sedan kan använda för att dekryptera alla framtida e-postmeddelanden som mottas från ett VaultletMail-konto. VaultletMail har också en mängd extra funktioner som självförstörande tider för e-post och förebyggande av kopiering, citering, utskrift och vidarebefordran av e-post.

Ta bort Gmail permanent - Varning

Vissa tror att de kan inaktivera sitt Gmail-konto och sedan gå med i Gmail igen med samma användarnamn och e-postadress. Det är inte sant.

När du tar bort Gmail är den e-postadressen utanför gränserna för alla - för alltid - för att hindra någon från att kunna efterge dig.

Därför måste du uppdatera alla sociala mediekonton, webbplatser och serviceabonnemang som är registrerade på ditt Gmail-konto. Du kan inte få tillbaka e-postadressen. Så se till att du uppdaterar din e-postadress med vart och ett av dessa prenumerationer en och en - innan du tar bort Gmail.

Gmail Sekretessproblem

Googles sekretesspolicy säger att e-postmeddelanden som skickas till eller från ett Gmail-konto aldrig läses av en människa (annat än avsändaren och mottagaren). Dessutom hävdar Google Inc. att e-postmeddelanden som behandlas av datorer endast används för att blockera skräppost och förbättra annonsinriktning.

Många människor tror emellertid att hur e-postmeddelanden behandlas av Gmail går långt utöver acceptabel användning. År 2004 uppmanade 31 oberoende företrädare för sekretess och organisationer för mänskliga rättigheter Google att avbryta sin e-posttjänst på grund av dessa integritetsproblem. Sedan 2013 attackerade Microsoft också Google för elektronisk skanning av e-postmeddelanden. Microsoft hävdade att de flesta konsumenter är medvetna om att Google övervakar sina inkorgar för att rikta in annonser.

Samma år hittade Consumer Watchdog bevis på rättstvister där Google hävdade att Gmail-användare inte är "implicit försäkrad konfidentialitet för sina e-postmeddelanden." Google svarade på anklagelserna genom att säga att,

"... alla användare av e-post måste nödvändigtvis förvänta sig att deras e-postmeddelanden kommer att bli föremål för automatiserad behandling ... Precis som en avsändare av ett brev till en företagskollega inte kan bli förvånad över att mottagarens assistent öppnar brevet, kan människor som använder webbaserad e-post idag inte bli förvånad om deras kommunikation behandlas av mottagarens ECS-leverantör av elektronisk kommunikation under leverans."

Radera Gmail: Slutsats

Den här artikeln har tillhandahållit en detaljerad guide för att deaktivera ett Gmail-konto permanent. Dessutom har vi förklarat hur man tar bort enskilda e-postmeddelanden korrekt och hur man arkiverar dem. Vi har också visat hur du begär dina data från Google innan du tar bort dem.

För dig som vill ta bort Gmail eftersom de vill börja skydda sitt digitala fotavtryck har vi också lämnat information om VPN: er. VPN: er är det viktigaste internetsäkerhetsverktyget för alla. Vi har rekommenderat ett par krypterade (för att du ska gå med för att inaktivera Gmail).

Med alla nödvändiga steg på ett ställe har du allt du behöver för att säkra dina data på rätt sätt här. Om du har några frågor alls, tveka inte att ställa oss i kommentarerna nedan. Lycklig radering!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me