Hur installerar jag ett VPN på en iPhone? – VPN-konfigurering och konfiguration för iPhone

Att installera ett VPN på en iPhone är inte en svår uppgift. Beroende på vilken VPN du bestämmer dig för finns det dock några olika sätt. De bästa iPhone VPN-tjänsterna har anpassade appar som kan laddas ner antingen från iTunes Store eller VPN: s webbplats. Nedladdning och installation av dessa VPN: er är detsamma som att installera någon annan app. Men för att leda dig genom processen har vi skrivit den här guiden.

Vissa VPN: er har inte anpassad VPN-programvara (känd som en VPN-klient) för iOS-enheter. Emellertid ger de allra flesta VPN-användare prenumeranter tillgång till OpenVPN-konfigurationsfilerna (.ovpn-filer). Dessa filer kan användas med den fantastiska OpenVPN Connect-programvaran från tredje part.

OpenVPN Connect är en VPN-klient som har skrivits av utvecklarna av OpenVPN-protokollet. Detta är det säkraste VPN-protokollet som finns. Att installera OpenVPN Connect och importera .ovpn-filerna är extremt enkelt, och du behöver inte vara teknisk alls. Men för att hjälpa dig har vi inkluderat en guide senare i den här artikeln.

Hur man ställer in en VPN-app på iPhone

Så här ställer du in en VPN-app på iPad, ställer in en VPN på iPhone eller ställer in en VPN på någon annan iOS-enhet, följ dessa enkla steg:

 1. Välj ett VPN från den bästa listan över iOS VPN-tjänster.
 2. Navigera till VPN: s webbplats genom att klicka på länken och prenumerera på din favorit iOS VPN. I det här exemplet använde vi ExpressVPN. Kom ihåg att ett årligt prenumeration sparar mycket pengar.
 3. Efter prenumeration, Logga in med referenser och lösenord du angav när du prenumererade.ExpressVPN för iPhone
 4. Knacka på Mitt konto eller Nedladdningar beroende på VPN. Alternativt kan du få möjlighet att klicka på "Ställ in ExpressVPN" (eller vilken VPN du har prenumererat på).
 5. Du kommer nu att omdirigeras till konfigurationssidan för iOS.

  Välj ”Ladda ner från app store”. Du kommer nu att omdirigeras till VPN-programvaran. Installationen är enkel, så följ instruktionerna på skärmen. Under installationen kan din iOS-enhet be dig om din enhets lösenord, ange den eller använda berörings-ID och klicka på tillåt.ExpressVPN för iPhone

 6. När du har installerat iOS VPN-appen, kör programvaran. Du måste ange dina referenser igen.
 7. I din VPN-meny, välj Inställningar (vanligtvis i en hamburgare- eller kog-meny).
 8. Välj ditt VPN-protokoll

  . Vi rekommenderar att du använder Open VPN-kryptering TCP eller UDP. UDP är bäst för streaming. Om detta inte är tillgängligt väljer du Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPSec) eller IKEv2. Båda protokollen är starka. Använd inte PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), eftersom PPTP är osäker.VPN-protokoll för iPhone

 9. Till sist, Välj en VPN-server från listan

  av serverplatser och klicka på Anslut.ExpressVPN för iPhone

 10. När VPN-anslutningen har upprättats visar din iPhone / iPad VPN att anslutningen är aktiverad på skärmen. Din IP-adress är nu den för VPN och dina data är säkra, så du kan öppna alla webbplatser du vill ha.

Vissa VPN: er har en automatisk startfunktion och automatisk anslutningsfunktion. Om du vill hålla ditt VPN aktivt varje gång du använder internet väljer du dessa alternativ i VPN-inställningarna. Alternativt kan du bara starta appen manuellt varje gång du vill använda den, välj en server och klicka på Anslut.

Express VPN för iPhone

Det bästa VPN-protokollet för iPhone

Det finns ett antal krypteringsprotokoll tillgängliga på iOS:

 • PPTP - ger mindre säkerhet och integritet men är snabbt.
 • L2TP / IPSec - starkare säkerhet än PPTP men ändå inte perfekt.
 • Internet Key Exchange version 2 (IKEv2) - det mest använda protokollet för iOS VPN-klienter. Det är säkert, men inte lika starkt som Open VPN.
 • OpenVPN - en öppen källkod och mycket säkert protokoll. Detta protokoll tillhandahåller kryptering av militär kvalitet om det implementeras korrekt. Alla VPN för iOS i den här artikeln ger det implementerat säkert. Ibland är det nödvändigt att ladda ner programvaran från tredje part. Detta är mycket enkelt och gör att du kan använda OpenVPN om du vill. För instruktioner om hur man ställer in ditt VPN manuellt, se min guide nedan.

Är du inte säker på vilken kryptering du ska använda? Kolla in vår Ultimate Encryption Guide för mer information.

Konfigurera OpenVPN på en iPhone

Ibland kan det vara nödvändigt att konfigurera ditt VPN med tredje part OpenVPN Connect på en iOS-enhet. Om OpenVPN-kryptering inte är tillgängligt i VPN: s anpassade iOS-programvara måste du ladda ner VPN-klientprogramvara från tredje part. Detta är väldigt enkelt:

 1. Ladda ner OpenVPN Connect-appen

  .OpenVPN för iPhone

 2. Installera programvaran på din enhet.
 3. Navigera till VPN: s webbplats och ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna (.OVPN-filer). Du kommer vanligtvis att behöva göra detta på en dator eftersom de är zippade upp. Dessa filer finns i nedladdningsområdet där du har VPN-programvaran. Om du har problem med att hitta dessa filer på din VPN: s webbplats, fråga bara deras supportteam. Ladda ner konfigurationsfilerna för de servrar du vill använda.VPN-konfiguration för iPhone

 4. Packa upp filerna och e-posta dem till dig själv (så att du kan öppna dem på din iPhone). Öppna e-postmeddelandet på din iPhone och ladda ner filerna till din enhet för att använda dem i appen.
 5. Öppna Connect-appen och klicka på Importera. Välj filerna som du sparat på din enhet i steg fyra.Öppna VPN för iPhone

 6. När filerna har importerats klickar du på servern du vill ansluta till och skriver in ditt användarnamn och lösenord.OpenVPN för iPhone

 7. När appen ansluts säkras din enhet med kryptering och din IP-adress är den för fjärrservern.
 8. Nu behöver du bara starta Connect-appen och ansluta till en server när du vill använda ditt VPN. Lösenordet bör sparas automatiskt i anslutningsappen så att du inte behöver ange det igen varje gång.

Kom ihåg: ditt VPN kommer att ha en egen guide för detta. Om du vill använda den, be deras kundsupport för att länka dig till den guiden eller titta i webbplatsens FAQ-avsnitt. Den guiden kommer att vara specifik för VPN som du prenumererade på. Men det kommer att ha samma steg som anges här.

Hur man testar ett VPN för iPhone

Här på ProPrivacy.com testar vi regelbundet VPN för att kontrollera deras prestanda. Det betyder att du kan läsa om deras hastighet och totala prestanda på deras individuella recensioner. Vi förstår dock fullständigt om du vill kontrollera din VPN-klients prestanda själv. För att göra det, gå bara till denna webbplats för att testa dina internethastigheter med och utan VPN.

Det bästa du kan göra är att välja en testserver nära dig. Klicka sedan på "kombinerat test." Detta testar dina uppladdnings- och nedladdningshastigheter. Kom ihåg att kontrollera dina hastigheter med och utan VPN för att jämföra prestandanivåer.

Hur man tar bort ett VPN från din iPhone

Att bli av med ett VPN från din enhet är detsamma som att ta bort någon annan app från Apple-butiken. Välj bara den på din appskärm och ta bort den. Följ de här stegen för att se till att du fortfarande inte har en kvarvarande VPN-profil på din enhet:

 1. Öppen inställningar.
 2. Klicka på Allmän, bläddra sedan ner och välj Profil.
 3. Välj VPN-konfigurationsprofil.
 4. När din VPN-konfigurationsprofil är öppen klickar du på Radera profil.
 5. En popup-prompt kommer att be dig om bekräftelse. Klicka på Radera.

Profilfilen kommer nu också att tas bort från din iOS-enhet.

Titelbild: Chayantorn Tongmorn

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me