Hur man gör Amazon Echo & Google Home Private & Secure

Statistik tyder på att över 35 miljoner ”smart speaker” -enheter, som Amazon Echo och Google Home, kommer att användas i USA i slutet av 2017.


Det är inte förvånande att dessa ganska futuristiska enheter är så populära; de kan göra en hel massa saker, och allt du behöver göra är att fråga dem - Star Trek-stil.

Här är bara en liten lista över saker som Echo och Google Home kan göra med bara ett röstkommando:

 • Spela musik
 • Skapa "att göra" -listor och inköpslistor
 • Beställ taxibilar
 • Beställ något från Amazon (för Amazon Echo och Alexa)
 • Styr smarta hemanordningar inklusive ljus, centralvärmesystem och dörrlås
 • Slå upp saker online - från biotider till sportresultat till väderrapporter
 • Lös matematikproblem

Dessa enheter placerar en (ganska effektiv) personlig assistent i hemmet till ett lågt pris. Deras popularitet är förståelig - helt bortsett från det faktum att sådan modern teknik är ganska övertygande i sig.

Men allt detta kommer till ett pris - och det priset är integritet. Sedan enheterna har lanserats har vi sett en ökning kring bekymmer för säkerheten och integriteten hos Amazon Echo och Google Home.

Gör Amazon Echo privat; Steg för steg

amazon echo

 1. Läs igenom de vanliga frågorna för Amazon Alexa. Även om du inte är någon som tenderar att läsa dessa saker, med något som integreras så djupt med ditt hemliv, borde du verkligen borde.
 2. Överväg att ta bort din Alexa-inspelningshistorik regelbundet. Detta kan ha en negativ inverkan på hur bra din enhet lär dig - men om du lägger integriteten först är det troligtvis ett mindre problem.
 3. Granska inställningarna för röstköp eller avaktivera röstköp helt och hållet. Det handlar inte specifikt om integritet utan kan spara lite pengar om du har barn som inser att de kan använda din nya hushållsgadget för att beställa saker!
 4. Aktivera tonen "slut på begäran" så att du kan höra när Alexa slutade lyssna på en begäran.
 5. Använd tystnad när du inte använder enheten.

Gör Google Home privat; Steg för steg

 1. Bekanta dig med området Min aktivitet i Googles onlinetjänster. Alla dina interaktioner med Google lagras här, vilket gör en exponering av ögonen öppna för hur mycket webbgiganten vet om dig. Din Google Home-aktivitet är också här och du kanske vill ta bort den då och då.
 2. Använd tystnad och kontrollera regelbundet (med lamporna på enheten) om enheten lyssnar. Du kan oavsiktligt stänga av ljudet för att stänga av enheten till exempel.
 3. Granska dina inställningar så att du bara delar med Google den information du bekvämt delar.

Att göra Amazon Echo "Privat"

Om en av mina IT-konsultklienter frågade mig hur man gör Amazon Echo till privat, skulle mitt instinktiva (och ärliga) svar vara: "får inte ett." Samma skulle gälla för Google Home.

För att dessa enheter ska kunna göra sitt jobb effektivt måste de lyssna hela tiden. De måste "höra" när du säger "Hej Alexa" eller "OK ​​Google." Om du har en av dessa Amazon- eller Google-enheter i ditt hem, pingas allt du säger kring det till deras "big data" molnservrar , som hjälper dessa enorma företag att lära sig mer om dig och dina dagliga vanor från minut. (När det gäller Google Home förblir information lokal för enheten tills "OK Google" hörs.)

De berörda företagen gör ingen hemlighet för det faktum att de analyserar hur du använder dessa enheter. Detta är så att de kan bygga en detaljerad bild av vad du troligtvis kommer att fråga enheterna i framtiden. Det här är bra för funktionalitet - men för privatlivet, inte så mycket ...

Nu varierar individuella attityder till integritet. En del människor gillar hur annonsering online alltid är så exakt. Andra tycker att denna noggrannhet är freaky och oroande. Om du hamnar i det senare lägret tänker du förmodligen inte installera en enhet som permanent lyssnar på dig i ditt hem!

Amazon Echo och Google Home: Förbättra integriteten

Med ovanstående i åtanke antar vi för resten av den här guiden att du äger en Amazon Echo eller Google Home, eller planerar att få en, och redan är bekväma med de sekretesskompromisser som du helt enkelt inte kan undvika om du väljer att använda en av dessa enheter.

Så länge du accepterar att du redan litar på Amazon eller Google, och alla tredje parter de arbetar med, vad kan du göra för att göra ditt Amazon Echo eller Google Home så privat som det KAN vara?

Till att börja med är här några tips som gäller lika för båda enheterna:

 1. Tänk på att dessa enheter alltid lyssnar på dig (och alla andra som pratar i ditt hem) om de inte är på "stäng" -läge eller är avstängda. Det klokaste tillvägagångssättet är att inte säga någonting framför dem som du inte gärna skulle säga i det offentliga området. Om du inte skulle säga det offentligt eller på en offentlig webbsida, bör du tänka två gånger på att säga det framför en smart högtalare.
 2. Var selektiv om vilka onlinekonton du använder med dig Amazon Echo eller Google Home. Över 3 000 appar (färdigheter) är tillgängliga för Echo ensam. Även om varje enskild du använder ökar omfattningen av vad din enhet kan göra, minskar den också din integritet ytterligare. Aktivera inte fler appar och onlinekonton för det.
 3. Stäng av din mikrofon när du vill stoppa din Amazon Echo eller Google Home-lyssnande. I båda fallen aktiveras mute-funktionen med en fysisk knapp på själva enheten. I skrivande stund erbjuder ingen av enheterna en stum som är röstaktiverad. Det är omöjligt att föreställa sig att detta är något annat än genom design. Om du inte litar på de berörda företagen kanske du till och med vill koppla bort enheterna - men det väcker frågan om varför någon skulle köpa en enhet om de inte är bekväm att använda den!
 4. Bekanta dig med hur du rensar begäran och inspelningshistoriken på din enhet (mer om det senare).

Därefter har vi några tips som är specifika för varje enhet.

Slutsats

Själva naturen hos Amazon Echo och Google Home-enheter är att de inte ska vara privata. Du byter viss integritet för enkelhets skull, och ju mer du tillåter Amazon och Google att veta om dig, desto mer exakt kommer dessa "hemassistenter" att kunna hjälpa dig.

Men precis som sökmotorer och sociala medier, är en biprodukt att dela så mycket att de berörda företagen får bygga upp en detaljerad bild av ditt dagliga liv och vanor. Denna "big data" är oerhört värdefull för dem och för deras annonsörer.

För vissa kommer att använda en sådan enhet alltid vara för långt över sekretesslinjen att överväga. Frågan borde inte riktigt vara hur man gör Amazon Echo (eller Google Home) privat, men hur man gör det lite mer privat att använda dem. Tipsen ovan hjälper dig att göra just det.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me