Hur man installerar en VPN på en DD-WRT-router

Om du äger en DD-WRT-router kan du installera din VPN-programvara direkt på den. Kom ihåg att inte alla VPN är kompatibla med DD-WRT-firmware så att du måste kontakta din tillverkare om du tänker flasha en router med DD-WRT själv.

För de flesta är installationen av DD-WRT-firmware för teknisk (och kan resultera i "bricking" den). Av denna anledning väljer majoriteten av människor att köpa en färdigblinkad DD-WRT-router. I själva verket är det till och med möjligt att köpa en förblixt DD-WRT-router som kommer förbelastad med din VPN: s programvara. För mer information om våra favoritförblixta routrar, titta på våra 5 bästa DD-WRT-routrar 2018-sidan.

Om du redan äger en DD-WRT-router och själv vill installera VPN-programvara på enheten - den här guiden är för dig!

Ställ in ett VPN på din router

Den bästa formen för VPN-kryptering är OpenVPN. Av denna anledning fokuserar denna installationsguide på det rekommenderade protokollet. Vi rekommenderar att du håller dig med att använda OpenVPN om du vill att dina enheter ska vara mest säkra.

För att installera en topp-of-the-range VPN-klient på en DD-WRT-router (t.ex. ExpressVPN - den som används som ett exempel i den här guiden), kräver du DD-WRT-firmware som kan köra de senaste VPN-konfigurationerna och det har minst 8 MB flashminne ombord.

För att kontrollera om din router har dessa funktioner måste du kontakta din tillverkare. Alternativt kan du fråga Flashrouters.com - eftersom de är experter på flashade routrar.

Om din router är lämplig kan du följa stegen i den här guiden för att installera VPN på din router. I den här artikeln kommer vi att vägleda dig genom att installera en OpenVPN-anslutning på din router (den säkraste formen av VPN-anslutning med kryptering av militär kvalitet).

 1. För att ställa in ett VPN på din DD-WRT-router måste du först ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna. Dessa filer kommer att tillhandahållas av ditt VPN, så kontakta dem för filerna. Kom ihåg att ditt VPN kommer att ha en installationsguide som den här (det är specifikt för det VPN), så be dem att se den guiden också!
 2. Gå till din routers inställningssida i din webbläsare (på de flesta DD-WRT-routrar är standardadressen http://192.168.1.1)
 3. En gång i kontrollpanelen för din DD-WRT-router, klicka på tjänster , följt av VPN underfliken.
 4. Aktivera sedan Starta OpenVPN-klienten alternativ. Detta öppnar OpenVPN-konfigurationspanelen där du kommer att kunna ange dina inställningar.DD-WRT installationsguide

För versioner av DD-WRT med användarpass-autentisering

Detta steg beror på om din version av DD-WRT-firmware har användarpass-autentisering. Följ dessa steg om det inte går till nästa avsnitt.

 1. Om din version av DD-WRT har Användarpass-autentisering, din skärm skulle gilla detta:DD-WRT installationsguide
 2. Om det gör det, ange följande inställningar: stark>Server IP / Namn: Du får den här adressen från ditt VPN Användarnamn: Du kommer att få detta användarnamn från ditt VPN (det kan skilja sig från ditt användarnamn för VPN-inloggning) Lösenord: Du får det här lösenordet från ditt VPN (det kan skilja sig från ditt VPN-inloggningslösenord)

För versioner av DD-WRT utan verifiering av användarpass

Om din version av DD-WRT inte har autentisering av användarpass, följ dessa steg istället:

 1. Leta efter Ytterligare konfig textrutan och ange följande kommando: Authority-user-pass /tmp/auth.txt
 2. "Server IP / Namn”Är adressen till den VPN-serverplats du vill ansluta till. Du kan hitta din Server IP / Namn och Hamn i .ovpn konfigurationsfil du får från ditt VPN. Gör så här: Öppna .ovpn-filen i valfri textredigerare. Kopia "fjärr" -serverns klusternamn som anges i konfigurationsfilen, och klistra det in i Serveradress / port fältet i den grundläggande kontrollpanelen OpenVPN. Gör samma sak för hamn.DD-WRT installationsguide
 3. Klicka på fliken "Tjänster" på kontrollpanelen för din DD-WRT-router, följt av underfliken "VPN".
 4. Leta reda på Ytterligare konfig och ange konfigurationsdetaljer. Du måste hämta dessa från ditt VPN.
  För ExpressVPN ser de så här ut:DD-WRT installationsguide
 5. Titta på OpenVPN-konfigurationsfilen (.ovpn) som du fick från din VPN-leverantör tidigare i en textredigerare. Kopiera och klistra in texten däremellan "tls-auth och /tls-auth" in i TLS Auth Key fält. Se exemplet nedan för att kopiera rätt data: DD-WRT installationsguide
 6. Titta på .ovpn-filen igen i en textredigerare och kopiera texten däremellan "ca och /ca" och klistra in den i CA Cert fält. Se exempelbild nedan:DD-WRT installationsguide
 7. Kopiera texten däremellan "cert och / cert" och klistra in den i Public Client Cert fält. Se exemplet nedan för att kopiera rätt data:DD-WRT installationsguide
 8. Kopiera texten däremellan "nyckel och /nyckel" och klistra in den i Public Client Cert fält. Se exemplet nedan för att kopiera rätt data:DD-WRT installationsguide
 9. Klicka på Spara, och klicka sedan på Använd inställningar för att starta anslutningen till VPN.
 10. Kontrollera din anslutningsstatus genom att klicka på Status > OpenVPN. Om du ser tomma formulär har något inte konfigurerats ordentligt. Du måste förmodligen följa stegen ovan igen för att se till att allt har angetts och sparats korrekt. När den har angetts korrekt ska den se ut som skärmdumpen nedan: DD-WRT installationsguideDD-WRT installationsguide
 11. Om du behöver hjälp med något av stegen ovan, eller om något är oklart, vänligen kontakta ditt VPN direkt. De kommer att ha en VPN-specifik guide som den här med all information du behöver. Livechattstöd kommer också gärna att leda dig genom processen.

Hur man testar ett VPN på din router

DNS-läckor berättar för din Internetleverantör vilka webbplatser du besöker online: förstör sekretessen som VPN tillhandahåller. Detta är ett enormt problem, varför du alltid ska se till att du inte får några DNS-läckor. Följ följande steg för att säkerställa att du inte får DNS-läckor på din routers VPN-anslutning.

 1. Gå till routerns instrumentbräda Uppstart > Grundläggande installation.DD-WRT installationsguide
 2. Under Nätverksadressserverinställningar (DHCP), ange följande DNS-inställningar (det här är inställningen för Google DNS - du kan behöva använda olika DNS-inställningar så kontrollera med din VPN): Statisk DNS 1: 8.8.8.8 - Statisk DNS 2: 8.8.4.4 - Tvungen DNS-omdirigering: kryssa i den här rutan DD-WRT installationsguide
 3. Klicka längst ner på sidan Spara och Använd inställningar.DD-WRT installationsguide
 4. Överst på sidan navigerar du till tjänster > tjänster.DD-WRT installationsguide
 5. Under Ytterligare DNSMasq-alternativ, ange följande gränssnitt = tun1 (för ExpressVPN). Du bör dock be ditt VPN om dessa inställningar eller följa deras specifika riktlinjer.
 6. Klicka längst ner på sidan Spara och Använd inställningar.

DD-wRT VPN Setup Guide - Slutsats

Att installera en VPN på en DD-WRT-router innebär att alla enheter i ditt hem är skyddade med en enda VPN-anslutning. Detta är ett extremt effektivt och säkert sätt att skapa ett VPN. Ovan har vi förklarat stegen som krävs för att installera ett VPN på en DD-WRT-router. I exemplet använder vi ExpressVPN. Men någon av VPN: erna i våra 5 bästa VPN: er för DD-WRT-routrar kommer att ha en specifik installationsguide, så kontakta ditt VPN för mer exakta riktlinjer för hur du ställer in ditt VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me