Hur man installerar ett VPN på OpenELEC – Installationsguide för OpenELEC

Vad är OpenELEC?

OpenELEC är ett Linux-baserat operativsystem (OS) som är specifikt utformat för mediauppspelning. Många använder OpenELEC för att köra Kodi - använder det som standardanvändargränssnitt. OpenELEC är populärt eftersom det är det "precis tillräckligt med operativsystem" för att få jobbet gjort. Det kan också starta extremt snabbt. På grund av den lilla storleken kan den köras från ett flashminneskort eller någon minimal hårdvarukonfiguration för set-topbox. Vissa installerar det på enheter som Raspberry Pi, vilket gör att de kan ha ett riktigt bärbart Kodi-system.

Inte så svårt som det verkar

Att överföra filer och andra enkla uppgifter kan tyckas vara lite skrämmande i början eftersom OpenELEC inte har en inbyggd filutforskare. Att installera nya förvar och tillägg blir dock ganska enkelt när du har behärskat några enkla Linux-kommandon. I den här guiden kommer vi att leda dig genom stegen för att konfigurera och använda ett VPN på OpenELEC - inklusive alla kommandon du behöver skriva.

Varför behöver jag ett VPN för Kodi??

En VPN för Kodi är användbar av flera skäl. För det första ger det integritet och säkerhet genom att kryptera all din data och dölja din riktiga IP-adress. Detta hindrar din internetleverantör från att veta vad du gjorde online, det hindrar också Internetleverantörer i USA från att kunna sälja dina webbvanor till tredje parter. Integriteten som en VPN tillhandahåller innebär att Kodi-användare har fri tillgång till allt innehåll de vill ha utan att vara rädd för att upptäckas.

En VPN tillåter också människor att låtsas vara i ett annat land. Det här är fantastiskt om du vill ta bort blockering av innehåll som vanligtvis är geobegränsat. Detta ger dig tillgång till utländska idrotttävlingar, tv-kanaler och prenumerationstjänster som annars inte skulle vara tillgängliga på ditt Kodi-system.

Hur man installerar ett VPN på OpenELEC-system

För att ansluta till ett VPN på ett OpenELEC-system måste du ställa in VPN-anslutningen manuellt. Du kan inte bara ladda ner ditt VPN-program från webbplatsen. Det betyder inte att det är väldigt svårt - det betyder bara att det kräver lite mer ansträngning att göra. Först måste du få Zomboid-lagret. Här är de steg som behövs för att installera Zomboid:

 1. För att installera programvaran du behöver på ditt OpenELEC-system måste den vara ansluten till en annan dator via Secure Shell (SSH) -protokoll. Börja med att ladda ner PuTTY till den datorn. Detta är det gränssnitt som krävs för att du ska kunna kommunicera mellan din dator och ditt OpenELEC-system.
 2. När PuTTY har installerat, kör programmet och ställ in Kopplingstyp till SSH.
 3. Nu måste du ändra någon inställning på ditt OpenELEC-system. Klicka på Kodis startsida växel ikon. Nu Klicka på OpenELECalternativet till höger.

  Installera ett VPN på OpenELEC

 4. Klicka nu på tjänster fliken från listan till vänster. Leta reda på SSH i listan och klicka på Aktivera SSH alternativ. Skjutreglaget blir vitt när det är aktiverat - om det är grått klickar du på det igen.

  Ställ in ett VPN på OpenELEC

 5. Gå nu tillbaka till inställningssidan. Välj Systeminställningar alternativ. Klicka på Add-ons fliken och sedan Okända källor. När det berättar att det kan vara riskabelt att använda programvara från tredje part Ja. Den VPN-chef du behöver är pålitlig, så du behöver inte oroa dig. Men när du är klar med att konfigurera ditt VPN kanske du vill komma tillbaka och stänga av det här för att säkerställa att du inte installerar osäker programvara i framtiden.
 6. Gå tillbaka till inställningssidan och klicka på Systeminformation knapp. Leta efter IP-adressen för din OpenELEC-enhet och notera den. Jag har tömt det i skärmdumpen för integritet.
  Installera ett VPN på OpenELEC
 7. Ange IP-adressen för ditt OpenELEC-system i Värdnamn i PuTTY på din dator. Klicka nu på Öppen -knappen längst ner i programmet.

  hur man konfigurerar ett VPN på OpenELEC

 8. Därefter kommer du att uppmanas att ange inloggningsinformation. Standardnamnet är rot och lösenordet är openelec. Det kommer inte att visa asterisker när du skriver, men du anger korrekt information. När du har skrivit in träffar du data Enter-tangent på ditt tangentbord. Du kommer nu att kunna styra ditt OpenELEC-system.
 9. När du är ansluten, skriv in följande textkommando exakt som det skrivs här:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. Så snart filen har laddats ner, gå tillbaka till ditt OpenELEC-system och gå till Kodis hemskärm
 11. Klicka på Add-ons , följt av rutan ikon längst upp till vänster på nästa skärm.
 12. Välj Installera från zip-fil och välj Hemmapp i nästa skärm som öppnas. Välj nu master.zip. Detta kommer att installera VPN-hanteraren.
 13. När VPN Manager för OpenVPN-tillägget har installerats får du ett meddelande längst upp till höger på skärmen.

Så här ställer du in VPN Manager för OpenVPN

Nu när du har installerat VPN Manager för OpenVPN på ditt OpenELEC-system kan du ställa in din VPN-anslutning på den. Så här gör du:

 1. Håll muspekaren över Kodis hemsida Add-ons -fliken och högerklicka på VPN Manager för OpenVPN.
 2. Klick inställningar och välj din VPN-leverantör från en lista. Om du inte har prenumererat på ett VPN ännu, ta en titt på våra 5 bästa VPN för
 3. Ange nu din VPN-inloggningsinformation (användarnamn och lösenord).
 4. Välj VPN-anslutningar och klicka på alternativet för att välja din första föredragna server.
 5. En popup kommer att försöka ansluta till din VPN-leverantör. Om de inloggningsuppgifter du valt är korrekta visas en lista över alla tillgängliga servrar. Du kan välja vilken server du vill vara din primära VPN-server. Du kan välja upp till 10 servrar att bläddra igenom. Du kan också ändra dessa serverplatser när du vill.
 6. Nu kan du testa din VPN-anslutning. Klicka här för att läsa mer om VPN Manager för OpenVPN-appen.

Ställ in ett VPN manuellt i VPN Manager för OpenVPN på OpenELEC

Många populära VPN på marknaden är automatiskt tillgängliga på VPN Manager (Privat Internet Access, IPVanish, VyprVPN, Invisible Browsing VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA !, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Perfect Privacy, TorGuard, HideIPVPN, VPN, LimePN Obegränsad, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Windscribe, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (ej testat), SecureVPN.to (otestad), RA4W (ej testat) och VPNArea (ej testat).

Men om du prenumererar på ett VPN som inte är listat i steg 2 i "Så här ställer du in VPN Manager för OpenVPN " (ovan), så kan du fortfarande konfigurera din VPN-anslutning manuellt. Så här gör du:

 1. Först måste du ladda ner specifika filer från VPN: s webbplats. Dessa filer tillåter dig att ansluta till ditt VPN-nätverk. Vanligtvis nämns dessa filer i Linux-installationsguiden som finns på din VPN: s webbplats. Du behöver a .crt fil och en (eller fler) .ovpn fil. Om du inte kan hitta dessa filer, kontakta ditt VPN direkt för dem.
 2. Klicka på Kodi-huvudmenyn växel ikon uppe till vänster.
 3. Välj Filhanterare och klicka på Lägg till källa.
 4. Ange platsen för din VPN-konfiguration (URL tillhandahållen av din VPN) -filer i rutan som visas och ge källan ett namn.
 5. Högerklicka på Kodi-tilläggssidan VPN Manager för OpenVPN tillägg.
 6. Välj inställningar och sedan Användardefinierad värde under VPN-leverantör.

  Konfigurera en VPN till OpenELEC

 7. Rulla ner och klicka på Användardefinierad importguide alternativ.

  Installera ett VPN på OpenELEC

 8. Berätta nu för VPN-hanteraren var du kan hitta leverantörens filer. De borde ha laddats ner till din Hemmapp, så naviger dit och se till att du laddar upp dem alla.
 9. Du blir frågad om du vill att VPN Manager ska uppdatera serverfilerna. Detta fixar automatiskt alla trasiga länkar. Klick Ja.
 10. När guiden är klar navigerar du tillbaka till VPN Manager-inställningssidan och väljer dina önskade VPN-servrar från VPN-anslutningar flik.

Titelbild: OpenELEC-logotyp

För andra Kodi-guider Klicka på länkarna nedan:

 • VPN Kodi
 • 50 bästa Kodi-tillägg
 • Ultimate Kodi Guide for Streaming Fans
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me