Hur man ställer in en VPN för Smart TV – Installera en VPN för Smart TV Streaming

Det är inte alltid möjligt att installera VPN-programvara direkt på en Smart TV. Men om din Smart TV kan komma åt Google Play Store (Android Smart TVs kan) kan du installera VPN-appen (för din leverantör) direkt på din smart TV. Detta är det bästa sättet att ansluta din smarta TV, så använd den här metoden om du kan. Kom ihåg att inte alla Smart TV kan göra detta, så du måste kontakta din tillverkare.

Följ de här stegen om din SmartTV kan komma åt Google Play:

Om du har en Android TV kan du följa stegen nedan för att installera din Android TV VPN.

 1. köpa ett VPN-abonnemang, rekommenderar vi de 5 bästa VPN: n för Smart TV: n längst ner i denna artikel.
 2. Ladda ner mjukvaran och installera Android-klienten (.APK-filen) på din Android smart TV.
 3. Logga in med dina referenser från när du prenumererade.
 4. Kör appen på din Smart TV och anslut till en server.

Det är det: du låtsas nu vara i ett annat land och kan komma åt innehåll från den regionen! Din integritet är också skyddad tack vare VPN: s kryptering.

Är den stora omkampen mellan Ruiz och Joshua inte tillgänglig i ditt land?

Om du är rädd att du kommer att missa den mest efterlängtade boxningskampen 2020, följ bara ProPrivacy's guide om hur du kan titta på Ruiz vs Joshua ommatcha med en VPN och du kommer att kunna bevittna Anthony Joshua försök att återta WBA (Super ), IBF, WBO och IBO tungviktstitlar från världsmästaren Andy Ruiz i denna high-stakes face-off.

Ansluter via en PC eller bärbar dator

De flesta Smart TV-ägare väljer att ansluta sin TV till sin dator via en Ethernet-kabel. Detta gör att de kan dela sin PC: s internetanslutning (mer om detta senare). Detta är ett effektivt sätt att använda en VPN för att avblockera begränsat innehåll på en Smart TV. Du kan till exempel använda en VPN för att avblockera YouTube-videor som är begränsade i ditt land och för att avblockera strömningstjänster som är blockerade / begränsade i ditt land. Alla Smart TV som inte tillåter att appar installeras direkt måste använda den här metoden (eller en VPN-router).

Dela en VPN-anslutning i Windows

 1. Se till att din dator är ansluten till din VPN-tjänst. Om du inte har prenumererat på ett VPN ännu - kolla in våra 5 bästa VPN-artiklar för Smart TV-artikeln. Vi rekommenderar NordVPN eftersom det har allt du behöver för att strömma mer innehåll i HD på en smart TV.
 2. Anslut din SmartTV till datorn med en Ethernet-kabel.
 3. Öppna Network and Sharing Center på datorn (Start > Kontrollpanel > Network and Sharing Center) och klicka på 'Ändra adapterinställningar.'
 4. Hitta din VPN-anslutning. OpenVPN-anslutningar är vanligtvis inte tydligt märkta, så leta efter en med beskrivningen ‘TAP-Win32 Adapter V9 ′ (eller liknande). Högerklicka på den och välj 'Egenskaper' i listrutan.
 5. Välj fliken "Dela" och kryssa i rutan "Tillåt andra nätverksanvändare att ansluta via datorns internetanslutning". Välj sedan "Local Area Connection" från rullgardinsmenyn (om du har flera Ethernet-portar på din dator, se till att du väljer den du har anslutit din SmartTV till) och klicka sedan på "OK".
 6. Starta om din SmartTV och dator så ska den fungera korrekt.

Dela en VPN-anslutning i OSX (PPTP eller L2TP)

Att dela din anslutning på OSX är lite mer komplicerat om du vill ställa in OpenVPN, men denna TunnelBlick-tutorial visar dig hur. Vi visar hur du ställer in det med PPTP eller L2TP och den inbyggda VPN-klienten.

 1. Registrera dig för en VPN-tjänst och konfigurera den enligt leverantörens anvisningar. Vi rekommenderar NordVPN eftersom det har allt du behöver för att strömma mer innehåll i HD på en smart TV.
 2. När SmartTV är avstängd, anslut den till en USB-port på din Mac med Ethernet-kabeln och adaptern.
 3. I OSX öppnar du Systeminställningar (Apple-ikonen längst upp till höger på skärmen -> Systeminställningar) och klicka på 'Dela'.
 4. a) Dra ner menyn 'Dela din anslutning från' och välj din VPN-anslutning. b) Markera 'USB Ethernet' i rutan 'Till datorer som använder'. c) Markera 'Internet Sharing' så visas en popup-ruta. Klicka på "Start" och (d) "Internetdelning: På" visar grönt för att informera dig om att allt fungerar ok.
 5. Starta om din SmartTV.

VPN-routermetod

Vissa människor föredrar att använda ett VPN som är installerat på en blinkad router. Detta innebär att alla enheter i hemmet - inklusive deras Smart TV - stöds av VPN-anslutningen. Detta är en extremt enkel metod för att ansluta en Smart TV till en VPN-tjänst (och alla andra enheter i ditt hem).

Även om det är sant att du kan blixta en router själv (om den är kompatibel), utförs detta vanligtvis bara av människor som är ganska tekniska. Detta beror på att det att blinka en router med DD-WRT-firmware (eller någon annan tredje parts routerfirmware) kan "tegel" enheten (lås upp den och gör den oanvändbar).

Om du har en låg teknisk kunskap som blinkar är routern antagligen inte för dig. Lyckligtvis finns det företag där som erbjuder förbetalda och pre-flashade routrar, som tillåter en enkel plug-and-play-installation - Flashrouters är ett bra exempel.

Vissa VPN-tjänster (NordVPN säljer till exempel pre-flashed routrar själva).

Förblinkade routrar

En betydande fördel med att använda en blinkad router är att alla dina internet-anslutna enheter (inklusive spelkonsoler, iPhone- och Android-telefoner, och naturligtvis din SmartTV) kommer att dra nytta av att vara anslutna till VPN när de ansluter via routern.

De flesta VPN: er kan köpas förblixt på en router hos tredjepartsleverantören Flashrouters. Det finns två huvudtyper av blinkade routrar: DD-WRT och Tomato. DD-WRT är det mest populära alternativet eftersom det är den mest anpassningsbara typen av blinkad router. Klicka på länkarna för att få mer detaljerad information om dessa typer av routrar.

Fördelen med att använda en blinkad router är att den automatiskt använder VPN-tjänsten oavsett vilken enhet du ansluter till ditt WiFi-nätverk. Det kan också hjälpa till att minska antalet nätverkskablar du använder och göra det så att du inte behöver leka med dina datornätverksinställningar. Det spelar ingen roll om din dator inte är nära din SmartTV.

DD-WRT-router

Du kan hitta en fullständig lista över kompatibla routrar finns på DD-WRT-webbplatsen, där du också kan hitta information om installation och konfigurering av DD-WRT. Och klicka på dessa länkar för guider om hur du konfigurerar PPTP och OpenVPN.

Tomat router

En fullständig lista över kompatibla routrar kan hittas på tomateruterns webbplats, de har också information om installation och konfiguration av tomat, och en guide för installation av OpenVPN.

5 Bästa VPN-användare för Smart TV-användare

Titelbild kredit: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me