Hur man ställer in en VPN-tjänst

För alla nybörjare i VPN: s värld kan det tyckas som om det är mycket jargon involverat. I verkligheten är emellertid VPN-termer som används regelbundet inte onödiga tekniska samtal: de är viktiga för att förstå om en VPN-tjänst är någon bra. Dessutom måste den terminologin förstås (åtminstone lite) för att säkerställa att ett VPN är säkert konfigurerat.


Missförstå mig inte, du behöver inte bli VPN-expert - i själva verket - den kunskapsnivå som krävs för att framgångsrikt ställa in ett VPN är ganska mindre. Dessutom, om du väljer att gå med en ansedd, väletablerad VPN (som har sin egen VPN-programvara), behöver du inte veta mycket alls. Anledningen? De allra bästa VPN: erna - som ExpressVPN - har alla nödvändiga alternativ som är infödda inom sin programvara. Som en sådan behöver bara en abonnent installera programvaran och sedan välja deras preferenser i VPN: s meny.

Personer som beslutar att inte registrera sig för ett VPN med en anpassad klient (VPN-programvara) kommer ibland att behöva ställa in OpenVPN-kryptering med hjälp av OpenVPN-programvara från tredje part. Det här är inte så lätt som bara att ladda ner en VPN-anpassad VPN-programvara i världsklass - men det är inte så svårt heller.

hur man ställer in en vpn

OpenVPN-kryptering

OpenVPN är namnet på marknadens säkraste VPN-kryptering. Eftersom det ger oöverträffade nivåer av säkerhet och integritet är detta VPN-krypteringen som vårt team här på ProPrivacy.com alltid rekommenderar att du använder.

Av den anledningen inkluderar den här guiden Android- och Windows-installationsguider för tredje parts OpenVPN-programvara. Som sådan hjälper den här guiden alla (oavsett kompetensnivå) att göra det ställa in OpenVPN på vilken VPN som tillhandahåller den. Som sådan är denna guide omfattande.

DNS-inställningar - Manuell inställning

För att vara helt grundlig har vi till och med inkluderat en guide för manuellt att ställa in DNS-inställningar. DNS-förfrågningar är en viktig del av din webbtrafik som kan ge bort din plats och identitet. För att en VPN för att hålla dig säker, det är viktigt att du inte har några "DNS-läckor".

Att välja ett VPN och installera det

Det första du behöver göra efter att ha frågat hur du ställer in en VPN-hem är att tänka på vad du vill ha VPN till. Och hur mycket vill du spendera på VPN? Uppenbarligen vill alla betala minst möjligt, men att betala mindre kan resultera i extra installationssteg (nämligen avsnitt 4 och 5 i denna guide).

De allra bästa VPN: erna gör hela upplevelsen till en promenad i parken. Dessutom har de VPN som är överst i sitt spel också det bästa av allt. Det är av den anledningen som vissa VPN: er kan innehålla 5 bästa VPN: er för sport, 5 bästa VPN: er för Windows, bästa VPN för macbook och 5 bästa VPN: er för streaming artikel. Endast du vet vad du vill ha din VPN-tjänst för, och det är för att göra ditt liv enklare att vi här på ProPrivacy.com har fem bästa listor för alla tänkbara möjligheter (och om du tror att vi har missat något, tveka inte att kontakta oss). För att hitta det bästa VPN för dig använder du bara navigeringen högst upp på vilken sida som helst för att hitta de bästa fem VPN-listorna för ditt ändamål. Eller, om du bara vill ha den bästa allround-tjänsten, se vår bästa artikel om VPN-tjänster.

Klicka igenom och prenumerera

Nu när du har bestämt dig behöver du bara gå vidare till deras webbplats genom att klicka på länken i vår guide och registrera dig för VPN. En bra VPN kräver bara en e-postadress och betalningsmetod för att registrera dig. Betalning kan vanligtvis göras på ett antal sätt inklusive med ett kredit- eller betalkort, PayPal eller till och med Bitcoins för dem som vill.

När du har prenumererat och har ett lösenord kan du logga in på VPN-leverantörens webbplats för att få tillgång till VPN-programvaran. Om du är Android- eller iOS-användare kan du också vanligtvis hämta appen i Google Play-butiken eller iTunes. När den har installerats på din smartphone eller surfplatta, logga bara in med dina referenser från när du registrerade dig för tjänsten.

Beslutar om kryptering

Nu när du har installerat ditt VPN måste du fatta ett beslut om kryptering. PPTP är tillgängligt på de flesta VPN, men det är ett föråldrat krypteringsprotokoll som inte kommer att hålla dig säker - så använd inte det.

Det bästa tillgängliga VPN-protokollet är OpenVPN, så om ditt VPN har det i menyn, välj det. Dessutom tillhandahåller vissa VPN både TCP (Transmission Control Protocol) och User Datagram Protocol (UDP). TCP är mer pålitlig, men UDP är snabbare - så om du planerar att strömma väljer du UDP.

Gör så här:

 1. Klicka på inställningar i ditt VPN (det kan se ut en kugge). Vissa VPN har också en meny som heter "avancerade inställningar.”
 2. Klicka på “i inställningsmenyn”krypteringsalternativ”.
 3. Välj OpenVPN (TCP för tillförlitlighet och UDP för streaming).

Exempel på ExpressVPN-skärmbild:

expressvpn-krypteringsalternativ

L2TP / IPsec (Hur man installerar ett VPN i Windows 10)

Ibland bestämmer vissa människor att använda L2TP / IPsec eftersom det fungerar naturligt i Windows utan behov av tredje parts programvara. Det är inte så säkert som OpenVPN, men det är säkert (till skillnad från PPTP). Om du väljer att använda L2TP IPsec, följ bara stegen ovan i din VPN-programvara, men välj L2TP IPsec istället.

Om din VPN av någon anledning inte har en anpassad klient som har L2TP IPsec i alternativen kan du ställa in det manuellt genom att följa dessa steg:

1. Lägg först till en ny VPN-anslutning genom att klicka på Internetåtkomstikon i systemfältet.

2. Välj Nätverksinställningar

l2tp 4

3. Nu när du är i nätverket & Internetinställningspanelen, klicka på VPN > Lägg till en VPN-anslutning.

l2tp5

4. I detta skede behöver du dina VPN: er server adress för att ställa in VPN-anslutningen. Dessutom kommer du att kräva din Användarnamn och Lösenord från när du registrerade dig till din VPN-tjänst.

5. Ange följande inställningar i menyn "Lägg till en VPN-anslutning":

VPN-leverantör: Windows (inbyggt)
Anslutningsnamn: [ge din VPN-anslutning ett namn]
Servernamn eller adress: [Din VPN-serveradress - hämta den från VPN]
VPN-typ: L2TP IPsec
Typ av inloggningsinfo: Användarnamn och lösenord
Användarnamn: Få detta från din VPN-leverantör
Lösenord: Få detta från din VPN-leverantör

Sätt en bock i rutan för Kom ihåg min inloggningsinformation.

Klick Spara.

l2tp 8

6. Nu när du framgångsrikt har skapat en L2TP IPsec-anslutning behöver du bara ansluta. För att göra det, gå till Nätverk & Internetinställningsfönstretl. För att ansluta till VPN-servern klickar du på anslutningens namn, Klicka sedan Ansluta.

l2tp 7

Ställa in kundens inställningar och funktioner

Om du prenumererar på en rekommenderad VPN-leverantör kan du välja profunktioner som en dödsbrytare och DNS-läckskydd. Dessutom kan du kanske växla till en "Auto Connect" funktion. En brandväggsbaserad dödsbrytare tvingar all trafik att gå igenom VPN-tunneln. Detta garanterar att du inte läcker någon okrypterad trafik till din Internetleverantör. Auto-anslutning kommer också att ansluta din VPN till en vald server om VPN-anslutningen försvinner av någon anledning (så att du inte behöver manuellt). Så här aktiverar du dessa funktioner:

 1. Klicka på inställningarna i VPN: s programvara.
 2. Slå på funktionerna du vill använda. Om du kommer att bli det strömma piratkopierat innehåll eller gör någonting online som du vill förbli helt privat då vi rekommenderar att slå på funktionen kill switch.

Hur man ställer in OpenVPN-programvara

OpenVPN: Hur man ställer in ett VPN på Android

 1. Ladda ner OpenVPN för Android-appen här. Kom ihåg att OpenVPN för Android är en bättre (mycket mer fullständig) app än OpenVPN Connect.
 2. Ladda ner .ovpn-filerna från din VPN-leverantörs webbplats
 3. Extrahera .OVPN-filerna till ditt skrivbord eller en mapp som du kommer att komma ihåg t.ex. "OpenVPN-filer"
 4. Om du inte vet hur man extraherar en zip-fil, ladda ner WinRAR här. Lägg zip-filen i mappen du vill packa upp den i och högerklicka på filen och klicka "extrahera här".
 5. E-posta .ovpn-filerna efter att ha extraherat.
 6. Öppna OpenVPN connect-appen, importera .OVPN-filerna som du mailade själv (detta kan göras direkt från e-post-appen) eller genom att klicka på importknappen i OpenVPN connect-appen.
 7. Du måste ge anslutningen ett namn efter ditt val.
 8. Nu behöver du bara ansluta till en av servrarna i appen. Det kommer att be dig om ditt användarnamn och lösenord (du måste ibland få en unik nyckel från din VPN-leverantör så kolla med dem).

OpenVPN: Hur man installerar ett VPN i Windows

 1. Ladda ner OpenVPN här
 2. Ladda ner .ovpn-filerna från din VPN-leverantörs webbplats
 3. Följ installationsanvisningarna tills OpenVPN har installerats på din PC. Om du får ett meddelande som frågar om du vill installera TAP-drivrutiner väljer du ja eftersom du behöver dem.

openvpn-kranen

 1. Packa upp och extrahera .OVPN-filerna (du får dessa från din VPN) -filer till följande mapp: C: ProgramfilerOpenVPNconfig
 2. Nu är du redo att ansluta. För att göra det, högerklicka på OpenVPN-ikonen på skrivbordet och klicka på “Kör som administratör”. Kör det inte genom att dubbelklicka: du måste köra det som administratör. Du får frågan om du är säker, klicka på ja.

openvpn admin

 1. Högerklicka nu på OpenVPN-ikonen i systemfältet (längst ner till höger på skärmen) och välj den server du vill ansluta till. Du blir ombedd om ditt användarnamn och lösenord. Klicka på kom ihåg mitt lösenord så att du inte behöver ange det igen nästa gång (du måste be det att komma ihåg ditt lösenord för varje server första gången du ansluter).

Hur man ställer in DNS-inställningar manuellt i Windows

Ibland kan människor behöva ställa in sina DNS-förfrågningsinställningar manuellt. Dessutom kan personer som av misstag registrerar sig på ett VPN som de senare får reda på använder osäkra DNS-servrar (som GoogleDNS eller OpenDNS, som båda håller loggar), kan ändra sina DNS-inställningar så att deras förfrågningar hanteras av OpenNIC eller DNS. KOLLA PÅ. Både DNS.WATCH och OpenNIC ger fri åtkomst till snabba, loggfria DNS-förfrågningsservrar.

I guiden nedan har jag använt DNS.WATCH som exemplet adresserar, men det är värt att tänka på att OpenNIC faktiskt betraktas som ännu säkrare.

Kom ihåg att om din VPN har säkra DNS-servrar är det mycket bättre att använda dessa. Så vänligen kontakta ditt VPN för att få de föredragna och alternativa DNS-adresserna från ditt VPN och använd dessa i stället för VPN.WATCH-exemplen som jag har använt nedan. Så här ändrar du dina DNS-inställningar i Windows:

1. Högerklicka på din Internet-anslutning i systemfältet (längst ner till höger på skärmen) och klicka på "Öppna nätverk och delningscenter"

2. Högerklicka på din aktiva nätverksanslutning och välj Egenskaper i menyn

systemfältet

3. I fönstret Anslutningsegenskaper väljer du IPv4 och klickar sedan på Egenskaper.

dns 1

DNS2

4. I IPv4-egenskaper väljer du "Använd följande DNS-server..." och ange föredragna och alternativa IPv4-DNS-servrar. Önskad DNS-server: 84.200.69.80 Alternativ DNS-server: 84.200.70.40

dns 3

5. Gå nu tillbaka till fönstret för anslutningsegenskaper och konfigurera IPv6. Välj IPv6 och träffegenskaper.

dns 4

6. I IPv6-egenskaper väljer du "Använd följande DNS-server..." och ange föredragna och alternativa IPv4-DNS-servrar. Önskad DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Alternativ DNS-server: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Nu när du har ändrat dina DNS-inställningar är det en bra idé att se till att du inte har några DNS-läckor genom att gå till ipleak.net för att kontrollera.

Slutsats

I den här guiden har jag gett enkla att följa stegen för att ställa in en ny VPN. Glöm inte att alla de rekommenderade VPN: erna i våra bästa fem listor tenderar att ha sina egna installationsguider också. Således, om du vill se bilder på hur du ställer in din VPN, gå till deras webbplats och kolla deras guider. Slutligen, om du har några frågor överhuvudtaget, tveka inte att lämna oss en fråga nedan.

Titelbild kredit: BeautyLine / Shutterstock.com

Bildkredit: Omelchenko / Shutterstock.com

Bildkredit: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me