Hur man tar bort Facebook permanent – En enkel steg-för-steg-guide

Om du vill veta hur du tar bort Facebook permanent är du på rätt plats. Vi visar hur du kan ta bort Facebook permanent i tre enkla steg.

ta bort facebook permanent

Även om det kanske låter ganska enkelt, eftersom så mycket data står på spel är det ingen skada att se till att allt tas om hand på rätt sätt.

Hur man tar bort Facebook för alltid

 1. För att först ta bort ditt Facebook-konto, gå till; https://www.facebook.com/help/delete_account.
 2. Läs informationen i fönstret noggrant och klicka sedan på 'Ta bort mitt konto'.

ta bort facebook-konto

 1. Ange din identifiering och lösenord när du uppmanas och klicka på "OK". Det är så, ditt Facebook-konto raderas.

I detta skede har ditt Facebook-konto tagits bort och du kommer inte att kunna komma åt ditt arkiv eller ditt konto längre. Ännu viktigare är att du slutar lägga till den pågående uppbyggnaden av din personliga Facebook-databas.

En sak som det är värt att komma ihåg är att när du tar bort Facebook, gamla meddelanden och konversationer du hade medan du var medlem fortfarande kvar i andras inkorgar. Du har inte tillgång till de gamla konversationerna, men dina gamla kontakter och vänner kommer.

Kan du få tillbaka ett Facebook-konto när det har tagits bort?

När du tar bort Facebook är det verkligen borta för alltid. Du kan inte ändra tanken senare. Så om du bara vill göra att ditt Facebook-konto försvinner tillfälligt bör du överväga att inaktivera ditt Facebook-konto istället. Genom att inaktivera ditt konto kan du fortfarande komma åt messenger utan ett Facebook-konto.

Hur du laddar ner dina Facebook-data

När du tar bort ditt Facebook-konto är det borta för alltid och du kommer inte att kunna komma åt det igen. Av den anledningen kanske du först vill ladda ner ett arkiv med ditt personliga Facebook-konto. Nedladdning av dina data betyder att du kan behålla dem för eftertiden. Kanske kan du till och med använda det för att skriva dina memoarer!

 1. För att ladda ner dina Facebook-data först gå till https://www.facebook.com/settings.
 2. Gå sedan längst ner på sidan och klicka på Ladda ner en kopia av dina Facebook-data.

Hur man tar bort facebook

 1. Klicka på Starta mitt arkiv. Du måste ange ditt lösenord när du uppmanas att slutföra detta steg.

facebookarkiv

 1. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Facebook med ditt personliga arkiv bifogat när det är klart. Var medveten om att det kan ta upp till 90 dagar innan detta sammanställs för dig.

Är Facebook säkert?

Verkligheten är att det finns många saker som användare kan göra för att skydda sina data på Facebook. Om du är Facebook-användare bör detta alltid vara din första övervägande. Om du använder Facebook på ett ansvarsfullt sätt är det möjligt att ha en profil som inte avslöjar viktiga saker om dig. Du behöver inte berätta allt om Facebook. I slutet av dagen är det ditt val som användare.

Facebooks integritetspolicy

Max Schrems från Europe v. Facebook, en organisation som bekämpar Facebook: s invasiva natur för sina klienter, kommenterar följande:

"Jag skulle ofta kontrollera mina integritetsinställningar, vända allt till" Endast vänner "och stänga av" Plattform. "Användare måste inse att du inte bara delar med dina vänner, men att du alltid delar med dina vänner och Facebook."

Vilken information har Facebook om mig?

Facebook är känt för att behålla mycket av dina Facebook-data. Vissa data bevaras till och med när du tar bort dem. Detta kan inkludera:

 • Grundläggande kontoinformation:
  ditt namn, användarnamn, tidigare användarnamn, lösenord, e-postadress och telefonnummer.
 • Information kring innehåll:
  Information om innehållet du skapar och delar när du använder Facebook. Detta inkluderar detaljer om vad du delar och med vem du delar det. Dessutom samlar Facebook in information om dig från andra användaruppladdningar och kommentarer (till exempel foton).
 • Information kring anslutningar:
  Facebook vet vem dina kontakter är och när du har kontaktat dem. Den vet också när du var med dem. Passiv lyssnande tros till och med sammanställa data om icke-Facebook-användare som du möter i verkligheten - 'Ämne A' - (din mormor, till exempel).
 • Betalningsinformation:
  Om du genomför en transaktion med en Facebook-tjänst kan din betalningsinformation (t.ex. kortnummer, faktureringsadress etc.) lagras av Facebook.
 • Länkar och kakor:
  Facebook använder cookies för att föra register över hur användare interagerar med alla länkar som presenteras för dem. Den riktar sig också mot dessa länkar mer specifikt genom att skapa en detaljerad profil för dina preferenser. Facebook håller också register över enheten, operativsystemet, webbläsaren och IP-adressen som används för att få åtkomst till deras tjänster.

Hur får Facebook använda mina data?

Även om Facebooks integritetsinställningar alla utnyttjas och dina "vänner" bara får se dina data, arbetar Facebook fortfarande oändligt bakom kulisserna för att samla in information från dig. Servicevillkoren är dessutom sådana att personuppgifter och foton som folk laddar upp till ett Facebook-konto inte längre är deras egna.

Det betyder att Facebook potentiellt kan göra vad den vill med användardata. Facebook kan skicka användardata till tredje part, vilket skapar en otänkbar stor potential för spridning av användardata.

Vad händer med mina Facebook-data?

Sedan är det frågan om var Facebook lagrar användardata. Var är Facebooks servrar? Ännu viktigare är vad lagarna i landet där informationen lagras?

Under en lång tid missförståddes cybersecurity enormt av allmänheten. Digital integritet var för givet och människor trodde att ingen tittade på uppgifterna de skapade online. Snowden hjälpte till att ändra det, och massorna vaknar upp.

Slutsats

I den här guiden har vi tillhandahållit ett detaljerat steg-för-steg genomgång för att ta bort ditt Facebook-konto permanent. På så sätt kan du enkelt fortsätta med att skära navelsträngen mellan dig och en tjänst som många ser som en parasitinträngande parasit.

Tack vare vår enkla guide kommer du snart tillbaka i det stora utomhusområdet. Om du klickar på "like" kan du försvinna i ditt förflutna, och du kan njuta av att fylla dina lungor med frisk luft - när du söker i ditt område - efter en ultrasäll Pokémon.

Din IP-adress gör det möjligt för Facebook att hålla en databas över alla platser som du någonsin loggat in på Facebook från. Men det finns en lösning. En topp VPN kan hålla dina data säkra och privata. För en lista över de bästa VPN: erna, se vår bästa lista över VPN-tjänster.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me