Hur man tittar på American Netflix på en smart TV

Det finns ett antal olika metoder för att få tillgång till amerikanska Netflix på en smart TV. Men om du inte kan komma åt Android App Store från din TV, då kan saker och ting vara lite svårare. I den här artikeln kommer vi att guida dig genom stegen för att ställa in en VPN för att titta på amerikanska Netflix din smarta TV med hjälp av tre olika metoder.


För att komma igång med metoderna nedan behöver du en Smart TV, en Netflix-prenumeration och ett prenumeration på en VPN-tjänst som fungerar med Netflix.

Hur får jag amerikanska Netflix på min Smart TV?

Det finns tre olika sätt på vilka du kan titta på Netflix på en Smart TV. Klicka på länkarna nedan för att se stegen för varje metod.

 1. Använd en VPN-router
 2. Använd en Android-baserad enhet - Android TV eller Fire Stick
 3. Dela Windows-anslutning med din smarta TV
 4. Använd en smart DNS-tjänst

Hur man tittar på Netflix på en Smart TV med hjälp av en VPN-router

Att använda en VPN-router är utan tvekan det enklaste sättet att titta på US Netflix på din smarta TV. De flesta anständiga routrar i dag kan konfigureras för att fungera med nästan alla VPN-tjänster. När du ansluter din smarta TV till routern, förutsatt att den har en Netflix-app, är det möjligt att titta på den amerikanska versionen av Netflix.

En av de mest anpassningsbara typer av firmware för att installera en VPN på en router är DD-WRT och vi kommer att använda den som en del av våra exempel nedan.

 1. Ställ in en VPN-anslutning på din router som ansluter till en amerikansk VPN-server.

  På en DD-WRT-router kan PPTP- och OpenVPN-inställningar hittas under tjänster > VPN.

  Behöver en VPN-router? Ta en titt på vår VPN-routers-sida. Eller för en fördjupad titt på att få konfigurerat, kolla in hur vi ställer in ett VPN i en DD-WRT-routerguide.

  DD-WRT-tjänster

 2. Anslut din Smart TV till routern på samma band som du konfigurerade VPN-anslutningen.

  Vi rekommenderar att du ställer in ditt VPN med hjälp av 5Ghz-bandet och ser sedan till att alla enheter du vill dirigera genom din VPN-anslutning (i detta fall din smarta TV) också använder denna frekvens.

 3. Öppna din Smart TV: s Netflix-app och logga in.

  Du kan använda ditt befintliga Netflix-konto för att göra detta, du behöver inte registrera dig för ett nytt. Det spelar ingen roll om ditt konto inte är registrerat i USA, du bör nu se hela USA: s katalog med Netflix-titlar. "Skål" är en bra indikation på att det har fungerat.

  Netflix hemsida

Några överväganden

Att använda en VPN-router för att få tillgång till amerikanska Netflix på din TV är verkligen den mest praktiska metoden på lång sikt, men det finns fortfarande några överväganden som måste göras.

Investera i en bra router

Medan VPN-applikationer ofta är lätta, kan krypteringsdata vara hårdvarukrävande. Billigare routrar har inte den bearbetningskraft som krävs för att köra en VPN ordentligt och om anslutningar vacklar kan det påverka din Netflix-kvalitet och i slutändan lämna dig oskyddad. Att köpa en bra router är dyrt, men en fantastisk långsiktig investering.

Välj rätt VPN-tjänst & server

I en idealvärld skulle åtkomst till Netflix olika bibliotek vara lika enkelt som att ansluta till ett VPN och välja en server baserad i det land du vill komma åt. Tyvärr blockerar Netflix de flesta VPN-anslutningar för licenspartners räkning och vissa stöder bara streamingplattformen på vissa servrar. När det gäller att välja rätt VPN, behöver du inte bara se till att Netflix stöds, du bör också kontrollera vilka länder som är tillgängliga för dina behov.

Optimera din anslutning

Eftersom trådlösa enheter är ett dussin ett dussin är det välkänt att avståndet och föremålen mellan din router och din TV kan påverka stabiliteten i din anslutning, men det du verkligen bör tänka på är avståndet mellan servern och ditt hem. Att använda en server på andra sidan världen är mycket mer benägna att bromsa din anslutning än att ansluta till en server baserad i det land du bor i. Ibland måste det göras kompromisser för att få åtkomst till rätt strömningskatalog, men du borde välj alltid servrar närmare när det är möjligt.

Delad tunneling & olika frekvenser

Att använda en VPN-router är ett av de mest pålitliga sätten att komma åt Netflix internationella bibliotek, men det har en nackdel - varje enhet som är ansluten till routern måste göra samma kompromisser, som långsammare hastigheter och oförmågan att komma åt lokalt innehåll. Lyckligtvis kan split tunneling och multi-band routrar hålla dina andra enheter igång snabbt.

Split tunneling är en funktion inbyggd i VPN, vilket gör att du kan välja och utelämna enheter som dirigeras via VPN-servern. Detta erbjuds dock endast av vissa leverantörer, så det är alltid värt att kontrollera vår guide innan du köper ett prenumeration. Alternativt kan du alltid ställa in VPN på en frekvens (5 GHz) och ansluta dina enheter till en annan (2,4 GHz) på en multi-band router.

Hur du tittar på Netflix på din smarta TV med Android TV-enheter

Om din smarta TV använder Android TV eller Amazon Fire TV som operativsystem är du tur! Nästan varje VPN på planeten erbjuder en Android-app, och många erbjuder också Android TV och Amazon Fire TV-appar. Det finns också några utmärkta tredjeparts OpenVPN - framför allt OpenVPN för Android. Om du inte är säker på om din TV är kompatibel, kontrollera övervägningarna nedan.

Följ stegen nedan för att ställa in ett VPN med din Android TV och börja titta på Netflix.

 1. Installera Netflix-appen från Google Play Store.

 2. Installera en VPN-app från Google Play Store.

  Android TV-apparater kan installera och köra alla Android- eller Android TV VPN-appar. Android TV-appar är bättre optimerade för smarta TV-apparater, men en vanlig Android-app fungerar också.

 3. Använd VPN-appen för att ansluta till en VPN-server i USA.

 4. Tryck på Hem-knappen på fjärrkontrollen för att lämna VPN-appen medan den fortfarande körs.

 5. Starta Netflix-appen och logga in.

  Det spelar ingen roll om ditt konto inte är registrerat i USA, du bör nu se hela USA: s katalog med Netflix-titlar.

TV-showen "Parker och rekreation" är ett bra riktmärke för att verifiera att du tittar på USA: s katalog. Du kan nu bara klicka på en titel för att se den.

Hur man tittar på Netflix på din Smart TV med Amazon Fire TV (Fire TV Stick)

 1. Sök efter din VPN-leverantör eller sök bara efter "VPN" för att bläddra bland leverantörer som stöds.

  Du kan göra detta manuellt via sökrutan längst upp till höger på Fire TV-skärmen, eller använda röstsökning för 2nd Gen-ägare med en Alexa-fjärrkontroll.

  VPN i brand-tv-app

 2. Installera och kör appen.

  ExpressVPN-app på eldstick

 3. Anslut till en VPN-server i USA.

  ExpressVPN-appen är på

 4. Tryck på Hem-knappen på fjärrkontrollen för att lämna VPN-appen medan den fortfarande körs.

 5. Starta Netflix-appen och logga in.

  Det spelar ingen roll om ditt konto inte är registrerat i USA, du bör nu se hela USA: s katalog med Netflix-titlar.

TV-showen "Tvillingtoppar" är inte tillgängligt för oss Netflix-abonnenter i Storbritannien, så vi tycker att det är användbart att söka efter det för att verifiera att vi tittar på USA: s katalog. Du kan nu bara klicka på en titel för att se den.

Några överväganden

En stor fördel med att använda en Android VPN jämfört med en router VPN är att det är lätt att aktivera och inaktivera VPN vid behov. Men det finns vissa överväganden som måste tas om du väljer den här metoden.

Kontrollera kompatibiliteten

Naturligtvis har Netflix avslutat appstöd för vissa äldre smarta TV-apparater där ute. Det finns en lösning för vissa, men bara om din enhet är certifierad som Google. För att undvika potentiella problem måste du kontrollera kompatibiliteten innan du köper.

Överväg att köpa en Fire TV-pinne eller Android TV-enhet

Om din smarta TV inte har ett Android-baserat operativsystem, kan du allvarligt överväga att köpa en Android TV-enhet eller en Amazon TV Stick. Genom att helt enkelt ansluta en till din storskärms-TV: s HDMI-port kommer du att förbättra dess funktionalitet kraftigt.

Streaming i 4K

Endast ett mycket begränsat urval av certifierade enheter spelar Netflix-innehåll med 4K-upplösning (om du har rätt plan och minst 25 Mbit / s nedladdningsbandbredd). Så om du vill ha 4K-strömning, se till att alla enheter är kompatibla.

VPN stöds inte på Fire TV

Om din VPN-tjänst inte stöds av Amazon Fire TV Store kan du ladda alla Android VPN-appar på en Fire TV-enhet. Se Bästa VPN för Fire Stick för en fullständig guide om hur du gör detta.

Se Netflix på Smart TV genom att dela din Windows- eller macOS VPN-anslutning

Det är möjligt att dela en VPN-anslutning från din Windows PC eller Mac med din Smart TV. Detta är det mest komplicerade alternativet att ställa in, och det saknar en viss elegans. Men om du inte har en VPN-kapabel router eller Android / Fire TV-maskinvara är detta en lösning.

Eftersom metodiken är mycket mer djupgående har vi ägnat en hel separat guide till den. Kolla in vår delning av din VPN-anslutningsguide för mer information om hur du gör detta i Windows och macOS med olika WiFi / Ethernet-kombinationer.

Hur man konfigurerar smart DNS på en smart TV för att titta på Netflix

Smarta DNS-tjänster kan avblockera USA: s Netflix genom att lösa din smarta TV: s DNS-frågor i USA.

Specifikationer varierar beroende på din TV: s märke och modell, men DNS-inställningar hittas vanligtvis genom att gå till menyn 'Inställningar' och navigera till 'Nätverk'. På Samsung TV: n, till exempel:

 1. Tryck på Meny på din avlägsen > Nätverk > Nätverksstatus > IP-inställningar > DNS-inställningar

 2. Välj "Ange manuellt."

 3. Skriv dina aktuella DNS-inställningar (bara i fall!)

 4. Ange den DNS-adress som du har gett av din SmartDNS-leverantör.

 5. Klicka på OK och starta om din TV.

 6. Spela upp Netflix-appen.

  Det spelar ingen roll om ditt konto inte är registrerat i USA, du bör nu se hela USA: s katalog med Netflix-titlar.

Några överväganden

Som med de andra metoderna som diskuteras i den här guiden finns det några överväganden som måste tas om du väljer att använda den här metoden.

Måste jag ändra mina regionala TV-inställningar?

Nej, Netflix är nu tillgängligt överallt på planeten (utom Kina, Syrien och Nordkorea), så det finns inte längre något behov av att ändra din TV: s regionala inställningar för att ladda ner appen.

Är en smart DNS pålitligare än ett VPN?

Det finns ett argument att VPN-serverns IP-adresser är enklare för Netflix att blockera än de DNS-upplösare som används av smarta DNS-tjänster. Men i verkligheten är många sådana tjänster också blockerade av Netflix.

Proffsen

Den största fördelen med att använda Smart DNS jämfört med ett VPN är att det är möjligt att konfigurera Smart DNS på nästan alla internetbaserade maskiner. Detta inkluderar spelkonsoler och, ja, smarta TV-apparater.

Ett annat plus är att Smart DNS är snabbare än VPN eftersom ingen resurskrävande kryptering används för att säkra anslutningen.

Nackdelarna

Om dina lokala strömningstjänster inte stöds av din Smart DNS-leverantör, kan du hitta dem blockerade när smart DNS är konfigurerat. Och det finns inget enkelt sätt på en Smart TV att helt enkelt slå på och stänga av smarta DNS.

Smarta DNS-tjänster är bara användbara för att strömma saker. Mot en liknande månadsavgift låter en VPN dig strömma Netflix, skydda mot filtövervakning, skydda mot spårning av webbplatser, hålla din surfhistorik privat när du använder offentlig WiFi, låter dig komma åt censurerade webbplatser, låter dig torrent säkert och mer.

Användbara Netflix-guider

Bästa VPN för Netflix 2020 | BEPRÖVAD & VERIFIERAD [DAGLIG]

Avblockera Netflix - Hur du ändrar ditt Netflix-land

Hur man får amerikanska Netflix på Android, iPhone och iPad

Har problem?

Om du befinner dig i problem med någon av metoderna ovan, kan det vara ett antal skäl till varför. Vi rekommenderar att du tittar på vår Netflix VPN-felsökningshandbok som din första samtalshavn innan du når till din VPN-leverantörs kundtjänstteam.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me