Hur påverkar en VPN-juridisk policy dig?

Alla vet att de borde läsa den långa tråkiga juridiska gumfen som åtföljer ganska mycket allt vi gör i den moderna världen. Men vem gör det? Det är trots allt väldigt tråkigt och är ofta skrivet på ett arkiskt språk som verkar ha utformats för att avföra alla utom de mest härdade juridiska masochisterna!

Problemet när det gäller VPN är att denna juridiska jargon ofta skär till kärnan i den faktiska tjänsten du betalar för. Även om det också är användbart för att kryptera osäkrade offentliga WiFi-anslutningar och få åtkomst till geobegränsade webbtjänster, använder de flesta av oss VPN främst för att skydda vår anonymitet och anser att detta är dess viktigaste funktion.

Genom att veta detta, förkunnar nästan alla VPN-leverantörer högt fördelarna med deras tjänst för att bibehålla din online anonymitet på sina framsidor. Men när du tittar på många av deras ToS (användarvillkor, även vanligtvis kallade villkor) & Villkor eller användarvillkor) -avtal du anser att villkoren antingen slår ut motsäger dessa påståenden eller kvalificerar dem i en utsträckning som effektivt gör dem meningslösa.

Denna skillnad mellan vad som påstås erbjudas och vad, vid noggrann undersökning av små bokstäver, som faktiskt erbjuds gör det viktigt att överväga en VPN: s juridiska policy innan du registrerar sig för sina tjänster. Det finns ett antal vanligt förekommande påståenden som garanterar att den genomsnittliga VPN-användaren är noggrann uppmärksam.

Garanterad integritet

Ganska mycket alla VPN-leverantörer lovar att inte överlämna användarnas personliga detaljer eller information om sina internetaktiviteter till någon tredje part. Men om du kontrollerar deras ToS blir det snabbt klart att vid rättsliga åtgärder (stämningar, domstolsbeslut och liknande) har de inget annat val än att följa, och kommer att överlämna information under sådana omständigheter utan att slå ett ögonlock.

Vi har sagt det tidigare här om ProPrivacy och vi kommer att säga det igen, det enda sättet att ett VPN-företag verkligen kan garantera din integritet är att hålla inga loggar. Inga loggar = ingenting att överlämna vid rättsliga åtgärder (eller ännu värre beslag av företagets VPN-servrar av myndigheterna - det har hänt).

Förvara inga loggar

Även när en VPN-leverantör påstår sig inte ha några loggar är det väl värt att kontrollera ToS för att se vad de menar exakt med detta. Ett vanligt problem är att även om stockar så småningom kan kasseras, förvaras de ofta under en kort (eller inte så kort) period i förväg. Till exempel gör HMA mycket av det faktum att det inte finns några loggar, men en studie av deras ToS visar att de hålls under 10 dagar, vilket är ganska lång tid och säkert nog för att rättsliga åtgärder ska vidtas för att tvinga dem att överlämnas över.

En ytterligare, men mindre, är att bestämma vilka loggar och poster som kasseras och vilka inte. Medan de flesta "ingen loggar" VPN: er kommer att kassera register över en användares onlineaktiviteter, behåller vissa fortfarande detaljer som IP som en användare har anslutit från, tiden och anslutningen, som även om det inte är en kritisk oro för de flesta, några detaljer också många för några.

På samma sätt håller de flesta VPN-leverantörer register över sina kunders betalningsinformation. Även om det är klart användbart för sådana saker som kontinuerlig användning av faktureringsspårning och problem, och förmodligen inte är en stor oro för många, finns det leverantörer där ute (som privat internetåtkomst) som visar sitt engagemang för användarnas integritet genom att förstöra betalningsregister när transaktionen är fullständig (hantering av användning etc. genom att tilldela sina klienter slumpmässiga, icke-spårbara användarnummer).

Pengar tillbaka garanti

Det är vanligt (men inte alls universell) praxis att erbjuda en återbetalningsgaranti, som vanligtvis kan pågå allt från en dag eller så till en månad. Vad som menas med denna garanti kan dock variera avsevärt, så om du planerar att använda den som en kostnadsfri testperiod för att kolla in en leverantørs tjänst ToS, är det värt att vara uppmärksam på.

Medan vissa VPN: er gärna tillhandahåller en "no quibble" återbetalning av sin tjänst, kommer andra bara att ge tillbaka pengarna om deras tekniska team misslyckas med att ansluta dig inom den tilldelade tiden. Det finns inget fel med det i sig, men det är viktigt att vara medveten om eventuella begränsningar (ofta dolda ganska djupt i ett företags juridiska policy) innan du registrerar dig. Det vi tycker är särskilt förkastligt är företag som säger i sina ToS att missnöje på grund av långsam hastighet eller på annat sätt dålig service inte är grund för återbetalning.

upphovsrättsintrång

Låt oss inse det, många använder VPN så att de kan ladda ner P2P-torrenter. Vissa VPN-leverantörer tillåter detta stillsamt, medan andra aktivt tillhandahåller dedikerade VPN-servrar för uppgiften! Många, särskilt i länder som Förenta staterna eller där upphovsrätten är både strikt och aktivt verkställt, har strikt policy mot och kommer att utfärda meddelanden som varnar om att om det fortsätter att upptäckas kommer du att hindras från deras tjänst.

Problemet är att känna till populariteten för nedladdning av torrent, många VPN med strikt anti-piratkopiering policy annonserar inte faktumet så bra, och föredrar att dölja sin policy i ToS av rädsla för att förlora potentiella kunder. Mer information om hur du håller dig säker vid torrentering finns i vår bästa guide för VPN för torrentwebbplatser.

Andra saker

Ovan är de viktigaste sakerna vi tycker att du bör se upp för. Som en fråga försöker de flesta VPN-leverantörer att skydda sig mot absolut allt, även om nationell och internationell lagstiftning kommer att ersätta allt som skrivs i ett företags ToS.

Många företag gillar också att kvalificera sin "obegränsad hastighet" och "obegränsad bandbredd" med "rättvis användning" -principer som endast finns om du noggrant granskar deras ToS. Även om det faktum att sådana termer finns alls är irriterande, har vi ännu inte stött på en leverantör som verkligen verkställer dem och därför inte anser dem vara något att oroa sig för mycket om.

Slutsats

Vi har förhoppningsvis lyftt fram varför det är mycket viktigt att du rullar upp ärmarna och faktiskt läser det lilla trycket när du bestämmer dig för vilken VPN-leverantör som passar dig. Det är inte så roligt, men eftersom du kommer att bry dig om att skydda din identitet genom att använda ett VPN i första hand är det väl värt att se till att VPN-leverantören är lika bekymrad över din integritet.

Detta betyder inte att alla VPN-leverantörer har dålig juridisk policy. I själva verket har vissa hänsyn till frågor som kunder och har ToS som backar upp detta. Vi har en artikel som diskuterar våra favorit VPN-leverantörer av "no-logs" som du hittar här.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me