Infographic: Hur påverkar NSA-spionage dig?

Regeringens övervakning har varit en snabbknappfråga i Amerika under de senaste åren, och med goda skäl. Inte bara påverkar NSA-spionage teknikjättar, internationella samhällen och världsledare, utan det påverkar nästan varje enskild medborgare också.

Inklusive förmodligen du.

Ja du.

Hur frågar du?

Hur spionerar NSA på dig

Lägg till denna infographic till din webbplats med koden nedan:

Hur spionerar NSA på dig
Infographic av https://proprivacy.com

NSA spionerar på dina telefonsamtal och textmeddelanden

NSA: s metadatasamling av inhemska telefonregister, även känd som Patriot Act, är dess krav på berömmelse, och är en av de första stora avslöjelser som framkom av Glenn Greenwald och Guardian.

Den amerikanska allmänheten var berömd av nyheten om att NSA varje dag, utan tillstånd, samlar in miljarder textmeddelanden, enhetsplatser och samtalsinformation som identifiering av både anropare och mottagare - främst inte det för avsedda mål, utan av oskyldiga Amerikaner vars data sopades upp i sökningen.

Många tror att NSA, tre år senare, hade upphört med sin stora samling av telefonposter.

Det har det inte.

Medan det kontroversiella avsnitt 215 i Patriot Act avbröts den 1 juni 2015 - som byttes ut för en ändrad version kallad USA Freedom Act den 2 juni - är dess ersättning full av lagliga kryphål som gör det möjligt att lösa de nya lagarna och fortsätta att snuffa på amerikaner i massa, om de vill göra det.

Och du vet att de gör det.

NSA spionerar på dina e-postmeddelanden, chatt och webbläsarhistorik

Kort efter att han avslöjat förekomsten av patriotlagen introducerade Greenwald världen för XKEYSCORE, ett NSA-verktyg som samlar in data om nästan allt som en användare gör på internet.

IP-adresser, e-post, surfhistorik, webbläsarkakor, onlinechatt, röstsamtal, bilder, Skype-sessioner, användarnamn och lösenordspar, sociala medieaktiviteter, inloggade tangenttryckningar ... allt detta och mer samlas i det långtgående NSA-internetövervakningsprogram, vars 700+ servrar världen över samlar 20+ terabyte data per dag.

Liksom Patriot Act är XKEYSCORE "avsedd" att spåra utländska mål. Men när en amerikan kommunicerar med någon i ett annat land, är de märkta i databasen som deltagande i utländsk till utländsk kommunikation och kan ha sina personliga onlinedata som sökts sans berättigande.

NSA-spionering kan identifiera dina vänner, familj och sociala nätverk

Med hjälp av de uppgifter som samlats in från ovannämnda Patriot Act och XKEYSCORE-program kan NSA enkelt sätta ihop sofistikerade grafer över Amerikaners sociala cirkel, inklusive identifiering av deras medarbetare och kollegor, deras resekamrater, deras platser och andra mycket privata detaljer.

För att bygga dessa diagram skördar NSA information från saker som bankkoder, Facebook-profiler, passagerarloggar, information om sjukförsäkring, valsregistreringsrullar, GPS-platsuppgifter och skatte- och fastighetsregister.

De kan till och med bygga sociala nätverksprofiler helt enkelt genom att använda frågor som "travels with, hasFather, skickatForumMessage, sysselsätter" när de skurar sina databaser.

Även om fokus återigen är på utländska mål, finns det ingen gräns för antalet oskyldiga amerikaner som hamnat i kontaktkedjan för en person eller intresseorganisation.

NSA övervakar dina finansiella transaktioner och kreditkortköp

Telefon- och internetleverantörer är inte de enda organisationerna i Cahoot med NSA. Förutom dina telefonregister och webbanvändning, övervakas och öppnas dina bankkonton och kreditkort också utan garanti.

En filial av NSA som heter Follow the Money (FTM) samlar in information från transaktionsnätverket för mer än 25 000 finansföretag, inklusive banker, kasinon och banköverföringsbyråer. Den lagrar sedan denna information i en NSA-databank som kallas Tracfin, som innehåller miljontals poster.

Cirka 84% av uppgifterna beräknas komma från kreditkortstransaktioner.

VISA hävdar att de "inte är medvetna om någon obehörig åtkomst till [deras] nätverk" och att de "endast tillhandahåller transaktionsinformation som svar på en stämning eller annan giltig juridisk process", men NSA-presentationer läckt av Snowden tyder starkt på annat.

I själva verket överskrider NSA: s försening av finansiell information så många gränser att till och med deras brittiska motsvarighet och täta samarbetspartner, GCHQ, är oroliga för handlingen och erkänner att mycket av den "rika personliga informationen" som samlas in inte handlar om [deras] mål ”.

NSA kan komma åt din personliga webbkamera

Även om det inte är bekräftat om NSA genomför sådana metoder själva (även om det verkar mycket troligt), har de tillgång till webbkamerabilderna som finns tillgängliga i databaserna för dess partner-i-övervakning, GCHQ, som är kända snoopers av Yahoos datorkameror.

Codenamed Optic Nerve, programmet startade 2008 och rapporteras fortfarande ha varit aktivt 2012. Även om det är osäkert om det fortfarande är i drift, vad de lyckades samla in under den perioden är oroande nog, med över 1,8 miljarder webbkamera-bilder av Yahoo-kunder över hela världen samlades in bara en halvårsperiod.

Optisk nerv var ursprungligen avsedd att användas för experiment i automatiserat ansiktsigenkänning, för att övervaka befintliga mål och för att upptäcka nya. Istället sparade de en bild var femte minut från feeds - mellan 3% och 11% var sexuellt tydliga bilder av oskyldiga användare.

Kickaren? Du måste bara ha ett användarnamn som liknar ett känt mål för att bli ett nytt mål, och det finns ingen brittisk lag som tar bort inhemska medborgare eller medborgare från länder som ingår i Five Eyes-alliansen - som inkluderar USA - från sina sökfrågor och databaser.

NSA övervakar kommunikationen mellan onlinespelare

Skulle det komma som någon överraskning att inte ens ofarliga online-tidsfördriv som MMORPGs är säkra från NSA: s nyfikna ögon?

Svaret är nej, det borde inte.

Trots att terroristnätverk kan använda onlinespel för att kommunicera i hemlighet, genomför NSA övervakning och samlar in uppgifter från miljontals användare runt om i världen från virtuella spelservrar, inklusive användarplats, identitet och aktivitet som röst- och textchattloggar.

Så ja, din tid till att spela World of Warcraft, Second Life, Xbox Live och liknande lagras och loggas av NSA. Heck, den söta älven du har pratat med kan till och med vara en NSA-agent.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me