qBitorrent granskning

qBittorrent är en lätt 100 procent gratis och öppen källkod (FOSS) BitTorrent-klient. Vi tilldelade den vår Editor's Choice-pris tack vare kombinationen av att ha en liten installationsstorlek men ändå med de flesta verktyg som BitTorrent-användare någonsin behöver.

Det bästa är att det bästa av dessa är möjligheten att binda qBitTorrent till ditt VPN-gränssnitt. Detta säkerställer att din IP-adress aldrig exponeras när du strömmar.

Funktioner

 • Gratis i varje mening av ordet.
 • Lättvikt
 • Kan binda till VPN-gränssnitt
 • Torrent sökmotor
 • RSS feed support med avancerade nedladdningsfilter
 • Många BitTorrent-tillägg
 • Fjärrkontroll genom webbanvändargränssnitt
 • Sekventiell nedladdning
 • Torrenter som står i kö och prioriterar
 • Val av Torrentinnehåll och prioritering
 • Bandbreddsscheman
 • IP-filtrering (eMule-kompatibel)
 • IPv6-kompatibel
 • UPnP / NAT-PMP port vidarebefordran av port
 • Torrentskapande verktyg
 • Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2-klienter

qBittorrent är inte så fullständigt som tungviktiga klienter som Vuze, men det har nästan alla funktioner som de flesta torrentanvändare någonsin troligtvis vill ha. Vi tittar på många av qBittorrents nyckelfunktioner lite senare i den här recensionen.

QBittorrent-klientgränssnittet

qBittorrent använder ett mycket "klassiskt" BitTorrent-gränssnitt. Detta innebär att alla som känner till mainstream torrent-klienter som Vuze eller uTorrent (särskilt Windows-användare) kommer att känna sig direkt hemma med det.

Gränssnittet kan dock se ganska gammaldags och klumpigt ut för Mac- och Linux-användare som används för att sjuka estetiken i Transmission.

Qbittorrent Windows 1

Som vanligt med BitTorrent-klienter kan du hålla reda på saker som spårare, kamrater (andra som laddar ner samma filer) och HTTP-källor.

Ovanstående skärmdump, som visar IP-adressen för alla kamrater, illustrerar perfekt varför du behöver ett VPN för att skydda din integritet när du strömmar!

BitTorrent låter dig välja enskilda filer från en torrent eller magnetlänk för att ladda ner. Även om det är en gemensam egenskap hos torrentklienter är den inte universell.

Qbittorrent Windows-innehåll

Alternativmenyerna är enkla att använda och ger tillgång till alla inställningar de flesta nedladdare någonsin skulle kunna hoppas på.

Qbittorrent Windows 3

Och menyn Avancerade alternativ låter seriösa torrenthuvlar fikla med alla slags arkane parametrar!

Qbittorrent Windows 4

qBittorrent är lätt att använda även för nybörjare i torrent och presenterar all information på ett tydligt och tillgängligt sätt. Det kommer inte att vinna några UX-designutmärkelser, men när du bara vill få jobbet gjort är det kanske ingen dålig sak.

Viktiga funktioner i detalj

Lättvikt

Den 64-bitars Windows-nedladdningen väger bara 21,98 MB, Mac-nedladdningen 18,57 MB och Linux 7,1 MB. I 64-bitars Windows har qBittorrent en total installationsstorlek på 133MB.

Nedan är en jämförelse mellan 64-bitars Windows 10-systemresurser som använde BitTorrent och Vuze vid nedladdning av samma fil.

Qbittorent Windows-resurser

Vuze Windows-resurser

Observera att resursanvändningen varierar något, så detta är inte ett vetenskapligt test. Det återspeglar dock ganska exakt vilka typer av siffror vi observerade.

Torrent sökmotor

Du kan söka efter torrenter direkt från qBittorrent-klienten genom att installera plugins för sökmotorer. Plugins för över 30 offentliga torrentwebbplatser finns tillgängliga, inklusive populära webbplatser som 1337x och Demonoid.

Qbittorrent Windows-resurser

Naturligtvis innebär sökning inom qBittorrent att du missar kommentarerna och användarnas betyg om du besöker många webbplatser direkt. Det är också värt att notera att sökmotorfunktionen kräver installation av Python. Det här är inte ett stort svårigheter, men det kan komma att göra att vissa människor blir avskräckta.

RSS feed support

Istället för att regelbundet kontrollera din favorit-torrentsida för att se om de senaste avsnitten av dina måste-titta på TV-program är tillgängliga ännu, kan du prenumerera på dem via RSS. qBittorrent laddar sedan ner dem automatiskt åt dig när de blir tillgängliga.

Qbittorrent Windows Rss 3

qBittorrent låter dig finjustera dina RSS-flöden med ett urval av användardefinierade regler.

Qbittorrent Windows Rss 4

BitTorrent-förlängningar

Magnetlänkar, DHT och PEX ersätter traditionella torrentspårare och tar bort behovet av att ladda ner .torrentfiler. Tack vare The Pirate Bay blir dessa tekniker allt vanligare, så det är bra att de stöds av qBittorrent. Här finns en bra förklaring av hur de arbetar tillsammans.

Med den privata torrentsfunktionen kan du bara dela filer mellan utvalda vänner, medan kryptering av BitTorrent-protokoll försöker göra trafiken svårare att identifiera av ISP: er. Tyvärr kan djupa paketinspektionsmetoder användas för att identifiera det dolda protokollet med över 96% noggrannhet. Om du inte använder ett VPN är det förmodligen bättre än ingenting. Men verkligen ... använd bara ett VPN.

Fjärrkontroll genom webbanvändargränssnitt

Du kan kontrollera och hantera dina qBittorrent-nedladdningar på distans via ett webbgränssnitt eller via qBittorrent Controller och qBittorrent Controller Pro-appar för Android.Qbittorrent Web

Webgränssnittet ser mycket likt ut som programvaruklienten och gör att du kan göra ganska mycket allt du kan i klienten. Kom bara ihåg att filer laddas ner till platsen för din qBittorrent-klient, inte den enhet du kör webbgränssnittet (eller Controller-appen) på.

Om du använder ett VPN för att skydda dig när du laddar ner (som du borde!) Måste du ställa in port-vidarebefordran på klientenheten för att få åtkomst till qBittorrent-klienten från internet.

Sekventiell nedladdning

qBitTorrent laddar vanligtvis ner torrentbitar i slumpmässig ordning. Detta är det mest effektiva sättet att ladda ner torrenter, eftersom bitar laddas ner i vilken ordning de blir tillgängliga. Problemet med detta är att du inte kan titta på videofiler förrän hela filen har laddats ner.

Sekventiell nedladdning tvingar klienten att ladda ner bitarna i ... umm ... sekventiell ordning. Detta gör att du kan börja titta på en videofil medan den fortfarande laddas ner. Detta betyder qBittorrent för att strömma innehåll mycket som Popcorn Time!

Även om detta är väldigt coolt finns det starka argument för att sekventiell nedladdning inte är bra för BitTorrent-ekosystemet. Det är därför bra netikett att bara använda sekventiell nedladdning för videofiler, och bara när du faktiskt planerar att titta på dem omedelbart.

qBittorrent hjälper till att upprätthålla detta genom att kräva att du manuellt aktiverar funktionen för varje fil (högerklicka på torrent -> Ladda ner i ordningsföljd).

Bandbreddsscheman

Torrenting använder bandbredd, vilket bromsar internet inte bara på den enhet du strömmar på, utan alla enheter som använder samma internetanslutning. Uppladdningshastigheter, särskilt, kan ha en stor inverkan för många användare eftersom internetleverantörer ger mycket lägre uppladdningsbandbredd än nedladdningsbandbredd.

Som med de flesta torrentklienter, låter qBittorrent dig ställa in gränser för uppladdning och nedladdning. Ett snyggt trick är dock att du kan ställa alternativa gränser för en schemalagd tid.

Qbittorrent Windows 5

Detta innebär att du till exempel kan torrent i full hastighet medan alla i ditt hus sover, men begränsa qBittorrents bandbreddanvändning under dagen så att det inte påverkar deras internethastigheter när de är vakna.

IP-filtrering

Denna funktion används oftast för att blockera IP-adresser som är kända för att tillhöra upphovsrätten och liknande. Du kan lägga till IP-adresser manuellt, men de flesta laddar ner förkompilerade blocklistor som dessa.

Detta gör faktiskt samma sak som att använda det populära PeerGuardian-programmet. Det ger ett visst skydd mot intrångsorganisationer, men kan endast vara effektivt mot IP-adresser som är kända för att tillhöra sådana organ. Att använda ett VPN ger mycket större skydd och gör denna funktion överflödig.

UPnP / NAT-PMP port vidarebefordran av port

Denna teknik syftar till att automatisera port vidarebefordran genom en routers NAT-brandvägg och fungera sömlöst med de flesta moderna routrar.

De är emellertid inte användbara för vidarebefordran av portar via en VPN-serverns NAT-brandvägg och bör avaktiveras när du gör det. Detta beror på att om de är aktiverade kan de försöka dirigera anslutningar genom din router snarare genom VPN-gränssnittet. Detta kan leda till att din riktiga IP-adress exponeras, även när du använder ett VPN.

Torrentskapande verktyg

qBitTorrent låter dig skapa och fröa dina egna torrenter. När en .torrent-fil har skapats kan den frysas till det bredare BitTorrent-nätverket via DHT, eller kan delas privat med vänner bara.

Qbittorrent Windows Creation

Bind qBittorrent till ett VPN-gränssnitt

En av de bästa funktionerna i qBittorrent är att du kan du kan binda det till ditt VPN-gränssnitt. Detta förhindrar qBittorrent från att ladda ner eller ladda upp något utanför din VPN-anslutning. Detta innebär att om din VPN-anslutning tappar (eller du glömmer att slå på den) kommer du att hålla dig säker.

Instruktionerna nedan är för Windows, men processen är mycket lik MacOS och Linux. De antar också att du använder OpenVPN för ... ja ... varför skulle du inte göra det??

Se till att ditt VPN körs och klicka sedan på Start och skriv cmd. Välj Kommandotolken och vid kommandotolkstypen: ipconfig / all. Bläddra igenom listan över dina internetadaptrar tills du ser en som säger "TAP-Windows Adapter." Notera adapternamnet som detta visas under. I exemplet nedan är det "Ethernet."

Namnlös 7

Starta qBittorrent och gå till Verktyg -> alternativ -> Avancerad. Under "Network Interface" väljer du namnet på adaptern som du noterade i steg 1. Starta om qBittorrent.

qBittorrent nätverksgränssnittalternativ

Torrenter kommer nu bara att ladda ner och ladda upp när VPN körs.

Andra plattformar

qBitTorrent är tillgängligt för Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2. Mindre UI-skillnader åt sidan, det är identiskt på alla plattformar.

Qbittorent Macos

qBittorrent för macOS

Qbittorrent Linux

qBittorrent för Linux som körs på Ubuntu).

Det finns inga mobila qBittorrent-mobilklientappar, även om det, som redan nämnts, finns en qBittorrent Controller-app för Android som finns i både gratis och Pro (USD 2,49 $) versioner. Och naturligtvis kan du fjärrstyra klienten från alla webbgränssnitt.

Stöd

qBittorrent är ett icke-kommersiellt projekt utvecklat av frivilliga. Som sådan hittar du inga dygnet runt supportchatt för livechatt! Det finns emellertid en omfattande vanliga frågor och en Wiki som ger dokumentation om alla qBittorrents funktioner.

Även om detta verkar vara ganska omfattande, gör det lite i vägen för handhållning. Informationen finns där, men det hjälper till att förstå hur BitTorrent-protokollet fungerar för att fullt utnyttja det. På plussidan är dock dokumentationen tillgänglig på över 70 språk som gör den tillgänglig för människor överallt.

Det finns också officiella forum där du kan ställa frågor och söka hjälp. Dessa är ganska aktiva, även om inte alla frågor som ställts får svar.

Nybörjare till torrenting kan därför fortfarande befinna sig lite förlorade att ta sig an allt, men lyckligtvis finns det många qBittorent-installationsguider på YouTube för att ta upp den slappa.

kritik

Det måste sägas att det inte finns något väldigt negativt att säga om qBittorrent. Vi upplevde vissa torrenter som inte automatiskt började när de först laddades till Windows-klienten, men det kan ha varit ett problem med vår installation.

Vi har inte upplevt detta problem i macOS eller Linux, och den senaste uppdateringen av Windows-versionen verkar ha löst problemet ändå.

Det är möjligt att hitta rapporter på internet om stabilitetsproblem med qBittorrent. Dessa inkluderar rapporter om torrenter som fryser på obestämd tid och tidsstämpel och filskador som inträffar när ett stort antal torrenter läggs till (mellan 300 och 1000).

Många sådana rapporter är dock ganska gamla, och vi har aldrig upplevt några problem i detta avseende (den här granskaren har använt qBittorrent som sin personliga torrentklient i över ett år nu, även om han aldrig har försökt lägga till 300+ torrenter på en gång!).

Användargränssnittet är definitivt "klassiskt", vilket kan vara ett problem för vissa. Men igen, om det inte är trasigt, varför fixar du det? Att använda ett klassiskt BitTorrent-gränssnitt gör det också mycket lättare att migrera till och från andra klienter.

Slutsats

Vi gillade

 • 100% fri och öppen källkod (FOSS)
 • Lättvikt
 • Men fortfarande mycket fullständigt presenterad
 • Kan binda till VPN-gränssnittet
 • Fjärrkontroll via webbanvändargränssnitt eller Android-app
 • Sekventiell nedladdning (låter dig strömma videofiler)
 • Dokumentation är 70+ språk

Vi var inte så säker på

 • Tillfälliga rapporter om instabilitet och andra buggar (som kan ha fixats nu)
 • Supportalternativ kan vara mer nybörjarvänliga

Vi hatade

 • Hat är ett starkt ord för allt detta bra och ... detta gratis, är det inte?

qBittorrent ser ut som alla andra klassiska BitTorrent-klienter och gör ingenting som är verkligt unikt. Den gör emellertid allt du realistiskt vill att en BitTorrent-klient ska göra i ett lätt och lättanvänt FOSS-paket.

För våra pengar (eller inte, eftersom det är 100% gratis!), Är qBittorrent en av de (om inte) bästa BitTorrent-klienterna där ute.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me