Skapa din egen personliga VPN med Hamachi

Ibland är kommersiella VPN: er inte idealiska, och du vill skapa din egen VPN-tjänst.


I den här guiden visar jag dig hur du använder Hamachi och Privoxy för att skapa din egen privata och personliga VPN.

Innan jag dyker in i det, låt oss dock utforska för- och nackdelarna med att skapa din egen VPN-tjänst med Hamachi.

Varför du ska skapa ditt eget VPN

VPN utvecklades dock ursprungligen främst för att låta företagets anställda logga in på företagets servrar säkert när de är borta från kontoret:

Användare [-> ISP ->] företagsserver.

Det är möjligt att ställa in en hemdator så att den fungerar som en VPN-server. Låter dig säkert fjärrlogga till din hemdator och få tillgång till internet via dess IP-adress:

Användare [-> ISP ->] hemdator -> ISP -> internet. (trafik inom parentes [] är krypterad)

Fördelar med VPN hemma

  • Gratis - det finns inget behov av att betala för en tredjeparts VPN-tjänst
  • Säker din internetanslutning när du använder offentliga WiFi-hotspots
  • Kan distansera och säkert få tillgång till innehåll på din dator och strömma filmer, musik etc. till en fjärrenhet
  • Hemdatorn fungerar som en proxy. Detta är bra för att få åtkomst till geobegränsade webbtjänster när du är hemifrån. Det kan också vara ett mycket effektivt anticensurverktyg om användaren befinner sig i ett restriktivt land. Men du behöver en vän som är villig att ställa in en hemserver i ett mindre restriktivt land.

Länder som Kina och för geobegränsade tjänster, till exempel om du ville titta på Hulu utanför USA skulle du behöva en VPN. Ett privat VPN-hem är också bra för att kringgå skolor, högskolor eller arbetsbegränsningar. För information om ett Kina VPN se vår bästa guide för VPN för Kina.

Nackdelar med VPN hemma

  • Hemdatorn fungerar som en proxy - du får tillgång till internet via din hemdators IP-adress så att alla internetaktiviteter enkelt kan spåras till den adressen. Detta innebär också att du inte bara kan ändra din synliga plats (t.ex. till ett annat land).
  • Även om anslutningen mellan din fjärrdator och VPN-servern hem är krypterad, är din utgående heminternet inte. Detta innebär att din Internetleverantör (och alla andra som tittar på) enkelt kan övervaka din internetaktivitet.
  • Du måste hålla hemdatorn på hela tiden, vilket kommer att öka dina elräkningar.

Kort sagt, att skapa en privat hem-VPN-server erbjuder många av fördelarna med att använda en kommersiell VPN-tjänst. Men det ger inte integritet / anonymitet när du använder internet.

Hur man använder Hamachi för att skapa en privat VPN

Det överlägset enklaste sättet att skapa en privat VPN är att använda LogMeIn Hamachi i kombination med Privoxy.

Hamachi är en mjukvara som låter dig skapa virtuella nätverk som fungerar som vanliga LAN.

Den bygger ett "virtuellt privat nätverk med nollkonfiguration", vilket innebär att du inte behöver oroa dig för port vidarebefordran eller andra komplexa konfigurationsproblem (vilket definitivt är en mycket stark poäng till dess fördel). Överförda data skyddas med 256-bitars AES-kryptering.

Den största nackdelen med Hamachi är att det är egen programvara (dvs att det inte är open source). Men som vi diskuterade ovan ger en privat Hamachi VPN dock inte mycket integritet. Så det är förmodligen inte värt att oroa sig för mycket. Om integritet är ett stort problem är Tor eller en tredje part VPN-leverantör mycket bättre alternativ.

Grundversionen av LogMeIn Hamachi är gratis och är fullt funktionell. Men bara fem medlemmar per nätverk kan använda det. Dessutom kommer den kostnadsfria versionen inte att köras i bakgrunden på lediga datorer (som den betalade versionen kan).

LogMeIn Hamachi är tillgängligt för Windows, macOS och Linux (beta).

För att få fjärråtkomst till internet via vår hemdator som kör Hamachi, behöver vi Privoxy, en gratis open source-webbproxy. Du kan köra Privoxy på egen hand, men alla anslutningar skulle vara över okrypterad HTTP. Det är därför vi använder Hamachi.

Privoxy är tillgängligt för Windows, macOS, Linux och iOS, och du kan använda det med vilken webbläsare du vill.

1. Installera Hamachi VPN

Först måste du ställa in Hamachi. Följ dessa steg för att göra det:

a) Ladda ner Hamachi på din hemdator (välj "Hamachi Unmanaged" -läge) och installera. LogMeIn kommer att irritera dig vid olika punkter för att registrera dig för ett gratis konto, men det kan ignoreras för nu.

Hamachi nedladdning

b) Klicka på strömbrytaren för att komma igång och ange ett namn för din klient.

Hamachi ID

c) Tryck på 'Skapa ett nytt nätverk' och ge det ett namn och ett lösenord. Hit "Skapa".

Hamachi Create Network

d) Ställ in Hamachi på alla andra datorer som du ansluter till VPN-hemmet. Det enda undantaget den här gången är att du måste välja "Gå med i ett befintligt nätverk" för att gå med i det du just har skapat, snarare än att skapa ett nytt.

Du kan nu bläddra igenom din hemdator, precis som om det var i ett lokalt (LAN) nätverk.

2. Ställ in Privoxy

Du gör detta för att tillåta säker fjärranslutning till internet.

a) Ladda ner, installera och starta Privoxy. I Windows lanseras Privoxy som ett tomt fönster, men oroa dig inte eftersom det är bra. Du kan till och med stänga fönstret och Privoxy fortsätter att köras i systemfältet. Högerklicka på Privoxy i systemfältet och välj Redigera -> Huvudkonfiguration.

b) Anteckningar öppnar Privoxys konfigurationsfil, kallad config.txt. Gå till Redigera -> Hitta och sök efter 'lyssningsadress 127.0.0.1:8118'. Sätt ett # framför linjen för att markera den som en kommentar, och lägg sedan till raden under den:

lyssningsadress [IP-adressen som visas högst upp i ditt Hamachi-fönster]: 8118

c) Spara och stäng config.txt.

3. Ställ in dina webbläsarproxyinställningar

Det sista steget är helt enkelt att konfigurera webbläsarens proxyinställningar så att de pekar på Hamachi-nätverkets IP-adress. 25.46.156.2, Port 8118 i vårt exempel.

I Firefox kan dessa inställningar hittas genom att gå till Alternativ -> Nätverksfliken -> Anslutningsinställningar

Du kan kontrollera att allt fungerar genom att skriva "http://config.privoxy.org/" i din fjärrdators webbläsarsökfält.

(Om det står "Privoxy används inte" så har något gått fel)

Du använder nu din hemdator som en VPN-server! All din fjärrbläsares trafik går via din hemdator. Därför verkar det som om du kommer från din hemdators IP-adress.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me