Slå Netflix VPN-blocket – Felsökningstips för Netflix-proxy-felmeddelandet

Om du har köpt en VPN för att titta på Netflix och du ser det fruktade Netflix-proxyfelet, det kan vara oerhört frustrerande. Tack och lov finns det saker du kan göra för att få din VPN att fungera igen. I den här guiden, vi tittar på varför Netflix blockerar VPN och ger dig 10 beprövade tips så att du kan slå Netflix VPN-blocket.

Upptäcker Netflix din VPN? - Här är vad du ska göra

Om din VPN inte fungerar med Netflix, prova dessa 10 tips för att felsöka ditt VPN. Klicka på länkarna nedan för mer information.

 1. Stäng av den och slå på igen
 2. Kontrollera att strömning är tillåten med den lokala nätverksadministratören
 3. Kontakta supporten
 4. Uppdatera din programvara
 5. Anslut till en annan server
 6. Test för läckor
 7. Inaktiverar WebRTC
 8. Använd en privat webbläsare
 9. Rensa dina kakor och cache
 10. Få en dedikerad IP-adress

Vad betyder Netflix Proxy-felet?

Netflixs "proxy-fel" är meddelandet som Netflix betjänar användare när de upptäcker en proxy som används för att komma åt deras tjänst. Om detta händer ser du vanligtvis följande meddelande.

"Hoppsan! Något gick fel...

Streaming-fel

Du verkar använda en avblockerare eller proxy. stäng av någon av dessa tjänster och försök igen. Besök netflix.com/proxy för mer hjälp"

Varför får jag Netflix-proxy-felmeddelandet??

Anledningen till att du ser detta meddelande beror på att antingen VPN-servern du är på är känd av Netflix, eller för att dina VPN-leverantörer inte fungerar med Netflix.

Netflix blockerar hundratals, om inte tusentals IP-adresser som tillhör VPN: er. Av denna anledning fungerar väldigt få VPN: er faktiskt med Netflix. Även VPN: n som fungerar med Netflix blockerar faktiskt bara Netflix på några av dess servrar och i många fall bara till specifika Netflix-regioner (vanligtvis USA, Storbritannien, Kanada och Japan).

Detta innebär att även om du prenumererar på en VPN som är känd för att fungera med Netflix - kan du ansluta till fel server så att du får Netflix-proxyfelet.

Kolla in vår VPN för Netflix-artikel om du letar efter ett VPN som fungerar med Netflix.

Hur förbjuder Netflix VPN: er?

Netflix köper listor över kända IP-intervall som tillhör VPN: er och det blockerar dessa IP-adresser för att hindra någon åtkomst till dess tjänst med ett VPN. Detta innebär att även anslutning till en VPN-server i ditt eget land kan resultera i en oförmåga att ansluta till Netflix. Om detta är fallet, koppla bort VPN och försök igen!

Netflix kan också övervaka varje IP-adress för att se hur många enskilda enheter som är anslutna. Om ett ovanligt antal personer alla ansluter till Netflix från samma VPN-server, kan Netflix misstänka att servern är ett VPN och kan blockera den IP-adressen.

Hur du åtgärdar Netflix proxy-felet - Felsökningstips

Om din VPN inte fungerar med Netflix, kan du försöka felsöka det med följande tips:

 1. Stäng av den och slå på igen

  Det är den äldsta klischen i boken, men det första du behöver göra är att koppla bort från VPN och ansluta till den igen. När du har gjort det är det dags att köra några tester för att se om VPN ger åtkomst till Netflix igen.

 2. Kontrollera att strömning är tillåten med den lokala nätverksadministratören

  Om den lokala nätverksadministratören har blockerat Netflix och andra strömningstjänster kommer du inte att kunna komma åt dem om du inte använder ett VPN. I vissa fall kan nätverksadministratören också blockera all VPN-trafik med hjälp av djup paketinspektion. Av detta skäl kan du behöva aktivera VPN-cloaking (även känd som obfuscation eller stealth). Kolla in vår guide till VPN-cloaking för mer information.

  Om din nätverksadministratör påstår att den inte begränsar åtkomsten till strömmande webbplatser, är det troligt att det inte är anledningen till att du inte kan komma åt Netflix.

 3. Kontakta supporten

  Detta kan tyckas vara en patetisk sak att inkludera i en felsökningsguide, men det är vanligtvis värt att kontakta VPN: s supportteam. Avblockering av Netflix är ett landskap som utvecklas varje gång och de kanske kan berätta direkt om de har problem med Netflix och föreslå andra servrar som du kan prova under tiden.

  Många leverantörer erbjuder nu 24/7 livechatsupport, så det är värt att checka in med dem bara för att vara säker på att allt fungerar som det ska.

 4. Uppdatera din programvara

  Din VPN-app är mer än ett vackert ansikte. Den hanterar VPN-anslutningen bakom kulisserna och en leverantör kan göra ändringar som kräver en uppdatering. Att hålla din programvara uppdaterad är god praxis och kan hjälpa till med att stryka ut problem.

 5. Anslut till en annan server

  Prova en annan server i det land där du behöver den. Om din VPN-leverantör har en server som är märkt "Netflix" eller "streaming", försök sedan först. Om du fortfarande inte hittar en server som fungerar efter detta, måste du kontakta kundsupport direkt.

 6. Test för läckor

  En VPN fungerar med Netflix eftersom den kan maskera din riktiga IP-adress och ersätter den med en som tillhör VPN-leverantören. IP-adresser och annan information kan emellertid ibland läcka. Varje felanpassning kommer att flaggas av Netflix och du får det fruktade proxyfelet.

  Testa din VPN för läckor

  Klicka genom till vårt VPN-läckagetestverktyg och följ instruktionerna på sidan för att testa din VPN-tjänst för läckor.

  Det är ett par saker du kan göra om du upplever läckor. Kontakta först din supportteam för din VPN-leverantör. Du kan också inaktivera WebRTC.

 7. Inaktiverar WebRTC

  Web Realtidskommunikation (WebRTC) är en samling tekniker som gör det möjligt för webbläsare att kommunicera direkt med varandra utan behov av en mellanliggande server. Detta kan förbättra prestanda för webbappar som videochatt, filöverföring och direktuppspelning.

  För att två enheter ska prata direkt med varandra via WebRTC måste de känna varandras riktiga IP-adresser. Netflix kan därför utnyttja WebRTC i din webbläsare för att upptäcka din verkliga IP-adress och blockera dig från deras tjänst.

  I Firefox är det mycket lätt att inaktivera WebRTC helt. I Chrome är det lika enkelt att ansluta en WebRTC-läcka som att installera ett tillägg som heter Easy WebRTC Block. Att använda den här förlängningen kommer att hindra Chrome från att läcka platsdata till Netflix via WebRTC-läckan.

 8. Använd en privat webbläsare (inkognito)

  Ett annat möjligt problem är att din webbläsare läcker geografisk platsinformation till Netflix. Om till exempel din VPN berättar Netflix att du är i Los Angeles - men Chrome säger Netflix att du är i Dubai - kan detta göra att Netflix visar dig proxy-felmeddelandet.

  För att undvika detta, anslut till ditt VPN och öppna sedan en ny privat webbläsare. Detta ignorerar all platsinformation som sparas i din webbläsare och är ett bra verktyg för felsökning av VPN / Netflix-problem.

 9. Rensa dina kakor och cache

  Om Netflix fungerar i en privat webbläsare bör du rensa din webbläsarcache och ta bort cookies. Stäng sedan webbläsaren, öppna igen och försök igen. För mer information, se vår guide för att rensa dina webbläsarkakor.

 10. Få en dedikerad IP-adress

  Dedikerade VPN-IP: er kan faktiskt fungera på ett av två sätt. Den vanligaste beskrivningen av en dedikerad IP är en IP-adress som endast är reserverad för en kund. Den här typen av VPN-IP-adress köps vanligtvis som en extra eller "tillägg".

  En VPN som ger tillgång till Netflix (PrivateVPN) ger emellertid faktiskt dynamiska, dedikerade IP: er varje gång deras prenumeranter ansluter till en server med standardkrypteringsalternativet (OpenVPN TUN + UDP + 1194). Detta är en fantastisk lösning, som förklarar hur PrivateVPN ofta kan hålla sig före Netflix-block - ett bevis på deras engagemang och service för pengarna för tjänsten!

Användbara Netflix-guider

Avblockera Netflix - Hur du ändrar ditt Netflix-land

Hur man får amerikanska Netflix på Android, iPhone och iPad

Bästa VPN för Netflix 2020 | BEPRÖVAD & VERIFIERAD [DAGLIG]

Netflix-felkoder

Dessa är de vanliga koderna som Netflix betjänar användare när de får problem. Vissa av dessa koder kan orsakas av att använda ett VPN, men det är inte alltid fallet. Netflix-felkoder är utformade så att prenumeranter kan kontakta Netflix-supporten och få hjälp snabbt genom att låta deras supportagenter minska problemet snabbare och mer effektivt. Här är några av de vanligaste koderna (och vad du kan göra för att försöka fixa dem):

Felkod 60, 102, 200, 300 och 600

Dessa felkoder är alla Netflix-tjänster som inte är tillgängliga. Dessa serveras till användare så att de får veta att Netflix tillfälligt inte är tillgängligt av någon anledning. Om du får en av dessa koder är det värt att stänga av ditt VPN för att se om det löser problemet. Om Netflix är nere med både VPN på och av är det troligt att Netflix har problem och det finns ingen felsökning som fungerar.

Felkod UI-103

Den här felkoden orsakas på grund av information som lagras på din lokala enhet som måste uppdateras. Om du får detta fel är det värt att starta om din enhet, logga in på Netflix, starta om routern eller ansluta din enhet direkt till din router via ethernet. Om du använder ett offentligt WiFi-nätverk när du upplever detta fel är det möjligt att nätverksadministratören har blockerat Netflix, och av den anledningen måste du använda ett VPN.

Felkod N8106, 154, 5008

Dessa felkoder orsakas vanligtvis på grund av nätverksanslutningsproblem i kundens slut. Detta kan orsakas av bandbreddbegränsningar på en mobilanslutning, så om du använder din mobildata kan du försöka ansluta via WiFi istället. Om du använder ett VPN och du får en av dessa koder är det värt att koppla bort VPN för att se om problemet fortsätter. Om det bara sker med VPN på, kontakta din VPN-leverantör för att se till att du använder rätt server. Om du använder rätt server kan du behöva följa felsökningstips nedan.

Felkod 5009

Denna felkod för nätverksanslutning upplevs vanligen av Apple TV och iOS-användare. Det betyder att din enhet inte kan ansluta till Netflix servrar av någon anledning. Detta kan orsakas av att den lokala nätverksadministratören blockerar Netflix. Om det lokala nätverket blockerar Netflix måste du använda ett VPN för att kringgå dessa begränsningar.

Felkod U7353

Detta upplevs vanligtvis av Netflix-användare på en Windows-dator eller surfplatta. Det orsakas vanligtvis av behovet av att uppdatera data på enheten. För att åtgärda det här problemet måste du vanligtvis gå till Netflix Advanced Settings för att klicka Återställa.

Felkod m7111-1331-5059, m7111-5059

Dessa kommer vanligtvis med ett meddelande som förklarar att du använder en proxy eller avblockerare. Om du använder ett VPN måste du kontrollera att VPN fungerar med Netflix. Och om den gör det, anslut till rätt server.

Felkod 40104

Detta innebär vanligtvis att det finns vissa anslutningsfrågor som hindrar en iPhone eller iPad från att ansluta till Netflix. Detta orsakas oftast av att Netflix tillfälligt är nere. Vissa människor upplever emellertid problemet när de försöker flyga. Om du använder airplay, kolla om det fungerar utan. Om detta inte hjälper kan du försöka starta om din enhet. Om du bara upplever det här felet på nedladdade titlar kan du försöka ladda ner dem igen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me