Ta bort ett VPN helt från din enhet

För personer som vill ta bort alla filer som är associerade med ett visst VPN från sin maskin eller mobila enhet - är den här guiden här för att hjälpa.

När du installerar en VPN-tjänst lägger den filer på din dator på olika platser samt gör ändringar i registret (i Windows). Vissa VPN: er lämnar också lösenord och inloggningsinformation som hänger kvar på din maskin, bara om du bestämmer dig för att installera den senare.

Det är också sant att vissa filer som lämnas kvar efter avinstallationen av ett VPN kan komma i konflikt med en annan VPN senare. Konflikterande TAP-drivrutiner (virtuella nätverkskärnenheter som används för att skapa en nätverksbrygga) kan till exempel få en VPN att inte ansluta. Det enklaste sättet att undvika den här typen av problem när du installerar en ny VPN är att se till att all mjukvara som är associerad med ett gammalt VPN redan har tagits bort innan du installerar den nya klienten.

Här på ProPrivacy.com testar vi VPN regelbundet. Så vi är alltför medvetna om hur konflikter kan orsaka problem. Ibland har jag varit tvungen att avinstallera ett VPN och installera om det ett par gånger för att få det att fungera: att inte inse att jag fortfarande hade en annan VPN gömd på min maskin som var i konflikt med den. Med det i åtanke är våra VPN-granskare alltför medvetna om denna typ av problem!

Dessutom är det mycket vanligt att nykomlingar till VPN testar olika leverantörer genom att använda gratis försök och återbetalningsgarantier. För icke-tekniska personer - som inte inser att det är bättre att inte ha för många VPN: er installerade på sin maskin på en gång - kan VPN-problem snart uppstå. Den här artikeln gör det möjligt för alla att snabbt korrigera den situationen genom att tillåta dem att radera oönskade VPN-klienter helt - vilket ger deras maskin en fin ny start.

Hur du tar bort ett VPN från din enhet helt

Verkligheten är att det inte är särskilt svårt att radera ett VPN helt. Det beror på att det finns specialprogramvara för Mac och Windows som effektivt kommer att söka efter och avinstallera alla filer som är associerade med en viss VPN. Dessa typer av omfattande avinstallationer är bättre än de som medföljer en dator. De är också extremt enkla att använda.

Windows Vpn Radera

Avinstallera ett VPN på Windows

För Windows-maskiner rekommenderar vi att du använder Revo Uninstaller (gratisversion är bra). Revo Uninstaller är ett mycket snabbare och effektivare alternativ till "Windows Lägg till eller ta bort program" fungera. Den kostnadsfria versionen gör det möjligt för användare att söka efter kvarvarande filer, mappar och registerposter efter att standardavinstallationsproceduren har hänt. Det gör detta med åtta olika rengöringsverktyg (kallat 'Hunter mode'). Revo-användare kan uppgradera till en betald version för att få en hel mängd extra funktioner. För att avinstallera ett VPN räcker dock den fria versionen.

Revo Uninstaller

Att använda gratisverktyget är mycket enkelt. Starta Revo Uninstaller, välj VPN-programmet som du vill avinstallera och klicka på avinstallera. När det har avinstallerats blir du ombedd att söka efter återstående filer. Håller med om skanningen och avinstalleraren hittar alla extra filer som du kan ta bort. Slutför processen genom att gå med på att ta bort eventuella extra skräpfiler som den hittar under skanningsprocessen.

Radera manuellt en VPN-anslutning på Windows

Om du installerade din VPN-anslutning manuellt måste du också ta bort anslutningen manuellt. Det är också värt att göra denna process även om din VPN-anslutning installerades automatiskt av VPN-programvaran (för att se till att det inte finns några gamla anslutningar kvar på din maskin). Så här gör du:

 1. Gå till "Network and Sharing Center".
 2. Klicka på "Ändra adapterinställningar" i den vänstra rutan.
 3. Här ser du adaptrar och VPN-anslutning. Högerklicka på VPN-anslutningen som du vill ta bort och välj Radera.

Hur man tar bort gamla TAP-drivrutiner i Windows

En anledning till att installation av flera VPN-klienter på en Windows-maskin kan orsaka förödelse är på grund av TAP-drivrutiner. TAP-drivrutiner är nödvändiga för att en VPN ska fungera på Windows. Men när olika VPN: er installerar TAP-drivrutiner på en maskin kan de börja störa varandra: hindra den nya VPN från att ansluta. detta är det vanligaste skälet till VPN-programvarukonflikter. Även efter att du har tagit bort ett VPN kan du också behöva ta bort krandrivrutiner. Visst - om du tar bort VPN med hjälp av Revo Uninstaller - bör all programvara som är associerad med ett VPN tas bort: inklusive TAP-drivrutiner.

För alla som redan har tagit bort ett VPN (eller flera VPN) med den vanliga Windows avinstallationsprogrammet i Kontrollpanelen kan det vara nödvändigt att ta bort TAP-drivrutiner manuellt. För att göra det, följ dessa enkla steg:

 1. Navigera till Kontrollpanelen > System och säkerhet > Systemet > Enhetshanteraren
 2. Rulla ner till nätverksadaptrar, högerklicka på TAP-drivrutinerna och avinstallera dem, radera även drivrutinen när du blir frågan.
 3. Starta om systemet och installera om den senaste versionen av VPN-klienten som du vill använda. Din nuvarande VPN kommer att installera rätt TAP-drivrutiner.

Os X Radera Vpn

Mac OS X

För Mac OS X rekommenderar vi att du använder antingen AppCleaner (gratis) eller CleanApp för Mac (vilket gör jobbet bra men kostar $ 14.99). Liksom deras Windows-motsvarighet är båda dessa program extremt självförklarande. Att använda dem är en enkel process och kräver bara att du följer instruktionerna på skärmen för att avinstallera ett VPN och alla dess komponenter på rätt sätt. CleanApp är bra eftersom det kommer att söka efter alla gamla äldre filer på en Mac och ta bort dem.

När du har tagit bort VPN-programvaran från din Mac kan du också behöva ta bort dina VPN-anslutningar manuellt. Så här gör du:

 1. Gå till Systeminställningar,
 2. Klicka på profiler ikon.
 3. Klicka på minustecknet bredvid VPN som du vill ta bort
 4. Skriv in ditt administratörslösenord
 5. VPN-servrarna som du använde kommer nu att raderas från dina nätverk

Det är värt att notera att till skillnad från Windows-maskiner är det inte nödvändigt att ominstallera TAP-drivrutiner för att få en VPN att fungera smidigt. Så om detta är något som stör dig är svaret nej: du behöver inte oroa dig för att avinstallera gamla TAP-drivrutiner som på en Windows-maskin.

Ubuntu Delete Vpn

Linux

Om du installerar programvara på en Linux-maskin med en pakethanterare (Debian-pakethanteringssystem i Ubuntu), är det möjligt att ta bort den programvaran med pakethanteraren. Det räcker troligtvis med att rensa upp alla filer som är associerade med ett program (inklusive VPN) framgångsrikt.

Det är också värt att notera att om du avinstallerar en VPN på Linux med APT "ta bort" kommer det inte att räcka. Ta bort raderar bara installerade paket och inte konfigurationsfilerna också. För att ta bort konfigurationsfiler är det nödvändigt att använda "purge". "Purge" är samma som "ta bort" förutom att paket tas bort och konfigurationsfiler också tas bort. Det är värt att notera att alla filer i en användares hemmapp inte raderas av en paketansvarig även om rensning används.

Stacer-skärmdump

För alla som vill ha ett verktyg för Linux som hjälper till att ta bort och rensa upp filer är Stacer och GCleaner alternativ. GCleaner är dock fortfarande under utveckling. Stacer tillåter användare att använda "System Cleaner" för att frigöra utrymme med ett klick, hantera startprogram i Ubuntu för att optimera prestanda, hitta och hantera tjänster och demoner och hitta och avinstallera programvara för att frigöra utrymme.

För att ta bort VPN-anslutningar i Ubuntu finns det en användbar guide som du kan titta på här.

Radera Vpn Android

Android

För att ta bort ett VPN för Android kan du naturligtvis ta bort appen på normalt sätt. Du bör dock också göra följande för att se till att alla VPN-anslutningar har tagits bort:

 1. Dra ner på telefonen och tryck på inställningar
 2. I inställningar leta efter anslutningar underrubrik och knacka Fler anslutningsinställningar.
 3. Klicka nu på VPN (Konfigurera och hantera virtuella privata nätverk (VPN)).
 4. Nu ser du dina VPN-anslutningar. Långt tryck på VPN som du vill ta bort.
 5. Knacka på Radera nätverk
 6. Det kommer att säga "Inga VPN: n" när alla VPN-anslutningar har tagits bort.

Ios Vpn Avinstallera

iOS

Förutom att ta bort ett iOS VPN bör du också ta bort de enskilda anslutningar som kan ha konfigurerats. För att göra detta, följ dessa enkla steg:

 1. Öppen inställningar på din iOS-enhet.
 2. Kran Allmän.
 3. Kran Profil.
 4. På den här skärmen ser du de enskilda VPN-profiler som är installerade på din iPad eller iPhone. Klicka på den du vill ta bort.
 5. Knacka på Radera profil. Bekräfta nu att du vill ta bort den här profilen genom att trycka på Radera igen.
 6. Du har nu avinstallerat VPN-profilen associerad med VPN som du brukade använda.

Ta bort hårddisken

Datasäkerhet och hårddiskåterställning

Det är värt att komma ihåg att om du tar bort / avinstallerar ett VPN från en hårddisk eller dator som du tänker sälja måste du vara extra försiktig. Det beror på att VPN-inloggningsuppgifterna fortfarande kan återställas om du inte formaterar hårddisken ordentligt innan du säljer den eller kastar den.

Detta kan vara farligt eftersom om en cyberbrottsling lyckas få tillbaka dina VPN-referenser kan de använda ditt VPN-abonnemang för att begå brott. Så lika osannolikt som detta kan verka, det är möjligt att det kan leda till att du misstänks för ett brott som du inte begick.

Av detta skäl är det värt att notera att om du använder en av de rekommenderade avinstallerarna (för att ge din maskin en färsk duk som är klar för att installera en annan VPN) inte kommer att hindra någon från att senare återställa data med hjälp av hårddiskåtervinningsprogram. För en detaljerad förklaring om hur du formaterar en hårddisk korrekt - för att stoppa data som återställs vid ett senare tillfälle - se min guide här.

Titelbild: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Bildkrediter: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me