Ultimate Bitcoin sekretessguide

Ultimate Bitcoin sekretessguide Detta är den ultimata guiden till Bitcoin sekretess. Lära sig hur köp bitcoins anonymt och säkert! Hur spendera det utan att oroa dig, och mer! Naturligtvis visar vi dig hur du gör köp ett VPN anonymt, samma process kan dock användas till köpa i stort sett alla produkter som accepterar Bitcoins anonymt. Observera dock att fysiska produkter måste levereras till en fysisk adress och / eller hämtas personligen. Detta är en uppdaterad version av en guide som jag ursprungligen publicerade på denna webbplats redan 2013. Sedan dess har många saker förändrats. De värdet på Bitcoin har skjutit igenom taket, välkända handelswebbplatser som Mt. Gox har stängt, och mycket mer. På vissa platser kan du nu till och med köp Bitcoins från ATM-maskiner!

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är det ursprungliga cryptocurrency. Det är en decentraliserad och öppen källkod virtuell valuta som fungerar med peer-to-peer (P2P) -teknologi (precis som BitTorrent och Skype gör). Liksom traditionella pengar kan du handla Bitcoin för varor eller tjänster (som ett VPN-abonnemang) och byta ut dem mot andra valutor. Till skillnad från traditionella valutor finns det dock ingen ”mellanhand”, till exempel en statskontrollerad bank.

Vad är Bitcoin? (V2)

Vad är Bitcoin? (V2) Vad är Bitcoin? (V2)

Bitcoins genereras istället med ett gratis datorprogram, med en förutsägbar hastighet bestämd av mängden processorkraft avsedd för deras produktion. Denna process kallas Bitcoin mining. I teorin kan vem som helst göra det. En Bitcoin är inte en fysisk sak; det är en kryptografisk algoritm som består av en offentlig nyckel och en privat nyckel. Vissa säljare säljer fysiska sedlar och mynt i Bitcoin, men vad de verkligen säljer är en privat nyckel (vanligtvis skyddad av en säl som du måste bryta) tillsammans med en offentlig nyckel som du kan använda för att verifiera saldot.

Bitcoin Mining

I praktiken kräver Bitcoin-gruvdrift en stor mängd processorkraft - så mycket att gruvdrift är opraktiskt för de flesta individer. Det är dock möjligt att gå med i en Bitcoin-gruvpool (eller liknande organisation) för att hjälpa till att sprida kostnaderna (och belöningen). Den oöverkomliga kostnaden för Bitcoin-gruvdrift är delvis ansvarig för den nuvarande manen för gruvdrift av alternativa kryptokurser som Ethereum, som har en mycket lägre startpunkt än gruvdrift för Bitcoins. Bitcoin mining är inte fokus för denna artikel, men om du är intresserad av ämnet finns det en utmärkt artikel här. Du kanske också är intresserad av vår Ethereum Mining Guide.

Andra kryptokurser

Ultimate Bitcoin sekretessguideSedan Bitcoin släpptes 2009 har många andra virtuella kryptokurser utvecklats. Många av dessa har funktioner som erbjuder distinkta fördelar jämfört med Bitcoin (inklusive att vara mer anonym). Inget av dessa alternativ har emellertid uppnått någonting nära Bitcoin popularitet. Detta begränsar deras verkliga användbarhet när du vill köpa saker.

Bitcoin Och Anonymitet

Det finns två sidor med Bitcoin när det gäller anonymitet. Det första att betona är att Bitcoin inte är naturligt anonymt. Men det kan göras så (åtminstone i hög grad). Tänk alltid på att 100% anonymitet aldrig kan garanteras. Central för begreppet Bitcoin är blockchain. Detta är i grunden en offentlig bok som registrerar Bitcoin-transaktioner. Transaktioner i form av betalaren X skickar Y bitcoins till betalningsmottagaren Z sänds till Bitcoin-nätverket för hela världen att se. Således är Bitcoin ur detta perspektiv mycket mindre anonymt än, säg, goda gamla kontanter. Som Sergio Lerner, VD för det argentinska företaget Certimix, noterar, "Sekretess upprätthålls inte av Bitcoin-protokolldesignen. Om du åter använder samma adress om och om igen för att ta emot pengar från andra användare, kommer var och en av dem att upptäcka att de andra har skickat dig pengar." Det är möjligt att köpa Bitcoins och ha en Bitcoin-adress utan att avslöja din riktiga identitet. Detta ger dock bara en form av pseudonymitet. Intresserade kan använda avancerade tekniker för dataanalys för att leta efter mönster för att anonymisera användare. En sådan omfattande och sofistikerad dataanalys är Googles och Facebooks hela affärsmodell. Men ... Du kan använda Bitcoin-blandningstekniker för att ytterligare förväxla vem som gjorde vad med Bitcoins. Genom att slumpvis byta äganderätten till Bitcoins gör sådana tekniker av anonymisering via dataanalys mycket svårt att uppnå. Om du köper och håller dem utan att avslöja din identitet och sedan ordentligt blanda dem, kan Bitcoins ha en hög anonymitetsnivå när du utför transaktioner. Jag diskuterar sätt att blanda Bitcoins senare i den här guiden. För att mer förstå hur Bitcoin och blockchain fungerar, är den ultimata, 3500-ordiga, enkla engelska guiden till blockchain av Mohit Mamoria en fantastisk introduktion, liksom vår egen Blockchain Explained guide.

Bitcoin Cash Hard Gaffel

Ultimate Bitcoin sekretessguideEftersom ingenting är någonsin enkelt delade Bitcoin den 1 augusti 2017 upp i två derivatvalutor: Bitcoin Classic (BTC eller XBT) och Bitcoin Cash (BCH eller BCC). Denna split är känd som Bitcoin Cash hårdgaffel och orsakerna är mycket tekniska.

BTC Vs. BCH

Om du hade någon Bitcoin i din plånbok och har innehav av de privata nycklarna, har du nu också rätt att kräva ett lika antal mynt med Bitcoin Cash. Således, om du den 1 augusti 2017 hade en plånbok med en Bitcoin i den, har du fortfarande den Bitcoin och kan nu också kräva ett Bitcoin Cash-mynt (BCH). Om du precis börjar med Bitcoins, måste du bestämma mellan att köpa Bitcoin Classic eller Bitcoin Cash. Några punkter att tänka på är:

 • Bitcoin Classic är mycket bättre etablerat och mycket fler leverantörer accepterar det som en betalningsform.
 • De flesta Bitcoin plånböcker och många utbyten accepterar inte Bitcoin Cash.
 • Men Bitcoin Cash möjliggör fler transaktioner per sekund. Detta innebär snabbare betalningar och lägre avgifter.
 • 1500 fler block blockerades på Bitcoin Cash-kedjan än på den ursprungliga.
 • Marknadspriset för Bitcoin Cash har fluktuerat mycket under den senaste månaden, men i allmänhet har det sett en stadig tillväxt.

Som redan nämnts skrev denna artikel bara en månad efter den hårda gaffeln. Det kommer att vara intressant att se hur situationen utvecklas. I den här artikeln kommer jag att anta att vanlig Bitcoin (Classic) används. Men även om det kan finnas stora skillnader mellan valutorna ur en investeringssynpunkt (som jag inte är behörig att kommentera), så är det nästan ingen skillnad i front-enden av hur de används. De är faktiskt baserade på samma kod. Som sådan kan du förvänta dig att se fler Bitcoin Cash-versioner av befintlig Bitcoin-programvara framöver, eftersom tweaking-kod för den nya valutan är nästan trivialt lätt.

Din anonyma Bitcoin-plånbok

För att göra något med Bitcoin behöver du en Bitcoin plånbok. Detta är mjukvara som lagrar din Bitcoin och låter dig ta emot och skicka (det vill säga betala för saker med) Bitcoins. Som med de flesta saker Bitcoin, finns det ett nästan överväldigande antal alternativ tillgängliga.

Typer av Bitcoin-plånböcker

Det första du ska göra är att bestämma om du vill ha en mobil-, webb- eller stationär plånbok. Varje sort har sina egna fördelar och nackdelar. Huvudtyperna är:

 • Skrivbordsplånbok - det säkraste alternativet, vilket ger dig full kontroll över din plånbok. Det betyder också att du ensam ansvarar för säkerhetskopiering och säkra din plånbok.
 • Mobil plånbok - mycket praktiskt, eftersom du kan bära den i fickan och använda den för att betala för saker i butiker eller byta ut pengar personligen. Om du tappar din telefon, säg dock adjö till din Bitcoin!
 • Webbplånbok - verkligen den mest praktiska plånbokstypen, eftersom du kan komma åt den från nästan var som helst. Webbplånböcker är också den minst säkra plånboken, eftersom de hålls på en server av en tredje part. Detta innebär att du måste lita på webbplatsen som är värd för din plånbok och inte sluta med dina pengar. Dessutom kan problem med servern, eller företaget som plötsligt stängs, leda till förlust av pengar. Du bör därför aldrig använda rena webbplånböcker för att lagra stora pengar.

Hårdvaruplånbok som är utformade för att lagra dina Bitcoins offline och fysiska plånböcker (i princip en utskrift av typen av dina privata nycklar) finns också. En rekommenderad taktik är att lagra stora besparingar så säkert som möjligt (helst offline), samtidigt som du håller en liten mängd Bitcoin i en anonym bitcoin-plånbok för att utföra transaktioner.

Plånbokalternativ

varning!

Jag och BestVPN.com kan inte ta något ansvar för säkerheten eller ärligheten för någon programvara, webbplats eller tjänst som anges i den här guiden. Jag har försökt lista bara populära och ansedda alternativ, men jag har inget sätt att veta om en app har skadlig kod inbyggd i den, eller om administratörerna på en webbplats plötsligt kommer att bestämma sig för att sluta med dina Bitcoin-besparingar. Detta är faktiskt ganska mycket exakt vad som hände med Mt. Gox, som en gång hanterade över 70% av alla Bitcoin-transaktioner över hela världen. Så var försiktig.

Att välja en plånbok

Att välja en (n anonym) Bitcoin Wallet är ett viktigt beslut och du bör undersöka noggrant. Det finns inget sådant som den perfekta Bitcoin plånboken - alla har sina fördelar och nackdelar. En bra plats att börja är bitcoin.org, som ger en bra lista med alternativ. Oavsett vilken plånbok du väljer är det en mycket bra idé att säkert kryptera och göra regelbundna säkerhetskopior av den.

Ange Electrum

Jag har valt Electrum som min plånbok för den här guiden. Det är gratis, decentraliserat och öppen källkod. Jag gillar det faktum att det ger mig full kontroll över mina pengar och avgifter. Det erbjuder också tvåfaktorautentisering (2FA) för att förhindra stöld av min Bitcoin. Även om koden för Electrum är öppen källkod, måste jag fortfarande lita på att dess utvecklare inte uppdaterar koden med något otäckt och att det förblir en anonym Bitcoin plånbok för mig att använda. Alternativet skulle vara att välja en plånbok som Armory, som använder fullständig nodvalidering (Bitcoin Core) för att validera och vidarebefordra transaktioner i Bitcoin-nätverket. Bitcoin Core är mycket säker men kräver 145 GB utrymme på min enhet. Om jag lagrade en stor mängd Bitcoin skulle jag använda en Bitcoin Core Wallet. Men eftersom jag bara behöver en liten mängd Bitcoin för att köpa en VPN-tjänst, anser jag att detta är överdrivet.

Bitcoin plånbok

Här är min nya Electrum Bitcoin plånbok. Om du känner dig generös, kan du alltid skicka lite Bitcoin till mig med adressen ovan! En stor nackdel med Electrum är att den avslöjar information till en tredje part. Den använder centrala servrar som kan koppla dina betalningar tillsammans och logga din IP-adress. Om du bryr dig om att den centrala servern ansluter dina betalningar tillsammans (som inte kommer att loggas till din riktiga IP i alla fall) kan du mildra detta genom att skapa en ny plånbok varje gång du utför en transaktion. Du kan också dra nytta av Electrums Tor-funktionalitet för att dölja din riktiga IP-adress från en central server. (Jag har valt att ansluta till en enda .onion-server för maximal integritet.) Electrum är tillgängligt för Windows, macOS, Linux och Android, men det är inte tillgängligt som webbplånbok. Recensionerna för Android-versionen av Electrum i Play Store är en besvikelse, så jag kommer att hålla mig till Windows-versionen. Om detta endast var för personligt bruk skulle jag använda Linux-versionen. Windows har emellertid en mycket bredare publik när det gäller de som läser denna guide. En bra introduktion till installation och konfiguration av Electrum på Windows finns här. Här finns en bra nybörjarguide för att använda Electrum. Se till att verifiera dess digitala signatur när du laddar ner någon plånbok från internet.

Hur man köper Bitcoins anonymt

Det finns många sätt att köpa Bitcoin anonymt. Dessa varierar beroende på vilket land du befinner dig i. Det är därför förmodligen bäst att söka online efter tillgängliga alternativ i ditt område. Hur man köper Bitcoins ger en utmärkt lista över resurser för nästan alla länder. Helst vill du köpa Bitcoins så anonymt som möjligt så att det inte kan spåras till din verkliga identitet. I stort sett finns det tre huvudsakliga tillvägagångssätt som du kan ta. I grov ordning av anonymitet, från lägsta till högsta:

1. Köp sedan Mix

Detta är inte den mest anonyma metoden att köpa Bitcoins, men det är den mest praktiska. Det garanterar ändå en ganska hög grad av anonymitet. Med denna metod köper du inte Bitcoin anonymt alls. Du köper helt enkelt det från ett automatiserat Bitcoin-utbyte som CoinBase. För att göra Bitcoin mer anonym, tvättar du den sedan med en "mixer" -tjänst. En mixartjänst anonymiserar i princip din Bitcoin genom att byta ut den för andra Bitcoin som inte har någon anslutning till dig. Detta gör det mycket svårt att följa kedjan tillbaka till dig. Svårt, men inte omöjligt. Bitcoin-tvättjänster är naturligtvis inte gratis. Nästan alla automatiska utbyten kräver att du bevisar din verkliga identitet. I det här fallet är det lätt att avgöra att du har köpt Bitcoin, men inte vad som händer med det efter att det har blandats. Jag kommer att titta på blandning av Bitcoin senare i den här guiden. Du kan också blanda Bitcoin som har köpts mer anonymt för att ytterligare öka dess anonymitet.

2. Köp online från en säljare

Webbplatser som LocalBitcoins.com eller # bitcoin-otc IRC chattrum på Freenode (otc = over-the -ounter) gör att du kan träffa privata Bitcoin-säljare online. Du kan köpa Bitcoin anonymt på detta sätt utan att registrera ditt riktiga namn någonstans. Eftersom säljaren är en privatperson, är det mycket svårare att spåra transaktionen än om det gjordes genom ett stort, centraliserat utbyte där allt spelas in. bitcoin otc # bitcoin-otc använder ett ganska involverat feedback-system. Det är väl värt att ta sig tid att förstå detta. Du måste skicka ut betalningsmetoden med säljaren. En lista över IRC-klienter finns här. Privata säljare kan acceptera alla möjliga betalningsmetoder - till och med att träffas personligen för kontant betalning.

3. Bitcoin ATM-maskiner

Det finns nu många platser i världen där du kan köpa Bitcoin genom att sätta in kontanter i en bankomat. Om du vill använda en Bitcoin ATM så anonymt som möjligt, se till att välja en som inte kräver någon form av personlig validering (detta är upp till ATM-operatören).

Köp Bitcoin av Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

Köp Bitcoin av Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣 Köp Bitcoin av Bitcoinnect 比特 通 購買 比特 幣

De flesta bankomater finns i butiker och liknande platser. Kom ihåg att de flesta av dessa har tidsstämplade CCTV-säkerhetssystem. Intresserade kan i teorin använda dessa för att av anonymisera dig.

Min erfarenhet

Jag använde LocalBitcoins.com för att köpa min Bitcoin. Det är en internationell onlinemarknad för personlig handel med Bitcoin. För maximal anonymitet kan du söka efter någon som bor i närheten och ordna ett möte ansikte mot ansikte för att köpa Bitcoins anonymt med kontanter. Alternativt kan du köpa online och betala med en banköverföring eller annan överenskommen metod. Alternativ för detta inkluderar kontant bankinsättning, kontanter som skickas per post och betalning med presentkort. Tänk på att kontanter, presentkort och liknande betalningar inte täcks av LocalBitcoins.coms spärrsystem som standard. Poäng för köparens förtroende kan hjälpa till att mildra detta problem. Men kontant- och presentkortbetalningar är fortfarande bland de riskabelaste sätten att köpa Bitcoin när det gäller potentialen att förlora dina pengar. Jag rekommenderar därför starkt att bara göra små Bitcoin-köp på detta sätt.

Processen

Så här gör du: Köp Bitcoins på LocalBitcoins.com

Så här gör du: Köp Bitcoins på LocalBitcoins.com Så här gör du: Köp Bitcoins på LocalBitcoins.com

 1. Registrera ett konto på LocalBitcoins.com. Du behöver en giltig e-postadress för verifiering, men det finns inget som hindrar dig att använda ett engångs-e-postkonto för detta. Observera att om du använder en engångs-e-postadress kommer du inte att få meddelanden och aviseringar. Du kan dock komma åt dessa direkt via webbplatsen.

 2. Sök sedan efter en säljare som matchar dina kriterier.

  Lokala Bitcoins Som jämförelse här är priser i USD. Den 25 oktober 2017 noterade CoinBase priset på en Bitcoin till 5 482,36 $. Som ni ser är priserna som listas av enskilda LocalBitcoins.com-säljare betydligt högre än detta. Detta är priset för integritet.Lokala Bitcoins Det är allt vanligare att säljare kräver att köpare bevisar sin identitet. Även om jag är säker på att det finns många helt goda skäl till detta (som att bekämpa bedrägerier), strider detta mot idén att köpa Bitcoin anonymt. Därför filtrerade jag resultat med filtren "SMS krävs inte" och "ID krävs inte". Observera att även när dessa filter har valts, så bad många säljare faktiskt om ID i deras små bokstäver. Andra skulle inte sälja till VPN- eller Tor-användare.

 3. Kolla in profilen för ditt perspektivBitcoinhandel Denna säljare är inte den billigaste tillgängliga, men har 500+ affärer med 98% feedbackpoäng och kräver ingen ID-kontroll. Han tillåter också köp när han använder ett VPN eller Tor, även om användningen av Tor inte rekommenderas. I den här guiden kommer jag att betala via banköverföring. Det är lätt, men fortfarande ger en rimlig grad av integritet eftersom jag har att göra med en enskild privat säljare. Dessutom planerar jag att tvätta Bitcoin efteråt! Jag hittade många säljare som accepterar olika former av kontanter och / eller butikskortsbetalning från anonyma köpare. Det är värt att notera att ju mer anonym betalningen en säljare accepterar, desto högre kostnad per Bitcoin - och desto högre är risken för att förlora dina pengar. Priset för att betala med Amazon-kortkoder var över två gånger den pågående växelkursen för Bitcoin.
 4. Köp Bitcoin

  Ultimate Bitcoin sekretessguide De begärda mynten hålls i escrow (det vill säga tillfälligt av LocalBitcoins.com) tills säljaren får betalning. Du måste göra betalningen innan betalningsfönstret är slut, eller så avbryter LocalBitcoins.com handeln. Detta spärrsystem är utformat för att skydda både köpare och säljare. Om endera sidan i en transaktion rapporterar ett problem kommer LocalBitcoins.com att hålla fast vid Bitcoin tills båda sidor är nöjda. Vid behov kommer det att ge skiljedom. Att betala via banköverföring är inte särskilt anonymt, eftersom säljaren kommer att få ett banktransaktionsnummer. Men jag planerar att ytterligare anonymisera köpet genom att överföra medlen till en annan plånbok och sedan tvätta dem. När du har betalat säljaren är det vanligtvis en kort väntetid för att överföringsprocessen ska slutföras och betalningen bekräftas. När säljaren har bekräftat betalningen, frigörs Bitcoin från spärren och krediteras din plånbok LocalBitcoins.com. LocalBitcoins.com skapar detta när du ställer in ett nytt konto. Lokala Bitcoins Du kan kolla in transaktioner i din plånbok i LocalBitcoins.com. Precis som eBay förlitar LocalBitcoins.com sig på ett rykte. Du förväntas därför lämna feedback till säljaren när en handel är klar.

 5. Flytta Bitcoin till en privat plånbok

  Även om det inte är absolut nödvändigt om du bara vill spendera din Bitcoin öppet, förbättrar detta både integritet och säkerhet (förutsatt att du håller din privata plånbok någonstans säker). För maximal avskildhet bör du skapa en ny plånbokadress varje gång du överför pengar. Detta hjälper till att förhindra att en motståndare kan länka olika Bitcoin-transaktioner du gör tillsammans. Skicka Bitcoins

 6. Att skicka Bitcoin till din plånbok (eller någon annanstans, för den delen) är enkelt. Ange bara din plånboks adress och det belopp du vill skicka. Observera att överföringar är föremål för en transaktionsavgift för Bitcoin-nätverk. Skickar Bitcoins

 7. Efter några minuter bör Bitcoin visas i din personliga plånbok (plånbok nr 1). Jippie! Om du är orolig för att intresserade parter aktivt kan spåra dina Bitcoin-transaktioner bör du nu skapa en andra ny plånbok (plånbok nr 2) och överföra dina pengar till det.

Det är inte svårt för en motståndare att spåra överföringar från var du än köpte mynt till plånbok nr 1. LocalBitcoins.com känner till exempel adressen till plånbok nr 1. Genom att skicka myntet från plånbok nr 1 till plånbok nr 2 kan du rimligen göra anspråk på noll kunskap om, eller ansvar för, vad som händer med pengar i plånbok # 2. Allt du behöver är en rimlig ursäkt för varför du överförde pengarna till en annan person. Om du planerar att blanda din Bitcoin, bör plånbok nr 2 skapas på Tor Hidden Services mörka webben. Electrum är bra för detta eftersom det stöder Tor. Ett annat bra alternativ är att skapa en plånbok på Blockchain.info .onion-webbplats. Beroende på din hotmodell och hur anonymt ditt första köp var, kan du nu börja spendera din Bitcoin. Alternativt kan du förbättra anonymiteten genom att blanda Bitcoin innan du spenderar den.

Blanda Bitcoin

Tanken bakom att blanda Bitcoin är att förvirra spåret med transaktioner. Detta är viktigt om du värdesätter integritet eftersom Bitcoin blockchain är en allmän bokbok som registrerar alla transaktioner. Blandningsprocessen delar dina medel i mindre delar och blandar dem med slumpmässiga små delar av andras Bitcoin-fonder. Du hamnar med helt nya mynt. Detta hjälper till att bryta alla länkar mellan dig och mynt du köpte. Att blanda Bitcoin är särskilt användbart om du öppet har köpt din Bitcoin, vilket innebär att någon lätt kan spåra dina transaktioner tillbaka till din verkliga identitet. Om du redan har vidtagit åtgärder för att köpa Bitcoin privat kan blandning vara överdödig. Det hjälper dock att ytterligare anonymisera dina Bitcoin-betalningar. Det är värt att notera att korrekt blandning av Bitcoin hjälper till att skydda dig inte bara nu, utan också om framtida verktyg och tekniker kan spåra historiska Bitcoin-transaktioner.

Bitcoin Blender

Den bästa nybörjarguiden till den komplexa frågan om blandning av Bitcoin som jag känner till publiceras av Bitcoin Blender (men är inte specifik för den tjänsten). Viktiga punkter om Bitcoin-blandning sammanfattas nedan. Jag rekommenderar dock starkt att du läser igenom Bitcoin Blender-dokumentet, eftersom det går in i mycket mer detalj om detta högt specialiserade ämne än vad som omfattas av denna allmänna guide.

Bitcoin-blandare

För att blanda Bitcoin behöver du en Bitcoin-mixer-tjänst (även känd som en Bitcoin-tumlare). DIY-metoder för att blanda Bitcoins existerar på webbplatser som LocalBitcoins.com. Detta rekommenderas emellertid inte, eftersom det inte riktigt tar bort smaken och det kan kräva förtroende på webbplatser som är föremål för lagliga teckningsoptioner för information. Att använda CoinJoin kan hjälpa till att förbättra anonymiteten när du blandar DIY, men bör bara övervägas om du verkligen vet vad du gör när det gäller analys av Bitcoin och blockchain. Bitcoin-blandare är centraliserade tjänster som håller stora reserver av ren Bitcoin. För en serviceavgift tillåter de dig att byta din Bitcoin för ren Bitcoin. Bitcoin-blandare finns i två grundläggande smaker - Tor-blandare och clearweb-blandare (vanligt internet).

Tor Mixers

Tor-blandare finns bara på Tor Hidden Services (även den mörka webben) och är därför det bästa alternativet för maximal anonymitet. På nackdelen är operatörerna av dessa tjänster själva anonyma. Detta betyder att det inte finns något som hindrar dem att försvinna med dina mynt! Utöver detta är Tor-blandare särskilt utsatta för phishing-bedrägerier (se nedan). Etablerade Tor-blandare med ett starkt rykte inom Bitcoin-gruppen inkluderar:

 • Bitcoin Blender (http://bitblendervrfkzr.onion)
 • Grams Helix (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix)

När du använder en Tor-mixer bör du alltid inaktivera JavaScript i Tor-webbläsaren. Bitcoin Javascript

Clearweb Mixers

Clearweb-blandare finns på det vanliga internet. De flesta av dem är juridiskt registrerade företag. Detta innebär att de kan stämmas för transaktionsinformation. Många sådana tjänster lovar emellertid att inte föra loggar eller personlig information. Många clearweb-blandare använder CloudFlare. Detta är utmärkt för att skydda deras webbplatser mot DDoS-attacker (Distribution Denial of Service), men medför potentiella sekretessrisker. En sådan risk är ofta kravet för att aktivera JavaScript för att konkurrera Captchas. Den stora fördelen med clearwebblandare är att de är mycket mindre benägna att bara sluta med dina pengar (även om ingenting kan garanteras 100%). Deras användning av vanliga HTTPS-certifikat gör det också mycket mindre troligt att du blir offer för en phishing-bedrägeri. Du kan naturligtvis ansluta till clearweb-mixrar med Tor Browser eller VPN för att dölja din IP-adress från mixern. Detta kommer att förbättra din integritet, men är inte lika anonym genom att använda en Tor-mixer. Här rådas av LocalBitcoins.com om farorna med att överföra Bitcoin-medel över Tor.

Se upp för phishing

Internet översvämmas med falska länkar till Bitcoin-mixerwebbplatser. Även populära webbplatser med hög profil kan ha falska nätfiske-länkar. De flesta clearweb-mixerwebbplatser använder HTTPS. Om domännamnen ser legitima ut och webbplatsen har ett giltigt HTTPS-certifikat (leta efter ett stängt hänglås i URL-fältet), är webbplatsen nästan säkert äkta. Detsamma kan inte sägas för Tor-mixerwebbplatser, som inte har tydligt igenkännbara domännamn eller använder HTTPS-certifikat. Vissa nätfiskewebbplatser ser verkligen mycket övertygande ut, så att även användare som känner till den äkta webbplatsen kan luras. Så vitt jag vet är länkarna i denna artikel äkta, men jag tar inget ansvar för dem. Detsamma gäller också för tjänsternas pålitlighet, även om de är äkta. Gör din egen forskning innan du litar på någon webbplats med din Bitcoin.

Funktioner för anonymer för Bitcoin-mixer

Även när man blandar Bitcoin kan en bestämd motståndare kunna använda blockchain-analystekniker (i princip liknar trafikkorrelation) för att spåra Bitcoin-spåret. För att motverka detta hot erbjuder blandare ofta några eller alla av följande skymningsfunktioner:

 • Randomiserad serviceavgift - eftersom en fast serviceavgift på blockchain kan ge en ledtråd om vilken blandartjänst som användes.
 • Randomized Delay - detta gör det svårt att binda transaktioner som går in och lämnar din plånbok.
 • Flera uttag - detta gör att du kan ta emot de blandade mynten med flera transaktioner och flera plånböcker för att dölja transaktionen.

För maximal anonymitet bör du dra nytta av alla sådana tillgängliga funktioner.

Taint-analys

När du blandar Bitcoin är "taint" kopplingen mellan dina gamla mynt och de nya. 0% taint = ingen anslutning alls. Tidigare erbjöd Blockchain.info ett gratis "taint-analys" -verktyg som låter dig manuellt kontrollera om taint. Det har dock stängt av detta verktyg och i skrivande stund finns inget riktigt alternativ.

Min erfarenhet

Jag valde att använda den populära Tor-mixaren Helix av Grams, som erbjuder följande funktioner:

 • Standard serviceavgift (2,5%)
 • Anpassningsbar fördröjning (valfritt, upp till 24 timmar)
 • Flera adressuttag (valfritt)
 • Valfri 2FA (tvåfaktorautentisering)

Serviceavgiften är inte slumpmässig, men jag kan leva med det. Mer viktigt för denna guide är att handel kräver ett ganska lågt minimum på 0,01 BTC (som det var, jag var tvungen att fylla på pengarna i min plånbok lite för detta steg). Du kan registrera dig för ett konto, men jag valde alternativet Helix Light (quick mix).

 1. Skapa en ny Bitcoin plånbok, till vilken den nyblandade, osäkra Bitcoin kommer att skickas. Låt oss kalla den här mixerplånboken # 3. Jag kommer att blanda pengar som är inlagda i plånbok nr 2 som jag skapade tidigare.
 2. Grams Helix är en Tor-mixer och är därför endast tillgänglig via Tor Hidden Services-nätverket. Således avfyrar jag upp Tor Browser och besöker (http://grams7enufi7jmdl.onion/helix).
 3. På fliken Helix Light anger du bara de Bitcoin Wallet-adresser som du vill ha mynt som skickas till (mixerplånbok 3, i mitt fall). Du kan låta mynt skickas upp till fem adresser för att hjälpa till att dölja transaktionen.Helix
 4. Du får sedan en Bitcoin plånbokadress för att skicka dina "smutsiga" mynt till. Jag skickade dessa från plånbok nr 2. Helix LightHelix tillhandahåller också en PGP-nyckel som verifierar den mottagande plånboken som den skapade för denna transaktion. Spara denna nyckel om det finns några problem och du måste bevisa att transaktionen har inträffat. Jag klistrade helt enkelt in PGP-nyckelteksten i en textfil på min dator. När transaktionen har slutförts kan den raderas på ett säkert sätt.
 5. Uppdatera webbsidan för att se bekräftelse på att betalningen har mottagits (du kan behöva vänta några minuter på det här). Du kan sedan öka anonymiteten genom att lägga till en slumpvis fördröjning (1-6 timmar) och / eller skicka till flera plånböcker. Båda dessa alternativ rekommenderas.

Helix Uppdatera eller bokmärke och besöka denna webbsida för slutlig bekräftelse när transaktionen är klar. Du bör nu se den blandade Bitcoin i din plånbok (mixerplånbok # 3 för mig). När du har verifierat att Bitcoin finns i din plånbok, trycker du på knappen "Ta bort Helix" för att radera alla poster från affären från Helix-servrarna. Överför sedan medlen bort från plånboken där du fick blandade medel, till ytterligare en plånbok. Bara för att vara säker. Jag skulle då kontrollera den blandade Bitcoin för smärta, men det verkar för närvarande inte vara något sätt att göra detta. Hur som helst bör Bitcoin vara väl blandat nu.

Använda Bitcoin för att köpa ett VPN anonymt

Nu när du har några mycket anonyma Bitcoin är det dags att spendera det! Du kan använda den för att köpa ett VPN-abonnemang, men processen liknar vad du köper. Om du köper ett VPN-abonnemang, kom ihåg att även om betalningen kan vara anonym, VPN-leverantören känner alltid till din riktiga IP-adress. Du är därför aldrig riktigt anonym. Ett undantag från denna regel är om du använder VPN till och med Tor i kombination med en anonym betalningsmetod som korrekt blandad Bitcoin. Detta kan möjliggöra verklig anonymitet när du använder ett VPN eftersom Tor-nätverket döljer din IP från VPN-leverantören. AirVPN är dock den enda VPN-tjänsten jag känner till för att stödja den här funktionen. Observera att processen för att betala med Bitcoin varierar ganska mycket från leverantör till leverantör. Jag har valt att använda Mullvad som exempel.

 1. Registrera dig för ett nytt konto eller logga in på ett befintligt konto (se vår Mullvad-granskning för mer information). På sidan Mitt konto väljer du fliken Bitcoin, väljer hur länge du vill betala för och tryck på knappen "Begär betalningsinformation".mullvad
 2. Mullvad genererar en plånbok för engångsbruk. Skicka pengarna till den angivna adressen.mullvad
 3. När Bitcoin-betalningen har fått minst en bekräftelse kommer ditt konto att krediteras den köpta tiden. Njut av!

Bitcoin sekretessöversikt

Bitcoin är inte i sig anonymt. Långt ifrån, faktiskt. Med viss ansträngning kan det dock göras mycket anonymt (det finns inget sådant som 100% garanterad anonymitet). Enligt min erfarenhet var att köpa och blanda Bitcoins en smärtfri process, men det kräver lite arbete. Är det värt ansträngningen? Bara du kan bestämma det. För information om hur man köper ett VPN anonymt klicka här.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me