Ultimate Ethereum Mining Guide (alla operativsystem)

I den här guiden har vi täckt allt nerifrån och upp så om du är nybörjare eller proffs bör du kunna få lite användbar insikt och lära dig något nytt.

Det spelar ingen roll om du planerar att bryta med Linux, ethOS eller Windows. Jag har sett till att täcka stegen för varje. Du hittar också några bra tips, tricks, optimeringar och lösningar på vanliga problem med felsökning.

Om du inte har tid att läsa det hela idag, bokmärke den här sidan eller registrera dig på vår e-postlista och få den som en gratis e-bok!

Om du är intresserad av sekretess bör du använda ett VPN när kryptogrindning. Ta en titt på vår bästa VPN-guide för en lista över de snabbaste, säkraste och privata VPN: erna.

Contents

Vad är Ethereum?

Ethereum är en öppen blockchain-plattform som liknar Bitcoin men med ytterligare inbyggda flexibiliteter. Med Ethereum kan blockchainen anses vara intelligent tack vare Ethereum Virtual Machine och Smart Contracts. Med Bitcoin är det en förhöjd bok.

Smarta kontrakt

Med Ethereum kan du köra kod på blockchain på ett distribuerat sätt. Dessa kallas smarta kontrakt. Dessa tillåter dig att skapa ett system, varigenom en person endast får betalning under vissa villkor. I takt med att Ethereum växer förväntas omfattningen och komplexiteten i dessa kontrakt öka. Smart Contracts är det som har gett Ethereum en sådan solid grund, som med http://www.gridcoin.us/GridCoin, blockchain har en funktionell användning.

Om du är intresserad av hur Ethereum kom till och ville ta reda på mer om det, så titta på den här YouTube-videon av COO, Stephan Tual.

Ethereum Mining Lönsamhet

Innan du avgör om du ska gå på ditt Ethereum gruväventyr; måste du bestämma om det kommer att bli lönsamt eller inte.

Även om det på ytan är oerhört enkelt, som jag visar nedan, måste du vara medveten om att gruvdrift är mycket som handel. Cryptocurrency priserna varierar, din utrustning kan gå sönder och så vidare. Till exempel när jag började sätta ihop detta projekt var det grova antalet uppskattningar att jag skulle få tillbaka min investering inom sex månader. Nu, med samma beräkningar, skulle det ta åtta månader. Fördelen med gruvdrift jämfört med handeln är att myntpriserna kan vara något mer stabila och i slutet av dagen har du fortfarande utrustningen. Vilket, om du valt klokt, inte skulle ha förlorat för mycket av dess värde.

Ethereum Mining Lönsamhet

Beräkna ditt förväntade hashrate och utbetalning

Först måste du beräkna hur mycket din hashkraft kommer att bli. Om du redan har några GPU: er som du planerar att använda, kan du använda Google för att ta reda på dess hashfrekvens. Alternativt kan du använda en webbplats som CryptoCompare för att avgöra vad det bästa för pengarna GPU är. Jag har emellertid inte hittat en databas med en fullständig lista så du kanske vill starta din egen Excel-fil och jämföra hashraten du får per dollar. GPU-priserna kan också variera avsevärt, från land till land, så se till att du också tar hänsyn till detta.

Jag har valt att gå med RX480 eftersom det förväntas ge 25 MH / s vid lagerinställningar till ett pris av $ 200. Därför betalar jag 8 $ / MH och målet är att få detta pris så lågt som möjligt. Därför, om du ser begagnade GPU: er där du betalar mindre än så, kan de vara värda ett högt övervägande.

Baserat på ditt hashrate kan du använda CoinWarz för att beräkna din förväntade utbetalning, detta skulle vara 4,2Eth / månad just nu. Detta är värt ungefär $ 42 för tillfället.

Beräkna din elkostnad

Men när du har dina GPU-kort kommer de att behöva ström. Därför är den näst viktigaste faktorn hur mycket ditt kort kommer att konsumera och hur mycket du behöver betala för detta. För att beräkna detta måste du ta reda på hur mycket effekt den använder och hur mycket du behöver betala per KW / h. Dessa är 150W respektive 0,10 $ per KW / h för mig. För att beräkna kostnadsperioden, konvertera bara W till kW (genom att dyka med 1000) och multiplicera tillsammans, så för mig skulle riggen kosta 0,15 * 0,1 = $ 0,015 / timme för att hålla sig vid liv. Detta uppgår till $ 0,36 / dag eller $ 10,80 / månad.

Beräkna din vinst och förlust och returnera

Så nu vet du hur mycket pengar du tjänar och hur mycket du spenderar. Med ovanstående siffror kommer jag att tjäna $ 42- $ 10.80 = $ 31,20 per månad med en RX480.

Beräkningarna försummar el som används av de andra datorkomponenterna, men dessa är vanligtvis försumbara, särskilt om du har flera GPU: er i en enda rigg. I mitt fall bryter jag med flera RX480: er och förväntar mig att generera cirka $ 200 per månad. Eftersom all utrustning kostar mig $ 2000, kommer jag att bryta jämnt efter tio månader och tjäna 400 dollar eller 20% i slutet av året.

Ethereum Mining Hardware

För att starta gruvdrift är allt du behöver en otroligt enkel dator. Du behöver också en mus, ett tangentbord och en skärm för det, men detta krävs bara för installationen, så du bör kunna använda alla befintliga som du kan ha.

Nedan har jag beskrivit de överväganden du behöver komma ihåg när du väljer dessa baskomponenter och de populära alternativen för var och en. Du kan använda en webbplats som PCPartPicker för att säkerställa att de delar du valt fungerar tillsammans. Om du vill kan du också köpa kompletta CPU-, RAM- och moderkortpaket från gpuShack.

Moderkort

Moderkortet är den viktigaste aspekten av någon gruvrigg. Anledningen till detta är att den måste kunna stödja alla dina GPU: er. Om du bara planerar att ha en eller två, är det inte så viktigt. De flesta människor kommer dock att sträva efter att maximera och ha 6 GPU: er i en enda rigg. Det finns väldigt få moderkort som stöder driften av 6 GPU: er. Den stora fördelen med gruvdrift är att du kan köra GPU: er från x1 PCIe-kortplatser, så du behöver inte hitta ett moderkort med 6 x16 PCIe-kortplatser.

H81 Pro BTC

Sedan gruvdriftet har börjat har ASRock producerat moderkort riktat exakt till gruvdrift. Det är av den anledningen som utan tvekan det bästa och mest populära moderkortet att köpa är H81 Pro BTC eller H97 årsdagen.

Andra populära moderkort är: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 och Biostar TB85. Du kan också hitta fler rekommendationer här.

CPU

När du väljer CPU behöver du bara det minsta minimum. Jag skulle inte rekommendera att du får det absolut billigaste, men en eller två punkter ovan. Anledningen till detta är att lite extra bearbetningskraft är användbar vid installationen och gör omstarter något snabbare. Jag valde att gå med Intel Celeron G1840.

Bagge

Återigen kommer du att behöva det absoluta minimum, 4 GB kommer att göra. Jag valde att gå med 8 GB för fall. Dessutom, om du ska göra solo mining, är det en bra idé att ha så mycket som möjligt i början eftersom det kommer att göra att synkronisera blockchain mycket snabbare. När du väl är klar kan du naturligtvis ta bort överskottet.

GPU

Jag har beskrivit att jag väljer GPU ovan. För närvarande är RX480s ett av de mest populära gruvkorten, men om du tittar runt Ethereum-forumet kommer du vara säker på att hitta många fler rekommendationer.

Radeon RX480

PSU

För att beräkna storleken på den PSU du behöver måste du lägga till strömkraven för alla dina komponenter. En webbplats som PCPartPicker gör detta perfekt för dig. Lägg till 20% på det som krävs som en säkerhetsfaktor. Se också till att du använder en högkvalitativ, välkänd och hög standard PSU, som om den blåser, kan du säga adjö till mycket dyr utrustning.

Hårddisk

För hårddisken är det viktigt att använda en SSD. Medan SSD: er är dyrare, behöver du bara en 16 GB, vilket gör att du kommer tillbaka mindre än $ 30. Om du planerar att solo mina, rekommenderas att du köper en 32 eller 64 GB, men återigen kommer det bara att vara några dollar mer.

Andra komponenter

Förutom huvudkomponenterna behöver du också GPU-stigerör. Jag rekommenderar att du får USB-driven 1x till 16x stigerör, som du kan få från Amazon, för några dollar. Med vissa moderkortmodeller måste du korta några stift för moderkortet att känna igen stigeröret.

Powered PCI Riser

Det rekommenderas också att du köper några extra PCIe till Molex (eller SATA) kontakter så att du kan ansluta stigerören till olika skenor på din PSU. Återigen kan du hitta dessa på Amazon och kostar bara några dollar.

Sammantaget bör din hårdvara, exklusive GPU: er, inte kosta mer än $ 500, och den stora delen av detta kommer att vara din PSU. Nedan finns en rekommenderad köplista från Amazon. Summan utan GPU: er uppgår till 472,21 dollar. Med 6 RX480s skulle din totala kostnad vara $ 1702,15 sans fraktkostnader.

Ethereum Mining Guide

Så nu när vi har täckt lönsamhet och hårdvara är det dags att få gruvdrift.

Men även vid gruvdrift finns det tre viktiga överväganden: operativsystem, solo eller pool och gruvprogramvara.

Vilket operativsystem du ska välja?

När det gäller att välja din Ethereum-gruvdrift, finns det tre huvudutmanare: Windows, Linux och ethOS. Om du är Mac-fanboy, är det möjligt, men det rekommenderas av flera skäl.

Windows

Om du är van vid Windows och inte någonsin har gått i närheten av Linux, fortsätt med Windows. Om du planerar att använda 6 GPU: er rekommenderas Windows 10 eftersom det har inbyggt stöd naturligt. Windows 7 & 8 kommer att kräva lite att leka med. Om du är van vid att beordra linjestilsystem och gruvdrift är det enda syftet med riggen, skulle jag starkt rekommendera att du tittar på ethOS.

Dessutom har Windows fördelen med mer universellt stöd och generellt sett bättre överklockningsverktyg. Dessutom är åtkomst till det en absolut enkelhet med något som TeamViewer. Det har nackdelen med lite mer komplicerad installation men inget för svårt, särskilt om du inte planerar att finjustera GPU: s prestanda.

Om du bara ser på min Ethereum som en hobby med din vanliga dator, låter MinerGate dig göra detta extremt enkelt.

livssyn

ethOS är en nedlagd version av Linux (Ubuntu 14.04 för att vara specifik) som har det enkla målet att bryta Ethereum (och några få andra kryptokurser). Det är inte bara otroligt enkelt att installera, utan det är också lätt att använda och underhålla. Jag har också lagt märke till att det fungerar mer optimalt än Windows. Det har de nackdelarna att du inte kommer att kunna använda din rigg för mycket annat, men de flesta människor tenderar inte ändå. Dessutom är fjärråtkomst endast via SSH så du bör vara bekväm med att inte ha ett GUI. Men för $ 39, det är en no-brainer enligt min mening.

ethOS Home

Linux

Vissa gruventusiaster svär att Linux är det bästa operativsystemet för gruvdrift. Även om detta brukade vara fallet, finns det starkare oenigheter om ämnet än tidigare. Medan jag föredrar Windows, har Linux sina fördelar och eftersom det är ett smalare system kan det ha sina sidor. Dessutom kommer Windows vanligtvis med en prislapp, så om du letar efter ett gratis alternativ är Linux det för dig.

Solo vs. Pool Mining

När det gäller cryptocurrency gruvdrift, är situationen mycket lik en verklig gruva när du betraktar varje GPU som en person som bryter.

Solo Mining

Solo gruvdrift är när du bryter själv. Fördelen med detta är att allt du hittar är helt ditt att behålla. Tyvärr, om du bara har några gruvarbetare, kan det ta mycket lång tid att hitta "guld." Dessutom kan frekvensen för att hitta guld också variera mycket. Du kan ha en vecka där du träffar guld tre gånger, men då ingenting under en hel månad. Uppenbarligen, om du har många gruvarbetare (GPUs), kommer resultatet att bli mer stabilt, men under 1GH / s gruvfrekvens är det inte tillrådligt med Solo-gruvdrift om du vill ha en stabil avkastning. Om du inte är orolig för förändringar när du hittar Eth är Solo-gruvdrift ett bra alternativ över 100Mh / s eftersom du inte behöver betala avgifter till någon.

Pool gruvdrift

Med poolbrytning går många gruvarbetare ihop i ett försök att hitta myntet. De hittade mynten fördelas sedan lika mellan gruvarbetarna, men med vissa pooler kan förhållandena variera på några få faktorer. Du måste dock betala en liten avgift (vanligtvis mindre än 1%) till pooloperatören för att upprätthålla tjänsten. Uppsidan är att du har en konsekvent utbetalning och därmed göra pengarelaterade beräkningar mer exakta.

Om du läser den här guiden vill du förmodligen gruva på en enda rigg, så jag täcker främst Pool gruvdrift, men kommer också att beröra Solo-gruvdrift.

Ethereum Mining Pool

Ethereum Mining Pools

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% avgifter. Utbetalningar som släpps två gånger om dagen för saldon högre än 0,5 ETH.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% avgifter. Utbetalningar släpps 4-6 gånger om dagen för saldon högre än 1 ETH.
  3. http://weipool.org/ - 0% avgifter. Betalningar som släpps var 24: e timme för saldon högre än 1 ETH.
  4. http://ethpool.org/ - Förutsägbar Solo Mining pool. 0% avgifter. Betalningar efter 10 bekräftelser. Mer information om @dr_pra kommentarer nedan.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS 1% avgifter. Utbetalningar som släpps två gånger om dagen för saldon högre än 0,1 ETH.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% avgifter. Utbetalning var 30: e minut för saldon över 0,2 ETH.

Kräver registrering

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% avgifter. Betalningar är upp till gruvarbetaren (manuell eller automatisk från 0,01 ETH).

Gruvmjukvara

När du går tillbaka till analogin med verklig gruvdrift kan du i cryptocurrency-gruvdrift använda olika verktyg för att hitta guldet, så kallad gruvprogramvara. Varje gruvprogramvara har utvecklats under åren, men vissa har utvecklats mer än andra. De främsta utmanarna för gruvdrift i Ethereum är Claymore och Genoil.

Geth

Geth är den ursprungliga programvaran från Ethereum-teamet. Om du vill solo mina kommer detta att vara ditt bästa alternativ. Det är enkelt och enkelt att använda. Det kan också skapa din plånbok för dig, men som diskuteras nedan bör du få Mist / Ethereum plånbok också om du föredrar ett GUI-alternativ.

MinerGate

MinerGate rekommenderas inte om du planerar att ha dedikerade gruvriggar. Om du emellertid vill gruva på en befintlig dator som hobby eller av intresse är det perfekt.

Även om det tar en avgift från din gruvdrift, är det grafiska användargränssnittet snabbt och enkelt att använda och när du installerar det kan du bryta direkt. Den har också några utmaningar som uppmuntrar dig att mina, och om du är en absolut nybörjare kommer du att hoppa av glädje genom den enkla programvaran. Om enkelhet är något du föredrar är NiceHash också ett mycket fast alternativ.

Genoil

Genoil är en kontinuerligt utvecklande och mycket optimerad gruvarbetare för Ethereum. Det går smidigt och du kan komma igång med det mycket snabbt. Personligen har jag haft några problem med DAG-generationen, men några justeringar löste snabbt detta. Om du bara planerar att bryta Ethereum, är Ethminer av Genoil en stark utmanare.

Claymore

Personligen har jag funnit Claymore vara den starkaste och bästa allround gruvarbetaren. Det är lätt att konfigurera, jag har aldrig haft några problem med det och det har massor av extra funktionalitet (t.ex. fanhantering), som jag inte har sett med andra gruvarbetare. Det har också bonusen att det kan bryta två mynt på en gång, som vissa människor har funnit mycket användbara för att optimera sina inkomster. Det har rapporterats om någonstans mellan 3 och 10 procent extra inkomst.

Claymore Mining Windows

För varje operativsystem kommer jag att ge installationsinstruktionerna för den önskade gruvarbetaren.

Ethereum plånbok

När du börjar gruvdrift, måste du också hålla din Ethereum på en säker plats. Detta är möjligt på två sätt, en lokal plånbok eller en online plånbok. En lokal plånbok har bättre säkerhet eftersom den alltid förblir i din kontroll. Men om du använder en lokal plånbok, installerar den antingen på en dator som inte är din gruvarbetare eller överför regelbundet pengar någon annanstans. Anledningen till detta är att din dator skulle krascha; Det kan vara svårt att återställa någon Ether som finns kvar där.

Mist / Ethereum plånbok

Mist och Ethereum Wallet är den officiella utvecklingen av Ethereum-teamet. I hjärtat av det är det enkelt att använda, men det packar många extra funktioner. Eftersom det är integrerat med ShapeShift kan du också acceptera betalningar från andra Bitcoin Bitcoin-konton. Det låter dig också utveckla etereumbaserade appar och tjänster - till exempel smarta kontrakt.

Mist Ethereum plånbok

Geth (med Etherwall)

Geth är den underliggande koden för Mist-plånboken och är kärntjänsten för att synkronisera Ethereum blockchain. Tyvärr är det en kommandoradstjänst som kan göra det svårt och irriterande att använda. http://www.etherwall.com/Etherwall lägger till en GUI-front-end till det, vilket gör det lättare att använda.

Min EtherWallet

MyEtherWallet är en Ether-plånbok med öppen källkod på Javascript. MyEtherWallet gör det enkelt att skapa säkra plånböcker utan kommandoraden eller behovet av att köra en Ethereum-klient på din dator. Genom att köra MyEtherWallet på en offline-dator kan du skapa säkra pappersplånböcker för dina eterinnehav.
Ethereum-Wallet.net är en liknande utveckling som också är värt att titta på.

Poloniex och Kraken

Poloniex och Kraken är kryptokoinhandelsplattformar online. Du kan använda insättningsadresserna där för att överföra vilken Ether du gör direkt där.

Windows

Så nu när jag har diskuterat alla förutsättningar är här alla steg som du behöver för att starta gruvdrift på Windows.

1. Installera Windows och C ++ redistributables

Detta är ganska mycket givet. Jag trodde dock att jag skulle nämna det eftersom det alltid är bäst att börja med en ren installation. Om du använder mer än fyra GPU: er, rekommenderar jag att du använder Windows 10, eller så måste du göra några justeringar. Om du ska använda Windows 7 eller 8 installerar du också programvaran 6xGPU Mod. Ett viktigt faktum att komma ihåg med färska installationer är att du bör inaktivera datorn från att någonsin sova eller vila.

Du måste också installera C ++ redistribuerbara paket för Visual Studio.

2. Ladda ner drivrutiner och paket

Ladda ner drivrutiner och kontrollpaket för dina GPU: er. Även om det är möjligt att ha en rigg med både Nvidia och AMD GPU: er, är detta dåligt råd eftersom det kan leda till flera problem.

För NVidia installerar du drivrutinen 347.52 och det senaste OpenCL CUDA-paketet, som är CUDA 8.0 i skrivande stund.

För AMD installerar du Radeon Software Crimson Edition 15.12 och OpenCL SDK-paketet. Beroende på din GPU kanske detta inte är rätt drivrutin. Så om du har problem, kolla råd om Ethereum-forumet.

3. Installera ytterligare programvara

Innan du börjar gruvdrift rekommenderas det att du installerar ytterligare programvara som hjälper till att övervaka och optimera systemets prestanda.

Avinstallationsprogram för drivrutiner. DDU hjälper till att skapa rena avinstallationer av skärmdrivrutiner. Detta kan hjälpa om du har problem med videodrivrutinerna. I Windows 10 inaktiverar den också de automatiska uppdateringarna för drivrutiner som kan orsaka kompatibilitets- och gruvproblem.

GPU-Z. GPU-Z är ett verktyg för att övervaka statistiken för dina GPU: er och visa kärninformation om det. Du kan enkelt plotta statistiken och logga / exportera dem om du vill.

Teamviewer. Om du planerar att få fjärråtkomst till din rigg för att övervaka den och kontrollera den, är gratisversionen av TeamViewer den enklaste att använda.

Överklockningsverktyg. Om du planerar att optimera prestandan för din rigg (som du borde vara), rekommenderas det att du får ett överklockningsverktyg av något slag. De flesta GPU-tillverkare kommer att tillhandahålla en som du kan använda. Beroende på vilken gruvprogramvara du kommer att använda behöver du den också för att kontrollera fläkthastigheten på GPU: er. Dessutom har AMD: s nya WattMan visat sig vara en mycket väl utformad programvara som justerar dina GPU-inställningar.

Wattman

4. Ställ in din plånbok

Bestäm vilken tjänst du vill använda för din plånbok och registrera dig för den. Jag har skapat ett Poloniex-konto eftersom jag tänker handla med Ether-gruvan för att försöka öka min vinst ytterligare. Skriv din adress. Det ska se ut så här: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex plånbok

Om du vill ha en lokal adress, ladda ner Mist-plånboken, låt blockchain synkronisera och skapa ditt konto där. Alternativt kan du ladda ner Geth och spara den i en mapp som C: Ether. Skriv sedan "geth konto nytt". Oavsett vilken metod du använder, se till att du sparar ditt lösenord med en säker programvara som KeePass.

5. Set-up Geth (valfritt för Solo Mining)

Om du vill Solo mine, måste du synkronisera med blockchain. För att göra detta måste du ladda ner Geth och spara den i en mapp som C: Ether. Öppna sedan en kommandotolk och navigera till den här mappen med cd-kommandot. Först om du inte använder en lokal plånbok måste du synkronisera blockchainen. Det snabbaste sättet är att använda kommandot:

geth --fast - cache = 1024 - jitvm-konsol

Cache-värdet är den mängd RAM du har, 1 GB i exemplet ovan. Ju mer RAM du har, desto snabbare kan du synkronisera blockchain.

Skapa en fil med texten nedan i Notepad och spara den som en gethsync.bat, i din Ether-mapp. Starta denna fladdermusikfil varje gång du börjar bryta. Du kan också skapa en genväg till den på din hemskärm.

geth --rpc

6. Ställ in din gruvarbetare

För Windows har Genoil-gruvarbetaren visat sig vara den mest effektiva, och jag ska visa dig hur du konfigurerar detta. Men om du är intresserad av andra alt-mynt, bör du också överväga att titta på Claymore gruvarbetare.

När du har laddat ner Genoil, spara och extrahera den till en lämplig mapp, t.ex. C: blandning av eter.

Öppna Anteckningar och skapa en fil som heter genoil.bat med följande text i samma mapp. Dessa inställningar optimerar din gruvförmåga och startar själva gruvdrift. Se till att byta pool- och plånbokadressen mot det du använder. Om du är i Solo-gruvdrift, ersätt sedan den sista raden med kommandot "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G --Farm-reecheck 200 --cl-lokalt arbete 256 --cl-globalt arbete 8192

Starta genoil.bat, så börjar du bryta. Varje gång du startar det kommer det att vara en liten stund där systemet säger 0Mh / s som ditt hashrate. Oroa dig inte. Vanligtvis betyder detta att din DAG-fil fortfarande genereras. Ju fler GPU-enheter du har, desto längre tid tar det.

7. Övervaka din rigg

När du har gruvat, se till att du tittar på din rigg. De första 24-48 timmarna är viktiga och kommer att avgöra om ditt system är stabilt eller inte. Om det går utan problem under den perioden, borde du ha det bra. Jag skulle rekommendera att du håller dig inom räckhåll från din rigg under denna tid eftersom alla möjliga problem kan uppstå, och om du är extremt olycklig kan du sluta bränna en byggnad.

Du kan fjärran hålla ett öga på din rigg genom att kontrollera dess hashingstatus i den pool du väljer och även logga in med TeamViewer.

8. Förbättra prestanda

Om du vill förbättra din hashhastighet, läs avsnittet om detta i slutet.

Ubuntu

1. Installera Ubuntu 16.04 och AMD-drivrutinen.

Ladda ner Ubuntu 16.04 och installera det. När du är klar, ladda ner AMDGPU-Pro-drivrutinen, packa upp och installera det också.

2. Installera programvaran Ethereum

Först måste du lägga till arkivet. Använd kommandona nedan för detta.

sudo apt-get installera programvaruegenskaper-gemensamma

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get-uppdatering

Installera nu programvaran föredragen Ethereum-programvaran, gruvarbetaren och Geth. Dessa hjälper dig att synkronisera med blockchain och sedan börja bryta.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Om du vill kan du använda Geth för att skapa din plånbok, men som tidigare diskuterats är det mer idealiskt om du använder en online plånbok.

3. Justera och börja bryta

Du kan nu testa att din rigg bryter med det första kommandot och sedan börja bryta med det andra. Det är enkelt som det. Om du vill använda en annan pool än Nanopool, bör du naturligtvis ersätta den med din valda.

etminer -G -M
ethminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x - farm-recheck 200

Om du har problem med en av dina gruvarbetare kan du använda kommandona nedan för att hjälpa dig försöka hitta vilken GPU som är problemet

ethminer -G -M - opencl-device x (där x är ditt GPU-id som börjar vid 0)
lista - enheter (visar alla GPU: er som du har tillgängliga)

livssyn

ethOS är kanske det enklaste sättet att sätta upp en gruvrigg och är mitt alternativ för att skapa en ny. Även om det kostar $ 39, är den tid det sparar på felsökning mer än värt det. Det kan antas att det också är enklare och mer strömlinjeformad att övervaka eftersom du bara kan komma åt den via SSH eller titta på din anpassade instrumentpanel. Du kan läsa min recension av den här eller gå över till gpuShack för att köpa den.

1. Köp, ladda ner och installera ethOS

När du har köpt en licens får du en nedladdningslänk. Ladda ner den och installera den enligt deras instruktioner på en liten SSD.

2. Initial uppstart & Uppstart

När du först startar upp det måste du ha en enda GPU ansluten till x16-kortplatsen närmast CPU: n. Den första uppstarten tar några minuter. När det är gjort måste du ändra fjärrkontrollen och lokala konfigurationsfiler. För att hjälpa till med detta har gpuShack en fantastisk kunskapsbas. Naturligtvis, om du inte har gjort det ännu, måste du skaffa dig en Ethereum plånbok / adress.

3. Lägg till GPU: er

Lägg till varje GPU en efter en och se till att systemet körs stabilt varje gång. Genom att göra det kommer du att se till att systemet känner igen var och en korrekt, och om det finns några problem blir det lättare att fastställa.

4. Övervaka din rigg

För att övervaka din rigg har du två alternativ. Du kan antingen logga in via SSH eller titta på den genererade statistikpanelen. Statistikpanelen har fördelen att det är en enkel webbsida och att du enkelt kan visa den var som helst. SSH utgör fördelen, att om du har några problem kan du enkelt fjärrhantera systemet (så länge du är nöjd med Linux-kommandoradsoperationer).

5. Förbättra prestanda

Om du vill förbättra din hashhastighet, läs avsnittet om detta i slutet.

6. Tips för ethOS

Ändra ditt lösenord: Använd kommandona nedan för att ändra både root- och ethOS-användarlösenord. Detta är viktigt, särskilt om du planerar att få fjärråtkomst via SSH. Annars kan din maskin skadas över.

sudo passwd

sudo passwd ethos

Ställ in SSH: Om du ska ställa in SSH är det två viktiga saker du behöver göra. Först konfigurerar du port vidarebefordran på din router så att trafiken omdirigeras till din rigg. För det andra, använd kommandona nedan för att ändra SSH-porten till något annat, t.ex. 2221. Även om detta inte kommer att stoppa en attack om det finns en portavsökning, kommer det att minska risken för en attack av en sökrobot. Du kan också överväga att använda privata & offentliga nycklar till 100% säkerställer att bara du har åtkomst till riggen.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Ändra raden som säger '# Port 22' till 'Port 2221', eller din önskade port.

Cloud Mining

Det är möjligt att bryta Ethereum med hjälp av onlinetjänster som AWS eller DigitalOcean. Ingen har dock lyckats göra denna realtid lönsam, och du bör bara ta denna rot om du inte vill bygga din egen rigg och vill spekulera i prissättningen.

Det finns också Ethereum Mining Contracts som genom Genesis Mining. Dessa företag förser dig med din egen dedikerade gruvrigg, och du måste betala för detta. Återigen, om du inte spekulerar starkt om prissättningen, tenderar dessa inte att vara värda det.

Allmänna tips för att förbättra gruvprestanda

Inställningar för moderkort

I vissa fall kanske ditt moderkort BIOS inte konfigureras korrekt direkt. Om du lägger till dina GPU: er en efter en, och vid en tidpunkt kraschar din rigg, och du har eliminerat GPU-relaterade problem, är det troligt att ditt moderkort är problemet. Titta runt i forumen för hjälp, men ofta behöver du ändra några inställningar. Personligen har jag haft erfarenhet av att behöva inaktivera stänga av vissa BIOS-funktioner och ändra allokeringar, men systeminställningar varierar till stor del så jag skulle säga att Google är din bästa vän.

Fläkt och temperatur: kontroll och övervakning

Se alltid till att du har ett system för att övervaka dina fläktar och temperatur, och att du kan kontrollera dessa på distans. Om du använder Genoil kommer systemet att försöka korrigera sig själv, och om du använder ethOS stänger det av en GPU om det finns ett problem med överhettning. Men inte alla gruvarbetare skapas lika, och om du inte är försiktig kan du bränna ditt hus. Detta är en av anledningarna till att det är så viktigt att övervaka din rigg kontinuerligt och se till att den körs stabil inom de första 24 timmarna. Tänk också på värmefluktuationerna under sommaren och vintermånaderna eftersom dessa få graders skillnader kan ha en enorm inverkan.

Förbättra prestanda

Om du vill förbättra prestanda har du två alternativ: överklockning och anpassad BIOS. En anpassad BIOS har vanligtvis inbyggd överklockning, liksom några andra tweaks.

överklockning: Överklockning är den enklaste av de två metoderna. Windows och ethOS stöder dessa enkelt genom Wattman respektive ethos-overklockning. Den allmänna tumregeln är att genom att öka memklockan med 10% ökar din hashrate med 10%. Du kan också ändra kärnklockan. Detta har dock en mindre effekt. Det kan också vara fördelaktigt att minska kärnklockan eftersom det kan minska din strömanvändning och medan din hashrate kommer att vara något lägre, kan du vara positiv övergripande eftersom du använder mindre kraft. Rätt kärn- / membalans beror på din elkostnad och hashrate.

Anpassad BIOS. Anpassad BIOS är svårare. Även om det är lätt att använda ett verktyg som AtiFlash för att flasha din GPU, kom ihåg att det är riskabelt. Du måste också hitta ett BIOS som passar din GPU såvida du inte är skicklig på att finjustera det själv med ett verktyg som PolarisBiosEditor. Detta kan dock ha den största vinsten. Till exempel kan en anpassad BIOS för RX480 höja hashhastigheten till 30Mhs + vilket är en avsevärd 30% förbättring!

Extra fläktar. Speciellt om du har flera riggar, så se till att du fäster ytterligare fläktar till ditt fall / bostad. Vissa använder också vanliga skrivbordsfläktar eller i vissa fall industriella fläktar med hög effekt. Kolla in min gruvrigar för kopparrör för att få några kreativa idéer om hur man skapar en användbar men attraktiv gruvrigg samtidigt!

Ultimate Mining Rig

Ethereum Mining Slutsats

Så det är det. Jag hoppas att du gillade att läsa denna Ethereum gruvguide, börja nu bygga din rigg så att du kan börja bryta så snabbt som möjligt!

Har du feedback, frågor, kommentarer? Låt mig veta i kommentarerna så ska jag se till att hålla den här artikeln uppdaterad.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me