Vad är Flixtor? En recension

Efter ett oroligt 2020 är Flixtor tillbaka, och det verkar vara bättre än någonsin! Flixtor är en online-streamingtjänst som strömmar filmer och TV-program direkt till ditt webbläsarfönster. Det är känt för sin utmärkta (om begränsade) gratistjänst, dess fantastiska användargränssnitt och den smidighet som dess innehåll spelar upp (även om detta oundvikligen beror något på din internetanslutning).

Vad är Flixtor?

Flixtor började livet som en öppen källkods-plattform-app som strömmade innehåll med BitTorrent-protokollet. Koden för den här appen är fortfarande tillgänglig, men appen fungerar inte längre eftersom den använder källor som inte längre är tillgängliga.

Detta skulle vara tillräckligt enkelt för alla utvecklare att fixa, även om appen egentligen exakt gör samma sak som Popcorn Time, verkar det inte vara mycket.

När människor pratar om Flixtor i dag, hänvisar de till Flixtor.to (eller ett av dess speglar eller imposter). Flixtor.to är en webbaserad tjänst som skannar IPTV-strömningskällor och organiserar dem i en sökbar databas som nås från ett elegant webbläsarbaserat webbgränssnitt.

Flixtor är inte värd för själva innehållet, för tydlighetens skull är det inte lagligt innehåll.

Den äkta Flixtor

Det finns bara en äkta Flixtor-webbplats. I skrivande stund är det Flixtor.to. Det är möjligt att detta kommer att förändras, men om du besöker flixtor.org anger ett digitalt signerat meddelande från Flixtor-utvecklarna vilken domän som är den äkta.

Det finns ett antal falska Flixtor-webbplatser, av vilka vissa faktiskt fungerar ganska bra. Med tanke på deras mycket skuggiga natur rekommenderar vi dock bara att använda den äkta Flixtor. En Flixtor-app för Android finns på Play Store-webbplatsen, men det har inget att göra med den äkta Flixtor och vi rekommenderar starkt att man undviker den.

Prissättning

Vem som helst kan använda den grundläggande Flixtor-tjänsten gratis bara genom att besöka Flixtor-webbplatsen. Gratis användare kan dock se annonser och har bara tillgång till filmer som släppts under de senaste sex månaderna och TV-avsnitt som släppts under de senaste tre månaderna. De tre första avsnitten av den första säsongen av alla program är också gratis för alla.

Streamingupplösningen för gratis användare är begränsad till 720p, och de kan inte ladda ner innehåll eller kasta det till en storskärmsenhet.

Bortsett från det är det gratis, det fungerar bra, det låter dig titta på nya filmer eller TV-program, och 720p-strömning är tillräckligt bra för de flesta. Som jämförelse är baserade Netflix-prenumeranter begränsade till 480p, med HD (720p eller 1080p beroende på din anslutning och vad din enhet stöder) endast tillgängligt med $ 10.99 / m Standardplan (US-pris).

Du kan stödja tjänsten och få tillgång till alla dess funktioner (diskuteras nedan) genom att köpa en VIP-nyckel. Priserna börjar på $ 12,95 för 30 dagar, beroende på betalningsmetod.

En liten reduktion är tillgänglig i 90 dagar och en mycket större under två år, men med tanke på karaktären av denna tjänst (och dess senaste historia) är det förmodligen inte tillrådligt att köpa en längre nyckel. Att betala för alla Flixtor-prenumerationer är faktiskt något av ett spel.

Du kan betala med PayPal, Bitcoin eller Premiumkey.

Detta gör att Flixtor är cirka två gånger priset för ett grundläggande Netflix-prenumeration i de flesta län, men det ger dig en mycket större katalog med titlar än några lagliga strömningstjänster erbjuder, och det är inte begränsat av regionala upphovsrättslagar..

Vi noterar bara att Popcorn Time fortsätter att blomstra och är 100% gratis, liksom Kodi.

Features

VIP-användare har följande funktioner:

  • Tillgång till alla filmer och TV-avsnitt
  • Stream upp till 1080p
  • Ladda ner videofilmer
  • Google Chromecast och Apple Airplay-stöd
  • Inga annonser
  • E-postförfrågningar om saknade filmer och TV-program
  • Prioritetsstöd

Tillgång till alla filmer och TV-avsnitt

Flixtor skannar ett antal olika IPTV-webbplatser för att källa till innehållet och har därför ett mycket stort katalogtitel.

Detta inkluderar många äldre titlar. Till skillnad från P2P-baserade alternativ som Popcorn Time, strömmas detta innehåll direkt från servrar som det är värd för. Detta innebär att äldre / eller mindre populärt innehåll strömmar lika bra som den senaste filmfilmen.

Vi kunde inte hitta en enda film som vi sökte efter, oavsett hur gammal, som inte var tillgänglig via Flixtor. TV-program gick mindre bra.

Stream upp till 1080p

VIP-medlemmar kan strömma mest innehåll i full HD. Detta förlitar sig dock på att innehållet är tillgängligt med den upplösningen. Äldre innehåll, i synnerhet, är ofta bara tillgängligt i lägre upplösningar.

Chromecast- och Airplay-stöd

VIP-användare kan kasta videor till sin stora TV: n med hjälp av Google Chromecast och Apple Airplay.

Inga annonser

Talar för sig, även om det måste sägas att vi faktiskt aldrig såg några annonser när vi använder gratistjänsten. Detta kan dock ändras.

Integritet

Vi vet ingenting om vem som driver Flixtor eller var de är baserade, men det är i linje med en tjänst som erbjuder "inofficiellt" innehåll.

Flixtor är egentligen bara en (slick) tredjeparts sökmotor och front-end för ett antal andra IPTV-webbplatser. IPTV är i allmänhet mer privat än streaming via P2P eftersom du inte delar din IP-adress med många andra användare. Du laddar helt enkelt ner innehåll från en server, så bara IPTV-servern känner din riktiga IP-adress.

Eftersom Flexor tillhandahåller frontänden måste alla strömmar vara i närheten av Flixtor. Detta innebär att dess IPTV-källor bara ser IP-adresser som tillhör Flixtor, och det är Flixtor som kan se din riktiga IP-adress.

Flixtor säger att det inte loggar någonting utom e-postadresserna till VIP-medlemmar. Vi måste ta ordet om detta, men med tanke på tjänstens natur är det en förnuftig strategi att veta så lite som möjligt om sina användare.

Allt innehåll som strömmas via Flixtor är skyddat av HTTPS så att din internetleverantör (ISP) inte kan se vad du gör, även om den kan se att du har besökt Flixtors webbplats.

CloudFlare

Flixtor-webbplatsen använder Cloudflare för att skydda sig mot attacker mot Denial of Service (Doial). Detta innebär att det är Cloudflare-servrar som tillhandahåller HTTPS, så beroende på vilken installation som valts av Flixtor kan Cloudflare kunna se vad du tittar på.

”Vi samlar in slutanvändares information när de använder våra kunders webbplatser, webbapplikationer och API: er. Denna information kan innehålla men är inte begränsad till IP-adresser, systemkonfigurationsinformation och annan information om trafik till och från kundernas webbplatser (tillsammans "Logga data"). "

Cloudflare lovar att ta hand om dessa data, men det kan alltid vara lagligt tvingat att lämna ut dem.

Är Flixtor lagligt?

Innehållet som Flixtor erbjuder är i strid med alla upphovsrättslagar som någonsin skrivits. I de flesta länder är det dock inte olagligt att bara titta på (strömma) intrång i innehållet.

Det är vanligtvis olagligt att ladda ner innehåll. I teorin skulle ett fall kunna göras att buffertdata som laddats in i minnet medan strömning räknas som nedladdning snarare än bara streaming. Inget försök har ännu gjorts att testa denna uppfattning vid domstol.

Enkel användning

Användarvänlighet är definitivt en av Flixtors starka poäng. Vem som helst kan besöka webbplatsen, välja en video de gillar, och den kommer bara att köras i deras webbläsare. Inga nedladdningar krävs.

Gränssnittet är lika snyggt på mobila enheter som det är på stationära webbläsare, vilket ger Netflix och Amazon Prime en körning för sina pengar!

Du kan dubbelklicka på en video för att spela upp helskärm på alla plattformar, och alla videor har undertextsupport för en mängd olika språk. VIP-användare kan casta till sina Apple TV-apparater eller Chromecasts, eller ladda ner lokalt till sina enheter. På en iPad är det till och med möjligt att spela video i läget Bild-i-bild.

Beroende på IPTV-källa är det vanligtvis möjligt att välja videoupplösning i en stationär webbläsare, eller så kan du låta Flixtor välja automatisk upplösning baserat på din internetanslutning (rekommenderas). I mobila webbläsare väljs alltid upplösningen automatiskt.

Videor kan sökas eller sorteras på olika sätt för att hitta eller upptäcka innehåll. För att hjälpa till med detta kör Flixtor sitt eget rekommendationssystem, med det kvalitetsinnehåll som användarna väljer om.

Slutgiltiga tankar

Flixtor är en otroligt enkel att använda inofficiell streamingplattform som har det smalaste gränssnittet på denna sida av Popcorn Time. Det är förmodligen något anslutningsberoende, men videor spelas upp för oss på alla plattformar.

720p-upplösningstaket för fria användare kommer osannolikt inte att oroa de flesta tittare, men databegränsningarna för videoinnehåll ger en mycket tvingande anledning att uppgradera till ett VIP-konto. Hela filmkatalogen är enorm.

VIP-pass kostar dock ungefär samma eller mer som premiumabonnemang på juridiska tjänster som Netflix, Hulu eller Amazon Prime. Det finns också en mycket stark chans att handlingar från upphovsrättsinnehavare kommer att resultera i att webbplatsen plötsligt försvinner för alltid, utan chans att se dina pengar igen.

Popcorn Time tillhandahåller ett liknande snyggt gränssnitt och katalog med titlar och är 100% gratis men det kräver att du laddar ner en app istället för att bara besöka en webbplats i din webbläsare. Den använder BitTorrent-protokollet som är mindre säkert (du behöver verkligen använda en VPN med PT), och eftersom det använder BitTorrent-peer-to-peer-protokollet är tillgängligheten till innehåll och dess strömprestanda starkt beroende av dess popularitet.

Även om strömning med IPTV-baserade tjänster som Flixtor är mindre riskabelt än att använda P2P-baserade appar som Popcorn Time, tycker vi fortfarande att det är mycket bra att använda ett VPN för Flixtor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me