Vår ultimata gruvrigg – kopparrör och stora fläktar!

Det började enkelt. Jag ville skapa en gruvrigg med fläktar anslutna så att jag kunde köra den tystare och svalare.

Det förvandlades till ett fullfjädrat projekt där jag slutade bygga den ultimata gruvriggen med enorma fläktar och kopparrör - med de flesta ledningar som går igenom kopparrören (du kan naturligtvis också använda den som en vanlig dator). Jag ska visa dig hur du kan också och vad som finns i version 2!

Den färdiga versionen 1

Titta på videon för att se version 1 i aktion. Om du vill se hur den byggdes, se till att du läser artikeln och ta reda på de förbättringar jag kommer att göra i framtiden.

Jag är inte säker på varför, men jag bestämde mig för att jag ville att min nya rigg också skulle vara vacker, och naturligtvis (!) Kom kopparrör i mitt huvud. En tanke ledde till en annan, och naturligtvis bestämde jag mig för att kablingen skulle ledas även genom kopparröret bara för att göra allt extremt snyggt. Det var nu dags att planera!

Planen

Innan man genomförde ett så massivt projekt var det dags att planera. Jag tog ut min pålitliga Autodesk Inventor och började planera. Lyckligtvis kunde jag få nästan allt material jag behövde från GrabCAD eller Autodesk Library själv. Därför kom det bara att tänka allt igenom. Jag hade en pappersplan där alla ledningar kommer att gå och var de kommer in och går ut ur ramen. Jag behövde också skapa en fyravägsfog, som skulle behöva CNC-fräsas, tyvärr finns det ingen kopparrörstandard för detta.

Bygga en gruvrigg

Precis som med alla projekt, finns det alltid något du saknar under CADing. Lyckligtvis var planen jag skapade lite flexibel och den färdiga produkten ser fortfarande utmärkt! En av de viktigaste skillnaderna som du kan upptäcka är att jag ursprungligen planerade att använda kromförband som används för att skapa bildskärmsenheter. Men i slutändan insåg jag att det är mycket effektivare och bättre att använda vanliga kopparrörfogar.

Sourcing av verktygen & material

Med planen på plats var allt som var kvar att göra källa till materialen och montera. Medan jag gör det låter lätt är det relativt enkelt att köpa materialen, och du kan ha allt inom veckan. Men lita på mig när jag säger att montering inte är det. Du kommer att få mardrömmar om kablar efteråt.

Rör och aluminiumfogar

Kopparrören och kontakterna är enkla att källa. Dessa är standardiserade storlekar och du kan hitta dem i de flesta hårdvarubutiker. Tyvärr kan aluminiumbitarna vara svårare. Lyckligtvis har jag en vän med en CNC-maskin och vi skapade de 8 hörnstyckena inom två dagar med CAD-filen som jag skapade. Jag kommer att ladda upp dessa filer till GrabCAD inom kort, men du kan också använda 3D-utskrift eller till och med trä för att skapa dessa.

Du måste också skapa hål och slitsar i dina kopparrör för att fördela för trådingång / -utgång, monteringsskruvar och GPU-vilor. Du kan göra detta med en stegad borr eller så kan du få dem professionellt bearbetade för cirka 100 dollar. Dessutom behöver du lite stålull för att rengöra rören, en rörskärare och lite PVC-tejp.

Kopparrör

Dator delar & programvara

Du måste samla alla datordelar som du behöver. Eftersom jag använder denna ram och bygger som en gruvrigg, så gjorde jag mina inköpsbeslut. Du kan läsa mer om Ethereum Mining här för att ta reda på mer. För operativsystemet slutade jag med ethOS eftersom det är perfekt om du vill gruva Ethereum, Monero eller ZCash.

Dator delar

fans

För kylningen för version 1 var Noctua vänlig nog för att förse mig med åtta 140 mm fallfläktar och en CPU-kylare också. Inte bara är jag extremt nöjd med prestanda för båda dessa produkter, utan de matchar också färgschemat perfekt! För att komplettera dem gav de mig även antivibrationsfästen, vilket gör att jag kan köra fläktarna tyst och utan att överföra vibrationer till ramen.

Noctua fans

För version två kommer jag att lägga till AIO-vattenkylning med tillstånd av Arctic.

ledningar

Eftersom ingen av kontakterna (par fläktstiften) kan passera genom kopparröret som helhet måste jag skapa min egen ledning. För detta kommer du att behöva allt från hylsor, stift, lock, och till och med värmekrympningar. Jag har funnit att Mod-One har många fantastiska alternativ och innehåll, men inte nödvändigtvis är de billigaste.

När det gäller verktyg behöver du en tändare, trådskärare / strippare, ett krympverktyg och en lödkolv.

Allt kommer tillsammans

Steg 1: Bygga dina gruvriggar bas

När alla material var på plats och kopparrören bearbetades var det dags att börja monteringen. Den enklaste metoden för detta är att börja längst ner med CPU- och PSU-fästen. Detta var relativt enkelt att göra. Ibland blir passningen mellan kopparrören och lederna lite lös, så använd lite PVC-tejp eller elektrisk tejp för att skapa en tät passning.

Tyvärr, eftersom ledningarna går igenom riggen, kan du inte lima gruvriggen förrän i slutet.

Mining Rig Steg 1

Steg 2: Montera moderkortet, PSU och GPU

När basen monterades, kontrollerade jag att jag kunde fixa moderkortet på riggen på ett stabilt sätt. Jag insåg att Noctua chromax antivibrationsfästen var perfekt för det här jobbet. Deras typiska fläktfästen var också idealiska för att återuppta de normala vibrationerna från PSU. Jag älskade det faktum att båda dessa matchade kopparnas färg, även om det var oavsiktligt.

Mining Rig Steg 2

När jag hade slutat basavsnittet var det dags att flytta till GPU-monteringen. En av de faktorer som jag inte redogjorde för i min CAD-design var längden på PCI-förlängningskablarna. Det vill säga bristen på längd. Det innebar att jag var tvungen att minska höjden på både ryggstödet och främre upphängningslägen. Lyckligtvis gjordes detta mycket enkelt och krävde bara rörskäraren.

I slutändan, för att det främre avsnittet skulle ha samma totala höjd som fläktarna, behövde jag dock lägga till ytterligare T-fogar och ytterligare en horisontell tvärstång.

Steg 3: Montera hela ramen

Nästa steg är relativt enkelt, montera resten av ytterramen och se till att saker är så nära symmetriska och plan som möjligt.

Mining Rig Steg 3

När du är nöjd med det, montera fläktarna i baksektionen, som visas på bilden tidigare. Det är när du måste börja ledningar, eftersom alla fläktkablar måste gå igenom kopparröret. När du gör detta, se till att du har ett system för att kommentera de olika kablarna (t.ex. färger eller siffror), så när det gäller att ansluta kablar gör du det korrekt och kortsluter inte systemet.

Steg 4: Anslut GPU: erna

Detta är det svåraste steget. Medan jag i CAD testade att 36 ledningar skulle passa mer än lätt nog genom kopparrören, så redogjorde jag inte för hylsorna inte den reducerade diametern i krökningarna. Därför har ledningarna inga koppar i kobberrören.

Till att börja med klippte jag alla ledningar i samma längd och ärmade ändarna. Jag lade sedan dessa genom kopparrören tills de nådde utgången. Sedan placerade jag PSU på plats och skar var och en av dem till önskad längd. Om du inte har märkt dina ledningar måste du ge var och en en liten bogserbåt för att ta reda på vilken som är vilken så att du ansluter stiften korrekt.

Jag placerade också några ferritringar i kopparrören för att minska elektriska fält.

Mining Rig Steg 4

Steg 5: Testa systemet

När jag väl hade alla ledningar på plats var det dags att testa systemet. För testningen använde jag en gammal dator, så att om något gick fel, skulle jag inte slösa bort dyr utrustning.

Jag började med fansen. Tyvärr hade jag några problem med anslutningarna som lossnade i rören, vilket krävde att jag demonterade hela fläktdelen. I framtiden kommer jag att dela upp ledningarna i stället för att använda en förlängningskabel.

Sedan testade jag var och en av GPU-ledningarna med en gammal 7950. Lyckligtvis fungerade alla perfekt. I framtiden kommer jag dock att använda några trådkammar bara för att hålla ledningarna snyggare nära GPU: erna.

Mining Rig Steg 5

Steg 6: Slutförsamling

När allt fungerade var det dags att montera hela riggen. Detta var det enklaste jobbet överlägset eftersom allt det krävdes var att röra och anslutningar ihop.
Minerigg Steg 6

Strep 7: Your Mining Rig Build är klar

När jag gav riggens slutprov applicerade jag en liten mängd superlim på lederna. Jag såg till att bara använda lim i lederna där det inte fanns några ledningar för att undvika att det äter igenom dem. Dessutom undvikte jag några kärnkorsningar så att om jag var tvungen att fixa något kunde jag enkelt ta isär det.

Men du kan limma hela gruvriggen ihop om du vill. Med applicering av en liten mängd värme bör lederna lätt lossas.

Det är allt; skönheten är fullständig.

Ultimate Mining Rig Cover

Inte bara slutresultatet såg bra ut, utan med de fantastiska Noctua-fansen kunde jag också uppnå utmärkt kylning och betydligt lägre körtemperaturer.

Version 2 kommer snart, och här är de ändringar som jag kommer att göra.

  1. GPU: erna kommer att kylas med Arctic Cooling Accelero Hybrid III-systemet.
  2. 100% av ledningarna kommer genom kopparrören
  3. Kabelskammar för ledningarna
  4. Betydligt reducerad storlek

Om du vill ta reda på det, prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på våra sociala nätverk.
Har du någon feedback? Låt mig veta i kommentarerna.

Älskar du projektet och idén? Dela det med dina vänner!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me