15+ digitale nomader om beste teknikk, dingser og lokasjoner

Å bli en digital nomad er et livsmål for mange mennesker som vokste opp i globaliseringens tidsalder.

Men det kan være vanskelig logistisk.

Når den varme kokongen på et kontor full av mennesker med spesialiserte roller forsvinner rundt deg, kan de mest grunnleggende kravene for å få gjort arbeid bli en utfordring.

Å finne en stabil internettforbindelse, holde oversikt over arbeidet og utgiftene dine, valutakursene, planlegge flyreiser, overnatting og så videre - ting som de fleste bare trenger å tenke på når de reiser til ferier, blir daglige gjøremål. Og hvor bra du utfører dem, påvirker direkte din profesjonelle suksess, komfortfølelse og til syvende og sist om du kan få den digitale nomadens livsstil til å fungere.

Men ikke bekymre deg, uansett om du tenker på å bytte eller en digital nomad som ønsker å øke spillet ditt, har vi deg dekket.

Vi har bedt 15 veteran digitale nomader dele sine forretningshemmeligheter om de beste teknologiene, dingsene og stedene for å få gjort noe som en nomad.

Høydepunkter fra The Digital Nomad Interviews

15 intervjuer er mye å fordøye, så sjekk ut dette sammendraget av de vanligste svarene på hvert spørsmål for noen raske konklusjoner.

Hvilke apper synes du er mest nyttige for å jobbe som digital nomad?

Det var mye variasjon i denne kategorien, som var å forvente. Men en ting til felles mellom alle nomadene vi spurte, og sannsynligvis de fleste reisende av noe slag, er å ta bilder og laste dem opp på internett. Og selvfølgelig det avgjørende trinnet i mellom: redigering. Det er en klar vinner i denne kategorien. Som Dave Dean sa: "hvis du deler bilder online fra en mobilenhet, og du ikke bruker Snapseed å redigere dem først, bør du være det."

Et annet vanlig problem for nomadene vi spurte var å lage og organisere tekst. For dette ser de to mest brukte verktøyene ut til å være Grammarly og Scrivener. Førstnevnte har en nettleserutvidelse som automatisk påpeker feil mens du skriver, mens sistnevnte er flott for å organisere enten lange tekster, for eksempel en roman, eller store mengder korte notater. asana gjorde det også bra for tidsstyring.

Hva er dine uvurderlige reisemoduler?

Pakking av terninger virker uvurderlig for de fleste nomader, og sannsynligvis med god grunn. Å ha flere ting og ha en mindre ryggsekk er ubestridelige fordeler. Men det som gjør pakking av terninger til en ikke-brainer, er at hvis du klarer å ta en mindre ryggsekk på bare en flytur, har du sannsynligvis allerede spart prisen på kubene på bagasjeavgiftene.

Smarttelefoner, bærbare datamaskiner og deres forskjellige tilbehør er også veldig populære. Poenget med disse enhetene er allsidighet og portabilitet, som er åpenbare fordeler på veien, og eksterne batterier, strømadaptere, rutere og støydempende øretelefoner gjør dem enda mer pålitelige.

E-lesere er også flotte. Mange mennesker romantiserer lukten og berøringen av ekte bøker, men seriøse lesere vil sannsynligvis foretrekke tilgang til tusenvis av bøker for bagasjebehovene til en bærbar PC.

Hva er den beste destinasjonen for digitale nomader som du noen gang har besøkt?

Den ubestridelige vinneren her er Thailand. Landet har vært i spissen for all slags turisme i Sørøst-Asia i flere tiår, og det ser ut til at det, i stedet for å bli ødelagt av det eller bli for mainstream, har blitt et rimelig paradis for et bredt utvalg av reisende. Digitale nomader eller mennesker som ønsker å bo og jobbe i et varmere klima er spesielt vanlige her, trukket inn av den hellige treenigheten til tropiske strender, billig overnatting og høyhastighetsinternett.

Bali er også veldig populært som et relativt rimelig tropisk paradis. Til slutt, for reisende som leter etter en mer tradisjonell vestlig storby, med gode priser, pulserende kultur og uteliv, og et amalgam av mennesker fra hele verden, Berlin er stedet å gå.

Dave Dean fra for mange adaptere

Dave Laptop Belize 1 1024X518

Dave Dean er sjefens geek hos Too Many Adapters, teknologisiden for reisende. På veien i over seks år, skriver han om reise og teknologi fra hvor som helst med halv anstendig internett og en flott utsikt.

Tech

Det er vanskelig å begrense det til bare tre gode apper for nomadeforfattere og bloggere, men jeg må nok inkludere følgende som jeg bruker hele tiden:

 • Fartstest: ingenting ødelegger en arbeidsdag som crappy Wi-fi, så jeg bruker alltid Speedtest for å sjekke hastighetene før jeg drar på kafé eller walk-in-rom på et hotell.
 • Lastpass: Det er i utgangspunktet umulig å komme med og huske unike, sterke passord for alle nettsteder og online tjenester jeg bruker, så jeg ga opp å prøve, og begynte å bruke denne passordbehandleren i stedet. Jeg lar det lage supersterke, tilfeldige 16+ karakterpassord for alt, og trenger bare å huske det ene hovedpassordet for appen. Det vil automatisk fylle påloggingsskjermen for ganske mye hvilket som helst nettsted eller app automatisk, kobles til Chrome og andre nettlesere og synkronisere på skrivebord og mobil.
 • Snapseed: Hvis du deler bilder online fra en mobilenhet, og du ikke bruker Snapseed for å redigere dem først, bør du være det. Det er kraftig, men likevel superenkelt å bruke, og det tar bare noen sekunder å få nesten alle bilder til å se merkbart bedre ut - uten det kunstige utseendet du får med de ferdigpakkede filtrene i f.eks. Instagram. Ta tak i det fra App- eller Play-butikkene.

Dingser

 • Hootoo reiseruter: denne lille dingsen er så nyttig. Jeg bruker det mest for å øke Wi-fi-signalet når jeg er for langt fra den nærmeste ruteren (dvs. i nesten alle hotellrom jeg noen gang har oppholdt seg i), og som et bærbart batteri for å holde telefonen min oppkjørt på lange reisedager. Det gjør mer enn det - du kan bruke den til å sende filer til og fra en USB-stasjon, eller streame video fra en USB-stasjon til enhetene dine - og koster under $ 50 på Amazon. Totalt prute.
 • Olixar 4-USB reiseadapter: Dette lille tilbehøret lar meg lade opptil fire USB-enheter fra en enkelt stikkontakt, og kommer med utklippsadaptere som fungerer i ~ 150 land rundt om i verden. Hvis jeg reiser uten bærbar PC på en bestemt tur, er dette nå den eneste laderen jeg trenger å ta.
 • Shure SE 215 støyisolerende øretelefoner: Jeg har mistet og byttet ut disse øretelefonene flere ganger nå, fordi jeg virkelig ikke liker å ta turer uten dem. De har god lyd, kuttet ut mest støy utenfra uten batterikravene til aktiv støydemping, og takler uansett misbruk jeg kaster på dem. Jeg skulle ønske jeg ikke fortsatte å legge dem igjen på fly!

steder

Mine behov fra en digital nomaddestinasjon endres over tid, så jeg kan ikke gi deg et eneste beste sted - jeg har aldri funnet et sted som har alt jeg noen gang trenger. For fellesskap, rimelig levende og god mat, vil jeg vanligvis ta turen til Chiang Mai eller Saigon, eller et sted som Playa del Carmen i Mexico. Hvis jeg er ute etter noen av bekvemmelighetene i det vestlige livet uten å bruke en total formue, Lisboa er et flott sted, sammen med andre byer i Portugal og Spania som Porto, Granada, Madrid, og andre. Jeg er imidlertid ganske fleksibel, og har funnet ut at så lenge internett og strøm er pålitelige, kan jeg få de fleste steder i verden til å fungere for meg, i det minste for en stund!

Erin fra Never Ending Voyage

Simon og Erin fra Never Ending Voyage

Erin McNeaney og Simon Fairbairn er et digitalt nomadepar som solgte alt de eide og forlot Storbritannia i 2010 for å reise verden rundt for alltid. De skriver om sine langsomme reiser verden rundt, den deilige vegetariske maten de spiser og nomadiske livets opp- og nedturer på Never Ending Voyage. De er skaperne av iOS-appen Trail Wallet, som hjelper reisende å holde budsjettet, og boken The Carry-On Traveller, som lærer deg hvordan du pakker lys til enhver tur.

Tech

 • Jeg bruker Grammatisk nettleserutvidelse å sjekke stavemåten og grammatikken min på blogginnlegg i WordPress og alt jeg skriver på nettet.
 • Scrivener er fantastisk for å skrive bøker og andre store skriveprosjekter. Det lar deg lagre notater, konturer, forskning og selve utkastet på ett sted og organisere det enkelt. Du kan eksportere det endelige arbeidet i mange formater, inkludert .mobi for å publisere på Amazon.

Dingser

 • Kindle Paperwhite: Jeg leste mye og det å kunne lagre tusenvis av bøker på en enhet mindre enn en pocketbok var revolusjonerende for meg.
 • Pakning kuber: Disse lar oss organisere klærne og spare plass i bagasjen. Det er en av grunnene til at vi er i stand til å reise på heltid med bare en bæreveske hver størrelse. Vi har skrevet mer om hvordan du bruker pakningsterninger her.
 • iPhone 7: Jeg vet ikke hvordan vi noen gang reiste uten telefon (det gjorde vi de første årene som digitale nomader). Vi bruker den til veibeskrivelse, som et WiFi-hotspot, kamera, bærbar PC og mye mer.

plassering

 • Ubud, Bali: Ubud er vår favoritt digitale nomadestinasjon. Det er rimelig (vi leide et hus med to soverom med privat basseng), er omgitt av vakre rismarker, har fantastisk mat (spesielt for vegetarianere), mange yogaklasser, og WiFi er bra hvis du leier et sted med fiberoptisk.
 • Cape Town, Sør-Afrika: Det er ikke så billig som SE Asia, men det er mye rimeligere enn Europa eller USA for en lignende livskvalitet. Naturen er spektakulær med en fantastisk beliggenhet mellom fjellene og havet. Det er så mye å gjøre i området, inkludert strender, fotturer, matmarkeder, piknik, vingårder, kyststasjoner, se pingviner, surfing og utrolige restauranter. Ulempene er den relativt dyre innkvarteringen (Airbnb var det eneste virkelige alternativet) og ganske treg WiFi (det forbedrer seg imidlertid).
 • Koh Lanta, Thailand: Et av de beste stedene å jobbe ved stranden. Det er en vakker øy som ikke er for utviklet, men som har alle fasilitetene du trenger, inkludert et samarbeidsområde.

Gary fra Everything Everywhere

Gary Arndt fra Everything Everywhere

Gary Arndt er en prisbelønnet blogger og reisefotograf som har reist verden rundt siden 2007. Hans reiser har ført ham til 190 land og territorier i Traveler's Century Club og 120 FN-land. Han har også besøkt over 335 UNESCOs verdensarvsteder og alle 50 amerikanske stater.

Bloggen hans Everything Everywhere er ansett for å være en av de mest populære reisebloggene i verden. I 2010 utnevnte Time Magazine det til en av de 25 beste bloggene på Internett, og den tjente en gullmedalje i Travel Blog-kategorien i North American Travel Journalist Association (NATJA) priser. Han er en av de mest tildelte reisefotografene i dette tiåret. Han ble kåret til Årets SATW reisefotograf i tillegg til årets NATJA reisefotograf 2013 og 2015. Han er den eneste reisefotografen som har blitt kåret til årets fotograf av begge organisasjonene. Han er også en 3-gangers Lowell Thomas Award-vinner i Photo Illustration of Travel og en 2x Northern Lights Award-vinner innen fotografering.

Tech

 • Adobe Lightroom for fotoredigering
 • Google Chrome
 • Microsoft Word

Jeg bruker ærlig mange nettapplikasjoner, så antallet faktiske applikasjoner jeg bruker krymper hele tiden.

Dingser

 • Min iPhone er den viktigste dingsen jeg reiser med. Jeg begynte å reise i 2007 før iPhone ble utgitt, og det har totalt revolusjonert hvordan jeg reiser.
 • Mitt kamera (Sony a7rii)
 • Min bærbare datamaskin (MacBook Pro 15")

steder

 • Det er en god grunn til det Thailand har blitt populært. Det er billig, infrastrukturen er god, og været er flott. Når det er sagt, tror jeg det også er gjort i hjel.
 • Berlin er også en flott by for digitale nomader Buenos Aires, og mange mindre byer i USA.
 • Når internett blir raskere rundt om i verden, åpnes antallet steder du kan jobbe fra. Å gå og jobbe på et sted som Samoa er ikke lenger uaktuelt.

Erik fra Notes From The Road

Erik Gauger Notater Fra Veien

Erik Gauger bor i Portland. Bloggen hans, notesfromtheroad.com, er opprettet med et stort format 4x5 kamera, håndmalte skisser, akvarellkart og reiselapper.

Tech

Jeg holder bevisst på å skrive mens jeg reiser helt organisk. Når jeg er på vei, skriver jeg utelukkende i tidsskrifter. Det er noe med det som er veldig viktig for meg. I våre hjemmeliv er vi foran skjermene hele tiden. Reise får oss vekk fra det.

Likevel bruker jeg apper mens jeg er ute og reiser, og det er spesielt tre som er en stor del av arbeidsflyten min.

 • Den første er Tåke av verden. Fog of World er en kart-app som slags sletter en tåke når du går eller kjører gjennom områder. Det gjør en god jobb med å dokumentere hvor du har vært, og du kan bruke den aktivt mens du reiser for å få en oppfatning av hvilke områder i en by du har dekket, men det er også en flott historisk oversikt.
 • Det andre er eBird app. Dette er en app som lar deg registrere fugleartene du har sett hvor du enn er. Dataene blir lastet opp til eBird, der ornitologer bruker observasjonene for dataforskning. Jeg holder konstant eBird-poster mens jeg er på reise, og det er et av mine største gleder når jeg er på reise.
 • Til slutt bruker jeg en app som heter Cards, som lar meg lage egendefinerte quizer for meg selv. Jeg vil lage flash-kort på for eksempel alle sommerfuglartene i en region. Når jeg er på fly eller buss, kan jeg åpne appen, og den vil gi meg et bilde av en sommerfugl og fem flervalgssvar. Dette hjelper virkelig til med å stramme identifikasjonsferdighetene dine for en ny region.

Dingser

Når jeg er ute og reiser, kopierer jeg mye av vektbesparende teknikker for backpackere, noe som betyr at jeg holder alt til et minimum. I denne tilnærmingen må alt du har med deg være konsekvent og pålitelig og repareres på veien.

 • Mijello Fusion Waterproof Watercolor Palette: Jeg har brukt den samme vanntette akvarellpaletten i mange år. Den er stor nok til å holde et robust sett med maling, og når jeg lukker det, kommer ingen av den våte malingen ut. Jeg oppbevarer dette i fotografiryggsekken, og kan trekke den ut på hvilken som helst kafé og bare begynne å tegne.
 • Patagonia Quandary Bukser: Patagonia lager et flott par hurtigtørkende bukser som serverer så mange forskjellige funksjoner mens du er ute og reiser. Du kan slippe unna med å spise middag i dem, men vandre i dem også. Hvis du har virkelig gode, multifunksjonelle bukser, må du pakke mindre.
 • Hefty Fryser Skyvevesker: Disse fryseposene fungerer bedre for å organisere utstyr enn alle de kommersielle arrangørproduktene. Jeg bruker dem religiøst til å organisere lite utstyr og toalettsaker. Jeg oppbevarer også det jeg kaller ‘wockets’ bak på bilen min. Jeg har rundt ti av disse på baksiden av jeep, slik at alle som utforsker eller går turer med meg kan ha et lite overlevelsessett for dagen. Det er i utgangspunktet en liten frysepose med en næringsstang, en pakke med oliven, en pakke solkrem, en pakke servietter og en pakke våtservietter. Folk glemmer alltid ting når de reiser. Jeg har lagt merke til at det å ikke ha en ting kan gjøre at folk føler seg ukomfortable eller vil snu seg tidlig. Når jeg gir dem en wocket, er de gode å gå.

steder

Internett er fylt med folk som sprer råd om de beste stedene noensinne, men jeg har aldri en gang tenkt på det selv, og jeg fraråder å reise gjennom anmeldelse generelt. Jeg liker å tro at hvor som helst kan være det beste stedet, det handler mer om humøret og utsiktene dine. Hvis du er i godt humør, er du organisert og motivert og spent på å være der, det er det beste stedet. Det er noen steder som kan være mer komfortable, men jeg tror det er viktig som en reisende å lære å være komfortabel hvor som helst. Det er denne sansen der ute at bestemte steder er varme eller oppe og kommer, og det er mye surr rundt disse stedene, og alle drar dit i noen år. Jeg vil virkelig unngå de stedene, og i stedet se på et kart og si, hvor vil jeg reise?

Dan fra Uncornered Market

Dan og Audrey fra Uncornered Market

Daniel Noll og Audrey Scott er historiefortellingsteamet til mannen og kona bak den prisbelønte reisebloggen Uncornered Market. Mer enn 10 år og 90 land senere skal de fortsatt ... og fortsatt gift.

Tech

 • Lomme (for å lagre artikler for å lese senere)
 • Evernote
 • asana

Dingser

 • Silikon ørepropper: søvn er viktig, for å bli kvitt støy avgjørende
 • Pakning kuber: organisering er nøkkelen
 • iPhone-batteri / etui som dette: alle trekkes mot min. Litt klumpete, men helt verdt det, spesielt hvis iPhoneography er din greie

steder

Vi ville gå med Thailand - Bangkok / Chiang Mai: raskt internett, rimelig overnatting, fantastisk (& billig) mat. Eller kanskje Oaxaca, Mexico av lignende grunner, inkludert fantastisk mat.

Nora Dunn fra The Professional Hobo

Nora Dunn Professional Hobo

Nora Dunn var en digital nomade før det til og med var en ting; Du kan til og med kalle henne en "pioner" i bransjen eller "bestemoren" til reiseblogging!

Hun solgte alt hun eide (inkludert en travel økonomisk planleggingspraksis) i Canada i 2006 og har bodd verden rundt siden. Hun penner på det populære reisesiden The Professional Hobo som lærer folk å reise på heltid på en økonomisk bærekraftig måte, og bøkene hennes inkluderer verk som How to Get Free Accommodation Around the World, and Working on the Road: The Unconventional Guide to Full -Tidsfrihet.

Tech

Jeg er ikke så nær teknologisk kunnskapsrik som andre bloggere og digitale nomader jeg er sikker på. Toppappene mine er mer reiserelaterte enn blogg- / skriverelaterte. De er:

 • Trail lommebok: for enkelt å spore utgifter på tvers av flere valutaer
 • XE valuta: å bytte plassering / valuta ofte kan være en bjørn å holde rede på
 • bykart: et online / offline kartprogram som bruker telefonens GPS (i stedet for data / wifi) for å spore plasseringen din - praktisk, sørger for at taxisjåfører ikke tar deg lang vei fra flyplassen, eller at du ikke går i feil retning

Dingser

Bortsett fra den bærbare datamaskinen min, som jeg selvsagt sier:

 • Hoboroll. Jeg er en stor fan av kreative pakkeverktøy, og jeg bruker Hoboroll min hver eneste dag. Det er en segmentert veske for å organisere massevis av ting, som deretter lukkes og komprimeres. Sjekk ut min ultimate pakkeliste for digitale nomader.
 • smart~~POS=TRUNC. Det er ikke bare en telefon; det er også et stillbildekamera, videoopptaker, kart, forskningsverktøy, fitness tracker, utgiftsspor og mer. Se hvilken annen elektronikk jeg anbefaler her.
 • Hodelykt lykt~~POS=HEADCOMP. Selv om jeg ikke trenger det hele tiden, når jeg gjør det, er det uvurderlig for alt fra villmarksturer til kvelden / natten, til midnattsturer til badet på steder jeg ikke er kjent med

steder

Jeg har vært en ensom ulv i de fleste av mine 11 år som digital nomad, og foretrekker ofte å bo semi-ruralt og få gratis overnatting med husvakt, frivillighet osv. Mens jeg bor på en mer "lokal" måte. Det siste året har jeg imidlertid funnet meg i et par digitale nomad-hotspots, spesielt Ubud (Bali), og Chiang Mai (Thailand). Av de to vil jeg si at Chiang Mai er bedre satt opp med tanke på infrastruktur / internett / nomadesamfunn, men Ubud tar prisen for tilgang til vakker natur. Begge har nydelige lokale kulturer, kjøkken og en billig levekostnad; Chiang Mai vil gi deg noen flere bekvemmeligheter.

Agness og Cez fra Etramping

Agness Cez Etramping

Vi er Agness og Cez, to bestevenner som bestemte seg for å legge igjen 9-5-årene og starte livet som digitale nomader. Vi har reist over hele verden og vil fortsette å gjøre det til vi enten ikke kan flytte, eller de sier at vi ikke kan gjøre det. Selv da, vil vi sannsynligvis prøve å finne ut et sted vi kan dra. Gå over til eTramping for å se hva vi kommer opp til og hvordan du kan gjøre det selv.

Tech

 • Grammarly: Den viktigste appen for digital nomadkomfort er Grammarly. Sannsynligvis fordi vi er et par forfattere og driver en blogg. Vi gjør alle grammatiske feil. Det har ikke noe å si hvor mye du legger ned, det er alltid noe du savner eller ikke plukker opp, eller kanskje ikke engang vet om. Grammatisk løser det ved å fortelle oss hvor feilene er, og hvordan vi kan fikse dem. Det er som Microsoft Office stavekontroll, bortsett fra at det også gjør grammatikk. Det er ikke alltid riktig, så du må følge med på hva du endrer. Dessuten er det fortsatt en god idé å lese gjennom innholdet, men Grammarly gjør definitivt prosessen mye enklere.
 • pepo: Pepo er en app som gjør det mulig å få kontakt med reisende og eksperter innen deres felt. Det handler om ekspertråd og som sådan er det uvurderlig for noen som vil tjene penger på nettet. Det er stedet der man virkelig kan få kontakt med mennesker som allerede har oppfylt drømmene sine om å leve digital nomad-livsstil, og kan svare på spørsmål.
 • EN topp VPN: Vi har bodd i Kina (begge av oss) og kjenner den fryktede følelsen av å prøve å sjekke e-postene dine gjennom Gmail, bare for å finne at den store brannmuren i Kina hindrer deg i å gjøre det. Det er så mange andre online tjenester som vi trenger, som vi ikke hadde hatt tilgang til uten VPN. Det er faktisk til og med rykter om at Skype er på vei mot å bli blokkert. Det er som en av de viktigste tjenestene for digitale nomader som ønsker å komme i kontakt med venner og familie hjemme. Det er gratis VPN-er, men de betalte er ALLTID bedre - spesielt hvis du også ønsker å bruke tjenester med høyere båndbredde som YouTube og Netflix. En god VPN er en livredder.

Dingser

 • Strutsepute: Når du har flydd så mye som vi har, blir flyging noe du har en tendens til å grue deg noe til, og ikke den spennende "Jeg er en million mil over jorden som reiser med en million miles per sekund" hyperbolsk opplevelse. Det er ubehagelig, og på langturer kan det være vanskelig å få sove. Alle har i det minste prøvd en typisk reisehalspute. Problemet er at de er søppel. Halsen din ender opp med å lene seg for mye, den begynner å gjøre vondt, og til slutt gir du bare opp ideen om å sove helt (med mindre du er super lei). Ostrich Pillow stopper dette, og den har til og med et kult navn.
 • Reiseadapter: Digital nomadkomfort blir ikke bedre enn dette. Det er fordi når du pleier å gå overalt som en digital nomad, har du også en tendens til å ta med deg elektriske apparater. Reiseadaptere betyr at du kan plugge dem inn uansett hvor du er. En god reiseadapter er like viktig for en digital nomade som en skrutrekker er for en byggmester. Vi har en tendens til å finne ut at en god reiseadapter er liten, lett og ikke gir en irriterende summende lyd. Mange av de billigere modellene vil summe når du bruker dem. Dette gjør at du sover ved siden av ladetelefonen din som å være i et rom fullt av mygg. Dette er definitivt noe du bør investere i og ikke gå budsjett på.
 • E-Reader: du kjenner nok igjen navnet Kindle, ikke sant? Amazon-behemoths mest populære produkt. Vel, det trenger ikke være en Kindle, men en slags E-Reader er vanligvis et godt kjøp. I tillegg til å kunne lese mens du venter steder (kanskje en jernbanestasjon eller flyplass?), Kan du også laste litt av arbeidsinformasjonen din på den og lese gjennom et prosjekt uten øye belastning. Disse er perfekte hvis du er på langtur og trenger noe for å holde deg opptatt. For eksempel var en av Cezs første togreiser i Kina en 21-timers stående billett. De hadde bare ingen seter igjen. Vel, en e-leser ville passet perfekt som en måte å få den reisen til å gå litt raskere. Eller i det minste ser ut til.

steder

For øyeblikket var et av favorittstedene våre å bo som digitale nomader Kina. Det er billig, praktisk (relativt), og du får god tilgang til internett - så lenge du har VPN. Kina har noen problemer, men totalt sett er det sannsynligvis et av de enkleste stedene å bo og bevege seg rundt, så lenge du har visum. Dette er sannsynligvis den vanskeligste tingen å få hvis du er en ‘ren’ digital nomade som jobber freelance for klienter på nettet.

Vi lærte faktisk engelsk en stund der, og dette dekket oss på Visa-fronten. Du
kan vanligvis jobbe "deltid" som lærer, og dette vil dekke visumbehovet ditt, og gir deg nok ledig tid til å forfølge andre prosjekter. I tillegg, til tross for forurensningen som ofte rapporteres, har Kina - hva vi tror er - noen av verdens vakreste severdigheter og naturskjønne områder. I tillegg har landet de siste årene investert en enorm sum penger i infrastruktur, noe som betyr at å reise rundt bare blir enklere og enklere.

Hvis du er villig til å bo et sted dyrere et sted da Taiwan er også et flott spill. Rett ved siden av fastlandet har du fremdeles mange fordeler med Kina, minus visumproblemene. Det er også relativt enklere å bare hoppe over til Sør-Korea eller Japan også.

Stefan og Seb fra Nomadicboys

Stephan og Seb Nomadic Boys

Nomadic Boys er homofile par Stefan (gresk) og Sebastien (fransk) som møttes i London i 2009. De sluttet med livet og jobben i 2014 og har reist siden den gang, og jobbet på heltid som digitale nomader på sin homofile reiseblogg - Nomadic Boys.

Tech

 • XE valuta: Når bankkontoen din er basert i Storbritannia og du har kunder som bruker kanadiske dollar eller euro, trenger du en app som hjelper deg å snakke samme språk. XE er så viktig når du sender e-postmeldinger om tilbud, og deretter når du reiser fakturaer.
 • Skyscanner: dette er vår go-to-app for å starte forskningen vår for å sjekke og sammenligne alle flyalternativer for planleggingen vår. Vi liker det fordi det inkluderer alle budsjett / lavpris / lokale flyselskaper som du ellers ikke ville vite om.
 • Instagram: Instagram har blitt så mye mer enn bare en sosial mediekanal. Nå er hver klient og merkevare besatt av det og har det som sitt mål 1 på sosiale medier. Det er også der mange selskaper finner oss, så det er så viktig å investere riktig tid i Instagram-galleriet vårt. Det er ganske mye blitt vår "portefølje" som påvirkere.

Dingser

 • Bærbare datamaskiner / smarttelefoner: for Seb, det er noe som ikke er Apple. Han tror Apple er djevelen og gjør et poeng av å få den nyeste Samsung-smarttelefonen. Stefan er imidlertid en slave for Apple og er stolt over å ha en MacBook Air og den nyeste iPhone.
 • kameraer: Seb har en Sony 6500 for videoer. Stefan bruker sin iphone til bilder i sosiale medier, så vel som en Panasonic TZ100.
 • Pakking terninger: disse har blitt så viktige når du pakker. Det er en flott måte å organisere tingene dine i vesken og sikre at alt er godt plassert, ingenting glemt og lett tilgjengelig. Du kan kjøpe et sett billig på Amazon, og vi anbefaler dem absolutt.

plassering

Thailand! Mest kjærlighet Chiang Mai, som vi er enige i. For homofile digitale nomader er imidlertid Bangkok langt bedre. Det er veldig billig å bo der, fantastisk internett, et utmerket transportknutepunkt i Asia og en av de beste homofile scenene i Asia. Vi vil gå tilbake med hjerteslag (og vurderer det absolutt!)

Charli fra Wanderlusters

Charli fra Wanderlusters

Charli Moore er en eventyrentusiast som har vært stedsuavhengig siden 2011. Som frilansskribent og redaktør av reisebloggen Wanderlusters, har hun en forkjærlighet for adrenalinhøyder og knasende peanøttsmør. Følg henne på Instagram for å mate din vandrerlyst.

Tech

 • asana. Som frilanser skifter jeg konstant mellom prosjekter og ofte sliter jeg med å holde oversikt over ‘to do’ -listene mine, så jeg bruker en app som heter asana for å hjelpe meg med å holde meg oppdatert. I utgangspunktet hjalp det meg å organisere arbeidsflyten og hjelper produktiviteten min. Jeg kunne ikke leve uten det.
 • Cloudflare. Jeg kunne heller ikke leve uten Cloudflare. Kort sagt, det holder bloggen min sikker og lastes så raskt som mulig; noe som enhver blogger vet er viktig hvis du vil rangere godt og holde leserne på nettstedet ditt.
 • TrustedHouseSitters. Uten tvil er mitt endelige valg det jeg føler gir meg den største verdien, medlemskapet mitt i verdens største hus- og dyrepassingsplattform TrustedHousesitters. Jeg er 30 år gammel og det er en stund siden jeg virkelig likte å bo i rimelig innkvartering. Gjennom TrustedHousesitters finner jeg muligheter for å bo leiefri i land over hele verden. Les guiden min for å sitte hjemme i utlandet for å finne ut mer.

Dingser

Dette kommer til å høres utrolig kjedelig ut, men det første er søvnmasken min. Da jeg først begynte å reise fant jeg det utfordrende å sove på flyreiser og ville slite med å slappe av når jeg ble i en ny seng. Så kjøpte jeg en søvnmaske og trente meg selv til å knytte masken til å sove. Jeg kan nå sove hvor som helst, når som helst. Det er en livredder.

Som blogger er jeg en forfatter og en fotograf, og jeg har hele tiden kameraet mitt nær hånden i tilfelle jeg ser det perfekte skuddet. Min Spider Camera Holster lar meg holde kameraet mitt festet til stroppen på ryggsekken eller ryggsekken, slik at jeg kan være håndfri mens jeg er ute og reiser kameraet mitt og er klart til å fange handlingen.

Et godt par støydempende hodetelefoner er noe jeg definitivt ikke kan leve uten. Å ha muligheten til å koble meg inn, eller drukne en spesielt irriterende støy, kan utgjøre forskjellen mellom å glede meg over en flytur og slite gjennom hvert minutt hvis lufttid.

steder

Fordi jeg bor leiefritt når jeg reiser med hus og dyrepass, har jeg vært så heldig å bo på en rekke off-beat destinasjoner de fleste digitale nomader bare kunne drømme om. Som sådan har jeg et annet syn på hva som gjør et flott arbeidsmiljø. Visst, samarbeidsområder er gode, men jeg synes det er å ha oppmuntring til å koble av og investere litt tid i meg selv som virkelig hjelper meg å maksimere produktiviteten. For meg steder som St. Kitts & Nevis, Molokai Hawaii, og New Zealands Coromandel Peninsula er ideelle.

John Michael Eubank

John Michael Eubank

For tiden i Buenos Aires, Argentina, jobber jeg eksternt som Lead Network Engineer for Secom, Inc - en telekommunikasjonsleverandør i det sørøstlige Colorado, USA. Jeg bestemte meg for å starte en blogg om personlig utvikling og samfunnsliv og reise, og skrev en gang i uken på mandager i løpet av fjernåret. 12 byer rundt om i verden + 1 måned i hver by = 1 år med fantastisk perspektiv.

Tech

 • Medium: bloggen min er vert her. Det er et elegant grensesnitt for skriving som kommer ut av din vei. Helt gratis. Flott skriftsamfunn. Jeg får mye motivasjon fra andre forfattere som publiserer på Medium som Benjamin Hardy, Ryan Holiday, og alle som skriver for The Mission.
 • Google Bilder: Hvert bilde jeg tar blir automatisk samlet her. Når jeg trenger inspirasjon til hva jeg skal skrive om, åpner jeg ganske enkelt opp de siste bildene mine.
 • Skog: Dette er en app som låser telefonen min i en viss periode. Som digital nomad må jeg balansere behovet mitt for å holde kontakten med venner og familie med et behov for å jobbe distraherende. Jeg setter av 30 minutter til en time til å skrive, stiller tidtakeren i Forest og har den mentale friheten til å vite at telefonen min ikke kan distrahere meg før jeg er ferdig med å skrive.

Dingser

 • Analog bagasjeskala. Jeg hadde en digital skala, men det sluttet å fungere. Det lar meg få maksimal nytte av min tilgjengelige bagasjeplass uten å måtte betale ublu overgebyr til flyselskapene.
 • PowerCube Utvidet - Laget av Allocacoc, funnet på Amazon: en perfekt forlengelsessnor 5-uttak som håndterer enorme klumpete murstein med letthet. Livredder på flyplasser. Leveres i forskjellige internasjonale plug-stiler, ikke bare nordamerikansk.
 • Google Chromecast. Alltid kjekt å kunne kaste opp et lysbilde dekk på en skjerm for forretninger eller en film for filmkveld - og jeg bruker det hver morgen til å streame musikk til TV-en min.

steder

Chiang Mai, Thailand er et fristed for digitale nomader. Thai mat er billig og deilig, leien er omtrent halvparten av USAs tilsvarende. Du kan besøke et antall vakre parker og templer i nærheten, og det er en million vakre øyer og strender en billig flytur unna. Jeg elsket å vandre frem og tilbake mellom det mer turistiske gamle byområdet og de rikholdige kafeer og arbeidsområder i Nimman-distriktet. I utgangspunktet et flott sted å møte andre nomader og utvandrere og samtale, samarbeide og skape.

Laurence Norah fra Finding The Universe

Laurence og Jessica Norah fra Finding The Universe

Tidligere IT-utvikler og med en grad i informatikk, er Laurence Norah i dag en profesjonell reisefotograf & blogger som driver to blogger med kona Jessica: photography & eventyrfokusert Finding the Universe & par luksusfokuserte uavhengige reisekatter. Han er den mest fulgte reisebloggeren på facebook, med over en million følgere. Han kjører også et online fotokurs.

Tech

Jeg finner meg i bruk Dropbox, Snapseed og Google Kart det meste. Dropbox lar meg hente dokumentene mine fra hvilken enhet jeg er på, holder dem trygt sikkerhetskopiert og lar meg dele dem med bloggpartneren min (og kona!) Jessica. Snapseed er uvurderlig for rask fotoredigering mens du er på farten. Google Maps, vel, jeg ville gått tapt uten det.

Dingser

Jeg reiser alltid med en strømstripe, en Multi verktøy, og duct tape. Ikke akkurat høyteknologiske ting, men jeg synes alltid at jeg trenger flere strømuttak enn det som er tilgjengelig, og det å kunne sette ting sammen igjen på veien, enten med multitoolen min eller med duct tape har kommet godt med flere ganger..

steder

Den beste destinasjonen er sannsynligvis Thailand. Maten er god, folket er vennlig, levekostnadene er rimelige og raskt internett er lett tilgjengelig.

Michael Turtle fra Time Travel Turtle

Michael Turtle fra Time Travel Turtle

Michael Turtle jobbet i ti år som TV- og radioreporter i Australia før han bestemte seg for å bli kvitt alle eiendelene sine og reise verden på ubestemt tid. Han etablerte bloggen sin, Time Travel Turtle, for å fortelle historiene til menneskene han møtte, steder han oppdaget og kulturer han opplevde. Han har reist og skrevet i mer enn seks år nå og har ingen planer om å stoppe!

Tech

Jeg tror konseptet 'blogging' har endret seg mye i den tiden jeg har gjort det, og det er nå veldig viktig å gjøre mer enn bare å skrive. Fotografering er åpenbart viktig, men video og lyd er også veldig fordelaktig. Av den grunn er applikasjonen jeg bruker mest Adobe Lightroom - og jeg bruker også Photoshop, Premiere og audition ganske mye å lage multimediainnhold. For min faktiske skriving bruker jeg Scrivener som en måte å organisere alle mine forskjellige blogginnlegg og tanker. Og jeg bruker Google e-postappen Innboks å holde all min korrespondanse organisert og legge igjen påminnelser for meg selv.

Dingser

Gadgeten min - jeg kunne ikke leve uten den - er en strømadapter Jeg har som vil ta noen form for plugg, vil gå inn i hvilken som helst stikkontakt, og har også to USB-ladere. Det er perfekt for å sikre at alt utstyret mitt alltid er ladet. Jeg har også et sett med Bluetooth-hodetelefoner som er ganske billige (og ser litt dorkete ut), men de er designet for trening, så de er fantastiske for alle slags situasjoner som fotturer, løping, sove eller jobb. Og det har jeg også en liten ryggsekk som bretter seg ned til størrelsen på en eske med kort som jeg kan trekke ut og bruke som en dagpose hvis jeg bare vil ta med meg en vannflaske eller en genser - og redder meg fra å pakke ut alt annet fra min større vanlige dagsekk.

steder

Jeg tilbringer mesteparten av tiden min i Asia eller Europa i disse dager. I Asia liker jeg virkelig Bangkok som et arbeidssted. Det er ekstremt godt tilkoblet for reiser, men har også rimelig overnatting, gode kontorer og fantastisk mat. Det hjelper også at digitale nomader alltid går gjennom, så det er et levende samfunn. Når det gjelder Europa, er det definitivt mange muligheter i London for nettverk og inspirasjon og jeg drar dit ganske regelmessig - men det er tydeligvis ikke billig. For mer rimelige og avslappende byer har jeg ganske gledet meg av tiden jeg har brukt Tallinn og Berlin.

Linda Martin fra Indie Travel Podcast

Linda Martin er en New Zealander og heltidsreisende som har reist verden rundt sammen med mannen sin Craig siden februar 2006. På slutten av 2006 startet de Indie Travel Podcast for å dele tips og historier om uavhengige reiser; de driver også en nettstedutvikling og hostingvirksomhet, Performance Foundry.

Tech

Personlig holder jeg ting ganske enkelt - hvis jeg skriver på telefonen, pleier jeg å bruke standard notater app! Post og Safari er de to andre appene jeg bruker mest til blogging. På den bærbare datamaskinen finner jeg Scrivener virkelig nyttig for å organisere notater, og jeg planlegger innlegg direkte i WordPress i stedet for å gå gjennom en app. Et tidsstyringssystem er også viktig - vi bruker Wrike.

Dingser

Jeg vet ikke hva jeg ville gjort uten mitt Kindle - det er mitt fritidsapparat. For jobb, min Roost bærbar stativ holder holdningen min sunn mens jeg jobber. Og for podcasten vår, Zoom H2-opptaker hjelper oss med å registrere på veien.

steder

Et av mine favorittland å besøke som digital nomad var Colombia. Vi fant utmerkede arbeidsplasser i begge deler Bogotá og Medellín - selv om jeg må si, været var mye bedre i Medellín! Mat og overnatting var rimelig, og folk var veldig vennlige i begge byer.

Chase Guttman

Chase Guttman

Tre gangers mottaker og første amerikaner som vant Årets unge reisefotograf, en prestisjetung internasjonal konkurranse dømt av museumskuratorer og magasinredaktører, ble Guttman kåret til verdens beste reisefotograf av Condé Nast Traveler, en Rising Star av Instagram og vant 2017 Walter Cronkite Award for fortreffelighet innen historiefortelling og utforskning - en ære for en prestasjonsnivå på hele livet. Hans nylige bok, The Handbook of Drone Photography, var en av de første som ble skrevet om emnet og fikk kritisk applaus fra publikasjoner som Travel + Leisure, The Telegraph, Business Insider, The Daily Mail og New York Post, blant andre.

Tech

Veitrepere for å hjelpe til med å planlegge alle mine store langrennseventyr, Sky Guide for å oppmuntre meg til å fråtse på nattehimmelen og Beautiful Planet HD for inspirerende vandrerlyst og en forkjærlighet for kulturer rundt om i verden.

Dingser

Mine tre mest uvurderlige dingser på veien er mine kamera, min drone, og min datamaskin.

steder

San Fransisco er en av mine favorittbyer i verden, ettersom den ligger i slående avstand fra noen av kontinentets vakreste utsikt.

Miguel fra Travelsauro

Miguel Travelsauro

Hei, jeg er Miguel, opplevelsesreisende og fotturer. Jeg har reist verden rundt de siste fem årene, alltid prøvd å utforske og vandre i noen av de mest avsidesliggende regionene. Følg meg på bloggen min Travelsauro og nyt spennende opplevelser på steder som Papua, Timor, Himalaya, Afrika og Karibien!

Tech

Jeg bruker ikke mange apper selv. Imidlertid synes jeg Later, Grammarly og Google Analytics er veldig nyttige. jeg bruker Seinere for Instagram. Det gjør oppgavene med planlegging og publisering av innlegg og innstillingsmerker veldig enkle. Grammatikk er flott for å sjekke de engelske tekstene mine. Jeg er ikke en Anglo-høyttaler, så dette er absolutt et must for meg. Google Analytics er en viktig app for å sjekke trafikk, detaljert etter land, språk, alder, artikler osv.

Dingser

Min bærbare datamaskin er den første, helt sikkert. Ellers ville det være vanskelig å følge med på alt arbeidet. Andreplassen går til min DSLR-kamera. Jeg elsker fotografering, så jeg legger mye vekt på hvordan innleggene mine ser ut. Jeg skriver hovedsakelig om fotturer, så i tillegg til all praktisk informasjon, liker jeg å vise folk hvordan stiene ser ut, utsikten fra fjelltoppene, dalene osv..

En annen uvurderlig dings er mitt par tursko. Det første jeg spør når jeg kommer et sted er: "Hva er det høyeste fjellet rundt her?" Jeg klatrer opp det og skriver en artikkel om opplevelsen!

steder

Jeg prøver alltid å reise utenfor allfarvei, så jeg har aldri holdt meg for lenge i populære nomadestinasjoner som f.eks Chiang Mai eller Bali. Mitt favorittsted for digitale nomader ville være San Pedro de la Laguna i Guatemala. Stedet er rett og slett spektakulært. Det er en liten by foran en gigantisk innsjø omgitt av vulkaner. Du kan nyte imponerende soloppganger og solnedganger. I tillegg til sin naturlige skjønnhet, er det et billig sted, og selv om internettforbindelsen ikke er bra, er den akseptabel så lenge du ikke trenger å laste opp mye. Det er et lite samfunn av reisende, eventyrere og andre digitale nomader, så det er veldig enkelt å få venner, henge ut osv..

Jeremy Scott Foster fra Travel Freak

Jeremy Scott Foster fra Travel Freak

Jeremy Scott Foster er reiseskribent, fotograf og profesjonell eventyrer. Han har reist verden rundt i 7 år, stilt de harde spørsmålene og lært om både verden og seg selv i prosessen.

Hans opplevelsesreise-blogg, travelFREAK, har ført ham til 35+ land på seks kontinenter - han vandret isbreer i New Zealand, festet til soloppgang på strendene i Montenegro, underviste i engelsk i Kina, erobret verdens høyeste bungee jump, krysset Europa med tog, og klatret inne i de store pyramidene i Giza.

Tech

De tre appene som for øyeblikket er mest viktige for min virksomhet er asana for teamsamarbeid, google Dokumenter for innholdssamarbeid, og Wave Apps for faktureringsklienter. Når det er sagt, er virksomheten alltid i utvikling, så disse kan endre seg hvert sekund!

Dingser

Jeg kan selvfølgelig ikke reise noe sted uten smarttelefonen. Jeg bruker Google Pixel 2 XL (kameraet er bemerkelsesverdig), og med T-Mobile holder jeg kontakten i over 140 land rundt om i verden. For redigering av bilder er Wacom Intuos en uvurderlig del av arbeidsflyten min. Til slutt reiser jeg aldri uten musikk, og Jaybird X3-ene er uten tvil favorittene mine.

steder

Det er så mange over hele verden—Bucuresti, Chiang Mai, Playa del Carmen...men jeg tror Medellin, Colombia er den desidert beste. Det er en pulserende scene av digitale nomader, fantastisk mat og, viktigst, noe av den beste kaffen i verden!

Digital Nomad Tech, Gadgets and Locations Oppsummering

Hver reisende har forskjellige behov og preferanser, og hver tur krever forskjellig utstyr og tiltrekker seg forskjellige mennesker. Men det er visdom i antall, så hvis du ønsker å tilbringe litt tid som nomad eller ta en arbeidstung ferie, og fremdeles er usikker på detaljene, er det bare å laste ned Snapseed, ta noen pakningsterninger og ta turen til Thailand. Oh, og ikke glem å ta med en VPN!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me