4 væsentlige værktøjer, du har brug for for at være privat online – De bedste værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger

Borgere over hele verden vågner op af, at deres digitale privatliv er under angreb. Vi er vidne til, hvad der er kendt som 'funktionskræbning'; gradvis udvidelse af brugen af ​​teknologier ud over de formål, som de oprindeligt var beregnet til.


World Wide Web var designet til at være et samarbejdsrum, hvor brugere kunne kommunikere gennem deling af information. Det har udviklet sig til at være så meget mere end det. Det er indgroet i vores sociale stof og er blevet en udvidelse af vores fysiske verden.

Men de rettigheder, vi nyder i den fysiske verden, strækker sig ikke til vores digitale liv.

Privatlivets fred er en kvalificeret og grundlæggende menneskerettighed. Denne ret er formuleret i alle de store internationale og regionale menneskerettighedserklæringer:

 • De Forenede Nationers erklæring om menneskerettigheder (UDHR) 1948, artikel 12
 • International konvention om borgerlige og politiske rettigheder (ICCPR) 1966, artikel 17
 • Amerikansk menneskerettighedskonvention, artikel 11
 • Amerikansk erklæring om menneskerettigheder og pligter, artikel 5
 • Den europæiske menneskerettighedskonvention, artikel 8

Faktisk har mere end 130 lande forfatningsmæssige erklæringer om beskyttelse af privatlivets fred i hvert hjørne af verden.

På trods af næsten universel accept af, at privatlivets fred er en ret, der bærer den samme tro som livet selv, forbliver mange af os følelsesløse for dets vedvarende erosion; og netop de agenturer, som vi beskæftiger os med at beskytte vores måder at leve på, er dem, der er ansvarlige for deres død.

Hos ProPrivacy siger vi, at nok er nok. Det er tid for os, folket, at tage [mundtlige] arme op og kæmpe for vores rigtige digitale privatliv. Hvis du vil være med i kampen, er du kommet til det rigtige sted.

"Det er tid til at anerkende internettet som en grundlæggende menneskerettighed. Det betyder, at man garanterer overkommelig adgang for alle, at sikre, at internetpakker leveres uden kommerciel eller politisk forskelsbehandling, og beskytte webbrugeres privatliv og frihed, uanset hvor de bor." ~ Sir Tim Berners-Lee

Hvem beskytter jeg mit privatliv?

Stort set er der fire øjeblikkelige trusler mod digitalt privatliv i dag:

Din internetudbyder

Alt, hvad du gør online, dirigeres via din internetudbyder (ISP). Det betyder, at de har logfiler over hvert websted, du besøger. De fleste mennesker overvejer ikke dette en anden tanke, medmindre de gør noget, der er juridisk eller etisk tvivlsom.

De, der afviser ISP-overvågning ved at hævde, at de ikke har noget at skjule, ser på privatliv gennem den forkerte ende af teleskopet. Vi skulle ikke alle være nødt til at vinke vores ret til privatliv på grund af et par dårlige skuespillere. Og vi bør ikke være bange for at være vores ægte selv online af frygt for, at det kan falde uden for spektret af 'normal opførsel'.

Din regering

Vores manglende evne til at erkende, at vores egne regeringer direkte truer vores digitale privatliv, er måske den største håndskrænkning og uudtalte skandale i en generation. Selv efter Snowden-afsløringerne, der afslørede detaljer om et globalt overvågningsapparat, som tidligere blev antaget som umulige, pausede den gennemsnitlige borger ikke engang tankerne.

Vi ved nu fakta - hvert opkald, vi foretager, hver e-mail, vi sender, hvert websted, vi besøger, høstes potentielt af regeringsorganer; og alligevel sidder vi passivt ved.

Kommercielle enheder

Internettet domineres af en håndfuld magtfulde virksomheder. Der udføres 63.000 Google-søgninger hvert sekund; næsten 2,4 milliarder aktive brugere på Facebook, tæt på en tredjedel af verdens befolkning. Disse tjenester er indgroet i vores sociale sammensætning, fordi de opfylder et behov, de gør det meget godt ... og de er gratis på brugspunktet. Alt, hvad de beder om til gengæld, er uhindret adgang til dine private data.

Og det er en afvejning, som de fleste af os er villige til at gøre, for lad os indse det, disse tjenester utvivlsomt beriger vores digitale liv - og hvis vi er nødt til at give væk noget af vores ret til privatliv i processen - så vær det. Ret?

Hackere

Regeringer bruger sofistikerede masseovervågningsprogrammer. Kommercielle enheder bruger cookies og de data, som vi gerne overleverer dem til gengæld for adgang til deres tjenester.

Så er der ondsindede aktører, der er meget mere transaktioner, men lige så invasive, i deres tilgang til privatliv. Alle dine private data, det være sig dit navn, dit kæledyrs navn eller dit kreditkortnummer, er af nogen værdi for nogen.

De værktøjer, du har brug for for at beskytte dit privatliv

ProPrivacy sigter mod at udstyre internetbrugere med de værktøjer og viden, de har brug for for at bevare deres privatliv online. Nedenfor har vi listet vores top fem 'must have' værktøjer til beskyttelse af dit digitale privatliv.

Ikke hvert værktøj kan beskytte dit privatliv mod enhver trussel, men brugt sammen med hinanden kan du dramatisk reducere dit online fodaftryk og tage et skridt hen imod at genvinde dit digitale privatliv.

 1. En god VPN

  Af alle de værktøjer, du skal have i dit privatlivsarsenal, skal en VPN være øverst på listen. VPN'er eller virtuelle private netværk er designet til at kryptere al din webtrafik og maskere din IP-adresse.

  Dette forhindrer både din internetudbyder og myndigheder i at overvåge din online aktivitet. Det betyder også, at du kan undgå webstedsblokke og andre former for censur.

  Du kan nemt 'forfalske' din placering ved at få adgang til tjenester, der ikke er tilgængelige i din region.

  ProPrivacy (tidligere BestVPN.com) var det første VPN-review-sted på markedet. Vi har brancheførende sammenligningsværktøjer, der hjælper dig med at finde den rigtige VPN til dine behov. Se på vores bedste VPN Services 2020-liste for at finde en VPN.

 2. En sikker browser

  Browsere som Chrome, Edge og Safari indsamler brugerdata aktivt og aggressivt. De ejes trods alt af Google, Microsoft og Apple. Disse tre udbydere nyder en næsten 84% markedsandel af browsere. Det betyder, at chancerne er, at du læser denne artikel ved hjælp af en af ​​browserne.

  Gør dig selv en tjeneste og gør dette til det sidste sted, du besøger ved hjælp af en usikker browser. Gå over til vores mest sikre browserguide for at se, hvilke browsere og udvidelser du kan stole på for at beskytte dit privatliv.

 3. En anstændig annonceblokker

  På et tidspunkt har vi alle været overfor den frygtede pop-up. Selv gode websteder som vores, fyldt med nyttige oplysninger, viser lejlighedsvis annonce (hej, vi er nødt til at holde lysene på en eller anden måde). De fleste af os kan klare en annonce eller to, men når kommercielle interesser kommer i vejen for brugeroplevelsen, har du brug for en anstændig annonceblokerer.

  Nogle pop-ups er ligefrem onde og vil omdirigere dig til sider, der injicerer malware.

  En annonceblokerer holder både irriterende annoncører og ondsindede skuespillere i skak. Se vores bedste annonceblokeringsguide for vores topanbefalinger.

 4. En solid antivirusopløsning

  Alle ovennævnte værktøjer kan ses som proaktive foranstaltninger til at beskytte dit privatliv. Antivirusløsninger er den reaktive metode til at beskytte dit privatliv. Ligegyldigt hvor hårdt du prøver, ligegyldigt hvor meget du lægger på at beskytte dine personlige data - vira og malware er alle undtagen uundgåelige i disse dage.

  En masse af malware, der findes på nettet, er relativt godartet. Men ondsindet kode har potentialet til at stribe dig om dit privatliv på måder, du måske aldrig har troet muligt. Anti-virussoftware er ofte den sidste forsvarslinje mellem dig og dem, der ønsker at skade dig.

  Læs vores anbefalede antivirusløsninger.

Vi er pro fortrolighed

Vores mission er at hjælpe brugere over hele verden med at genvinde deres ret til privatliv gennem forskning, anmeldelser, vidensdeling, undersøgelser og direkte handling. Vi er villige til at gøre, hvad det tager for at vende dette grove lovovertrædelse og erosionen af ​​online-privatliv.

Internettet er så meget, som det er nogen andres.

Vi inviterer dig til at udforske vores side, bruge vores værktøjer og læse vores anmeldelser. Hvis du overhovedet har spørgsmål, tøv ikke med at komme i kontakt. Vi sigter mod at besvare hvert eneste spørgsmål.

For øvrig er vores site finansieret via tilknyttede links, hvilket betyder, at hvis du køber visse produkter ved at klikke på et link, foretager vi en provision. Dette påvirker ikke vores meninger på nogen måde. Dine klik finansierer direkte det arbejde, vi udfører. tak skal du have.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me