49 Fantastiske 3D-utskriftsprosjekter og ideer

3D-utskrift har tatt verden med storm!3D-utskriftsprosjekter

Mange av oss drømmer om å ha en 3D-skriver og om utskrift hjemme.

Ikke bare er hjemmeprintere flotte, det er det også fantastisk 3D-trykkutvikling jorden rundt!

På denne listen har vi samlet noen av de beste prosjektene fra hele verden, og noen av disse kan du til og med prøve selv.

Bruk menyen nedenfor for å se hva som er i vente, og hvis du finner et flott 3D-utskriftsprosjekt som ikke er inkludert, så gi oss beskjed i kommentarene.

SLO: 3D-trykt kamera

SLO 3D-trykt kamera

Sjekk ut denne morsomme 3D-utviklingen (ordspill ment)! I dette prosjektet finner du filer til 3D-utskrift av ditt eget kamera. De grunnleggende elementene er alle inkludert. Lukkeren og objektivet er moduler, slik at du kan bytte dem ut for forskjellige uten å måtte trykke kameraet på nytt. Nyt nostalgi av å jobbe med 35 mm film. Den mest utfordrende delen av dette prosjektet er å skrive ut linsen. Ettersom det må være perfekt glatt, kan du forvente å sette av god tid og sminke polering av albuen. Selv om du ikke har alle bekvemmelighetene til et digitalt kamera, vil du fremdeles kunne ta bilder av høy kvalitet med ditt 3D-trykte kamera.

Mobilkonstruksjon 3D-skriver

Byggebransjen gjennomgår en revolusjon. 3D-utskrift brukes til å konstruere hjem på kortere tid og for mindre penger. Selv om dette ikke har blitt mainstream-teknologi ennå, har den blitt brukt til å bygge boliger i deler av verden hvor det er vanskelig å få trygge boliger. Apis Cor er det første selskapet som utviklet en mobil konstruksjons 3D-skriver som kan brukes fullstendig på stedet. Selskapet planlegger å fortsette å utvikle sine tjenester til alle på kloden har råd til trygge og rimelige boliger. Med dagens nye byggematerialer kan hus konstrueres på 24 timer med 3D-utskrift.Mobilkonstruksjon 3D-skriver

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia er et miljøbevisst prosjekt utviklet av Zuza Gronowicz og Barbara Motylinska. Konseptet er enkelt, og mulighetene er uendelige. Fleksible og biologisk nedbrytbare glødetråder og naturlige tekstiler brukes til å lage komposterbare og funksjonelle sko. Takket være utskriftsteknikken som brukes, er det ikke behov for sying eller liming. De som er interessert i å designe sine egne sko, kan bruke den elektroniske fottøyapplikasjonen der de kan utarbeide en personlig utskriftsfil, kjøpe dem og deretter enten skrive ut skoene selv eller sende dem til et lokalt 3D-utskriftssenter. Selv om dette er et morsomt prosjekt, kan det også brukes til å skaffe sko til mindre heldige deler av kloden.

Skulpturer i full farge

Skulpturer i full farge

Eric van Straaten er en kunstner som er dyktig i håndskulpturerte statuer. Men når han lærte kunsten å 3D-printing, tok han designene sine til et nytt nivå. Eric mener at det ikke er noen annen teknikk som kan oppnå nivået av hyper surrealisme slik 3D-utskrift gjør. Han utvikler sine egne design, men tar på forespørsler når det er mulig. En av de beste funksjonene ved 3D-utskrift er det unike ved hvert stykke, noe som er åpenbart i Eriks arbeid. Alle ansiktsfunksjoner, hårlåser og tilbehør er designet med presisjon. Mens 3D-utskrift har flere bruksområder, kan den kunstneriske verdien ikke overses.

Matblekk.

Spiser du fortsatt mat som er blitt dyrket på den gammeldagse måten? Hvorfor ikke behandle smaksløkene dine på trykt mat? Hos Food Ink kan du glede deg over å sitte på trykte møbler mens du bruker trykte redskaper til å spise trykt mat. Pop-up middagsserien kombinerer kunst og teknologi for å skape en virkelig unik matopplevelse. Tanken på at mat kan skrives ut virker som rett ut i fremtiden, men med Food Ink er fremtiden her. Mens de fleste restauranter vil fortsette å bake, grille og bade, kan ideen om trykt mat miste noe av stigmaet sitt ettersom selskaper som Food Ink fortsetter å introdusere sine kreasjoner over hele verden.Matblekk

3D-trykt myk, firbenet robot

Ingeniører ved University of California San Diego har utviklet den første roboten i sitt slag ved hjelp av 3D-utskrift. Selv om det er mye å utvide innen robotikk, er et vanlig problem en robot manglende evne til å navigere gjennom ulendt terreng. Men den 3D-trykte roboten produsert av universitetet kan bryte gjennom hindringer og lett håndtere ulendt terreng som sand eller steiner. For øyeblikket er roboten bundet til en luftpumpe og åpen kildekort, men det er konstruksjoner i arbeidene som gjør at roboten kan gå uavhengig. Dette 3D-utskriftsprosjektet kan forvandle robotikkens verden og gjøre roboter til en del av vår daglige hverdag raskere enn vi tror.Myk firbenet robot

Carbon 3D Printing

Å bruke karbon fra kull har gjort det mulig for 3D-trykkprodusenter å hjelpe den medisinske verdenen, bilindustrien og luftfartsindustrien og vokse lokale arbeidsstyrker. Ved å bevare gruvejobber og likevel bruke kull til et formål som ikke skader planeten, vinner alle. Ramaco Carbon er fast bestemt på å bruke kull på kostnadseffektive og smartere måter. Som mottaker av et tilskudd på 3,7 millioner dollar godkjent av det amerikanske energidepartementet, har Ramaco Carbon arbeidet med å revolusjonere produksjonen av deler og komponenter vi bruker hver dag. Ramaco Carbon har sett for seg en verden der kull brukes til å redde planeten og gi fordeler for vår helse og samfunn.Carbon 3D Printing

3Space Classroom

3Space Classroom

Møt James Madison University 3SPACE-klasserommet, det første 3D-klasserommet for generell utdanning i landet. Studentene har designet og produsert noen unike prosjekter siden grunnleggelsen i 2003. Det er for mange prosjekter til å liste på i dette rommet, men noen av favorittene våre inkluderer Coronation Cube Puzzle og Fidget Star. Hvis du leter etter noe litt annerledes, kan Spiral Vase eller noen av de kunstneriske skulpturene gjøre susen. Last ned filene og skriv ut dine egne eller bruk prosjektene som inspirasjon for dine egne kreasjoner. Vi kan ikke vente med å se hva studentene vil designe videre.

Prosjekt AME & 3D-trykt Shelby Cobra

Shelby Cobra

Oak Ridge National Laboratory (ORNL) er ansvarlig for to monumentale 3D-utskriftsprosjekter. Den første, Shelby Cobra, er et 3D-trykket chassis og karosseri av en 194 Shelby Cobra. Prosjektet demonstrerer evnen til å produsere sterke, men likevel lette, komposittdeler. ORNL inngikk samarbeid med TruDesign for dette prosjektet, og Shelby Cobra har reist verden rundt. Det er til og med blitt sett av tidligere president Barack Obama. Det andre prosjektet, AME, er et samarbeid mellom ORNL og flere partnere, inkludert Georgia Tech, University of Minnesota og Department of Energy. Det er en fullt funksjonell, delvis 3D-trykt gravemaskin. Disse prosjektene viser potensialet ved 3D-utskrift i tunge prosjekter.

Hanske en

Hanske en

Mobiltelefoner har forandret måten vi lever på. Akkurat når vi tror enheten er blitt avansert så mye den kan være, kommer et prosjekt som Glove One rundt. Glove One er en bærbar mobil kommunikasjonsenhet som forvandler hånden din fra støtte fra telefonen til telefonen din. Prosjektet kommer ikke sammen over natten for deg, hvis du bestemmer deg for å lage ditt eget. Det tok skaperen omtrent to måneder å fullføre hans. Når du har kommet deg gjennom alle trinnene, vil du ha en futuristisk mobil kommunikasjonsenhet som garantert vil snu noen få hoder.

3D-konditor

Kunst kringle

Her er et søtt prosjekt som garantert vil fange oppmerksomheten din. Dinara Kasko slo seg sammen med Jose Margulis, en kunstner fra Miami kjent for sine 3D-skulpturer ved bruk av fargerike plastark. Sammen skapte de en rekke fristende terter med design nesten for gode å spise. Toppen av hver terte ser ut til å ligne unike landskap. Avhengig av hvilken vinkel du ser på stykket, vil du legge merke til nøyaktige snitt og dybder som tilsynelatende ikke var der før. Noe av den beste kunsten samles når mer enn en sans blir brukt. Ved å kombinere de imponerende visuelle elementene med smak, er dette 3D-prosjektet virkelig ett av et slag.

Mycelium Chair

Mycelium Chair

Det anslås at nesten åtte millioner tonn plastavfall havner i verdenshavene hvert år. Hva om det var en måte å erstatte plast uten å gå ut over allsidigheten? De nederlandske designerne Eric Klarenbeek og Maartje Dros tror vi er nærmere enn de fleste tror å gjøre det. Teamet dyrker alger og bearbeider det deretter til et materiale som kan brukes til 3D-utskriftsobjekter. De bruker også andre materialer for å utvikle miljøvennlig utskrift. Et eksempel er den levende myceliumstolen, bygd og styrket med sopp og råvarer. Dette er noe du må se for å tro.

1800 3D dekket vogn

Dekket vogn

Ioan Florea er en kunstner med en unik evne til å kombinere to tilsynelatende motsatte materialer og skape et sømløst kunstverk. Et godt eksempel på dette er hans 1800 3D Covered Wagon stykke. Kunstneren bruker en storskala 8 'x 4' industriell 3D-printer for sine kreasjoner. Dette bestemte kunststørrelsen i livsstørrelse bruker den autentiske trerammen i en tildekket vogn, mens toppen er et 3D-trykt stykke. Når de er plassert sammen, virker det som om de er designet for å komplimentere hverandre og at toppdekselet på en eller annen måte er like gammelt som basen. Bruk Ioan's kreativitet for å inspirere din egen kunst eller bare utforske hans unike online galleri.

Kunstneriske skulpturer

Kunstneriske skulpturer

Ikke all 3D-trykt kunst er laget like. Når du ser disse trykte hodeskallene, vil du vite hvilken kunstnerisk verdi de har. Kunstneren bak dem, Joshua Harker, er en skulptør og oppfinner, men regnes også som en pioner og visjonær i den 3D-trykte kunstverdenen. Filigrandesignet har en vintage følelse, men likevel ser brikkene ut som noe ut av en fremtidsdrøm. De fengslende verkene beskrives som "umerkelige", men Joshua fortsetter å gjøre det umulige til en kunstnerisk virkelighet. Utforsk porteføljen hans selv, så ser du hvorfor arbeidet hans har blitt så godt mottatt.

Digital Grotesque II

Digital grotesk

Hva får du når du blander en talentfull arkitekt med syv tonn trykt sandstein? Svaret er Digital Grotesque II, en fullskala 3D-trykt grotte. Verket er designet av Michael Hansmeyer, og er en feiring av avansert arkitektur som ville vært antatt umulig for et tiår siden. Digital Grotesque II kan sees på Centre Pompidous utstilling "Imprimer le monde" i Paris. Hvis du ikke kan ta turen, er det mange bilder du kan se på nettet. Vi tviler imidlertid på at bildene nøyaktig representerer den enorme detalj og tekstur som vises av stykket.

XOCO sjokoladeprinter

XOCO sjokoladeprinter

Teknologiske fremskritt har gjort livet enklere. For eksempel har helseteknologi reddet utallige liv. Men det vi virkelig gleder oss over er XOCO, en 3D-printer som lager alt du kan drømme om ut av ... sjokolade. Dette er et ideelt produkt for 5-stjerners restauranter og kakeartister. Skriverens lille profil er ideell for selskaper i alle størrelser. Det kan til og med finne et sted på hjemmeskranken din. XOCO er for øyeblikket ikke til salgs, men designet åpner dører for mat-3D-trykkbølgen som begynner å feie bransjen.

Pannekake Bot

Pannekake Bot

Hvis du noen gang har ønsket å lage designerpannekaker i ditt eget hjem, er PancakeBot det du har ventet på. PancakeBot er designet av Miguel Valenzuela og sitter over en takke og skriver ut enten ditt eget design eller et fra biblioteket med omtrent 300 bilder. Nye bilder legges til hver uke. Enten du bare vil ha det moro hjemme eller legge kunstneriske pannekaker til restaurantens meny, er PancakeBot full av presisjon, kunst og overraskelse. Utforsk den lunefulle siden av 3D-mattrykk med PancakeBot.

Solsikker i bronse

Brons solsikke

3D-utskrift har forandret verden på mange måter. Men hva det er gjort med kunstverdenen er virkelig imponerende. Bare se på Sunflowers, en 3D-trykt skulptur designet av Rob og Nick Carter, et mann og kone-team som har laget kunst i over 20 år. Inspirert av Vincent van Goghs 1888 olje på lerretsmaling med samme navn, har denne bronsestatuen både moderne og historiske innslag. Hvert kronblad virker som det kan komme til liv. Hvis du vil ha et sant eksempel på kraften 3D-utskrift har for kunstnere, er Sunflower et vakkert sted å starte.

3D-trykt Gripper

Trykt Gripper

Møt Jerry, en flerbruksrobotikkplattform. Som enhver god robot kan Jerry utføre flere oppgaver, noen som han bruker en avtagbar gripearm til. Det er her 3D-utskrift kommer inn. Jerrys 3D-trykte griper består av fem trykte stykker. Den fungerer som sin egen enhet og er ideell for større robotikkprosjekter. Styrken er imponerende og fast. Utviklet av Slant, er robotfunksjonene deres (både trykt og ikke) designet med tanke på fungerende roboter i tankene. Slant ønsker å få robotene ut av laboratoriet og ut i verden, og 3D-utskrift hjelper.

Birdsnest Eggcup

Birdsnest Eggcup

Morgenene er røffe. Å få frokost før du løper ut døra kan være en kamp. Men den fugleste eggekoppen kan bidra til å gjøre de tidlige morgentimene litt enklere. Denne lekne eggekoppen er inspirert av naturen og kommer sammen med 3D-utskrift. Selv om det fleksible materialet er designet for å holde et middels egg, kan det støtte de fleste eggstørrelser. Eggcupen er designet av Studio Gijs og er en flott gave til en venn eller deg selv for å øke humøret ditt på røffe morgener. Hver eggekopp trykkes etter behov. Dette er en fantastisk måte å få ditt første stykke 3D-utskrift på.

Håndleddsbruddprotese

Håndleddsbruddprotese

I 2007 brakk en liten jente håndleddet. Det vil kreve seks uker i en rollebesetning. Tradisjonelle kast kan være smertefulle å plassere og ubehagelig å ha på seg. Med 3D-utskrift som tok helsebransjen med storm, virket det å trykke en rollebesetning som et logisk skritt for Anais. Hennes arm ble skannet, og en tynn rollebesetning ble skrevet ut. Stiveren ble belagt med en kobber- og nikkelblanding for å utforske andre helbredende egenskaper. Nikkelbelegget gjorde staget kjøligere, noe som hjalp komforten under helbredelse. Men det var også et eksperiment for å uskarpe grensene mellom medisin og smykker.

Noen problemer med denne prosessen er at forsinkelsen mellom skanning og utskrift ikke er ideell. Plasseringen av bruddet kan være hovent, noe som kan føre til en unøyaktig utskrift. Imidlertid er disse kastene åpne, kan bæres i dusjen, og helbredelse av vev kan overvåkes riktig.

Skriv ut byen din

Skriv ut byen din

Skriv ut byen din! er en oppfordring til handling for byer og tettsteder overalt. Beboere oppfordres til å transformere husholdningens plastavfall til råstoff til 3D-utskriftsprosjekter, som offentlige møbler. Kick-startet i 2016, og prosjektet er fremdeles i sin spede begynnelse. Men de første tilbakemeldingene har vært positive. Innbyggere har blitt mer engasjert i å minske sitt miljøavtrykk. Amsterdam kommune var den første som omfavnet programmet og bygde en felles benk av det som ellers ville vært bortkastet materiale. Hvis du vil ta med Print Your City! til nakken av skogen, besøk hjemmesiden deres for mer informasjon.

Toyze - Gi livene dine favorittkarakterer som tilpassede leker!

Toyze

Møt Toyze, en morsom og rask applikasjon som lar deg lage personlige og unike 3D-spillkarakterer. Uansett hva favorittspillet ditt er, kan du designe figuren din som du vil. Velg mellom forskjellige stillinger og størrelser, eller legg til morsomme tilbehør som hatter og briller. Når du har tilpasset karakteren din, kan du legge inn bestillingen. Figuren din blir sendt direkte til deg. Foreløpig er Toyze dedikert til mobilspill, men det er planer om å inkludere video- og datategn sammen med tegneserier og filmkarakterer. Har du en favorittkarakter? Ta hånd på noen 3D-trykte minner.

3D-trykt hundeskalle maske

Hundeskallemaske

Mannens beste venn - de gir oss glede og trøst. Men hva skjer når de er de som trenger helbredelse? Det var her Loca befant seg, en 4 måneder gammel valp som ble bitt så hardt av en annen hund at to bein i ansiktet hennes ble brukket. På samme måte som hvordan en rollebesetning hjelper armen eller benet med å heles etter brudd, ble en ansiktsmaske skreddersydd med en CT-skanning av UC Davis College of Engineering. Exo-K9, som masken ble kalt, lot Loca leges i løpet av de neste månedene uten å bli utsatt for mer alvorlige skader. 3D-utskrift har hjulpet menneskelige pasienter, men nå kan den også brukes til å hjelpe furrier.

Freeform 3D Printed House

Freeform 3D Printed House

Takket være 3D-utskrift ser fremtiden til eiendommer ganske lys ut. WATGs Chicago-baserte team vant førstepremien i Freeform Home Design Challenge. Deres 3D-trykte hjem, kalt “Curve Appeal”, ble erklært en gjennomtenkt tilnærming og skyver konvolutten til det som er mulig. Hjemmet har kjøkken, badekar, stue og soverom. Det gir rikelig med naturlig lys og oppfyller alle krav til elektrisk, rørleggerarbeid og belysning uten å begrense alternativene for solenergi. Selv om hjemmet kan se malplassert ut i nabolaget ditt, tror vi det er en design som kan vinne hjertene i Amerikas nabolag.

Solsystemarmbånd

Solsystemarmbånd

Vi lever i et samfunn som fortsatt nøler når en ung jente uttrykker interesse for ingeniørvitenskap eller vitenskap. Build IT @ SDSU Library håper imidlertid å endre dette. På Girl Day, en dag under organisasjonenes Engineer Week, fikk en ung gruppe ungdomsskoler i ungdomsskolen sjansen til å designe sitt helt eget 3D-trykte armbånd. Designet måtte være noe jentene ønsket, men også en som kunne skrives ut 45 ganger i det lille utskriftsvinduet de hadde tilgjengelig. Prosjektet krevde også at designen var STEM-relatert. Utfallet var et armbånd med det komplette solsystemet som gikk over. Jentene malte også armbåndene sine etter trykk. Se hva annet IT gjør for å inspirere unge sinn!

Prosjekt AMIE & Den første 3D-trykkede nedsenkbar

Navy Submersible

Et nylig Navy-partnerskap utviklet den første 3D-trykte nedsenkbare. Prototypen kom sammen på under fire uker, og det er for tiden planer om å produsere flåtekompatible prototyper som kan være tilgjengelige allerede i 2020. Partnere i prosjektet inkluderte Oak Ridge National Laboratory (ORNL), Naval Surface Warfare Center, Carderock Divisions Disruptive Technology Laboratory, Picatinny Arsenal, Defense Advanced Research Projects Agency, Naval Air Systems Command, Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, Naval Surface Warfare Centers from Crane, Panama City, Philadelphia, Naval Undersea Warfare Center Newport, og Portsmouth Naval Shipyard. Det andre prosjektet ORNL var involvert i var utskrift av AMIE, et av verdens første 3D-trykte hjem som også fungerer som et kjøretøy og integrert energisystem.

Første 3D Printed Bridge

Første 3D Printed Bridge

3D-utskrift i infrastruktur kan spare tid og penger. Dette var bare tilfelle i byggingen av verdens første 3D-trykte bro i Madrid. Organisert av Institute for Advanced Architecture of Catalonia, målte broen 12 meter lang og 1,75 meter bred. Materialet som ble brukt var mikroarmert betong. Råstoff ble resirkulert under byggingen, noe som reduserte mengden avfall mens den maksimale strukturelle ytelsen ble minimert. Mens 3D-utskrift tradisjonelt har blitt brukt til småskalaprosjekter, utvider installasjonen av denne broen mulighetene 3D-utskrift gir byggebransjen.

Biometriske skulpturer

Biometriske skulpturer

Monica Horcicova er en tsjekkisk kunstner som er kjent for sine komplekse skulpturer, alle skapt av 3D-trykkteknologi. Kunstnerens temaer er en metafor for død og liv. Å utforske galleriet hennes tar deg med på en enestående reise. Med de fleste stykker som involverer trykte menneskebein, er den første reaksjonen vanskelig å beskrive. Kunstverket er vakkert, men likevel rått og kraftfullt. Fra kompliserte deler til store utendørsutstillinger, Monica favner kraften i 3D-utskrift fullt ut. Opplev kunstverkene sine for deg selv og se hvor detaljert og nøyaktig 3D-utskrift kan være.

Kinematisk kronbladskjole

Kinematisk kronbladskjole

For kvinnene som forakter tiden brukt i et passende rom, bør dette prosjektet vekke en viss interesse og nysgjerrighet rundt fremtidens mote. Nervous System fikk i oppdrag av Museum of Fine Arts i Boston å designe en kjole som viste sammenhengen mellom mote og teknologi. En 3D-skanning ble brukt for å bestemme de nøyaktige målingene på brukerens kropp. Kinematic Petals Dress ble inspirert av naturlige elementer som kronblad og fjær. Den har over 1600 unike brikker, men kjolen trykker ferdig montert og klar til bruk. Utforsk bildene for å se hvordan en tilpasset trykt kjole ser ut.

Den første autonome, helt myke roboten 4D Printing of Shapeshifting Devices

4D Shapeing-enheter

Se på en robot. Inkluderer det dramatiske vinkler, kalde materialer og skarpe hjørner? Et team av forskere fra Harvard University endrer antagelsen om hvordan en robot skal se ut. De designet en liten 3D-trykt robot som ikke inkluderer elektronikk eller tradisjonelle robotmaterialer. Prosjektet ble betraktet som den første autonome, helt myke roboten, og ble kalt "octobot", ettersom det likner en blekksprut. Enheten drives av en kjemisk reaksjon, som blåser opp robotens armer. Fremtidige design vil ideelt sett være i stand til å svømme og samhandle. "Oktoboten" ble designet for å inspirere robotikere og forskere til å utforske myk robotikk.

Trykt Wi-Fi

Trykt WiFi

Se for deg en flaske vaskevaskemiddel som bestiller erstatning for deg. Forestill deg det samme konseptet, men uten behov for batterier eller elektronikk. Hvis dette virker som trolldom, vil du bli overrasket over at det er arbeidet med 3D-utskrift. Trådløse sensorer, inngangs-widgeter og smarte kommunikative objekter kan 3D-printes og integreres i hverdagen vår. Mens dette prosjektet har god plass for vekst og utvikling, har et team bestående av to studenter og et fakultetsmedlem ved University of Washington designet fullt 3D-vektvekt, flyt-sensorer og anemometre. Det er flere prototyper å hente inspirasjon fra også.

Equus

Equus

3D veggkunst er ikke uvanlig. Sammenlignet med malerier eller lerretstrykk, gir 3D-veggkunst mange fordeler. Ta en titt på dette stykket designet av Dominik Raskin. Det 3D-trykte hestehodet og to forben ser ut til å sprekke ut fra veggen. Dette stykket kunne finne et hjem i en rekke dekorstiler. Equus-kunstverket leveres i flere forskjellige størrelser og farger for å matche individuelle behov. Fordi den er 3D-trykt, er den lette stålramme strukturen enkel å henge uten å skade vegger. Besøk nettstedet for å se hvor enkelt det er å få hendene på et stykke 3D-trykte kunstverk som garantert vil tiltrekke seg oppmerksomhet.

Lego Minifig rakettadapter

Lego rakettadapter

AirRocketWorks jobber med skoler, STEM-klubber, speidere, biblioteker, museer og læringssentre for å bringe sin kjærlighet til raketter til mennesker i alle aldre og evner. Et av prosjektene deres benyttet 3D-utskrift på en enkel og morsom måte som gjør bygging av hjemmrakett til en mulighet for omtrent hvem som helst. Deres 3D-trykte rakettadaptere kan brukes med et plastrør, skumnese og et sett med klistremerker. For en morsom vri, er det plass til å legge til din favoritt LEGO-figur. Send din figur på en uforglemmelig tur med dette prosjektet og oppdag moroa med raketter.

Kunstig hjerte

Kunstig hjerte

ETH News og ETH Zurich har rapportert fabrikasjonen av det første silikonhjertehjertet. Evnen til å produsere menneskelige organer for transplantasjon er en av de mest lovende bruken av 3D-utskrift. Silikonhjertet ligner et menneskehjerte, både inne og ute. Den har for eksempel en høyre og venstre ventrikkel og kan trekke seg sammen etter behov for å pumpe blod. Imidlertid er det et hovedproblem med prototypen. Det kan bare vare i rundt 3000 slag, som vil være mindre enn en time hos et menneske. Materialet klarer ikke belastningen lenger enn dette. Men dette første avgjørende trinnet til 3D-orgeltrykk burde sikkert inspirere ingeniører og forskere til å fortsette å jobbe med en prototype som en dag kan erstatte menneskelige organdonasjoner.

3D-trykt automatisk værstasjon

Automatisk værstasjon

3D-PAWS, eller 3D Printed Automatic Weather Station, ble lansert av University Corporation for Atmospheric Research og US National Weather Service International Activity Office. Målet med initiativet er å bygge rimelige systemer som er holdbare og pålitelige for å samle og kommunisere værdata gjennom bygdesamfunn. En av hovedfordelene med disse systemene er at de 3D-trykte komponentene kan skrives ut etter behov når systemene svikter. Med tradisjonelle værsystemer er utskiftninger kostbare og reparasjoner noen ganger umulige. Evnen til å overvåke været nøyaktig holder beboerne trygge.

Lett rytter

Lett rytter

Tilbringer du varme, solfylte dager med å cruise motorveien på motorsykkelen din? I så fall vil du like dette neste prosjektet. The Light Rider er verdens første 3D-trykte prototype for en elektrisk motorsykkel. Planen er å utvikle en eksklusiv liten serie av Light Rider som vil være gatelovlig. Designet gifter seg med flere konsepter til ett design. Først ble en luftfartsgodkjent tilnærming brukt til å utforme rammen. Det ble deretter 3D-trykt ved bruk av flykvalitetsmateriale. Sykkelens kraft-til-vekt-forhold er lik den for en superbil, noe som gjør den perfekt for enhver fartsdemon. Sykkelen er også miljøbevisst og gir ingen utslipp. En sterkere, raskere og tryggere motorsykkel er mulig med 3D-utskrift.

3D-trykte linser

3D-trykte linser

Luxexcel er kreditert som det første selskapet i verden som kan lage 3D-trykte oftalmiske linser. Disse linsene krever ikke polering eller sliping og er for tiden tilgjengelige for øyelaboratorier. Tradisjonell produksjon av oftalmiske linser innebærer flere trinn og overdreven materiale, alt som fører til høyere kostnader. 3D-trykte versjoner er like effektive og pålitelige, men med en lavere prislapp. Løsningen ble imidlertid ikke designet rundt kostnader. I stedet utviklet Luxexcel teknologien for uavhengige øyelaboratorier og deres kunder slik at tilpassede linser kunne være tilgjengelige for alle.

3D-trykte mobiler

3D-trykte mobiler

Marco Mahler, en kinetisk billedhugger, gikk sammen med Henry Segerman, adjunkt ved Oklahoma State University, for å utvikle verdens første fullt 3D-trykte mobiler. Deres brikker er mildt sagt detaljert, med ett design som har 1 365 stykker. Uten muligheten til 3D-utskrift av disse mobilene, ville de være tidkrevende og økonomisk utenfor rekkevidde for noen. Mobilene skrives ut for bestilling på Shapeways ved å bruke Marco og Henrys design. For en unik brikke for hjemmet ditt, kan du vurdere noen av disse 3D-trykte mobiler. Designene deres er sofistikerte og historien bak dem er inspirerende.

3D-trykt rustfritt stål sykkel

Arc sykkel

Dette tre måneder lange prosjektet som ble utført av studenter ved Industrial Design Engineering 3D Building Field Lab, brukte nyere teknologi når 3D trykte en sykkel i rustfritt stål. Fremskrittene tillot at materialene ble skrevet ut i luften i noen retning og uten behov for støttekonstruksjoner. "Arc Bicycle" veier det samme som en vanlig sykkel, men har en imponerende design og upåklagelig styrke. Denne typen prosjekt viser at begrensningene synker når det gjelder utskrift av mellomstore og store skalaer. Formfrihet tillater utskrift av nesten hva som helst, inkludert denne pålitelige transportformen.

Første 3D-trykte forsterkede bro

3D Printed Bridge

Nederland er hjemmet til verdens første 3D-trykte armert, forspent betongbro. Brua er 8 meter lang og 3,5 meter bred. Styrken ble testet med en belastning på fem tonn, mye tyngre enn den daglige belastningen det vil være nødvendig å tåle. Det er en del av en sykkelrute for innbyggerne og antas å frakte hundrevis av syklister om dagen. Ledet av BAM Infra, samarbeidet teamet med forskere ved Eindhoven University of Technology for å utvikle en måte å innlemme stålarmeringskabel under utskrift. Prosjektet kostet mindre penger, brukte mindre materiale og reduserte mengden CO2-utslipp under bygging.

3D-utskrift er en konkurransefortrinn for snømaskiner

Snømaskiner

Det er ikke mange bransjer (om noen) som 3D-utskrift ikke kan hjelpe. En slik virksomhet som innså at dette er Snow Business, produsenter av høykvalitetsmaskiner for snøproduksjon. Ytelsen og holdbarheten til deres maskiner er avgjørende funksjoner, de som kan sikre virksomheten eller ødelegge den. Ved å bruke 3D-skrivere for å lage dysene, fremskyndet Snow Business utviklingen og reduserte kostnadene. Dette konkurransefortrinnet gjør produktene deres bedre designet, rimeligere og mer ønskelige av forbrukerne. Bruk historien deres som inspirasjon når du tenker på en måte 3D-utskrift kan hjelpe din jobb eller bedrift.

3D-utskrift i null-G-teknologi

Space 3D Printed

3D-utskrift er ikke lenger begrenset til et laboratorium. Skrivere kan tas ut i felt, og gir løsninger som en gang ble antatt som umulige. Men kan 3D-skrivere være i drift i verdensrommet? Det er spørsmålet NASA hadde. Hvis den internasjonale romstasjonen kunne skrive ut i 3D, ville de ha muligheten til å skrive ut verktøy på forespørsel og jobbe bedre med flyvektbegrensninger. Etter å ha testet maskinvare for 3D-utskrift på paraboliske flyvninger, begynte testing på romstasjonen. Resultatene viste at 3D-utskrift faktisk fungerer i verdensrommet, og åpner døren for nye oppdrag, eksperimenter og muligheter.

Gradient Chair

Aluminium Gradient Chair viser hvordan aluminium kan brukes i design av moderne tidsalder. Stolen er en lett aluminiumsstruktur med fordelene med skum og styrken til metall. Designet benytter en unik utskriftsteknikk som gir strukturell styrke og samtidig reduserer mengden av materiale som trengs. Aluminium Gradient Chair finner du i den faste samlingen på National Gallery of Victoria i Melbourne, Australia sammen med Vitra Design Museum i Tyskland. Evnen til å lage lette, men slitesterke møbler til en overkommelig pris kan transformere møbelindustrien og tvinge produsenter til å se etter forbrukervennlige produksjonsmetoder.Gradient Chair

3D-trykkbare våpen

3D-trykte våpen

Forsvaret Distribuert er styrken bak 3D-trykte våpen. 27. juli 2012 ga selskapet ut filene for verdens første utskrivbare håndvåpen. Forsvaret distribuerte mot sin del av juridiske og politiske kamper, og vendte seg til Bitcoin-samfunnet for finansiering. Ideen om trykte våpen er revolusjonerende, men også kontroversiell. Selskapet kjemper fortsatt med det amerikanske utenriksdepartementet om lovligheten av å gi privatgenererte våpendeler til befolkningen. Saken kan komme til høyesterett snart. Hvis det gjør det, og uansett utfall, blir det sikkert møtt debatt fra det amerikanske folket.

Én kopp om dagen

Én kopp om dagen

Er du lei av å drikke kaffen din fra den samme koppen hver dag? One Coffee Cup a Day-prosjektet har du dekket. Prosjektet var et morsomt og vellykket eksperiment på kreativitet og rask produksjon. Prosjektet var åpent for samarbeid, slik at alle kunne leke seg rundt og designe sin egen kaffekopp. Når de favoritt 30 designene ble valgt, ble de vist i en butikk og tilgjengelige for kjøp. Designene var en blanding mellom forma kopper, interessante, men ikke-funksjonelle kopper, og kopper dekket av forskjellige strukturerte funksjoner. Prosjektet ble ansett som vellykket og beviste at 3D-utskrift kan ha en morsom og finurlig bruk.

Meshu

Meshu

Meshu ble startet av to designteknologer i San Francisco. Designene deres inkluderer linjer som representerer geodata, og gir forbrukerne en unik måte å finne øyeblikk og minner på, uansett hvor de skjedde i verden. Smykkens subtilitet er en del av sjarmen. Mottakeren vet nøyaktig hva linjene står for, selv om ingen andre gjør det. Mens de ikke lenger godtar bestillinger, lagde Meshu halskjeder, ringer, øreringer og plakater for å minnes forbrukernes forespørsler. Bruk arbeidet deres som inspirasjon for dine egne 3D-trykkingskreasjoner. I dette tilfellet kan 3D-utskrift brukes til sentimentale formål.

Første stasjonære 3D-skriver i metall

Desktop Metal

Desktop Metal ble designet med en ting i tankene. Gründerne ønsket å gi en løsning til ingeniørteam som lette etter tilgjengelig 3D-utskrift av metall. Selskapet tilbyr to separate 3D-utskriftssystemer. Bedrifter kan bruke disse systemene til alt fra prototyper til masseproduksjon. Studio-systemet er designet for ingeniører og lar brukere skrive ut komplekse metalldeler internt. Sammenlignet med andre utskriftssystemer er Studio System opptil ti ganger billigere. Men når du trenger hastighet på din side, er produksjonssystemet ideelt. Den er designet for gjennomstrømning og er 100 ganger raskere enn andre utskriftssystemer. Produksjonssystemet kommer til utgivelse i 2020.

3D-trykt mikropendlerbil

Micro Commuter Vehicle

Kabuku Inc. slo seg sammen med Honda Motor Co., Ltd. for å utvikle et 3D-trykt kjøretøy. Toshimaya Corp. trengte et tilpasset leveringskjøretøy som kunne brukes til både leveranser og reklame. Deres lokale infrastruktur gjorde imidlertid noen leveranser vanskelig. Smale veier var den viktigste skyldige. Kabuku og Honda ønsket å utvikle en trykt bil som fremdeles tilfredsstilte deres behov, men som ble dimensjonert på passende måte. Utviklingsprosessen varte bare i to måneder, og trykket ble håndtert av Rinkak, en 3D-utskriftstjeneste som eies av Kabuku. Toshimaya ble utstyrt med et originalt kjøretøy som tilfredsstilte deres størrelse, produksjon og annonseringsbehov.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me