5 bedste TrueCrypt-alternativer – Open source-krypteringsapps

Hvis du vil beskytte dine data mod nysgerrige øjne, skal du kryptere dem. Tidligere var mange af os afhængige af Truecrypt for at gøre dette, men da den populære krypteringsapp blev mystisk afbrudt, har vi oprettet denne artikel for at give dig fem alternativer til TrueCrypt.

Hvis du er seriøs omkring sikkerhed, vil du gøre dette selv i stedet for at bruge en tredjepart til at gøre det for dig. Dette menes med ende-til-ende-kryptering (e2ee).

Men selv hvis du bruger e2ee, hvordan ved du, at softwaren ikke gør noget uhensigtsmæssigt? Såsom i hemmelighed at sende dine krypteringsnøgler tilbage til dens udviklere eller oprette en bagdør i krypteringen.

Den eneste garanti, vi kan have imod dette, er brugen af ​​open source-kode. Kun hvis et program frit kan undersøges for at sikre, at det gør det, det skal, og kun det, det skal, kan vi placere en rimelig mængde tillid til det.

Hvis koden er blevet revideret af en velrenommeret tredjepart, kan vi have endnu større tillid til den, men endda dette er ufuldkommen, da kode altid kan ændres, når revisorerne forlader bygningen. Så det faktum, at det kun er at være i stand til at revidere koden, er den mest sikre garanti for, at ethvert program er sikkert.

TrueCrypt-alternativer

Vi har listet de bedste alternativer til TrueCrypt nedenfor. De fleste af dem bruger branchestandard AES-chiffer, så du kan også ønske at lære, hvordan AES-kryptering fungerer.

VeraCrypt

Platforme Windows. MacOS, Android og Linux. Tredjeparts apps til Android og iOS giver dig mulighed for at åbne og få adgang til data gemte VeraCrypt-containere.

VeraCrypt på skrivebordet

VeraCrypt er en gaffel af TrueCrypt og dens direkte efterfølger. Bortset fra mindre brandændringer, ser front-end det samme ud, og dets funktionalitet er identisk med TrueCrypt. Det er dybest set TrueCrypt bortset fra at dens kode er fuldt revideret, problemer opdaget med TrueCrypt er rettet, og appen er under aktiv udvikling.

Som sådan betragtes VeraCrypt bredt i sikkerhedsverdenen som go-to open-source-fuld-disk-krypteringsprogrammet. Det giver dig mulighed for at oprette en virtuel krypteret disk (lydstyrke), som du kan montere og bruge ligesom en rigtig disk, eller den kan kryptere en hel diskpartition eller lagringsenhed (f.eks. En harddisk eller USB-stick), inklusive hele drevet, som du bruger Systemstøvler fra.

Som standard krypterer VeraCrypt alle data, der er gemt i en lydstyrke med en AES-256-chiffer, selvom du kan oprette en alternativ ciffer, når du opretter en lydstyrke. NIST-averse, for eksempel, kan vælge at bruge en tofisk-, slange- eller camellia-chiffer. Data autentificeres derefter ved hjælp af SHA-512 som standard, men igen kan brugere vælge at bruge forskellige hash-algoritmer, hvis de foretrækker.

En bemærkelsesværdig funktion ved VeraCrypt er, at enhver fil, for eksempel en uskyldig fotofil, kan bruges som beholderen til en VeraCrypt-lydstyrke. Endnu mere bemærkelsesværdig er dens skjulte lydstyrkefunktion, der giver plausibel afviselighed. Det gør dette ved at skjule et krypteret volumen inde i et andet VeraCrypt-volumen på en sådan måde, at hvis de korrekte forholdsregler træffes, er det umuligt at bevise, at den anden skjulte lydstyrke findes.

Data, der er gemt i VeraCrypt-containere, kan synkroniseres sikkert på tværs af enheder ved at gemme en lydstyrke i (og montere dem fra) en cloud-lagringssynk-mappe. VeraCrypt kan bruges på denne måde til at gemme data sikkert på ellers usikre platforme som Dropbox.

Det er imidlertid ikke et ideelt værktøj til dette job. Volumenstørrelser kan være store og har en fast størrelse, som du skal specificere, når du opretter dem. Og når data i en lydstyrke ændres, skal hele lydstyrken uploades igen

Af al den software, der er omtalt i denne artikel, er VeraCrypt langt den mest grundigt reviderede open source-krypteringsløsning tilgængelig.

Se vores guider på VeraCrypt & how-to-basics og en guide til VeraCrypt skjulte mængder til dybe dyk i dette vigtige krypteringsprogram.

AES-kryptering

Platforme: Windows, macOS, Linux, Android (tredjepart, men open source). En tredjeparts AESCrypt til iOS-app er også tilgængelig, skønt den er lukket kilde og gratis brugere er begrænset til blot at se filer, der er forkrypteret på skrivebordet ved hjælp af AES Crypt.

AESCrypt på skrivebordet

AES Crypt er en gratis open source (FOSS) krydsplatform per-fil krypteringsapp, der sikrer filer ved hjælp af AES-256-chiffer. Som en krypteringsapp pr. Fil giver den dig mulighed for manuelt at kryptere individuelle filer. Batchfilkryptering understøttes ikke, selvom denne begrænsning kan overvindes noget ved at oprette zip-filer ud af mapper og derefter kryptere zip-filen med AES Crypt.

Dette meget brugervenlige Java-baserede filprogram integreres med OS, og giver enkel filkryptering ved hjælp af højreklik-menu-knappen i Windows, eller træk og slip i macOS og Linux (eller en udvidelse tillader at højreklikke i macOS).

Fildekryptering udføres ved blot at dobbeltklikke på filen encrypted.aes og indtaste det adgangskode, du leverede, når du oprettede den. En kommandolinjegrænseflade er også tilgængelig.

Det skal også bemærkes, at når du opretter en krypteret version af en fil, forbliver den originale ikke-krypterede version uberørt. Dette er godt, hvis du bare vil gemme den krypterede version online, men for maksimal sikkerhed skal du slette originalen. Glem ikke adgangskoden!

AxCrypt

Platformer (gratis): Windows. Gratis MacOS-, Android- og iOS-apps er tilgængelige, som giver dig mulighed for at åbne og se filer, men ikke kryptere dem. Platforme (Premium): Windows, macOS, Android og iOS.

AZCrypt på skrivebordet

Ligesom AES-Crypt, er AxCrypt en open-source krydsplatform per-fil krypteringsapp, der sikrer filer ved hjælp af AES. Det er dog et helt andet dyr. Den leveres i en gratis version, der hovedsageligt er rettet mod Windows-brugere og en Premium-version, der koster $ 35 USD pr. År (30-dages gratis prøveversion).

AxCrypt Free integreres med Windows OS for at give problemfri AES-128-filkryptering on-the-fly. I stedet for at indstille en adgangskode, hver gang du krypterer en fil, logger du ind på appen, og derefter krypteres og dekrypteres alle valgte filer automatisk ved hjælp af denne adgangskode.

Mapper i sig selv kan ikke krypteres vha. AxCrypt Free, men alle filer i en mappe kan krypteres batch. Eller du kan vælge så mange filer, som du vil fra hvor som helst på din pc og udføre batchkryptering på dem.

For Windows-brugere tilbyder AxCrypt Free mange fordele frem for den temmelig basale AES-kryptering. Det, du imidlertid mister, er kompatibilitet på tværs af platforme. Gratis apps til macOS, Android og iOS (men ikke Linux) giver dig mulighed for at åbne og se krypterede filer, men ikke kryptere dem.

Premium-versionen løser dette problem med fuld support til alle nævnte platforme. Det tilbyder også mange nyttige yderligere funktioner på alle understøttede platforme, inklusive fuld mappekryptering (med undermappe-kryptering), deling af nøgler, backup af kontotasten, anonyme filnavne og mere.

gocryptfs

Platformer: Linux (DEB-pakke eller kompilering fra kilde), macOS (ved hjælp af Homebrew).

GoCryptfc-app på skrivebordet

gocryptfs er inspireret af det strålende, men mangelfulde EncFS. Ligesom Encfs skaber det parrede mapper eller "volumener." Én lydstyrke indeholder de ikke-krypterede filer (lad os kalde det "den private mappe"), mens den anden matchende lydstyrke (lad os kalde det "den krypterede mappe") indeholder en krypteret version af filer i den første (private) lydstyrke.

I modsætning til VeraCrypt krypteres og gemmes hver fil i en lydstyrke individuelt, så en ændring til en fil betyder ikke, at der uploades en hel krypteret container igen.

Dette gør gocryptfs meget bedre end VeraCrypt til at gemme filer på cloud-tjenester såsom Dropbox, da lokale filer holdes ukrypteret i det private volumen, men spejles på Dropbox (osv.) I krypteret form ved blot at placere det matchende “krypterede volumen” i en skymappe.

Hvad gocryptfs ikke gør, er blot at kryptere en fil. En person med adgang til den "personlige mappe" har adgang til de ikke-krypterede filer. Derudover skjules filnavne i den krypterede mappe, men metadata som katalogstruktur og filstørrelse er ikke.

gocryptfs er kun kommandolinje, men opsætningen er meget let. Når den er konfigureret, kan du trække og slippe filer til og fra den private mappe vha. Din almindelige GUI-filhåndtering. Alternativt er SiriKali en GUI-frontend, der er kompatibel med gocryptfs.

Data er sikret og bruger AES-256-GCM, hvor GCM også giver godkendelse.

SecureFS og Crysfs er lignende EncFS-inspirerede apps. SecureFS løser problemerne med EncFS og bemærkes, at de er tilgængelige for alle større platforme, inklusive Windows (kræver MS Visual C ++ 2015 omfordelingspakke). Crysfs 'support til Windows er stadig meget eksperimentel, men det understøtter fuldt ud Linux og macOS og forbedrer på gocrypt og SecureFS ved at kryptere filmetadata og katalogstruktur.

Cryptomator

Platforme: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Cryptomator-app på skrivebordet

Cryptomator giver gennemsigtig kryptering af filer, der er gemt i skyen. Den krypterede hvælving gemmes i din skymappe, men dekrypteres og monteres lokalt som et virtuelt drev til problemfri træk-og-slip-funktion.

Filer krypteres individuelt, så når der foretages ændringer, ændres kun den tilsvarende krypterede fil. Foruden indholdet af filer er mappestrukturen skjult, skønt filendringsdatoer ikke kan skjules uden at bryde din skyudbyders synkroniseringsfunktion.

Koblinger sikres ved hjælp af AES-256-CTR og låses op ved hjælp af en adgangssætning, der er beskyttet mod brute force-angreb ved hjælp af scrypt-nøgledivationsfunktionen.

Cryptomator til skrivebordet fungerer på en betaling, hvad du ønsker model. Det kan være gratis, men brugere opfordres til at donere i retning af dens udvikling. Mobilapps (som understøtter fingeraftrykslåsning) koster $ 8,99 på dette tidspunkt.

Afsluttende tanker

VeraCrypt er en drop-in erstatning for TrueCrypt. Hvis dine krypteringsbehov er noget anderledes, afspejler open source-værktøjer, der er diskuteret i denne artikel, forskellige anvendelsessager til krypteringsapps.

Du skal muligvis vælge mellem AES Crypt og AxCrypt, og mellem gocryptfs (eller anden Encfs-inspireret variant) og Cryptomater, men de fleste apps-lister her gør deres egen specifikke ting med meget lidt crossover i funktionalitet mellem dem.

Det bedste råd er derfor at installere en række forskellige krypteringsapps. Dette betyder, at du vil have det rigtige værktøj til jobbet, snarere end at prøve at banke firkantede knagder i runde huller ved at bruge en enkelt app til at udføre job, det ikke var designet til at gøre.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me