5 beste BitTorrent-kunder i 2020 – Topp torrent-nedlastere

BitTorrent-protokollen er et veldig effektivt og effektivt middel til å dele og "laste ned" innhold. Internett-strømmetjenester som de som tilbys via Kodi-appen eller via streamingnettsteder griper tak i alle overskriftene i disse dager, men tradisjonell torrenting er fortsatt veldig populær. Ved å bruke en VPN kan du være trygg på nettsteder. For mer informasjon besøk vår beste guide til VPN for torrent-nettsteder.


For å torrent trenger du en BitTorrent-klient. Dette er programvaren som lar deg dele filer på datamaskinen din med andre BitTorrent-brukere for å "laste ned" innhold. Den gode nyheten er at det er mange gode BitTorrent-klienter der ute.

Advarsel: Torrenting i seg selv er teknisk lovlig forutsatt at du har tillatelse til innholdseiere. Hvis du ikke har tillatelse, anbefales det at du ikke torrent på grunn av måten BitTorrent-protokollen fungerer på, er det enkelt for rettighetshavere å oppdage IP-adressen til alle som laster ned sin immaterielle eiendom. De kan deretter varsle Internett-leverandøren din, eller ta rettslige tiltak mot deg.

Det er derfor viktig å beskytte deg selv med en VPN når du laster ned fra nettstedene nedenfor. En VPN vil skjule din virkelige IP og kryptere trafikken din slik at Internett-leverandøren ikke kan se hva du gjør. Det er også en god ide å bruke en kill switch for å beskytte deg hvis VPN kobler ut mens du laster ned. For en mer detaljert artikkel om de beste VPN-ene du kan bruke, sjekk ut denne artikkelen.

Men tilbake til temaet, hva er den beste klienten?

Hva er det beste?

Editor Choice

Vinner

qbittorrent

Qbittorrent Mac

PROS

 • Åpen kilde
 • Lett
 • Effektiv
 • Kan binde seg til VPN
 • Fullt omtalt

ULEMPER

 • Kan ikke tenke på noe

Som en langsiktig Vuze-fan, tok det ganske noe for dette lettvekt åpen kildekode BitTorrent-klient for å erstatte Vuze på skrivebordet mitt. En av grunnene til at jeg holdt fast med Vuze så lenge, er muligheten til å binde torrent-klienten til VPN-grensesnittet mitt.

Selv om det ikke er strengt tatt nødvendig hvis VPN-programvaren din har en kill switch, har jeg alltid satt pris på dette ekstra sikkerhetslaget. Det forhindrer at klienten laster ned torrenter når VPN ikke er aktiv.

qBitTorrent støtter ikke bare denne funksjonen, den gjør det mye enklere å implementere. Dette var en stor faktor i at jeg gjorde endringen, og det samme var qBitTorrents mager og gjennomsnittlige installasjonsstørrelse på 100 MB eller mindre (nøyaktig størrelse avhengig av plattform). Det er ingen oppblåsthet med qBitTorrent!

Til tross for dette har qBitTorrent omtrent alt de fleste torrentere trenger. Dette inkluderer BitTorrent-protokollkryptering, torrentprioritering, torrent-spørring, selektiv innholdsnedlasting, oppretting av torrent, ekstern tilgang og RSS-abonnement. Du kan søke etter torrenter fra klienten, og den innebygde mediespilleren er praktisk.

qBitTorrent er 100% gratis og uten annonser. Det er tilgjengelig for Windows, MacOS og Linux. For en mer detaljert titt på denne utmerkede programvaren, inkludert instruksjoner om hvordan du binder qBittorrent til VPN-grensesnittet ditt, vennligst sjekk ut de 5 beste VPN-ene for qBittorrent.

2. plass

Overføring

Overføringsklient

PROS

 • Åpen kilde
 • Lett
 • Massevis av funksjoner
 • Ganske
 • Tilgjengelig naturlig på mange obskure OS-er

ULEMPER

 • Ikke mye (sårbarheten bør fikses når de fleste av dere leser dette)

Overføring startet livet som en Mac- og Linux-bare BitTorrent-klient, der den bygde opp et formidabelt rykte. Windows-brukere kan nå også komme inn på handlingen. Selv om en veldig dyktig BitTorrent-klient, er hovedtrekket til Transmission det vakre brukergrensesnittet, komplett med Growl-varsler for Mac-brukere.

Men det handler ikke alt om å se pen ut. Overføring inneholder støtte for nettfrø, BitTorrent-protokollkryptering, klokkekataloger, tracker-redigering, globale og per-torrent hastighetsgrenser og mer. Den støtter også tilleggsutstyr som kan utvide funksjonssettet. Disse inkluderer RSS-abonnementsverktøy og en Kodi-plugin.

Overføring har nylig kommet på overskriftene takket være en sårbarhet som kan utnyttes av hackere. Jeg diskuterer dette litt senere i artikkelen, men en oppdatering er tilgjengelig, og problemet er veldig enkelt å fikse selv uansett. Jeg har derfor bestemt meg for å ikke la dette problemet påvirke Transmisjonens rangering i denne 5 beste guiden.

Overføring er 100% gratis og åpen kildekode. Det er tilgjengelig for Windows, Mac OSX / MacOS, Linux (mange distros), FreeBSD, Gentoo og mer.

3. plass

Vuze

Vuze klient

PROS

 • Latterlig fullt omtalt
 • Kan binde nedlastinger til VPN
 • Mange tilgjengelige plugins for å øke funksjonaliteten
 • Innebygd videospiller
 • Flotte Android-apper

ULEMPER

 • Noe klumpete og ressurstunge
 • Annonser
 • Forsøker å installere crapware
 • Bare delvis åpen kildekode
 • Grensesnittet kan være penere og mer intuitivt

Vuze er en bestefarfar til BitTorrent-klienter. Den er ikke lenger åpen kildekode, og den knirker noe under vekten av de mange funksjonene. Det er med andre ord den polare motsatsen til lette klienter som qBitTorrent.

Men hvem sa at en mengde funksjoner nødvendigvis er en dårlig ting? De fleste torrentere vil aldri bruke alle tilgjengelige verktøy, men det er egentlig nesten ingenting Torrent-relatert som Vuze ikke kan gjøre. Dette inkluderer å kunne binde Vuze til VPN-adapteren din, men laster også inn mer funky ting som funn av innhold gjennom automatiserte abonnementer, ha en integrert mediespiller, fjernstyring og mye mer.

Du kan konvertere filer til flere formater ved å bruke Vuze's dra-og-slipp-grensesnitt, og analysere nedlastningene dine ved å bruke et vell av statistikker og visualiseringer. Vuze er en strømbrukeres drøm.

På ulempen er Vuze ressurstung og ganske stygg (spesielt sammenlignet med overføring!) Dens klumpete grensesnitt viser også sin alder. Denne situasjonen blir ikke hjulpet av inkludering av annonser i gratisversjonen, eller av at du må være forsiktig under installasjonen hvis du ikke vil installere en masse crapware.

Selv om Vuze først og fremst er gratis, er en premiumversjon også tilgjengelig for $ 29,90 USD per år. Et Vuze Plus-abonnement fjerner annonsene og gir innebygd antivirusskanning, en DVD-brenner og "leke nå" Brukerstøtte. Det er riktignok ganske funky!

Dette bringer meg også til poenget at til tross for sine åpen kildekode-røtter, er Vuze nå proprietær programvare med lukket kildekode. Det er verdt å merke seg at rapporter om Vuses bortgang ser ut til å være veldig for tidlige. Vuze 5.7.6.0 ble utgitt i oktober 2017 og er fullt funksjonell.

I motsetning til desktop-klienten, er den utmerkede Android-appen lett og uten annonser. En pro-versjon er nå tilgjengelig via kjøp i appen (ca. $ 4), men jeg har ikke klart å bestemme hvilke funksjoner dette legger til (og er for skinflint til å skaffe ut pengene som er nødvendige for å finne ut!).

Vuze Remote er en hendig app for Android som lar deg fjernkontrolle dine nedlastinger på skrivebordet.

Vuze er tilgjengelig for Windows, Mac OSX / MacOS, Linux og Android.

4. plass

Popcorn Time

Popcorn Time Jan 2018

PROS

 • Øyeblikkelig streaming av BitTorrent-innhold av høy kvalitet!
 • Åpen kilde
 • Veldig smart grensesnitt
 • Chromecast, Airplay og DLNA-støtte
 • Tilgjengelig på omtrent hver plattform

ULEMPER

 • Bare for videoinnhold

Alle de andre programmene på denne listen er BitTorrent-klienter. Du laster ned en .torrent-fil eller klikker på en magnetkobling, og innholdet lastes ned til datamaskinen din der den er lagret lokalt.

Popcorn Time er annerledes; Det er en open source-app som bruker BitTorrent-teknologi for å streame videoinnhold av høy kvalitet til alle større plattformer. Dette betyr at i motsetning til med tradisjonelle BitTorrent-klienter, kan du se en film eller et show uten å vente på at nedlastingen skal fullføres. Du tenker kanskje "er Popcorn tid trygt?", det kan være farlig for datamaskinen din, men å bruke en VPN kan holde maskinen din sikker.

Det er kjent for å ha et veldig glatt og intuitivt grensesnitt, og for å gi tilgang til et stort bibliotek med oppdatert innhold.

Selv om det først og fremst er en streamingplattform, kan innhold også lastes ned lokalt (og noe innhold er alltid hurtigbufret). Ulike versjoner (gafler) av Popcorn Time er tilgjengelige, men jeg anbefaler sterkt bare å bruke en av gaflene som er anbefalt i Best VPN for Popcorn Time guide.

Spesifikke funksjoner varierer litt avhengig av hvilken gaffel du bruker, men å dampe til storskjerm-TV-en din via Chromecast, Airplay og DLNA er ganske standard.

Popcorn Time er gratis, og respektable versjoner er gratis fra annonser og annen crapware. Det er tilgjengelig for Windows, Mac OSX / MacOS, Linux og Android. PopcornTime.to har til og med en iOS VPN-app som kan installeres uten å jailbreake enheten din.

5. plass

deluge

Deluge klient

PROS

 • Åpen kilde
 • Lett
 • Mange funksjoner
 • Utvidbar via plugins (inkl. RSS)

ULEMPER

 • Mindre fullt utstyrt enn noen andre klienter

I likhet med qBitTorrent er Deluge en ganske konvensjonell, men lett og open source BitTorrent-klient. Funksjonslisten er ikke stor, men bør være mer enn nok til å tilfredsstille de fleste brukere. Funksjonene inkluderer fjernstyring av nett og støtte for magnetkoblinger.

Funksjonaliteten kan utvides ytterligere med et utvalg av både interne og tredjeparts plugins. Høydepunktene inkluderer plugins for RSS-støtte, Growl-varsler, streaming under nedlasting og mer.

Deluge er helt FOSS, uten annonser eller crapware. Det er tilgjengelig for Windows, OSX, Linux (forskjellige distros) og FreeBSD.

Vanlige spørsmål om klienten

Hva er BitTorrent?

BitTorrent er en populær peer-to-peer (P2P) fildelingsprotokoll. I stedet for å bli lagret på en sentralisert server du laster ned fra, deles torrentfiler fra mange andre BitTorrent-brukere. Populære filer kan enkelt deles mellom hundrevis av brukere på denne måten.

Når du "laster ned" (som er noe av en feilnummer når det kommer til torrenting) en fil ved hjelp av BitTorrent-protokollen, er det du faktisk gjør å dele små biter av den med alle andre som laster ned den samme filen.

En fil blir lastet ned når du har alle delene som trengs for å sette sammen den filen. Det anses som god form å “frø” (fortsette å dele) filen en stund etter at den er lastet ned, for å hjelpe andre med å oppnå 100% fullføring.

Hvorfor bruke en klient?

Selv om BitTorrent-bruken fortsatt er veldig populær, har de siste årene avtatt noe. Dette er delvis takket være mengden av lovlige streamingalternativer som er tilgjengelige fra leverandører som Netflix og Amazon Prime. Populariteten til ulovlige alternativer, som Kodi og streaming-nettsteder, er også en faktor. For topp tips og den beste VPN for streaming, ta en titt på guidene nedenfor:

 • VPN amazon prime
 • VPN Netflix
 • VPN Kodi
 • iPlayer VPN

Den mer tradisjonelle metoden for nedlasting ved bruk av en BitTorrent-klient, tilbyr imidlertid fortsatt noen store fordeler:

 • BitTorrent-innhold lastes ned lokalt, så det er tilgjengelig for alltid og kan enkelt overføres fysisk mellom enheter.
 • Bokstavelig talt kan alle slags digitalt innhold lastes ned - ikke bare videoinnhold. Dette inkluderer programvare, bilder, eBok, spill, og ... you name it!
 • Men når det gjelder videoinnhold, er kvaliteten ofte betydelig høyere enn streamet innhold. Dette skyldes at det ikke er behov for å holde filstørrelsene nede for å unngå problemer med buffring, siden innhold spilles av lokalt.
 • BitTorrent er en veldig effektiv og ressurs lett måte å dele og markedsføre ditt eget innhold med andre.

Linux Torrents

Mange Linux-distros synes at torrentkoblinger er den beste måten å distribuere programvaren uten å måtte være vert for på dyre servere.

Bruk en VPN når du torrenser

BitTorrent-innhold deles mellom flere hjemmemaskiner. Dette er ikke bra for personvernet, fordi det knapt er å dele filer med en rekke andre tilfeldige "nedlastere" på internett.

Ved å bruke riktig programvare (som inkluderer mange populære BitTorrent-klienter), er det veldig enkelt å se den unike IP-adressene til hver andre person som også deler ("laster ned") den samme filen.

Jevnaldrende liste

Som vist i Vuze ovenfor, kan jeg se IP-adressene til alle andre personer som laster ned de samme filene som meg.

VPN beskytter deg

En VPN vil beskytte deg mens du laster ned fordi:

 • En VPN vil skjule IP-adresseinformasjonen din for andre nedlastere.
 • En VPN krypterer all Internett-trafikk mellom datamaskinen din og VPN-serveren.
 • Ovennevnte betyr at Internett-leverandøren din ikke kan se hva du laster ned.

VPN-er med robust loggføringsprinsipper vil ikke ha noe å overlate til myndighetene, uansett hvilket press de måtte komme under. En VPN vil også fjerne blokkering av nettsteder hvis de blir sensurert av en eller annen grunn.

Så lenge P2P er tillatt, er en VPN veldig effektiv til å beskytte personvernet ditt mens du laster ned.

For en mer dyptgående titt på hvordan VPN-er fungerer, kan du sjekke VPN-er for nybegynnere - Det du trenger å vite. Hvis du vil ha en mer detaljert guide til hvordan du bruker en VPN mens du torrenser, kan du sjekke Best VPN for Torrenting-guide.

BitTorrent-protokollkryptering

Noen BitTorrent-klienter støtter BitTorrent-protokollkryptering. Disse inkluderer overføring, qBitTorrent og Vuze. Det er en funksjon som er designet for å skjule det faktum at du torrenser fra Internett-leverandøren (ISP).

VPN-er gjør dette også, i tillegg til å skjule din virkelige IP-adresse fra andre torrentbrukere og alle andre som ser på internett. Dessuten:

"Analyse av BitTorrent-protokollkryptering har vist at statistiske målinger av pakkestørrelser og pakkeretninger for de første 100 pakkene i en TCP-økt kan brukes til å identifisere den tilslørte protokollen med over 96% nøyaktighet."

Dette betyr at selv de mest grunnleggende Deep Packet Inspection (DPI) teknikkene kan avgjøre at du bruker BitTorrent. Nå er det sant at DPI også lett kan oppdage VPN-bruk (med mindre tilslørt), men selv om det er mange legitime grunner til å bruke en VPN, er det bare en grunn til å bruke BitTorrent-protokollkryptering ...

Å bruke BitTorrent-protokollkryptering er derfor sannsynligvis bedre enn å bruke ingenting i det hele tatt, men å bruke en VPN gir mye bedre beskyttelse mens du laster ned.

Hvordan bruker jeg en BitTorrent-klient?

En årsak til populariteten til online streamingtjenester (inkludert ved bruk av Kodi-bokser) er oppfatningen om at torrenting er et nerdete tidsfordriv som krever teknisk kunnskap. I virkeligheten er det imidlertid veldig enkelt å torrentere.

 1. Last ned og installer en BitTorrent-klient fra listen over.
 2. (Valgfritt, men anbefales sterkt) Forsikre deg om at du har en VPN som kjører. Dette vil omgå sensur av torrent-nettsteder, skjule IP-en fra andre du fileshare med, og skjule nedlastingene dine fra Internett-leverandøren din. Sjekk vår VPN for Torrents-guide for en liste over anbefalte tjenester.
 3. Besøk en BitTorrent-webside. Disse nettstedene er vert for lenker til torrentfiler. Du kan bla etter innhold som interesserer deg, eller søke etter noe spesifikt. Mange nettsteder inkluderer brukeranmeldelser av torrenter, som kan hjelpe deg med å velge gode torrenter.
 4. Når du har funnet innholdet du ønsker, klikker du bare på torrentlenken eller magnetlenken. Torrenten åpnes i din BitTorrent-klient og begynner å laste ned.
 5. Når nedlastingen er 100% fullført, kos deg! Noen BitTorrent-klienter har innebygd mediaspillere, men VLC vil spille stort sett alle mediefiler du kan kaste på den.

seeding

BitTorrent er en desentralisert fildelingsplattform. For at det skal fungere, deler brukere filer med andre brukere. Dette skjer mens du laster ned en fil, men det anses som en god form å la BitTorrent-klienten være åpen etter at du er ferdig med å laste ned en fil for å komme andre brukere til gode..

Dette er kjent som såing, og det anses som god nettikette til såkorn til et forhold på minst 1: 1 (dvs. last opp for andre brukere den samme mengden data som du laster ned.) De fleste BitTorrent-klienter vil vise frøforholdet for nedlastede filer.

Andre ting

For å være ærlig trenger du ikke å vite mye mer om torrenting enn informasjonen gitt ovenfor. Hvis du noen gang ønsker å utforske emnet videre, er imidlertid denne ordlisten en god introduksjon til sjargongen som brukes.

Spesielt filmtorrenter har en god del sjargong tilknyttet seg. For å ta informerte beslutninger om innholdet du planlegger å laste ned, er det nyttig å sette seg inn i det.

Én ting å passe på på offentlige torrent-nettsteder er sponsede lenker. Disse vises ofte tydelig, og er ofte bevisst designet for å forvirre. De peker vanligvis på enten kommersielle nettsteder for direkte nedlasting eller Usenet-tjenester. Se etter en lenke som spesifikt sier “Torrent” eller “Magnetlink.”

uTorrent

uTorrent (og dets nesten identiske søsken med den offisielle BitTorrent-klienten) er fortsatt den mest populære BitTorrent-klienten i verden. Det er derfor rimelig å spørre hvorfor jeg ikke har tatt den med på denne 5 beste listen.

uTorrent er lukket kildekode og støtter seg selv med annonser. Disse annonsene kan slås av hvis du går dypt nok inn i programvarens innstillinger, men dette er fortsatt veldig irriterende. Det er mitt personlige syn (og hei, denne listen er et personlig valg), at dette betyr at uTorrent har alle ulempene med Vuze, men ikke så mange nyttige funksjoner.

Så hvis du vil ha en litt klumpete annonsestøttet BitTorrent-klient med lukket kildekode, men en som kompenserer for dette ved å tilby et hav av funksjoner, så bruk Vuze. Andre meninger er tilgjengelige.

Sikkerhetsproblemet ved overføring

En sikkerhetsforsker har oppdaget en feil i overføring som kan tillate hackere å utføre ondsinnet kode på datamaskinens mål. I teorien kan dette tillate dem å fullstendig overta det infiserte systemet.

Feilen drar fordel av slapp sikkerhet i Transmisjonens funksjon for ekstern webtilgang. Merk at dette er et bevis på konseptangrep, og det er ingen bevis for at det blir utnyttet i naturen. En oppdatering er allerede tilgjengelig, og Transmission har kunngjort at en oppdatering snart vil være tilgjengelig som vil inkorporere den.

Mac transmisjon Fix

Alternativt er feilen lett nok til å fikse for deg selv. Hvis du ikke bruker funksjonen for ekstern Internett-tilgang, bare slå den av! Gå til Innstillinger -> Fjern og fjern merket for "Aktiver ekstern tilgang." Hvis du bruker funksjonen for ekstern webtilgang, endrer du standardpassordet til noe sikkert. Lett!

Merk at sikkerhetsforskeren som oppdaget feilen, har antydet at andre BitTorrents-klienter også kan være sårbare. Det er derfor sannsynligvis en god idé å sjekke lignende innstillinger i hvilken klient du bruker.

Konklusjon

Hvis noe, blir den torrenting publikum overdrevet av store BitTorrent-kunder! Faktisk skraper denne topp fem-listen nesten ikke overflaten til de mange som er tilgjengelige. Det faktum at de fleste av dem er gratis og åpen kildekode-programvare (FOSS) varmer hjertene mine!

Med et så stort utvalg tilgjengelige alternativer, er jeg sikker på at mange av dere vil ha en favoritt som ikke er oppført her. I så fall, vennligst skriv inn for å fortelle meg og andre lesere hvorfor du synes det er så flott!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me