5 Beste TrueCrypt-alternativer – Open source-krypteringsapper

Hvis du vil beskytte dataene dine mot nysgjerrige øyne, må du kryptere dem. Tidligere var mange av oss avhengige av Truecrypt for å gjøre dette, men siden den populære krypteringsappen ble mystisk avviklet, har vi laget denne artikkelen for å gi deg fem alternativer til TrueCrypt.

Hvis du ser alvorlig på sikkerheten, vil du gjøre dette selv i stedet for å bruke en tredjepart til å gjøre det for deg. Dette er hva som menes med ende-til-ende-kryptering (e2ee).

Men selv om du bruker e2ee, hvordan vet du at programvaren ikke gjør noe untard? For eksempel å sende krypteringsnøklene i hemmelighet tilbake til utviklerne, eller opprette en bakdør i krypteringen.

Den eneste garantien vi kan ha mot dette er bruken av åpen kildekode. Bare hvis et program fritt kan undersøkes for å sikre at det gjør det det skal (og bare det det skal), kan vi sette en rimelig mengde tillit til det.

Hvis koden er revidert av en anerkjent tredjepart, kan vi ha enda mer tillit til den, men til og med dette er ufullkommen, da kode alltid kan endres i det øyeblikket revisorene forlater bygningen. Så faktum er ganske enkelt å kunne revidere koden, og det er den sikreste garantien for at ethvert program er sikkert.

TrueCrypt-alternativer

Vi har listet opp de beste alternativene til TrueCrypt nedenfor. De fleste av dem bruker industristandarden AES-chiffer, så det kan også være lurt å lære hvordan AES-kryptering fungerer.

VeraCrypt

Plattformer Windows. MacOS, Android og Linux. Tredjeparts apper fra Android og iOS lar deg åpne og få tilgang til data lagrede VeraCrypt-containere.

VeraCrypt på skrivebordet

VeraCrypt er en gaffel av TrueCrypt og dens direkte etterfølger. Bortsett fra mindre merkevareendringer, ser front-enden den samme ut, og funksjonaliteten er identisk med TrueCrypt. I utgangspunktet er det TrueCrypt bortsett fra at koden er fullstendig revidert, problemer oppdaget med TrueCrypt har blitt løst, og appen er under aktiv utvikling.

Som sådan blir VeraCrypt mye ansett i sikkerhetsverdenen som go-to open-source full-disk krypteringsprogram. Den lar deg lage en virtuell kryptert disk (volum) som du kan montere og bruke akkurat som en ekte disk, eller den kan kryptere en hel diskpartisjon eller lagringsenhet (f.eks. En harddisk eller USB-pinne), inkludert hele stasjonen du bruker Systemstøvler fra.

Som standard krypterer VeraCrypt alle data som er lagret i et volum med en AES-256-chiffer, selv om du kan oppgi et alternativ chiffer når du oppretter et volum. NIST-averse, for eksempel, kan velge å bruke en tofisk-, slange- eller Camellia-chiffer. Data blir deretter autentisert ved bruk av SHA-512 som standard, men igjen kan brukere velge å bruke forskjellige hashingsalgoritmer hvis de foretrekker det.

En bemerkelsesverdig egenskap ved VeraCrypt er at hvilken som helst fil, for eksempel en uskyldig fotofil, kan brukes som beholder for et VeraCrypt-volum. Enda mer bemerkelsesverdig er den skjulte volumfunksjonen som gir sannsynlig denierbarhet. Det gjør dette ved å gjemme et kryptert volum i et annet VeraCrypt-volum på en slik måte at hvis de riktige forholdsreglene er tatt, er det umulig å bevise at det andre skjulte volumet eksisterer.

Data som er lagret i VeraCrypt-containere kan synkroniseres sikkert på tvers av enheter ved å lagre et volum i (og montere det fra) en skylagringssynk-mappe. VeraCrypt kan brukes på denne måten til å lagre data sikkert på ellers usikre plattformer som Dropbox.

Det er imidlertid ikke et ideelt verktøy for denne jobben. Volumstørrelser kan være store og har en fast størrelse som du må spesifisere når du oppretter dem. Og når data i et volum endres, må hele volumet lastes opp på nytt

Av all programvaren som er omtalt i denne artikkelen, er VeraCrypt den desidert mest grundige reviderte open source-krypteringsløsningen som er tilgjengelig.

Vennligst sjekk våre guider på VeraCrypt & grunnleggende veiledning og en guide til VeraCrypt skjulte volumer for dypdykk i dette viktige krypteringsprogrammet.

AES-kryptering

Plattformer: Windows, macOS, Linux, Android (tredjepart, men åpen kildekode). En tredjeparts AESCrypt for iOS-app er også tilgjengelig, selv om den er lukket kildekode og gratis brukere er begrenset til å se filer som er forhåndskryptert på skrivebordet ved hjelp av AES Crypt.

AESCrypt på skrivebordet

AES Crypt er en gratis åpen kildekode (FOSS) kryssplattform per-fil-krypteringsapp som sikrer filer ved hjelp av AES-256-chifferen. Som krypteringsapp per fil lar den deg manuelt kryptere individuelle filer. Batch-filkryptering støttes ikke, selv om denne begrensningen kan overvinnes noe ved å opprette zip-filer ut av mapper, og deretter kryptere zip-filen med AES Crypt.

Dette veldig brukervennlige Java-baserte filprogrammet integreres med OS, og gir enkel filkryptering ved å bruke høyreklikk-menyknappen i Windows, eller dra og slipp inn macOS og Linux (eller en utvidelse tillater å høyreklikke på macOS).

Fildekryptering utføres ved å dobbeltklikke på filen encrypted.aes og legge inn passordet du oppga da du opprettet den. Et kommandolinjegrensesnitt er også tilgjengelig.

Det bør også bemerkes at når du oppretter en kryptert versjon av en fil, forblir den originale ikke-krypterte versjonen uberørt. Dette er flott hvis du bare vil lagre den krypterte versjonen online, men for maksimal sikkerhet, bør du slette originalen. Bare glem ikke passordet!

AxCrypt

Plattformer (gratis): Windows. Gratis MacOS-, Android- og iOS-apper er tilgjengelige som lar deg åpne og se filer, men ikke kryptere dem. Plattformer (Premium): Windows, macOS, Android og iOS.

AZCrypt på skrivebordet

I likhet med AES-Crypt, er AxCrypt en åpen kildekode-plattform for kryptering per fil som sikrer filer ved hjelp av AES. Det er imidlertid et ganske annet beist. Den kommer i en gratis versjon rettet hovedsakelig mot Windows-brukere og en Premium-versjon som koster $ 35 USD per år (30-dagers gratis prøveperiode).

AxCrypt Free integreres med Windows OS for å gi sømløs on-the-fly AES-128-filkryptering. I stedet for å angi et passord hver gang du krypterer en fil, logger du deg på appen og deretter krypteres og dekrypteres alle valgte filer automatisk med det passordet.

Mapper kan ikke krypteres ved hjelp av AxCrypt Free, men alle filene i en mappe kan krypteres batch. Eller du kan velge så mange filer du vil fra hvor som helst på PC-en din og utføre batchkryptering på dem.

For Windows-brukere tilbyr AxCrypt Free mange fordeler fremfor den ganske grunnleggende AES-krypten. Det du mister er kompatibilitet på tvers av plattformer. Gratis apper for macOS, Android og iOS (men ikke Linux) lar deg åpne og se krypterte filer, men ikke kryptere dem.

Premium-versjonen løser dette problemet med full støtte for alle nevnte plattformer. Den tilbyr også mange nyttige tilleggsfunksjoner på alle støttede plattformer, inkludert full mappekryptering (med undermappskryptering), deling av nøkkel, sikkerhetskopi av kontonøkkel, anonyme filnavn og mer.

gocryptfs

Plattformer: Linux (DEB-pakke eller kompilere fra kilde), macOS (ved hjelp av Homebrew).

GoCryptfc-app på skrivebordet

gocryptfs er inspirert av det strålende, men mangelfulle EncFS. I likhet med Encfs lager det sammenkoblede mapper eller "volumer." Ett volum inneholder de ukrypterte filene (la oss kalle det den "private mappen"), mens den andre samsvarende volumet (la oss kalle det den "krypterte mappen") inneholder en kryptert versjon av filer i det første (private) volumet.

I motsetning til VeraCrypt, blir hver fil i et volum kryptert og lagret hver for seg, så en endring til en fil betyr ikke at du laster opp en hel kryptert beholder på nytt.

Dette gjør gocryptfs mye bedre enn VeraCrypt til å lagre filer på skytjenester som Dropbox, da lokale filer holdes ukryptert i det private volumet, men speiles på Dropbox (etc.) i kryptert form ved ganske enkelt å plassere det matchende “krypterte volumet” i en skymappe.

Det gocryptfs ikke gjør, er å kryptere en fil. Noen med tilgang til "personlig mappe" har tilgang til de ukrypterte filene. I tillegg til dette skjules filnavn i den krypterte mappen, men metadata som katalogstruktur og filstørrelse er ikke.

gocryptfs er bare kommandolinje, men installasjonen er veldig enkel. Når du er konfigurert, kan du dra og slippe filer til og fra den private mappen ved å bruke din vanlige GUI-filbehandler. Alternativt er SiriKali en GUI-frontend som er kompatibel med gocryptfs.

Data er sikret og bruker AES-256-GCM, mens GCM også gir autentisering.

SecureFS og Crysfs er lignende EncFS-inspirerte apper. SecureFS løser problemene med EncFS og er kjent for å være tilgjengelig for alle større plattformer, inkludert Windows (krever MS Visual C ++ 2015 omfordelingspakke 2015). Crysfs 'støtte for Windows er fremdeles veldig eksperimentell, men den støtter Linux og macOS fullt ut, og forbedrer på gocrypt og SecureFS ved å kryptere filmetadata og katalogstruktur.

Cryptomator

Plattformer: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Cryptomator-app på skrivebordet

Cryptomator gir transparent kryptering av filer som er lagret i skyen. Det krypterte hvelvet lagres i skymappen din, men dekrypteres og monteres lokalt som en virtuell stasjon for sømløs dra-og-slipp-funksjonalitet.

Filer blir kryptert individuelt, så når endringer gjøres, endres bare den tilsvarende krypterte filen. I tillegg til innholdet i filer, er katalogstrukturen skjult, selv om datoene for filendringer ikke kan skjules uten å bryte synkroniseringsfunksjonen til skyleverandøren din.

Vaults er sikret ved hjelp av AES-256-CTR og låst opp ved hjelp av en passordfrase som er beskyttet mot brute force angrep ved bruk av avgrensningsfunksjonen for kryptering.

Cryptomator til skrivebordet fungerer på en betal det du vil modell. Det kan være gratis, men brukerne oppfordres til å donere for utvikling. Mobilappene (som støtter fingeravtrykklåsing) koster 8,99 dollar i skrivende stund.

Siste tanker

VeraCrypt er en drop-in erstatning for TrueCrypt. Hvis krypteringsbehovet ditt er noe annerledes, gjenspeiler open source-verktøyene som er omtalt i denne artikkelen forskjellige brukssaker for krypteringsapper.

Du må kanskje velge mellom AES Crypt og AxCrypt, og mellom gocryptfs (eller annen Encfs-inspirert variant) og Cryptomater, men de fleste applister her gjør sin egen spesifikke ting med veldig lite crossover i funksjonalitet mellom dem.

Det beste rådet er derfor å distribuere en rekke krypteringsapper. Dette betyr at du vil være det rette verktøyet for jobben, i stedet for å prøve å slå firkantede knagger i runde hull ved å bruke en enkelt app for å utføre jobber den ikke var designet for å gjøre.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me