Blockchain forklaret

Hvad er blockchain

På nuværende tidspunkt har de fleste mennesker hørt om Bitcoins. Bitcoins er en af ​​de (nu tusinder) kryptokurser, der findes på markedet. Den oprindelige cryptocurrency er blevet varm ejendom, hvor den samlede værdi af Bitcoins nåede $ 326,5 milliarder i december 2017, før de faldt lidt tilbage til $ 237,6 milliarder i begyndelsen af ​​2020. Hvad du dog muligvis ikke er klar over, er at Bitcoins kun eksisterer på grund af en digital offentlig hovedbokssystem kaldet Blockchain.

Blockchain optrådte første gang på scenen i november 2008. På det tidspunkt offentliggjorde nogen (eller en gruppe mennesker), der gik efter pseudonymet Satoshi Nakamoto, en hvidbog kaldet Et peer-to-peer elektronisk kontantsystem. Systemet beskrevet af Nakamoto var revolutionerende. Det skabte en måde for en digital valuta at eksistere, deles, købes og sælges og bruges til at købe og sælge med. Alt dette uden behov for formidlende finansielle institutioner.

Måske vigtigst af alt, takket være Blockchains peer-to-peer-struktur, ville cryptocurrency, der boede på det offentlige hovedbokssystem, eksistere i en stat, der trodsede korruption. Blockchains uforstyrrende rygrad er siden blevet bemærket at have mange flere anvendelser end bare at holde sammen cryptocurrencies.

I dag udvikles mere og mere anvendelser til Blockchain, hvilket får mange mennesker til at spørge, hvad der er Blockchain, og hvordan fungerer det?

Forståelse af Blockchain: Det grundlæggende

Blockchain 1

Blockchain er et offentligt hovedbokssystem, der holder oversigt over alle de Bitcoin-transaktioner, der nogensinde er foretaget. Det offentlige hovedsystem sover aldrig. Det bliver konstant opdateret og delt mellem hundretusinder af computere, der er knyttet via nettet. Disse computere kaldes knudepunkter. Fordi der er så mange af dem, der opdateres samtidigt, er det teknisk umuligt at hacke hele systemet.

De data, der udgør Blockchain, kaldes en "kæde". Det er summen af ​​alle transaktioner nogensinde foretaget, fra tidens begyndelse til den sidste transaktion. Selve kæden dannes af netværket, da den tidsstempler de transaktioner, der foretages. Disse tidsstempler laves ved at haske (kryptere) transaktionsdataene til en hash-baseret "kæde" af bevis for transaktioner.

I Nakamotos originale hvidbog om Blockchain omtales denne datakæde som "et system til elektroniske transaktioner uden at stole på tillid."

Med Blockchain-teknologi er der ingen enkelt person, enhed eller institution, som nogen er nødt til at stole på. Kæden giver en fejlfri registrering af alle de transaktioner, der nogensinde er blevet foretaget. Dette kaldes almindeligvis 'bevis på arbejde.' Dette bevis på arbejde kan ikke ændres uden at gå tilbage og gøre det igen. Fordi det allerede er sket og er hashet ind i kæden, kan arbejdet ikke gøres om.

Hvordan Blockchain-valuta undgår dobbeltudgifter

Problemet med digitale data er, at de let kopieres og gengives. I lang tid blev det at betragte som umuligt at have en digital valuta. Hvordan kunne digitale mønter gøres unikke, så de kun kunne bruges én gang? Nakamotos Blockchain var løsningen på dette conundrum.

Ved at decentralisere hovedbogen til transaktioner er hele netværket af knudepunkter, der er knyttet til Blockchain, i stand til konstant at være opmærksom på placeringen af ​​hver Bitcoin i systemet. Dette løser problemet med dobbeltudgifter, så cryptocurrencies kan blomstre.

Blockchain Infographic 01 komprimeret 1 1024X506

Hvordan fungerer Blockchain i praksis?

  1. For det første beder nogen om at udføre en transaktion ved hjælp af Blockchain. På dette tidspunkt sendes en anmodning via internettet til alle noder, der i øjeblikket er knyttet til Blockchain. Noderne (deltagende computere) modtager hver anmodning, og transaktionsprocessen begynder.
  2. Dernæst validerer netværket af noder både brugerens status inden for Blockchain og transaktionsanmodningen. Dette udføres ved hjælp af anerkendte algoritmer. Med den person, der anmodede om valideret transaktion, og alle noder, der er enige om anmodningen, kan transaktionen gå videre.
  3. En verificeret transaktion kan involvere flytning af cryptocurrency fra et sted til et andet for at købe noget eller opbevare det på et andet sted. Blockchain-teknologi kan dog også bruges til at verificere andre data, der skal transakteres sikkert. Det inkluderer dataregistre, kontrakter og andre data eller oplysninger, der skal deles på en tillidsfuld måde.
  4. Når transaktionen er verificeret, kan den flyttes til færdiggørelsesfasen af ​​processen. Dette opnås ved at tilføje dataene fra den pågældende transaktion til data fra andre transaktioner i det, der kaldes en blok. Blokkene er hver 1 Mb i størrelse, og de oprettes cirka en gang hvert tiende minut. De har alle de seneste transaktioner, der er foretaget i blokkæden.
  5. Nu hvor dataene er føjet til en blok - og blokken er komplet med 1 Mb af datatransaktioner - tilføjes blokken til kæden af ​​blokke. Således er den originale transaktion fuldført (ligesom alle de andre nylige transaktioner, der udgør denne blok).

Blockchain Security: Summen af ​​alle transaktioner

Det er den afsluttede kæde af blokke, der udgør den uforklarlige offentlige hovedbok af transaktioner, der er kendt som Blockchain. Den længste kæde på netværket fungerer som bevis på hele transaktionens historie. Det deles med noder, når de tilslutter sig netværket.

Det smukke er, at der ikke er nogen central database over transaktioner, som en cyberkriminel kan hacke. I stedet findes Blockchain som en offentlig database. Det deles og afstemmes kontinuerligt mellem alle noder, der er knyttet til netværket. Da netværket består af millioner af værtscomputere, er Blockchain utroligt sikkert.

Dette gør dataene indeholdt i Blockchain let verificerbare. I tilfælde af Bitcoin giver dette en allerede begrænset valuta en massiv fordel (og derfor medfødt værdi) ved at gøre det uundværligt for korruption hos finansielle institutioner eller andre eksterne kræfter..

Efterhånden som tiden går, bliver kæden på 1 Mb blokke større og større. For folk, der ikke har opdateret deres version af (Bitcoin) Blockchain på et stykke tid - eller som downloader den for allerførste gang til en ny Bitcoin Blockchain-tegnebog - at købe den kan således tage ganske lang tid (alt fra et par timer til uger).

Når Blockchain bliver større og større, øges denne tid uundgåeligt. Af denne grund er der undertiden tale om "hård gaffel" scenarier. Dette ville se alle Bitcoin Blockchain-brugere tvunget til at flytte (hård gaffel) til en ny version af Blockchain.

Hård gaffel

Bitcoin & Blockchain forklarede: The Hard Fork Debate

Debatten om en Bitcoin-hårdgaffel har raset i nogen tid. Mange Bitcoin-eksperter mener, at 1 Mb-blokke vil blive for begrænsende. Bekymringen er, at når kæden af ​​blokke bliver længere, vil den komplekse kryptografiske proces, der er nødvendig for at verificere kæden, blive træt og langsom.

Alle forstår frustrationen ved at hænge (eller buffere) fra at se streaming video. Forestil dig den virkning, der påvirker en global valuta. Finansielle eksperter forstår, at enhver hældning inden for Blockchain - som påvirker Bitcoin's likviditet - kan have en negativ indflydelse på værdien af ​​Bitcoins. Dette er naturligvis en massiv bekymring for investorerne.

Der er enighed om, at det er nødvendigt med en hård gaffel for at begrænse forsinkelsesproblemet. Ingen ved dog, hvordan en hård gaffel kan påvirke prisen på Bitcoin. Blockchain er rygraden, der holder den populære cryptocurrency sammen. Den tillid, der omgiver Bitcoins, udnyttes primært til den teknologi, der arbejder bag kulisserne. Som sådan er en investering i Bitcoin faktisk en investering i Blockchain.

Af denne grund er der enorm bekymring blandt investorer for, at en ny Blockchain kunne mislykkes. Dette kan medføre, at Bitcoin får et katastrofalt værditab.

Hvilken hård gaffel er bedst?

Man kan forestille sig, at muligheden for, at Blockchain blev forsinket, var mere bekymrende end en hård gaffel, især når Blockchain for en rivaliserende cryptocurrency (Ethereum) allerede har bevist, at en hård gaffel kan styres med succes (to gange faktisk: en gang ved et uheld).

Et andet problem for Bitcoin Blockchain er imidlertid, at ingen kan blive enige om, hvilken form den hårde gaffel skal have. Der er to rivaliserende muligheder: Bitcoin Unlimited (BU) og segregerede vidner (SegWit). BU ville overdrage mere magt til Bitcoin-minearbejdere. Det ville give Blockchain mulighed for at opskalere igen og igen, når det var nødvendigt. SegWit bevarer en decentral tilgang, men fordobler kun båndbredden af ​​Blockchain. Det betyder, at en dag en anden hård gaffel sandsynligvis skal implementeres.

Foreløbig er ingen sikker på, hvad der vil ske. Når den hårde gaffel sker, vil Bitcoin i det væsentlige blive en anden valuta på den nye Blockchain (med den originale Bitcoin på den originale Blockchain). Hvis alle migrerer villigt ind i den nye gaffel, skal alt være i orden. Medmindre alle accepterer den nye Blockchain (og i tilfælde af Ether Hard-gaffel, som ikke alle gjorde), er det muligt, at mytteri kan have en negativ indflydelse på prisen på cryptocurrency.

Bitcoin Blockchain

Blockchain Technology: Hvad ellers kan det bruges til?

Traditionel database har en central kopi af information, som kun kan opdateres af en aktør ad gangen. På den anden side tillader Blockchain, at et datasæt kan ændres af flere parter samtidigt. Når en bank f.eks. Overfører penge, skal den først låse adgangen til midlerne, mens den foretager overførslen. Herefter skal den opdatere den anden side og derefter åbne adgangen til midlerne igen.

Blockchain-bankafvikling gør det muligt for pengeoverførsler at ske hurtigere og mere effektivt. Finansinstitutter som Barclays, BNP Paribas, Nasdaq og endda Federal Reserve har således investeret tid og penge i projekter, der undersøger brugen af ​​Blockchain-teknologi til deres egne formål.

Gyft-kortlogo

Det er ikke kun for finansielle transaktioner, men Blockchain-teknologien giver værdi. Et firma kaldet Gyft bruger blockchain-teknologi til at tilbyde gavekort til små og mellemstore virksomheder. For mange virksomheder er omkostningerne ved levering af gavekort for store til at implementere. Med Gyft kan enhver virksomhed imidlertid let udrulde gavekort, der kan indløses i nogen af ​​deres butikker.

Factom er en anden af ​​disse innovationer. Det er en udvidelse af den oprindelige Blockchain-protokol, der gør det muligt at bruge en blockchain til at håndtere større datasæt. Factom giver brugerne mulighed for at køre deres egne personlige sikre hovedbøger. Disse brugere er i stand til at definere, hvilke oplysninger der er gemt i deres hovedbok. Dette gør det muligt for Factom blockchain at adressere datahåndtering inden for andre forretningsområder, f.eks. Lovgivning.

Blockchain Banking: Bare begyndelsen

Værdien af ​​Blockchain-teknologi viser sig allerede omkring os. Det ses ikke kun i prisen på Bitcoins, men i andre kryptokurser, der kører på lignende offentlige hovedbøger. De mest spændende af disse er i øjeblikket Ethereum, Litecoin og ZCash. Disse cryptocurrencies har alle set en eksplosion i deres værdi i det sidste år, og ting ser ud til at fortsætte i samme retning.

Æter

Hvad mere er, dette er en relativt ny teknologi. Det betyder, at dens sande værdi stadig opdages. Der kan være yderligere fremskridt med hensyn til den måde, den implementeres på, når tiden går.

I øjeblikket er Bitcoin foran pakken, men det vil kun tage et par fremskridt inden for blockchain-teknologi for en anden mønt (med opfattet større værdi på grund af dets forbedrede blockchain) for at komme ind på markedet. Med dette i tankerne, bør alle, der er interesseret i at investere i cryptocurrencies, virkelig følge med på nye blockchains for nyskabelser, hvis de vil se morgendagens store vinder.

Derudover er der mennesker over hele verden, der arbejder hårdt for at finde nye måder at integrere blockchain-teknologi i andre virksomheder. Efter min mening er blockchain tech så fordelagtigt, at nogle af disse applikationer er indstillet til at lykkes, og sandsynligvis vil de blive fremragende succesrige virksomheder i fremtiden.

Kryptokurser og VPN-tjenester

Endelig anbefales alle, der er interesseret i Blockchain og cryptocururrency, at undersøge VPN-tjenester. VPN'er giver folk mulighed for at beskytte deres adgangskoder og logins med kryptering, hvilket tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til alle deres online transaktioner.

Titelbillede kredit: pichetw / Shutterstock.com

Billedkreditter: Zapp2Photo / Shutterstock.com, varuna / shutterstock.com, 3Dsculptor / Shutterstock.com, Roman Pyshchyk / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me