Blockchain forklart

Hva er blockchain

Nå har de fleste hørt om Bitcoins. Bitcoins er en av de (nå tusenvis) kryptokursene som er tilgjengelige på markedet. Den opprinnelige cryptocurrency har blitt varm eiendom, med den totale verdien av Bitcoins som nådde 326,5 milliarder dollar i desember 2017 før de falt tilbake litt til 237,6 milliarder dollar i begynnelsen av 2020. Det du imidlertid kanskje ikke skjønner, er at Bitcoins bare eksisterer på grunn av en digitalt offentlig hovedboksystem kalt Blockchain.


The Blockchain dukket først opp på scenen i november 2008. På det tidspunktet publiserte noen (eller en gruppe mennesker) som gikk under pseudonymet Satoshi Nakamoto, en hvitbok som heter Et jevnaldrende elektronisk kontantsystem. Systemet som ble beskrevet av Nakamoto var revolusjonerende. Det skapte en måte for en digital valuta å eksistere, deles, kjøpes og selges og brukes til å kjøpe og selge med. Alt dette uten behov for mellomledd finansinstitusjoner.

Kanskje viktigst av alt, takket være Blockchains peer-to-peer-struktur, ville cryptocurrency som bodde i det offentlige hovedbokssystemet eksistere i en stat som trosset korrupsjon. Blockchains uforgjengelige ryggrad har siden blitt lagt merke til å ha mange flere bruksområder enn bare å holde sammen cryptocururrency.

I dag utvikles stadig flere bruksområder for Blockchain, noe som får mange til å spørre hva som er Blockchain og hvordan fungerer det?

Forstå Blockchain: Grunnleggende

Blockchain 1

Blockchain er et offentlig hovedboksystem som holder oversikt over alle Bitcoin-transaksjoner som noen gang er gjort. Hovedboksystemet sover aldri. Den blir kontinuerlig oppdatert og delt mellom hundretusener av datamaskiner som er koblet via nettet. Disse datamaskinene kalles noder. Fordi det er så mange av dem som oppdateres samtidig, er det teknisk sett ikke mulig å hacke hele systemet.

Dataene som utgjør Blockchain omtales som en "kjede." Det er summen av alle transaksjoner som noen gang er gjort, fra begynnelsen av tiden til den aller siste transaksjonen. Selve kjeden er dannet av nettverket når det stempler transaksjonene som blir gjort. Disse tidsstempene lages ved å haske (kryptere) transaksjonsdataene til en hasjbasert "kjede" av bevis på transaksjoner.

I Nakamotos opprinnelige hvitbok om Blockchain blir denne datakjeden omtalt som "et system for elektroniske transaksjoner uten å stole på tillit."

Med Blockchain-teknologi er det ingen enkeltperson, enhet eller institusjon som noen må stole på. Kjeden gir en feilfri oversikt over alle transaksjoner som noen gang har blitt gjort. Dette blir ofte referert til som "bevis på arbeid." Det beviset på arbeid kan ikke endres uten å gå tilbake og gjøre om på nytt. Men fordi det allerede har skjedd og blitt hashet inn i kjeden, kan ikke arbeidene gjøres om.

Hvordan Blockchain-valuta unngår dobbeltutgifter

Problemet med digitale data er at de enkelt kopieres og reproduseres. Dermed ble det ansett som umulig å ha en digital valuta i lang tid. Hvordan kunne digitale mynter gjøres unike, slik at de bare kunne brukes en gang? Nakamotos Blockchain var løsningen på dette conundrum.

Ved å desentralisere hovedboken for transaksjoner, er hele nettverket av noder som er koblet til Blockchain, hele tiden å være oppmerksom på plasseringen av hver Bitcoin i systemet. Dette løser problemet med dobbeltbruk, slik at cryptocurrencies kan blomstre.

Blockchain Infographic 01 komprimert 1 1024X506

Hvordan fungerer Blockchain i praksis?

  1. For det første ber noen om å utføre en transaksjon ved hjelp av Blockchain. På dette tidspunktet sendes en forespørsel via internett til alle noder som for øyeblikket er knyttet til Blockchain. Nodene (deltakende datamaskiner) mottar hver forespørsel, og transaksjonsprosessen begynner.
  2. Dernest validerer nettverket av noder samtidig brukerens status innen Blockchain og transaksjonsforespørsel. Dette utføres ved hjelp av anerkjente algoritmer. Med personen som ba om transaksjonen validert, og alle noder som er enige om forespørselen, kan transaksjonen gå videre.
  3. En bekreftet transaksjon kan innebære å flytte cryptocurrency fra et sted til et annet for å kjøpe noe eller lagre det på et annet sted. Imidlertid kan Blockchain-teknologien også brukes for å bekrefte andre data som må gjøres sikkert. Dette inkluderer dataregistreringer, kontrakter og andre data eller informasjon som må deles på en tillitsfull måte.
  4. Når transaksjonen er bekreftet, kan den flyttes til fullføringsfasen av prosessen. Dette oppnås ved å legge dataene fra den aktuelle transaksjonen til data fra andre transaksjoner i det som kalles en blokk. Blokkene er hver 1 Mb i størrelse, og de opprettes omtrent hvert tiende minutt. De har alle de siste transaksjonene som er gjort i blokkjeden.
  5. Nå som dataene er lagt til en blokk - og blokken er komplett med 1 Mb datatransaksjoner - blir blokken lagt til kjeden av blokker. Dermed er den opprinnelige transaksjonen fullført (som alle andre nylige transaksjoner som utgjør den blokkeringen).

Blockchain Security: Summen av alle transaksjoner

Det er den komplette kjeden med blokker som utgjør den uforgjengelige offentlige hovedbok for transaksjoner kjent som Blockchain. Den lengste kjeden i nettverket fungerer som bevis på hele historien til transaksjoner. Det deles med noder når de blir med i nettverket.

Det fine er at det ikke er en sentralisert database over transaksjoner for en nettkriminell å hacke. I stedet eksisterer Blockchain som en offentlig database. Det blir kontinuerlig delt og avstemt mellom alle nodene som er koblet til nettverket. Ettersom nettverket består av millioner vertsdatamaskiner, er Blockchain ekstremt sikker.

Dette gjør dataene i Blockchain enkelt verifiserbare. Når det gjelder Bitcoin gir dette en allerede begrenset valuta en enorm fordel (og derfor medfødt verdi) ved å gjøre det usårbar for korrupsjon hos finansinstitusjoner eller andre utenforstående styrker..

Når tiden går, blir kjeden på 1 Mb blokker større og større. For folk som ikke har oppdatert sin versjon av (Bitcoin) Blockchain på en stund - eller laster ned den for aller første gang til en ny Bitcoin Blockchain-lommebok - kan det å ta det ganske lang tid (alt fra noen få timer) til uker).

Når Blockchain blir større og større, vil denne tiden uunngåelig øke. Av denne grunn er det noen ganger snakk om "hard gaffel" scenarier. Dette ville se alle Bitcoin Blockchain-brukere tvinges til å flytte (hard gaffel) til en ny versjon av Blockchain.

Hard gaffel

Bitcoin & Blockchain forklarte: The Hard Fork Debate

Debatten om en Bitcoin hard gaffel har rasert i noen tid. Mange Bitcoin-eksperter mener at 1 Mb-blokkene kommer til å bli for begrensende. Bekymringen er at når kjeden av blokker blir lengre, vil den komplekse kryptografiske prosessen som er nødvendig for å verifisere kjeden, bli sløv og treg.

Alle forstår frustrasjonen over å henge (eller buffe) fra å se på streaming-video. Forestill deg den effekten som påvirker en global valuta. Finanseksperter forstår at enhver etterslep innenfor Blockchain - som påvirker Bitcoin likviditet - kan ha en negativ effekt på verdien av Bitcoins. Dette er naturlig nok en enorm bekymring for investorene.

Det er enighet om at en hard gaffel er nødvendig for å dempe etterslepsproblemet. Imidlertid er det ingen som vet hvordan en hard gaffel kan påvirke prisen på Bitcoin. Blockchain er ryggraden som holder den populære cryptocurrency sammen. Tilliten som omgir Bitcoins utnyttes først og fremst til den teknologien som fungerer bak kulissene. Som sådan er en investering i Bitcoin faktisk en investering i Blockchain.

Av denne grunn er det enorm bekymring blant investorer for at en ny Blockchain kan mislykkes. Dette kan føre til at Bitcoin får et katastrofalt verdifall.

Hvilken Hard Fork er best?

Man kan forestille seg at muligheten for at Blockchain ble laggy var mer plagsom enn en hard gaffel, spesielt når Blockchain til en konkurrerende cryptocurrency (Ethereum) allerede har bevist at en hard gaffel kan håndteres vellykket (to ganger faktisk: en gang ved en tilfeldighet).

Et annet problem for Bitcoin Blockchain er imidlertid at ingen kan være enige om hvilken form den harde gaffelen skal ta. Det er to rivaliserende alternativer: Bitcoin Unlimited (BU) og segregerte vitner (SegWit). BU ville overrekke mer kraft til Bitcoin-gruvearbeidere. Det ville tillate Blockchain å oppskalere igjen og igjen når det var nødvendig. SegWit beholder en desentralisert tilnærming, men dobler bare båndbredden til Blockchain. Det betyr at en dag trolig må en annen hard gaffel implementeres.

Foreløpig er det ingen som er sikker på hva som kommer til å skje. Når den harde gaffelen skjer, vil Bitcoin i vesentlig grad bli en annen valuta på den nye Blockchain (med den opprinnelige Bitcoin på den opprinnelige Blockchain). Hvis alle migrerer villig inn i den nye gaffelen, bør alt være i orden. Imidlertid, med mindre alle godtar den nye Blockchain (og i tilfellet med Ether hard gaffel som ikke alle gjorde), er det mulig at mytteri kan påvirke prisen på cryptocurrency negativt.

Bitcoin Blockchain

Blockchain Technology: Hva annet kan den brukes til?

Tradisjonell database inneholder en sentral kopi av informasjon, som bare kan oppdateres av en aktør om gangen. Blockchain derimot tillater at et datasett kan endres av flere parter samtidig. Når en bank overfører penger, for eksempel, må den først låse tilgangen til midlene mens den gjør overføringen. Etter det må den oppdatere den andre siden, og deretter åpne tilgangen til midlene på nytt.

Blockchain bank gjør at overføringer av penger kan skje raskere og mer effektivt. Dermed har finansinstitusjoner som Barclays, BNP Paribas, Nasdaq og til og med Federal Reserve, investert tid og penger i prosjekter som undersøker bruken av Blockchain-teknologi til sine egne formål..

Gyft-kortlogo

Det er imidlertid ikke bare for økonomiske transaksjoner som Blockchain-teknologien gir verdi. Et firma som heter Gyft bruker blockchain-teknologi for å tilby gavekort til små og mellomstore bedrifter. For mange bedrifter er kostnadene for å skaffe gavekort for store til å implementere. Med Gyft kan imidlertid ethvert firma enkelt rulle ut gavekort som kan løses inn i noen av butikkene deres.

Factom er en annen av disse nyvinningene. Det er en utvidelse av den innledende Blockchain-protokollen som gjør at en blockchain kan brukes til å håndtere større datasett. Factom lar brukere kjøre sine egne personlige sikre reskontro. Disse brukerne kan definere hvilken informasjon som er lagret i hovedboken. Dette gjør det mulig for Factom blockchain å adressere datahåndtering i andre forretningsområder, for eksempel lov.

Blockchain Banking: Just the Beginning

Verdien av Blockchain-teknologien viser seg allerede rundt oss. Det sees ikke bare i prisen på Bitcoins, men i andre kryptokurser som kjører på lignende offentlige reskontro. De mest spennende av disse er for tiden Ethereum, Litecoin og ZCash. Disse cryptocururrencyene har alle sett en eksplosjon i verdien det siste året, og ting ser ut til å fortsette i samme retning.

eter

Dessuten er dette en relativt ny teknologi. Det betyr at den sanne verdien fortsatt blir oppdaget. Det kan komme ytterligere fremskritt i måten den implementeres etter hvert som tiden går.

Foreløpig er Bitcoin foran pakken, men det vil bare ta noen få fremskritt innen blockchain-teknologi for en annen mynt (med oppfattet større verdi på grunn av sin forbedrede blockchain) for å komme inn i markedet. Med dette i bakhodet, bør alle som er interessert i å investere i cryptocurrencies virkelig følge med på nye blockchains for innovasjoner hvis de ønsker å se morgendagens store vinner.

I tillegg er det mennesker over hele verden som jobber hardt for å finne nye måter å integrere blockchain-teknologi i andre virksomheter. For min mening, fordi blockchain-teknologien er så fordelaktig, er noen av disse applikasjonene klare til å lykkes, og med all sannsynlighet vil de bli fremtidens suksessrike bedrifter.

Cryptocururrency og VPN-tjenester

Endelig, alle som er interessert i Blockchain og cryptocururrency, anbefales sterkt å se på VPN-tjenester. VPN-er tillater folk å beskytte passord og pålogging med kryptering, og tilføyer et ekstra lag med sikkerhet til alle sine online transaksjoner.

Tittelbilde: pichetw / Shutterstock.com

Bildekreditter: Zapp2Photo / Shutterstock.com, varuna / shutterstock.com, 3Dsculptor / Shutterstock.com, Roman Pyshchyk / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me