Blockchain og Bitcoin – 6 myter debunked

Blockchain Bitcoin-myter


Vi læser gentagne gange, at blockchain er meget cool - det er et gennembrud, det er vores fremtid og så videre. Hvis du tror, ​​at alt dette er sandt, er du i en skuffelse.

Vigtig note: denne artikel omhandler implementering af blockchain-teknologi, der bruges til Bitcoin cryptocurrency. Der er andre applikationer og implementeringer af blockchain, og visse problemer løses i nogle af dem.

Om Bitcoin

Bitcoin-skabere havde en opgave: at få det til at fungere uden et centralt kontrolpunkt; ingen skal stole på nogen. Forfatterne udførte opgaven, de resulterende elektroniske penge fungerede som tilsigtet, og dens vedtagelse er vokset. De beslutninger, de tog, er imidlertid uhyrlige i deres ineffektivitet.

Formålet med dette indlæg er ikke at miskreditere blockchain. Det er en nyttig teknologi, der har mange gode applikationer. På trods af sine mangler har det unikke fordele. I forfølgelsen af ​​sensationalitet koncentrerer mange journalister sig imidlertid om fordelene ved blockchain-teknologi og glemmer ofte at vurdere den virkelige situation. De ignorerer ulemperne. Derfor er det nyttigt at overveje blockchain fra alle vinkler.

Myth One: Blockchain er en kæmpe, distribueret computer

De, der ikke forstår de grundlæggende principper for blockchain, er muligvis under indtryk af, at det er en slags computer, der udfører distribuerede computereopgaver, mens dens knudepunkter rundt om i verden samler små datamængder for at opbygge noget kompliceret og stort.Blockchain distribueret computer

Dette er ikke tilfældet. Faktisk gør alle noder, der tjener blockchain, nøjagtigt den samme ting. Millioner af computere:

  1. Kontroller de samme transaktioner ved hjælp af de samme regler. De udfører et identisk job.
  2. Føj de samme data til blockchain.
  3. Gem hele historien, som er den samme og en for alle.

Der er ingen parallelisering, ingen synergi, ingen gensidig hjælp. Der er bare duplikering, og vigtigst af alt, det er million gange duplikering. Der er overhovedet ingen effektivitet, som du kan se.

Myte to: Blockchain er evig - Alt, der er skrevet der, vil forblive for evigt

Blockchain er evig

Hele historikken med alle transaktioner løber allerede over 130 gigabyte data. Dette er den fulde kapacitet på en billig bærbar computer eller en moderne smartphone.

Jo flere transaktioner der forekommer i Bitcoin-netværket, jo hurtigere vokser lydstyrken. Væksten i kapacitet på harddiske følger ikke sandsynligvis med væksten i størrelsen på blockchain.

Ud over det faktum, at det skal gemmes, skal hele databasen downloades helt fra begyndelsen. Det tager nu flere dage at gøre det.

Du kan spørge: "Er det muligt at gemme bare en del af blockchain, da det er det samme på hver node af netværket?" Ja, det kunne du, men så ville det være en traditionel klientserverarkitektur i stedet for en peer- til peer-blockchain. Klienter bliver også tvunget til at stole på servere. Således ideen om "ikke stole på nogen," som er hjørnestenen i blockchain, forsvinder.

For de fleste brugere er dette princip allerede gået. Bitcoin-brugere er opdelt i to grupper: entusiaster der "lide" og gemme det lokalt, og almindelige mennesker, der bruger online udvekslingstjenester og tegnebøger. Sidstnævnte er meget mere fremtrædende. Disse mennesker stoler på serveren og er ligeglad med, hvordan den fungerer.

Myte tre: Blockchain er effektiv og skalerbar

Hvis hver node på netværket gør den samme ting, er det tydeligt, at båndbredden for hele netværket er lig med båndbredden for en knude på netværket. Bitcoin kan maksimalt behandle syv transaktioner i sekundet - det er det.Blockchain er skalerbar

Derudover registreres Bitcoin-transaktioner kun én gang hvert tiende minut. Når posten vises, er det aftalt at vente yderligere 50 minutter, fordi nogle poster spontant rulles tilbage fra tid til anden. Så hvis du har brug for at købe tyggegummi, skal du muligvis vente en times tid i butikken for at gennemføre transaktionen!

Med en sådan transaktionshastighed er det umuligt at øge antallet af aktive brugere markant. Til sammenligning behandler Visa tusinder af operationer pr. Sekund. Det kan også hurtigt øge denne sats, da traditionelle bankteknologier let kan skaleres.

Myte fire: Minearbejdere leverer netværkssikkerhed

Du har sandsynligvis hørt om minearbejdere og om gigantiske minefarme, der er bygget ved siden af ​​kraftværker. Hvad laver de? De spilder bare elektricitet! De "ryste" blokke, indtil de bliver "smuk" og kan inkluderes i blockchain. Omskrivning af den økonomiske historie på denne måde tager lige så lang tid som at oprette den (forudsat at du har den samme samlede kapacitet).Bitcoin minearbejdere leverer netværkssikkerhed

For at bygge en blok har du brug for den samme mængde elektricitet, som en gennemsnitlig by bruger pr. 100.000 indbyggere. Tilføj dertil det dyre udstyr, der kun er egnet til minedrift, og du kan formulere princippet om minedrift (det såkaldte proof-of-work) som: "Forbrænding af menneskets ressourcer."

Blockchain-optimister hævder, at minearbejdere sikrer stabiliteten og sikkerheden i netværket. Problemet her er, at minearbejdere beskytter Bitcoin mod andre minearbejdere. Hvis der var tusind gange færre minearbejdere, der brændte tusind gange mindre elektricitet, ville Bitcoin fungere lige så godt som nu - den samme blok hver tiende minut, det samme antal transaktioner, den samme hastighed.

Med hensyn til de fleste blockchain-løsninger er der en risiko for "51% angreb." Essensen af ​​angrebet er, at hvis nogen kontrollerer mere end halvdelen af ​​al minekapacitet, kan han i hemmelighed skrive en alternativ økonomisk historie, hvor han ikke sender sine penge til andre. Og så kan han muligvis præsentere sin egen version af blockchain - som vil blive en ny virkelighed. Således får han en mulighed for at bruge sine penge flere gange. Det er ikke muligt at angribe traditionelle betalingssystemer på denne måde.

I sidste ende er Bitcoin en gidsler efter sin egen ideologi. "overflødig" minearbejdere kan ikke stoppe minedrift, fordi der vil være en kraftig stigning i sandsynligheden for, at en enhed vil kontrollere mere end halvdelen af ​​den resterende kapacitet. Så længe minedrift er rentabelt, er netværket stabilt, men hvis situationen ændres (for eksempel fordi elpriserne stiger), kan netværket have store dobbeltoptællede transaktioner.

Myte fem: Blockchain er decentraliseret og dermed ubrudt

Du kan måske tro, at da blockchain er gemt på hver node på netværket, vil sikkerhedstjenesterne ikke være i stand til at lukke den ned (da blockchain ikke har en central server eller noget lignende). Dette er bare en illusion.Blockchain er decentraliseret

I virkeligheden alt "uafhængig" minearbejdere er samlet i puljer eller rettere sagt karteller. De er nødt til at forene sig, fordi det er bedre at modtage en stabil, men lille indkomst end at vente 1.000 år på at få en enorm en.

Der er kun ca. 20 store puljer. De største fire af dem kontrollerer mere end 50% af al Blockchain-kapacitet. Det er nok at banke på kun fire døre og få adgang til fire kommandoer & Kontroller servere for at have mulighed for at bruge den samme BTC mere end én gang.

Faktisk er truslen endnu mere reel. De fleste af puljerne sammen med deres datakraft er placeret i et land - Kina - hvilket forenkler den potentielle Bitcoin-overtagelse.

Myte seks: Blockchain's anonymitet og åbenhed er god

Vi ved, at blockchain er åben, og alle kan se alt. Selvom Bitcoin ikke angiver dit navn, er det ikke helt anonymt. For eksempel, hvis en cyberkriminel får en ransomware-betaling til sin tegnebog, forstår alle, at denne tegnebog hører til en dårlig fyr. Og da enhver kan overvåge og følge alle transaktioner fra denne tegnebog, vil det ikke være let for skurken at drage fordel af disse penge. Det er nok at lave en lille fejltagelse og afsløre din identitet et eller andet sted for at retshåndhævende myndigheder kan fange dig. Dette sker oftere, end du måske tror.Blockchain Anonymitet

I disse dage kræver næsten alle Bitcoin-børser deres brugere at gennemgå identifikationsprocedurer. Derfor skal hackere bruge den såkaldte "mixer" tjenester. Sådanne tjenester blander beskidt BTC med masser af rene. Crooks betaler store provisioner for dette og tager en masse risici, da mikseren enten er anonym (og kan stikke af med pengene) eller allerede er under kontrol af de retshåndhævende myndigheder.

Pseudo-anonymiteten af ​​Bitcoin kan også være dårlig for legitime brugere. Her er et simpelt eksempel: En person overfører en lille mængde BTC til sin mor. Efter det ved mor:

  • Hvor mange penge hendes søn har til enhver tid
  • Hvad præcist han brugte det på

Eller, hvis nogen betaler en gæld til en ven, ved den ven nu alt om den første venns økonomi. Det er ækvivalent med at åbne den økonomiske historie på dit kreditkort for alle på Jorden at se.

Dette er et kritisk spørgsmål for virksomheder. Alle deres modparter, køb, salg, kunder, overførselsbeløb og alt andet bliver offentligt tilgængeligt for konkurrenter.

Blockchain-myter: Konklusion

Du har lige læst om de seks største Bitcoin-mangler. Du kan undre dig over, hvorfor medierne ikke dækker disse spørgsmål.

Desværre er det simpelthen ikke rentabelt for dem at skrive om disse spørgsmål. Mange af dem, der købte Bitcoin, begyndte at annoncere og promovere det såvel som at drage fordel af det. Hvorfor skulle de så skrive om blockchain-teknologiens mangler?

Bitcoin har mange konkurrenter, der har forsøgt at løse visse problemer. Selvom nogle ideer er meget gode, er de alle bygget op omkring de samme grundlæggende blockchain-principper. Ja, der er andre, ikke-monetære anvendelser af blockchain-teknologi, men de grundlæggende ulemper ved blockchain gælder også der.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me