Brugerdefineret router-firmware: Et dybtgående look

Vi har for nylig lavet en 'Custom Router Firmware Oversigt', men kunne ikke gå ud over overfladen, da vi ikke havde en router, der ville være i stand til at køre alle typer firmware. Vi har nu været heldige nok til at få fat i den populære Asus RT-N66U med tilladelse fra vores venner Sabai Technology.

Vi har besluttet ikke at medtage OpenWRT, da det er over de fleste menneskers rækkevidde, og i stedet har vi besluttet at inkludere lager firmware som en base for sammenligningen.

1. Hurtig blik

Hovedårsagen til, at folk installerer brugerdefineret firmware på deres routere, er, at det leverer ekstra tjenester, der ikke er tilgængelige i lagerkonfigurationen, eller fordi de ønsker at optimere et specifikt driftsområde. Her er et meget hurtigt blik på de typer firmware, vi skal se på. Hvis du kun er interesseret i en grundlæggende sammenligning, kan du også se den artikel, der er nævnt i begyndelsen af ​​dette indlæg.

Lager Firmware Dette er aktiesoftwaren, som routere leveres med, og varierer efter mærke og model. Asus N66U har en masse avancerede funktioner, hvilket betyder, at brugerdefineret firmware ikke giver så meget af tilføjelse som med lavere end-routere.
DD-WRT Den mest almindelige brugerdefinerede firmware langt på grund af dens omfattende hardwarestøtte og det omfattende samfund, den har. Firmwaren tillader mange tilføjelser, som du kan bruge og giver en masse fleksibilitet, uanset hvad du ønsker at bruge den til. Der er også en række forskellige størrelser, der igen giver mulighed for større fleksibilitet og hardwarestøtte. Forblinkede routere kan købes fra FlashRouters, eller nogle VPN-udbydere sælger dem også.
Tomat Tomat har mange af de funktioner, der findes i DD-WRT, men det er begrænset i hardwarestøtte (du er kun i stand til at installere det på Broadcom-routere). Tomat har fordelen ved ikke at kræve en genstart efter de fleste ændringer - hvilket er et almindeligt problem med anden firmware - samt generelt at være bedre til performance tracking og VPN setup. Selvom Tomato har en række forskellige grene, bruger vi TomatoUSB / Shibby, da det er (efter vores mening) den mest afrundede.
Sabai OS Sabai OS er en avanceret tomatbyg, der er udviklet af Sabai Technology og har til formål at optimere VPN-opsætning og -hastigheder. De har også nogle eksklusive funktioner, såsom Gateways, som giver dig mulighed for at bestemme, hvilken enhed der er tilsluttet din router, der bruger VPN, og hvilken ikke. Skønt open source har sit dedikerede supportteam, selvom dette kommer med en ekstra omkostning.

2. Installation

Under installation vil vi overveje to forskellige områder; hvor let det er at installere firmwaren, og hvor let det er at installere ekstramateriale til firmwaren, så du kan bruge din router til endnu mere.

2.1 Firmware

Installationen varierer fra router til router, men processen er generelt den samme og kræver, at du først rydder NVRAM-hukommelsen og derefter bruger opgraderingsmuligheden (ved hjælp af firmwarens GUI) til at indlæse den ønskede nye / opgradere firmware. Med N66U er processerne dog ens, da det er en temmelig avanceret model, den har en speciel nulstillingsmenu, der gør processen uafhængig af den firmware, du installerer, og derved gør hver enkelt så let som den anden. Vi vil dog anbefale Googling af processen til din router, før du begynder, da den kan variere til en vis grad. Den tid, der kræves for at udføre firmware-installationen er 15 minutter, men vi anbefaler, at du afsætter mindst en time, da du bliver nødt til at finde firmwaren og i det mindste indstille de grundlæggende indstillinger efter installationen.

Som nedenstående tabel viser, kan firmwaren variere meget i størrelse. Vi skal bemærke, at både DD-WRT og Tomato findes i størrelser så små som 2MB, så det kan installeres på ældre / mindre kraftfulde routere. Firmwarestørrelsen kan være vigtig, da jo mere plads den tager, jo mindre plads har du til at installere yderligere kode og tilføjelser til din router. Fuld brug af plads på din router kan også begrænse dens hastighed. Derfor er det godt at se, at al den brugerdefinerede firmware er betydeligt mindre sammenlignet med lager firmware, selvom de har mere funktionalitet.

Firmware Hvor man kan finde Størrelse (for N66U)
lager Producentens websted 25,1 MB
DD-WRT DD-WRT understøttede routere 7,46 MB (mega)
Tomat (Shibby) Tomato af ShibbyRouter List 11,7MB (AIO - Alt i én)
Sabai OS Sabai GitHub eller Sabai Technology Website 6.45MB

2.2 Ekstraudstyr

Med al den faste firmware er det muligt at bruge PuTTy (eller lignende) til at installere tilføjelser til din router. Vi afprøvede dette ved at installere Transmission (en torrent-klient) på alle tre firmwares. Det var let at gøre på dem alle, men for Sabai skal du ændre routerens IP-adresse til 192.168.1.1 for at den skal fungere (eller transmissionskonfigurationsfilerne, men dette er lidt sværere). Guiderne, vi brugte, var her til DD-WRT og her til tomat / Sabai.

Hvis du planlægger at spille meget med din router, anbefales det stærkt, at du lærer nogle grundlæggende Linux-kommandoer, da dette vil hjælpe dig med at forstå, hvad der foregår nøjagtigt.

3. Prissætning

Teoretisk set er al firmware gratis, men det er muligt at købe forblinkede routere, hvis du ikke har en router, du ønsker at bruge. De priser, der vises her, er specifikke for Asus RT-N66U, men de svarer til samme for forskellige routere.

Lager Firmware Dette er den billigste, da der ikke er nogen ekstra trin at gennemføre. Du kan enten købe direkte fra producenten eller søge på internettet efter de billigste priser. For tiden $ 179,99 på Amazon.
DD-WRT Du kan installere det selv til køb pre flashed gennem FlashRouters til $ 249,95
Tomat Du kan installere det selv til køb pre flashed gennem FlashRouters til $ 249,95
Sabai OS Du kan installere det selv eller købe gennem Sabai Technology til $ 289.99, som du får stor avanceret support og hardwaregaranti for et år (ellers $ 75, og vi anbefaler at købe det, hvis du installerer dig selv).

Ganske vist er både FlashRouters og Sabai lidt dyre i sammenligning med bestanden, men med Sabai inkluderer denne pris omfattende support og garantier, hvilket er en stor begrundelse for prisen.

4. Funktioner

Hver firmware har et andet udseende, fornemmelse og navigation, og vi vil se på disse nedenfor.

4.1 Æstetik

Selvom ikke rigtig en afgørende faktor, det æstetiske ved en firmware hjælpe med at give en idé om, hvad du kan forvente af softwaren. I nedenstående tabel kan du se skærmbilleder af hjemmesiden til hver firmware. Vi kan gøre nogle få fradrag fra disse billeder. Asus firmware, med sine klare diagrammer og enkle menuindstillinger, indikerer tydeligt, at den er rettet mod den daglige bruger. Det samme kan sies for Sabai, men en gang i deres avancerede indstillinger får du en grænseflade, der ligner DD-WRT / Tomat, som, selvom det kan være en smule forvirrende, tydeligt viser, hvor meget mere routeren kan bruges.

Asus hjemmeside DD-WRT hjemmeside
Asus Firmware-hjemmeside DDWRT Firmware-hjemmeside
Tomat homapage Sabai Technology hjemmeside
Tomatfirmware-hjemmeside Sabai Firmware-hjemmeside

4.2 Navigation

Ovenstående billeder viser også rodmenuerne til navigationstræet og hjælper dig med at opnå dine ønskede opsætninger. Disse menuindstillinger hjælper også med at give en vis indikation af, hvor meget der kan opnås med din router. Som nævnt er Asus-firmware rettet mod den daglige person, så det er meget ligetil.

Vi foretrækker DD-WRT-navigation mest, da det ser ud til at være mest fornuftigt, og det er let at finde eventuelle indstillinger / kommandoer, som du måske ikke ved, hvor den ligger. Vi kan også godt lide det faktum, at det er vandret, og fanesystemet gør det lettere at se gennem indstillingerne.

Sabai og tomat er i det væsentlige de samme, når du åbner avancerede indstillinger i Sabai par VPN, som er prioriteret til det. Selvom de har et lidt underligt layout, er det ikke alt for kompliceret og behøver blot nogle at vænne sig til.

5. Hastigheder

Vi har en 30,0 / 3.0Mbps internetforbindelse, som vi alle er i stand til at bruge, uafhængigt af firmware, når vores pc er forbundet til routeren, som igen er tilsluttet modemet. For at teste WiFi-hastighederne forestillede vi os og gennemsnitligt husholdning og placerede routeren cirka 10 meter fra computeren på den anden side af en tyk betonvæg. Vi holdt alle antenneplaceringer de samme for testene og brugte i stedet softwaretilpasninger for at se, hvor meget vi kunne forbedre forbindelseshastighederne.

5.1 WiFi-hastigheder

Som vi kan se fra nedenstående hastigheder, kunne alle firmwarerne opretholde det meste af hastigheden med lagerfirmaet marginalt bagud og tomat har den bedste ydelse. Som forventet var hastighederne på 5GHz-kanalen hurtigere, men selvfølgelig har dette et lavere interval.

lager DD-WRT Tomat Sabai
2.4GHz 29,5 / 3,0 29,6 / 3,0 30,0 / 3,0 29,6 / 3,0
5GHz 29.9 / 3.0 30,0 / 3,0 30,0 / 3,0 30,0 / 3,0

5.2 Hastighedsoptimering

Selvom resultaterne allerede var temmelig store, forsøgte vi at se, om vi kunne presse lidt mere ud af systemet. Vi gjorde det på måderne beskrevet i nedenstående tabel samt de forbedringer, vi var i stand til at opnå. Det er vigtigt, at du bruger en slags WiFi Analyzer (der er masser derude, vi anbefaler dette til Android, og firmwares har også indbygget noget).
To vigtige bemærkninger til forbedring af ydelsen uafhængigt af den firmware, du bruger:
1. Hold altid 5GHz og 2.4GHz kanaler adskilt ved hjælp af forskellige SSID'er
2. Brug de mindst overbelastede kanaler, og brug dedikerede n eller AC-kanalindstilling, hvis alle dine enheder understøtter dette

Vi koncentrerede os om at få den bedste internetgennemstrømning, men hvis du også er bekymret for den interne gennemstrømning, når du bruger en NAS, kan du bruge et værktøj som LAN Speed ​​Test (Lite). Nogle af de indstillinger, vi har brugt, kan gøre din router ustabil og sænke dens levetid, så kun foretage ændringer, hvis du ved, hvad du laver.

Lager Firmware Vi var ikke i stand til at gøre meget, og foretog derfor kun de ovennævnte to ændringer såvel som at prøve forskellige kanalbåndbredde. Vi kunne ikke få nogen mærkbar forbedring af det.
DD-WRT Bortset fra at ændre kanalerne kunne vi overklokke CPU'en til 632MHz samt øge TX Power til 150. Herefter kunne vi få begge trådløse hastigheder op til 30.0 / 3.0.
Tomat Vi var i stand til at overklokke Tomaten lidt mere ved 663Mhz, og vi øgede også TX Power til 150. Da det allerede var op til 30.0 / 3.0 bemærkede vi ingen ændringer (du kunne bruge intern test som nævnt for at finde ud af), men vi bemærkede, at det hjalp med at forbedre vores VPN-hastigheder.
Sabai OS Vi foretog de samme ændringer som for tomaten og var i stand til at opnå 30,0 / 3.0 på begge kanaler.

6. VPN

Som altid, hos ProPrivacy, er den vigtigste faktor for os brugen af ​​en VPN. Da den router, vi bruger, er meget avanceret, understøtter firmwarevirksomheden både OpenVPN- og PPTP-klienter, men for de fleste routere er dette ikke tilfældet, og det er her, en stor fordel ved brugerdefinerede firmwares kommer ind.

Vi anbefaler ikke at bruge PPTP, da det er fuld af sikkerhedsfejl, og derfor overvejede vi kun OpenVPN i vores test.

6.1 OpenVPN-opsætning

Vi brugte VyprVPN til vores test, fordi det giver nogle af de hurtigste hastigheder på markedet, men hvis du ikke har en VPN-konto endnu, anbefaler vi dig at kigge rundt for at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

En fordel ved VyprVPN er, at den har en meget enkel .ovpn-fil, hvilket betyder, at den let kan indstilles på alle platforme, men de fleste virksomheder har komplekse filer og var ikke sikre på, hvordan aktie-firmwaren ville håndtere disse - vi ved med det faktum, at de fungerer fint på de andre platforme.

opsætning af openvpn ddwrt

openvpn opsætning tomat router

sabai setup openvpn

Lager Firmware Opsætningen af ​​forbindelsen var temmelig let og krævede upload af .ovpn-filen og indtastning af brugernavn og adgangskode. Vi havde dog nogle mindre problemer med det, og vi blev forpligtet til at konfigurere den DNS-server, vi ønskede at bruge manuelt.
DD-WRT På både Tomato og DD-WRT er der to vigtigste forskellige opsætningsmetoder, og hvilken, du bruger, afhænger virkelig af hvilken en din udbyder foretrækker. Det er muligt at indtaste alle detaljerne i kommandoskaller og køre det på den måde, eller du kan konfigurere ved hjælp af klienten, som er godt konfigureret.
Tomat Tomatopsætningen er meget optimeret og giver mulighed for mere fleksibilitet end DD-WRT. Det har også en meget bedre statusovervågning end DD-WRT.

  • KlientkonfigurationTomato OpenVPN Setup 1
  • Statusovervågning
    Tomato OpenVPN Setup 2
Sabai OS Sabai har en såkaldt 3-klik installationsmekanisme. Du uploader .ovpn-filen, indsætter dit navn og din adgangskode, og du er klar til at gå. Det er så simpelt som lageropsætningen, og selvom du ikke får den samme mængde overvågning som med Tomato fra Shibbyit viser den vellykkede forbindelse såvel som dens placering.

  • Trin 1 - FilimportSabai OpenVPN-opsætning 1
  • Trin 2 - Foretag de nødvendige ændringerSabai OpenVPN Setup 2

6.2 VPN-hastigheder

Vi testede først forbindelsen vha. Windows VPN-softwaren og tilsluttede routeren via Ethernet for at få et baseline-nummer: Vi opnåede hastigheder på 28,3 / 2,7. Det er ikke overraskende, at de lave CPU-hastigheder og strøm betyder, at kun en margin af vores tilgængelige internethastighed faktisk bliver brugt.

Fra resultaterne kan vi se, at det ikke er overraskende, at firmwarevirksomheden er den langsomste. Dette efterfølges på tredjeplads af DD-WRT. Interessant for begge disse firmwares var VPN-hastighederne på 5GHz-kanalen langsommere end på 2,4 GHz, og vi er ikke rigtig sikre på, hvorfor - hvis du gør det, så lad os vide det.

Da Sabai er en avanceret tomatbygning, er det ikke overraskende, at deres hastigheder var meget tæt, da Sabai var lidt hurtigere.

lager DD-WRT Tomat Sabai
Wired 11,7 / 2,7 10,8 / 2,9 12,9 / 2,9 13,4 / 2,9
2.4GHz 8,5 / 2,7 10,2 / 2,9 10.5 / 2.8 10.5 / 2.9
5GHz 6,1 / 2,7 9,5 / 2,8 11,0 / 2,9 11,6 / 2,9

6.3 VPN-kommentarer & Diskussion

Sabai Technology hævder at have en VPN-opsætning og bruge et optimeret system. Dette viser gennem resultaterne, da du ikke kun har en let opsætningsproces, men også viser at du har de bedste hastigheder. Derudover er den specielle funktion ved Sabai kaldet 'Gateways', som bestemt er en af ​​dets bedste funktioner, og vi kunne ikke finde noget lignende for de andre. Gateways giver dig mulighed for at bestemme, hvilke enheder, der er forbundet til routeren, der bruger VPN, og hvilke ikke.

Som det fremhæves af samfundet er opsætningen, hastighederne og overvågningen af ​​VPN-forbindelser ikke kun lettere på Tomato, men det giver dig mulighed for at opsætte 2 klienter, så du nemt kan skifte mellem forskellige servere / udbydere, du kan lide at bruge. VPN-klienten på Aktien er helt klart en smule en gimmick, og DD-WRT ligger i mellemgrunden.

7. Support

Lager Firmware Der er mange blandede meninger om Asus-støtten, men det betragtes hovedsageligt som negativt. Desværre mens vi forsøgte at finde ud af om at optimere dens hastigheder eller løse de problemer, vi havde med OpenVPN-opsætningen, havde vi meget negative / ubrukelige svar fra dem, og vi kunne ikke finde noget godt solidt samfund bag det. (Merlin, en lidt forbedret lagerfirma, er dog lidt bedre på denne front).
DD-WRT DD-WRT har uden tvivl den største samfundsstøtte. Selvom det kan tage noget Googling og søge på Wiki-fora, er du forpligtet til at finde et svar / løsning på dit problem ret hurtigt. 99% af de problemer, vi havde med DD-WRT, har vi været i stand til at løse eller i det mindste finde ud af, hvorfor det ikke fungerer.
Tomat Fællesskabet for tomat er ikke så stort som for DD-WRT, men der er stadig masser af hjælp derude. Eftersom begge disse firmwares i Linux er bygget i nogle tilfælde, kan du også finde løsninger på DD-WRT-fora.
Sabai OS Et godt træk ved Sabai, bortset fra den førnævnte 'Gateways', er det tip-top teknisk support. Selvom der mangler en smule, når det kommer til de meget avancerede opsætninger, kan de løse de fleste problemer via fjernbetjening, billet eller endda telefonstøtte. Du kan også bruge Tomato-fora, da de også vil give dig masser af hjælp til at nå dine mål. Som nævnt i prisfastsættelse, hvis du vil have fjernbetjening eller telefonstøtte, koster dette $ 75 / år.

8. Konklusion

Brug af brugerdefineret firmware er bestemt værd, især hvis du har en router med lavere end, da det giver dig mulighed for at få meget mere ydelse og indstillinger ud af det. Aktiefirmaer er ikke dårlige, men de er normalt de er meget tilstoppede, det er tæt på umuligt at opnå nogen komplekse opsætninger.

Personligt har vi altid været store fans af DD-WRT på grund af dets brugervenlighed og fantastiske community support. Men efter at have prøvet Tomat i en længere periode kan jeg bestemt se appellen til det, da du kan spare en masse tid ved ikke at skulle udføre endeløse genstarter og den forbedrede overvågning og VPN-ydeevne, du kan opnå. Valg mellem tomat og DD-WRT er virkelig et personligt valg og afhænger af, hvilke driftsområder du ønsker at optimere såvel som hvilken hardware du har til rådighed. Hvis du bare bruger en brugerdefineret firmware til at øge ydeevnen lidt og aktivere nogle ekstra funktioner, anbefaler vi DD-WRT.

Selvom Sabai kommer til en vis pris for at få det bedste ud af det, er det bestemt værd, især hvis du har lidt erfaring med at bruge og opsætte tilpasset router-firmware.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me