Deaktiver datainnsamling av Windows 10 – en komplett guide

Siden lanseringen 29. juli har sikkerhetsproblemer i Windows 10 fått kritikk fra IT-fagfolk og personvernaktivister som sterkt motsetter seg mange av standardinnstillingene i Microsofts siste operativsystem. For å hjelpe deg har ProPrivacy besluttet å gi deg denne enkle å følge hurtigveiledningen som lar deg deaktivere innsamling av Windows 10.

1. Slå av skreddersydde annonser

For det første vil du takle det skreddersydde annonsesystemet, dette gjør du i Windows 10 sikkerhetsinnstillinger.

Gå til Innstillinger for å deaktivere det > Personvern > Generelt og skyv alternativet som sier "La apper bruke annonserings-ID-en min for å oppleve apper (hvis du slår av dette vil du tilbakestille ID-en din) til" Av.

Slå nå av eventuelle annonseblokkere i nettleseren din (når de forstyrrer) og gå over til choice.microsoft.com/en-us/opt-out. Når du er der, velger du Av for 'Tilpassede annonser uansett hvor jeg bruker Microsoft-kontoen min' og 'Tilpassede annonser i denne nettleseren.'

2. Deaktiver Cortana

Åpne Cortana på oppgavelinjen, og trykk på ikonet for notisbok på venstre side av popup-en.

Klikk på Innstillinger, og skyv til Av alternativet som sier at 'Cortana kan gi deg forslag, ideer, påminnelser, varsler og mer'.

Når Cortana er borte, har du også muligheten til å deaktivere Bing-resultater. Hvis Bing ikke er en kopp te, deaktiver du "Søk på nettet og inkluder nettresultater."

3. Slutt å bli kjent med meg!

Gå nå tilbake til Innstillinger og gå til Personvern > Tale, blekking og skrive.

Her må du klikke ‘slutte å bli kjent med meg. Det vil deaktivere den beryktede tastetrykk og opptaker som har vakt så mye debatt.

4. Slett Cortanas minne

På dette tidspunktet klikker du på "Gå til Bing og administrer personlig informasjon for alle enhetene dine." Der du kan slette alt Cortana har opp til det punktet, klarte du å finne ut om deg ved å klikke på Fjern helt nederst.

5. Velg hotspots

Femte på oppgavelisten din: gå til Innstillinger > Nettverk & Internett > Wi-Fi > Administrer Wi-Fi-innstillinger.

Her slår du av Wi-Fi Sense. Gjør det ved å skyve "Koble til foreslåtte åpne hotspots" og "Koble til åpne nettverk som er delt av kontaktene mine" til Av-stillingen.

6. Slutt å dele systemfiler

Stopp Windows 10 med å dele systemfiler og oppdateringer til PC-en din (og fra PC-en til andre brukere) som standard.

Gå til Innstillinger > Oppdater & Sikkerhet > Windows-oppdatering > Avanserte alternativer > Velg hvordan oppdateringer skal leveres.

Her må du ta valget mellom å enten deaktivere ‘Oppdateringer fra mer enn ett sted helt’ eller bestemme å velge å dele informasjon bare med ‘PCer i ditt lokale nettverk’. Opp til deg.

7. Slå av en stasjon

På dette stadiet vil du stoppe Windows 10 fra å lagre informasjon på Microsofts servere. Dette kalles OneDrive.

Slik deaktiverer du det:

Klikk pil opp i systemstatusfeltet.

Velg OneDrive > Innstillinger og avvelg alle tre av følgende alternativer:

'Start OneDrive automatisk når jeg logger på Windows.'

"La meg bruke OneDrive for å hente noen av filene mine på denne PC-en,"

og 'Bruk Office til å jobbe med filer med andre mennesker samtidig'.

Windows 10 datainnsamling

8. Slutt å sende informasjon til Microsoft

Gå tilbake til Innstillinger > Personvern og velg Generelt, der du vil slå av "Send Microsoft-informasjon om hvordan jeg skriver for å hjelpe oss med å forbedre skriving og skriving i fremtiden", og "La nettsteder gi lokalt relevant innhold ved å gå inn på språklisten min."

9. Deaktiver Windows 10 Location Service

Hvis du vil, kan du også deaktivere Windows 10 Location-tjenesten som finnes direkte under Generelt. Her kan du enten bli kvitt den helt i Change eller stille den til bare for den aktuelle brukeren.

10. App-tillatelser

Fortsett nedover listen over apper under Generelt og sted: deaktivere noen av funksjonene du ikke vil ha.

Du må imidlertid vurdere nøye, da noen alternativer (som Mail-appen som ser i kontaktene dine) kan være fordelaktig.

11. Microsoft Edge

Microsoft Edge er den nye nettleseren i Windows 10. Den er satt til å kommunisere med Microsoft som standard.

For å stoppe det, åpne Edge, klikk på menyen (tre horisontale prikker) og velg Innstillinger > Se avanserte innstillinger.

Her kan du slå av alt du ikke ønsker i delen "Personvern og tjenester" ("vis søkeforslag" og "Hjelp med å beskytte meg mot ondsinnede nettsteder og nedlastinger med SmartScreen-filter", det kan være verdt å forlate ettersom de begge har legitime funksjoner. )

12. Synkroniser innstillinger

Hvis du ikke vil at Windows 10-innstillingene skal være tilgjengelige på forespørsel til andre PC-er, bør du gå til Innstillinger > kontoer > Synkroniser innstillingene og skyv den til Av.

13. SmartScreen

SmartScreen er en funksjon som hjelper deg med å beskytte deg mot uønskede og ondsinnede stasjonære programmer. Du bør bare deaktivere dette hvis du er sikker på hva du gjør. Ellers, la den være på.

Gå til Start-menyen for å deaktivere den > Kontrollpanel. Velg System og sikkerhet > Sikkerhet og vedlikehold, og velg "Endre innstillinger for Windows SmartScreen" fra venstre.

Klikk nå på alternativknappen ved siden av "Ikke gjør noe (slå av Windows SmartScreen)".

14. SmartScreen + Apps

Til slutt, deaktiver det andre SmartScreen-filteret i Innstillinger > Personvern > Generelt og skyv alternativet som sier "Slå på SmartScreen-filter for å sjekke webinnhold (URLer) som Windows Store-apper bruker" også til Av.

Så hvorfor all kritikken? Spesielt er det nye Windows fordømt for å ikke tillate brukere å velge bort visse standardtjenester. Disse inkluderer sending av Microsoft-data til skreddersydde annonser (via personlig annonse-ID); et peer-to-peer (Torrent) oppdateringssystem som øker bruken av båndbredde (og kan føre til økte datakostnader). Kommuniserer regelmessig med servere - noe som påvirker nettleserhastigheten negativt - og samler data fra brukeren som "lærer" den innebygde digitale assistenten Cortana, som selskapet innrømmer,

'Innsamler og bruker forskjellige typer data, for eksempel enhetsplassering, data fra kalenderen din, appene du bruker, data fra e-postene og tekstmeldingene dine, hvem du ringer, kontaktene dine og hvor ofte du samhandler med dem på enheten din. '

Windows 10 datainnsamling

Den dårlige pressen har inspirert mange Windows-brukere til å unngå den gratis oppgraderingen - tilgjengelig for brukere av Windows 7, 8 og 8.1 - i frykt for at den godt kan utføre skjult overvåkning av personvern. Nå gjør endringer i oppgraderingsstien som ble kunngjort i forrige uke, at det snart vil være veldig tøft for brukerne å unngå oppgraderingen,

Tidlig neste år regner vi med å kategorisere Windows 10 på nytt "Anbefalt oppdatering". Avhengig av innstillingene for Windows Update, kan dette føre til at oppgraderingsprosessen starter automatisk på enheten din. ' sa Microsofts Terry Myerson.

Så hva betyr det å være tvunget til å ha Windows 10 egentlig? Og hvorfor bør du bruke denne guiden for å deaktivere innsamling av Windows 10?

For det første har Microsofts konserndirektør Joe Belfiore nylig innrømmet at Windows 10 faktisk kontinuerlig sporer og sender informasjon tilbake til Microsoft. På toppen av det, med en betryggende nikk til talsmenn for personvern (som har smalt systemet i flere måneder), innrømmer han at selv om noen av overvåkingsfunksjonene kan deaktiveres, kan andre ikke,

‘I de tilfellene vi ikke har gitt alternativer, føler vi at disse tingene har med systemets helse å gjøre. I tilfelle av å vite at vi har opprettet krasjer, eller har alvorlige ytelsesproblemer, ser vi at det er så nyttig for økosystemet og ikke et spørsmål om personlig personvern, at vi i dag samler inn dataene slik at vi får den opplevelsen. bedre for alle. '

Selv om dette kan virke ubetydelig for mange, mener andre (ofte identifisert som konspirasjonsteoretikere til nå) at det burde være mulig å stoppe PC-en med å kommunisere med Microsofts servere hvis de ønsker det. Selv om det er sant at under nøye granskning mange av disse dataoverføringene virker ufarlige nok (mangler identifiserende markører), er det bekymret for at andre ikke er så godartede.

Det er også verdt å merke seg at selv om mange mennesker blir informert om sikkerhetsrisikoen i Windows 10, kan det hende andre ikke er det. Det er faktisk sannsynlig at noen brukere oppgraderer til Windows 10 uten noe overlegg (det er tross alt gratis.) De fleste eksperter er enige om at Windows 10 langt overgår tidligere versjoner, noe som betyr at det er ganske mulig at mange brukere kan være den invasive opplevelsen: clueless at lisensavtalen for sluttbrukere (EULA) ga Microsoft spesifikk tillatelse til å samle inn tastetrykkdataene sine.

Da kaos brøt ut i media angående den medfølgende keyloggeren, bestemte vi oss for å be Microsoft om en offisiell uttalelse angående sannheten til beskyldningene rundt tjenesten. Ikke overraskende er Microsofts svar et nei,

Microsofts svar2

Ved nærmere ettersyn blir det imidlertid klart at Microsofts første 'nei' tilfeldig blir fulgt av et 'med kundens tillatelse' ja Windows kan. Når du vet at Windows 10 EULA gir Microsoft den kunden tillatelse, gjør det absolutt at firmaets første Nei virker som et forhastet forsøk på feilsøking. Man blir også kneblet, gjennom hele, av erkjennelsen av at hvis svaret var 'nei', sannsynligvis ikke ville det være en så opphetet debatt som fulgte i media.

Det er ingen tvil om at Windows 10 keylogging (som standard) kan utgjøre en alvorlig sikkerhetsrisiko. Tastaturene våre er der vi skriver passord, bankinformasjon (og annen sensitiv informasjon), og i disse dager er det velkjent at tyveri av data fra nettkriminalitet er en veldig reell og umiddelbar trussel. Med det i tankene, er det ikke alarmerende at vår sensitive informasjon kan bli hacket fra Microsofts hender? Selv om det ikke skjer, kan vi stole på Microsoft med en slik skattekiste av informasjon? Ikke glem at Microsoft åpent innrømmer å ville ha Windows 10 på en milliard PC-er i løpet av to år. Det er alvorlig big data.

Dessverre ser det ut til at denne debatten skal fortsette inn i overskuelig fremtid. Hovedsakelig fordi Microsoft er så nær det blir for for stort til å mislykkes, og er komfortabelt posisjonert i et oligopol som ikke ser på randen av kollaps. En eliteposisjon som lar firmaet tvinge brukerne til å gjøre hva det vil med maskinene sine, i motsetning til hva de vil. Av dette har Joe Belfiore beroliget oss.

Windows 10 Datainnsamling: Konklusjon

Det eneste solide rådet som er tilgjengelig for Windows 10-brukere, er å slå av så mange av personvernets invaderende funksjoner som du kan. Noe du sannsynligvis vil trenge å gjøre før og senere, nå som Microsoft har begynt å tømme det i folks hals.

Hvis du bestemmer deg for at du kommer til å følge med Microsoft, kan det være lurt å sjekke ut de siste 5 beste VPN-ene for Windows 10-artikkelen, som gir en grundig analyse av hva de beste VPN-alternativene er når du kjører det nye operativsystemet..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me