Deaktiver dataopsamling af Windows 10 – En komplet guide

Siden det blev frigivet den 29. juli har Windows 10-sikkerhedsproblemer fået kritik fra it-fagfolk og privatlivsaktivister, der kraftigt er imod mange af standardindstillingerne i Microsofts seneste operativsystem. For at hjælpe dig har ProPrivacy besluttet at give dig denne hurtige guide, der er let at følge, som giver dig mulighed for at deaktivere indsamling af Windows 10-data.


1. Sluk for skræddersyede annoncer

For det første vil du beskæftige dig med det skræddersyede annoncesystem, du gør det i Windows 10 sikkerhedsindstillinger.

For at deaktivere det gå til Indstillinger > Privatliv > Generelt, og skub indstillingen, der siger "Lad apps bruge mit annoncerings-id til oplevelse på tværs af apps (hvis du deaktiverer dette nulstiller du dit ID)" til Fra.

Sluk nu for eventuelle annonceblokkere i din browser (når de forstyrrer) og gå videre til choice.microsoft.com/da-us/opt-out. Når du er der, skal du vælge Fra til 'Personlige annoncer, uanset hvor jeg bruger min Microsoft-konto' og 'Personlige annoncer i denne browser.'

2. Deaktiver Cortana

Åbn Cortana på din proceslinje, og tryk på notebook-ikonet i venstre side af pop op-vinduet.

Klik på Indstillinger, og skub til Fra den indstilling, der siger 'Cortana kan give dig forslag, ideer, påmindelser, alarmer og mere'.

Når Cortana er væk, har du også muligheden for at deaktivere Bing-resultater. Hvis Bing ikke er din kop te, skal du deaktivere 'Søg online og inkluder webresultater.'

3. Stop med at lære mig at kende!

Gå nu tilbage til Indstillinger og gå til Privatliv > Tal, trykfarve og maskinskrivning.

Her skal du klikke på 'stop med at lære mig at kende. Det vil deaktivere den berygtede tastetryk og optager, der har skabt så meget debat.

4. Slet Cortanas hukommelse

På dette tidspunkt skal du klikke på 'Gå til Bing og administrere personlig information for alle dine enheder.' Hvor du kan slette alt, hvad Cortana har op til dette punkt, formået at finde ud af om dig ved at klikke på Ryd nederst.

5. Vælg dine hotspots

Femte på din opgaveliste: gå til Indstillinger > Netværk & Internet > Trådløst internet > Administrer Wi-Fi-indstillinger.

Her slukker du for Wi-Fi Sense. Gør det ved at glide 'Opret forbindelse til foreslåede åbne hotspots' og 'Opret forbindelse til åbne netværk, der deles af mine kontakter' til positionen Fra.

6. Stop deling af systemfiler

Stop Windows 10 med at dele systemfiler og opdateringer til din pc (og fra din pc til andre brugere) som standard.

Gå til Indstillinger > Opdatering & Sikkerhed > Windows opdatering > Avancerede indstillinger > Vælg, hvordan opdateringer skal leveres.

Her bliver du nødt til at foretage valget om enten helt at deaktivere 'Opdateringer fra mere end et sted' eller beslutte at vælge deling af information bare med 'pc'er på dit lokale netværk'. Op til dig.

7. Sluk for et drev

På dette tidspunkt vil du forhindre Windows 10 i at gemme information på Microsofts servere. Dette kaldes OneDrive.

Sådan deaktiveres det:

Klik på pil op i proceslinjen.

Vælg OneDrive > Indstillinger og fravælg alle tre af følgende indstillinger:

'Start OneDrive automatisk, når jeg logger på Windows.'

'Lad mig bruge OneDrive til at hente nogen af ​​mine filer på denne pc,'

og 'Brug Office til at arbejde på filer med andre mennesker på samme tid'.

Windows 10 dataindsamling

8. Stop med at sende information til Microsoft

Gå nu tilbage til Indstillinger > Privatliv og vælg Generelt, hvor du vil slå fra 'Send Microsoft-oplysninger om, hvordan jeg skriver for at hjælpe os med at forbedre indtastning og skrivning i fremtiden', og 'Lad websteder give lokalt relevant indhold ved at få adgang til min sprogliste.'

9. Deaktiver Windows 10 Location Service

Hvis du vil, kan du også deaktivere Windows 10 Location-tjenesten, der findes direkte under Generelt. Her kan du enten slippe af med det helt i Skift eller indstille det til Fra kun for den pågældende bruger.

10. App-tilladelser

Fortsæt ned på listen over apps under Generelt og placering: deaktiverer de funktioner, du ikke ønsker.

Overvej dog omhyggeligt, da nogle indstillinger (som Mail-appen, der kigger i dine kontakter) kan være fordelagtige.

11. Microsoft Edge

Microsoft Edge er den nye internetbrowser i Windows 10. Den er indstillet til at kommunikere med Microsoft som standard.

For at stoppe det skal du åbne Edge, klikke på menuen (tre vandrette prikker) og vælg Indstillinger > Se avancerede indstillinger.

Her skal du deaktivere alt, hvad du ikke ønsker i afsnittet 'Privatliv og tjenester' ('Vis søgeforslag' og 'Hjælp med at beskytte mig mod ondsindede websteder og downloads med SmartScreen-filter' kan være værd at forlade, da de begge tjener legitime funktioner. )

12. Synkronisering af indstillinger

Hvis du ikke ønsker, at dine Windows 10-indstillinger skal være tilgængelige på din anmodning til andre pc'er, skal du gå til Indstillinger > Konti > Synkroniser dine indstillinger, og skub dem til Fra.

13. SmartScreen

SmartScreen er en funktion, der hjælper med at beskytte dig mod uønskede og ondsindede desktop-programmer. Du bør kun deaktivere dette, hvis du er sikker på, hvad du laver. Ellers skal du lade den være tændt.

For at deaktivere det, gå til Start-menuen > Kontrolpanel. Vælg System og sikkerhed > Sikkerhed og vedligeholdelse, og vælg 'Skift Windows SmartScreen-indstillinger' fra venstre.

Klik nu på alternativknappen ud for 'Gør ikke noget (sluk Windows SmartScreen)'.

14. SmartScreen + Apps

Til sidst skal du deaktivere det andet SmartScreen-filter i Indstillinger > Privatliv > Generelt, og skub indstillingen, der siger 'Tænd for SmartScreen-filter for at kontrollere webindhold (URL'er), som Windows Store-apps bruger', også til Fra.

Så hvorfor al kritikken? Specielt fordømmes det nye Windows for ikke at give brugerne mulighed for at fravælge visse standardtjenester. Disse inkluderer afsendelse af Microsoft-data til skræddersyede annoncer (via personlig annonce-id); et peer-to-peer (Torrent) opdateringssystem, der øger brugen af ​​båndbredde (og kan føre til øgede datagebyrer). Kommunikerer regelmæssigt med servere - negativt påvirker browsinghastighederne - og samler brugerinputede data for at 'lære' dets indbyggede digitale assistent Cortana, som virksomheden indrømmer,

'Indsamler og bruger forskellige typer data, f.eks. Din enheds placering, data fra din kalender, de apps, du bruger, data fra dine e-mails og tekstbeskeder, hvem du ringer til, dine kontakter og hvor ofte du interagerer med dem på din enhed. '

Windows 10 dataindsamling

Den dårlige presse har inspireret mange Windows-brugere til at undgå den gratis opgradering - tilgængelig for Windows 7, 8 og 8.1 brugere - af frygt for, at det godt kan udføre skjult overvågning af privatlivets fred. Nu betyder ændringer af den opdaterede sti, der blev annonceret i sidste uge, at det snart vil være meget hårdt for brugerne at undgå opgraderingen,

'Tidligt næste år forventer vi at blive kategoriseret Windows 10 igen som en "Anbefalet opdatering". Afhængigt af dine Windows Update-indstillinger kan dette muligvis forårsage, at opgraderingsprocessen automatisk starter på din enhed. ' sagde Microsofts Terry Myerson.

Så hvad betyder det at blive tvunget til at have Windows 10 egentlig? Og hvorfor skulle du bruge denne vejledning til at deaktivere Windows 10-dataindsamling?

For det første har Microsoft Corporate Vice President Joe Belfiore for nylig indrømmet, at Windows 10 faktisk løbende sporer og sender oplysninger tilbage til Microsoft. Desuden indrømmer han med en betryggende nod til fortalere for privatlivets fred (som har smækket systemet i flere måneder), at selvom nogle af dens overvågningsfunktioner kan deaktiveres, kan andre ikke,

‘I de tilfælde, hvor vi ikke har angivet muligheder, føler vi, at disse ting har at gøre med systemets helbred. I tilfælde af at vide, at vi har skabt, går ned eller har alvorlige ydelsesproblemer, betragter vi det som så nyttigt for økosystemet og ikke et spørgsmål om personligt privatliv, at vi i dag indsamler disse data, så vi får den oplevelse bedre for alle. '

Selvom dette kan virke ubetydeligt for mange, mener andre (ofte identificeret som konspirationsteoretikere indtil nu) det skal være muligt at stoppe deres pc med at kommunikere med Microsofts servere, hvis de ønsker det. Selv om det er sandt, at meget af disse dataoverførsler under nøje kontrol virker ufarlige nok (mangler identificerende markører), er det bekymret for, at andre ikke er så godartede.

Det er også værd at bemærke, at selvom mange mennesker er informeret om sikkerhedsrisici i Windows 10, er det andre måske ikke. Faktisk er det sandsynligt, at nogle brugere opgraderer til Windows 10 uden nogen overvejelse (det er trods alt gratis.) De fleste eksperter er enige om, at Windows 10 langt overstiger tidligere versioner, hvilket betyder, at det er meget muligt, at mange brugere kan være den invasive oplevelse: clueless at slutbrugerlicensaftalen (EULA) gav Microsoft specifik tilladelse til at indsamle deres tastetrykkedata.

Da kaos brød ud i medierne vedrørende den medfølgende keylogger, besluttede vi at bede Microsoft om en officiel erklæring om ægtheden af ​​beskyldningerne omkring tjenesten. Overraskende er Microsofts svar et nej,

microsoft svar2

Ved nærmere undersøgelse bliver det imidlertid klart, at Microsofts oprindelige 'nej' tilfældigt efterfølges af et 'med kundens tilladelse', ja Windows kan. At vide, at Windows 10 EULA giver Microsoft denne kunde tilladelse, gør bestemt at firmaets oprindelige Nej virker som et hastigt forsøg på fejlinformation. Man er også knebet overalt af erkendelsen af, at hvis svaret var 'nej', der sandsynligvis ikke ville være en så opvarmet debat, der følger efter i medierne.

Der er ingen tvivl om, at Windows 10-keylogging (som standard) kan udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko. Vores tastaturer er det sted, hvor vi indtaster adgangskoder, bankoplysninger (og andre følsomme oplysninger), og i disse dage er det velkendt, at datatyveri fra cyberkriminalitet er en meget reel og øjeblikkelig trussel. Med det i tankerne, er det ikke alarmerende, at vores følsomme oplysninger kunne blive hacket ud af Microsofts hænder? Selv hvis det ikke sker, kan vi stole på Microsoft med en sådan skattekiste af information? Glem ikke, at Microsoft åbent indrømmer at have ønsket Windows 10 på en milliard pc'er inden for to år. Det er alvorligt store data.

Desværre ser det ud til, at denne debat vil fortsætte ind i en overskuelig fremtid. Primært fordi Microsoft er så tæt på, at det bliver 'for stort til at mislykkes', og er komfortabelt placeret i et oligopol, der ikke ser på randen af ​​kollaps. En eliteposition, der lader firmaet tvinge brugere til at gøre, hvad det vil med deres maskiner, i modsætning til hvad de vil. Af dette har Joe Belfiore beroliget os.

Windows 10 Dataindsamling: Konklusion

Den eneste solide rådgivning, der er tilgængelig for Windows 10-brugere, er at slukke så mange af dens privatlivets invaderende funktioner, som du kan. Noget du sandsynligvis bliver nødt til at gøre før snarere end senere, nu hvor Microsoft er begyndt at ramme det ned i folks hals.

Også hvis du beslutter dig for at holde sig til Microsoft, kan du tjekke vores nyeste 5 bedste VPN'er til Windows 10-artikel, som giver en dybdegående analyse af, hvad de bedste VPN-muligheder er, når du kører det nye operativsystem.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me