Dele VPN-tilkoblingen din

Enheter som spillkonsoller, mediestreaming-dongler og smarte TV-er kan alle dra nytte av geo-spoofing-fordelene med en VPN, men klarer ikke å kjøre VPN-programvare. I denne guiden viser vi deg hvordan du deler en VPN-forbindelse på en rekke måter.

Slik deler du en VPN-forbindelse

1. Bruk en VPN-ruter

Dette er den klart enkleste metoden. De fleste mellomstore til avanserte rutere har en innebygd VPN-klient i disse dager, som skal være konfigurerbar for nesten alle VPN-tjenester.

Et annet alternativ er å blinke den eksisterende ruteren din med DD-WRT- eller Tomato-firmware, selv om det er enklere å kjøpe en forhåndsblixt og forhåndskonfigurert DD-WRT- eller Tomato-ruter fra Flashrouters og garanterer at du ikke ender opp med en murt ruter!

Vær oppmerksom på at avanserte rutere ofte kan kjøre en VPN-klient, men ikke er kraftige nok til å gjøre det med hastighet. Hvis du vil unngå problemer med buffering når du streamer videoinnhold, må du sannsynligvis bruke minst $ 100 USD på en anstendig VPN-ruter.

2. Del en VPN-forbindelse med din Windows- eller Mac-datamaskin

Du kan dele Windows- eller Mac VPN-tilkoblingen din med ikke-VPN-kapabel via enten WiFi eller Ethernet-kabel. Vi har instruksjoner for å gjøre dette nedenfor. Dette kan være nyttig når du ikke vil (eller ikke har råd) til å sprute ut på en ny ruter.

3. Endre DNS-innstillinger

Denne metoden bruker ikke egentlig et VPN i det hele tatt da den er avhengig av å endre enhetens DNS-innstillinger. En rekke VPN-tjenester inkluderer imidlertid en gratis smart DNS-tjeneste som en del av deres standard VPN-pakke.

Hvis dette er tilfelle med VPN-tjenesten din, vil omtrent alle Internett-kompatible enheter tillate deg å endre DNS-innstillingene slik at den ser ut til å være i et annet land.

Hvordan dele et VPN uten en ruter

Del en VPN-tilkobling i Windows 10 via Ethernet

1. For at denne metoden skal fungere, må PCen din vanligvis være koblet til internett via WiFi. Hvis du har to eller flere Ethernet PC-porter på PCen din, kan du imidlertid bruke den andre porten til å koble til Internett i stedet.

2. Registrer deg for en av VPN-tjenestene oppført ovenfor, installer den i Windows og koble til en VPN-server. Koble enheten til datamaskinen din med en Ethernet-kabel. Moderne bærbare datamaskiner har ofte ikke en dedikert Ethernet-port, så det kan hende du må kjøpe en USB-C til Ethernet-adapterkabel eller lignende.

3. Gå til Start -> Nettverk & Internett -> Status -> Endre nettverksinnstillingene -> Endre adapteralternativer.

nettverksstatus

4. Finn VPN-tilkoblingen din. Hvis det er en OpenVPN-tilkobling, kan den være oppkalt etter VPN-leverandøren din, eller den kan bruke den generiske etiketten “TAP-Windows-Adapter VPN”. Høyreklikk på den -> Eiendommer.

Nettverkstilkoblinger

Klikk på fanen Deling og:

a) Merk av for "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til via datamaskinens Internett-tilkobling."

b) I rullegardinmenyen "Velg din private internettforbindelse" velger du Ethernet-tilkoblingen.

Ethernet-egenskaper

Treff Ok.

Enheten din som ikke er VPN skal nå dele din Windows VPN-tilkobling, men det er aldri vondt å starte den på nytt bare for å være sikker.

Del en VPN-tilkobling i Windows 10 via WiFi

Windows 10 har nå den opprinnelige muligheten til å lage en WiFi-hotspot med kompatible WiFi-adaptere. Dette lar deg dele VPN-forbindelsen din med en hvilken som helst WiFi-kompatibel enhet ved hjelp av en enkelt WiFi-adapter (enten det er en USB-dongle, et WiFi-kort eller WiFi-brikke loddet på datamaskinens hovedkort).

1. For at dette skal fungere, trenger du imidlertid en kompatibel WiFi-adapter. Høyreklikk Start -> Kommandoprompt og skriv (eller kopier og lim inn):

netsh wlan show drivere

Se etter linjen som sier "Hostet nettverk støttet:"

  • Hvis det står "ja", kan vi fortsette med denne guiden.
  • Hvis det står "nei", kan vi ikke gjøre det. Du kan prøve å oppdatere WiFi-driverne dine, selv om det kan være lettere å bare få en ny WiFi-dongle. Alternativt kan du bruke Ethernet-metoden skissert ovenfor.

Administratør ledetekst

Heldige oss! Vi har det godt å gå.

2. Gå til Start -> Nettverk & Internett -> Status -> Endre nettverksinnstillingene -> Mobil hotspot. Slå på mobilhotspotet og noter SSID-innstillingene (nettverksnavn og nettverkspassord).

Mobil hotspot

3. Slå på VPN-en.

4. Gå til Start -> innstillinger -> Nettverk & Internett -> Status -> Endre nettverksinnstillingene -> Endre adapteralternativer.

Nettverksstatus

5. Merk at du nå kan se hotspot-tilkoblingen. Det vil bli kalt "Local Area Connection * xx", og merket "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter".

Finn VPN-tilkoblingen din. Hvis det er en OpenVPN-tilkobling, kan den være oppkalt etter VPN-leverandøren din, eller den kan bruke den generiske etiketten “TAP-Windows-Adapter VPN”. Høyreklikk på den -> Eiendommer.

Nettverkstilkoblinger

Klikk på fanen Deling og:

a) Merk av for "Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til via datamaskinens Internett-tilkobling."

b) I rullegardinmenyen "Velg din private internettforbindelse" velger du hotspot-tilkoblingen (Local Area Connection * xx).

wifi 4 eiendommer

La “Tillat andre nettverksbrukere å kontrollere eller deaktivere delt Internett-tilkobling” aktivert, og trykk OK.

6. Koble ikke-VPN-enheten til Windows-hotspot du opprettet via WiFi ved hjelp av SSID-detaljene du la merke til i trinn 2.2.

Del en VPN-tilkobling i macOS via Ethernet

For at denne metoden skal fungere, må din Mac vanligvis kobles til internett via WiFi.

Ingen Mac har mer enn en innebygd Ethernet-port, og mange har ingen. Men USB-C og Thunderbolt-tilbehør kan gi flere Ethernet-porter. Hvis du har to flere Ethernet-porter tilgjengelige, kan du bruke en andre port for å koble til internett i stedet for WiFi.

Denne metoden bruker den innebygde macOS VPN-klienten, og fungerer derfor bare ved å bruke PPTP-, L2TP- eller IKEv2 VPN-protokollene..

1. Registrer deg for en av VPN-tjenestene oppført ovenfor, og konfigurer deretter macOS VPN-klienten manuelt til å bruke den. Koble til en VPN-server.

VPN-konfigurasjonsmac

2. Koble ikke-VPN-enheten til datamaskinen din med en Ethernet-kabel.

3. Gå til Systemvalg -> Deling. Deretter:

a) Del tilkoblingen din fra: [VPN-tilkoblingen du bare har satt opp manuelt].

b) Til datamaskiner som bruker: [ditt Ethernet-grensesnitt]. I eksemplet nedenfor bruker MacBook vår en USB til Ethernet-adapter.

c) Slå på Internett-deling ved å klikke i avmerkingsruten (fjern merket for å slå av).

Deling av internett via Macbook

Del en VPN-tilkobling i macOS ved hjelp av WiFi

Denne metoden krever at Mac-en din er koblet til internett via Ethernet-kabel eller andre WiFi-adapter (for eksempel en USB-dongle). Du kan deretter koble til den via WiFi og dra nytte av VPN. I motsetning til Windows 10, er ikke macOS i stand til å lage WiFi-hotspot ved hjelp av en enkelt WiFi-adapter med mindre den er koblet til internett via en separat adapter.

Igjen, denne metoden fungerer bare med den innebygde macOS PPTP. L2TP og IKEv2 klient. Ikke OpenVPN.

1. Registrer deg for en av VPN-tjenestene som fungerer med macOS, og konfigurer deretter VPN-klienten manuelt til å bruke den. Koble til en VPN-server.

2. Koble ikke-VPN-enheten til datamaskinen din med en Ethernet-kabel.

3. Gå til Systemvalg -> Deling. Deretter:

a) Del tilkoblingen din fra: [VPN-tilkoblingen du bare har satt opp manuelt].

b) Til datamaskiner som bruker: WiFi.

c) Klikk på WiFi-alternativer ...

Internett deling

d) Kontroller nettverksinnstillingene og velg et SSID-passord for det nye hotspotet ditt. Klikk "OK" når du er ferdig.

konfigurere et Internett-delingsnettverk

e) Slå på Internett-deling ved å klikke i avmerkingsruten (fjern merket for å slå av).

internett deling mac

Falske plasseringen din ved hjelp av en VPNs smarte DNS-tjeneste

Detaljene for dette varierer veldig etter enhet, men er vanligvis ikke vanskelig. De fleste VPN-tjenester som tilbyr smart DNS har detaljerte installasjonsinstruksjoner for en rekke populære enheter som ikke er VPN.

endre DNS-innstillinger expressvpn

Over kan vi se ExpressVPNs smarte DNS-instruksjoner. Så lenge du har gyldig smart DNS-server-IP, kan omtrent alle Internett-kompatible enheter som noen gang er laget, konfigurere for å bruke den.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me