Deling af din VPN-forbindelse

Enheder som sådanne spilkonsoller, mediestreaming-dongler og smarte tv'er kan alle drage fordel af geo-spoofing-fordelene ved en VPN, men er ikke i stand til at køre VPN-software. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du deler en VPN-forbindelse på forskellige måder.

Sådan deler du en VPN-forbindelse

1. Brug en VPN-router

Dette er langt den nemmeste metode. De fleste mellemstore til high-end routere har en indbygget VPN-klient i disse dage, som skal være konfigurerbar til næsten enhver VPN-service.

Et andet alternativ er at blinke din eksisterende router med DD-WRT- eller Tomato-firmware, selvom det er lettere at købe en forudblinket og forudkonfigureret DD-WRT- eller Tomato-router fra Flashrouters og garanterer, at du ikke ender med en muret router!

Bemærk, at low-end routere ofte kan køre en VPN-klient, men ikke er magtfulde nok til at gøre det hurtigt. Hvis du vil undgå buffering af problemer, når du streamer videoindhold, skal du sandsynligvis bruge mindst $ 100 USD eller deromkring på en anstændig VPN-router.

2. Del en VPN-forbindelse med din Windows- eller Mac-computer

Du kan dele din Windows- eller Mac VPN-forbindelse med din ikke-VPN-kompatible via enten WiFi eller Ethernet-kabel. Vi har instruktioner til at gøre dette nedenfor. Dette kan være praktisk, når du ikke ønsker (eller ikke har råd) til at sprøjte ud på en ny router.

3. Skift DNS-indstillinger

Denne metode bruger overhovedet ikke en VPN, da den er afhængig af at ændre din enheds DNS-indstillinger. Et antal VPN-tjenester inkluderer imidlertid en gratis smart DNS-service som en del af deres standard VPN-pakke.

Hvis dette er tilfældet med din VPN-tjeneste, vil næsten enhver internet-kompatibel enhed give dig mulighed for at ændre dens DNS-indstillinger for at få det til at se ud i et andet land.

Sådan deler du en VPN uden en router

Del en VPN-forbindelse i Windows 10 via Ethernet

1. For at denne metode skal fungere, skal din pc normalt være tilsluttet internettet via WiFi. Hvis du dog har to eller flere Ethernet-pc-porte på din pc, kan du bruge den anden port til at oprette forbindelse til internettet i stedet.

2. Tilmeld dig en af ​​de ovenfor nævnte VPN-tjenester, installer den i Windows og opret forbindelse til en VPN-server. Tilslut din enhed til din computer ved hjælp af et Ethernet-kabel. Moderne bærbare computere har ofte ikke en dedikeret Ethernet-port, så du skal muligvis købe et USB-C til Ethernet-adapterkabel eller lignende.

3. Gå til Start -> Netværk & Internet -> status -> Skift dine netværksindstillinger -> Skift adapterindstillinger.

netværksstatus

4. Find din VPN-forbindelse. Hvis det er en OpenVPN-forbindelse, kan den navngives efter din VPN-udbyder, eller den kan bruge den generiske etiket "TAP-Windows-Adapter VPN". Højreklik på det -> Ejendomme.

Netværksforbindelser

Klik på fanen Deling og:

a) Marker "Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse."

b) I rullemenuen "Vælg din private internetforbindelse" skal du vælge din Ethernet-forbindelse.

Ethernet-egenskaber

Hit Ok.

Din ikke-VPN-enhed skal nu dele din Windows VPN-forbindelse, men det gør aldrig ondt at genstarte den bare for at være sikker.

Del en VPN-forbindelse i Windows 10 via WiFi

Windows 10 har nu den oprindelige mulighed for at oprette et WiFi-hotspot med kompatible WiFi-adaptere. Dette giver dig mulighed for at dele din VPN-forbindelse med enhver WiFi-kompatibel enhed ved hjælp af en enkelt WiFi-adapter (uanset om det er en USB-dongle, et WiFi-kort eller WiFi-chip loddet på din bærbare bundkort).

1. For at dette skal fungere har du dog brug for en kompatibel WiFi-adapter. Højreklik på Start -> Kommandoprompt og skriv (eller kopier og indsæt):

netsh wlan show drivere

Se efter linjen, der siger "Hostet netværk understøttet:"

  • Hvis det siger “ja”, kan vi fortsætte med denne vejledning.
  • Hvis det siger ”nej”, kan vi ikke. Du kan prøve at opdatere dine WiFi-drivere, selvom det kan være lettere at bare få en ny WiFi-dongle. Alternativt kan du bruge Ethernet-metoden, der er skitseret ovenfor.

Administrator-kommandoprompt

Heldige os! Vi er gode til at gå.

2. Gå til Start -> Netværk & Internet -> status -> Skift dine netværksindstillinger -> Mobil hotspot. Tænd for mobilt hotspot, og noter dets SSID-indstillinger (netværksnavn og netværksadgangskode).

Mobil hotspot

3. Tænd din VPN.

4. Gå til Start -> Indstillinger -> Netværk & Internet -> status -> Skift dine netværksindstillinger -> Skift adapterindstillinger.

Netværksstatus

5. Bemærk, at du nu kan se din hotspot-forbindelse. Det kaldes "Local Area Connection * xx" og mærkes "Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter".

Find din VPN-forbindelse. Hvis det er en OpenVPN-forbindelse, kan den navngives efter din VPN-udbyder, eller den kan bruge den generiske etiket "TAP-Windows-Adapter VPN". Højreklik på det -> Ejendomme.

Netværksforbindelser

Klik på fanen Deling og:

a) Marker "Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse."

b) I rullemenuen "Vælg din private internetforbindelse" skal du vælge din hotspot-forbindelse (Local Area Connection * xx).

wifi 4 ejendomme

Lad "Tillad andre netværksbrugere at kontrollere eller deaktivere delt internetforbindelse" aktiveret, og tryk på Ok.

6. Slut din ikke-VPN-enhed til det Windows-hotspot, du oprettede via WiFi ved hjælp af de SSID-detaljer, du bemærkede i trin 2.2.

Del en VPN-forbindelse i macOS via Ethernet

For at denne metode skal fungere skal din Mac normalt være tilsluttet internettet via WiFi.

Ingen Mac har mere end en indbygget Ethernet-port, og mange har ingen. Men USB-C og Thunderbolt-tilbehør kan give yderligere Ethernet-porte. Hvis du har to flere Ethernet-porte til rådighed, kan du bruge en anden port til at oprette forbindelse til internettet i stedet for WiFi.

Denne metode bruger den indbyggede macOS VPN-klient og fungerer derfor kun ved hjælp af PPTP-, L2TP- eller IKEv2 VPN-protokoller..

1. Tilmeld dig en af ​​VPN-tjenesterne, der er anført ovenfor, og konfigurer derefter manuelt macOS VPN-klienten til at bruge den. Opret forbindelse til en VPN-server.

VPN-opsætnings-mac

2. Slut din ikke-VPN-enhed til din computer ved hjælp af et Ethernet-kabel.

3. Gå til Systemindstillinger -> Deling. Derefter:

a) Del din forbindelse fra: [VPN-forbindelsen, du lige har opsat manuelt].

b) Til computere, der bruger: [din Ethernet-interface]. I eksemplet nedenfor bruger vores MacBook en USB til Ethernet-adapter.

c) Tænd for Internet Sharing ved at klikke på afkrydsningsfeltet (fjern markeringen for at slukke).

Deling af internet via Macbook med air

Del en VPN-forbindelse i macOS ved hjælp af WiFi

Denne metode kræver, at din Mac er tilsluttet internettet via Ethernet-kabel eller en anden WiFi-adapter (f.eks. En USB-dongle). Du kan derefter oprette forbindelse til det via WiFi og drage fordel af VPN. I modsætning til Windows 10 er macOS ikke i stand til at oprette WiFi-hotspot ved hjælp af en enkelt WiFi-adapter, medmindre den er tilsluttet internettet via en separat adapter.

Igen fungerer denne metode kun med den indbyggede macOS PPTP. L2TP og IKEv2 klient. Ikke OpenVPN.

1. Tilmeld dig en af ​​VPN-tjenesterne, der fungerer med macOS, og konfigurer derefter manuelt VPN-klienten til at bruge den. Opret forbindelse til en VPN-server.

2. Slut din ikke-VPN-enhed til din computer ved hjælp af et Ethernet-kabel.

3. Gå til Systemindstillinger -> Deling. Derefter:

a) Del din forbindelse fra: [VPN-forbindelsen, du lige har opsat manuelt].

b) Til computere, der bruger: WiFi.

c) Klik på WiFi-indstillinger ...

internet deling

d) Kontroller dine netværksindstillinger, og vælg en SSID-adgangskode til dit nye hotspot. Klik på "OK", når du er færdig.

konfigurere et internetdelingsnetværk

e) Tænd for Internet Sharing ved at klikke på dets afkrydsningsfelt (fjern markeringen for at slukke).

internet deling mac

Bedøv din placering ved hjælp af en VPNs Smart DNS-service

Detaljerne for dette varierer meget efter enhed, men er normalt ikke svære. De fleste VPN-tjenester, der tilbyder smart DNS, har detaljerede installationsinstruktioner til en række populære enheder, der ikke er VPN.

ændre DNS-indstillinger expressvpn

Ovenfor kan vi se ExpressVPNs smarte DNS-instruktioner. Så længe du har en gyldig smart DNS-server IP, kan stort set enhver internet-kompatibel enhed nogensinde lavet konfigurere til at bruge den.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me