Den ultimate DD-WRT-guiden

Aksjerutere er begrenset, og det kan være veldig vanskelig å få det beste oppsettet og ytelsen ut av dem.

Tilpasset firmware, for eksempel DD-WRT, gjør prosessen enklere, og gir deg mange ekstra alternativer i tillegg; og dermed gjøre en standard $ 100-ruter til en super-ruter som passer for ethvert hjem eller kontor.

Med denne DD-WRT-ruteguiden vil du øke det trådløse området, dataoverføringshastigheten, lage NAS-løsninger, sette opp en VPN-tjeneste og så mye mer på kort tid. Noen av disse kan du til og med implementere uten å ha DD-WRT.

Har du ikke tid til å lese alt dette i dag? Jeg vil anbefale minst å lese introduksjonen, slik at du kan finne ut hva denne "DD-WRT" -bransjen handler om.

Hva er DD-WRT-rutere?

Navnet DD-WRT stammer fra to kilder. WRT står for Wireless Router og ble først myntet av den beryktede Linksys WRT54G. Dette var den første ruteren som ble brukt til utvikling av DD-WRT og har blitt en ikonisk suksess siden. DD kommer fra den tyske bykoden for Dresden der BrainSlayers, det første utviklingslaget, bodde.

I essensen er DD-WRT et stykke firmware som du kan installere på ruteren din for å øke funksjonene. Det kan sammenlignes med å installere et annet operativsystem på datamaskinen din for å forbedre funksjonaliteten og formålet. Som jeg vil vise deg i denne guiden, vil du kunne øke det trådløse utvalget, bli utstyrt med forbedret kvalitet på serviceverktøyene og mye mer. Ta en titt på innholdet nedenfor for å se hvor tilpasningsdyktig det kan være.

Innstillingene nedenfor er det jeg vil anbefale for forskjellige miljøer. Ikke bekymre deg hvis du ikke er sikker på hva noen av disse er, de blir forklart mye mer detaljert videre.

Hvorfor DD-WRT?

Mange av dere tenker kanskje: hvorfor trenger jeg DD-WRT, vil ikke standardruteren firmware løse alle mine behov?

dessverre ikke.

Mens firmware levert av ruterselskaper har forbedret seg gjennom årene, mangler de generelt et omfattende utvalg av funksjoner. Dette er fordi flertallet av brukerne ikke trenger denne funksjonaliteten, og derfor gir det ikke økonomisk mening for dem å utvikle den.

Over tid, siden datamaskinbrukere som deg selv har blitt mer teknisk kunnskapsrike og bedre informert, bestemte de seg for at de vil ha mer, og en DD-WRT-ruter var alltid det første trinnet. I dette aspektet har ruterselskapene halet etter. Det er av denne grunn at mange av dem (Buffalo-ruter, Linksys-ruter, etc.) nå faktisk har begynt å selge DD-WRT-blinkede rutere!

DD-WRT kommer i mange smaker og størrelser, alt fra DD-WRT mikro til DD-WRT mega, men uansett hvilken størrelse du bruker, vil tilleggsverktøyene uten tvil gjøre standardruteren din til en superhub.

Noen fordeler med DD-WRT

Her er noen funksjoner som beviser at en oppgradering til DD-WRT i stor grad vil bidra til å forbedre internett-WiFi og enhetsfunksjonene dine, enten du bor alene eller driver en bedrift. Dette er bare et lite stykke av alt som er mulig, og til og med hele denne guiden dekker ikke alle mulighetene og oppsettene.

 • Avansert kvalitetskontroll (DD-WRT QoS) -kontroller- lar deg kontrollere båndbreddsfordelingen. Du kan enkelt dele trafikken mellom nettverk, vie den til spesifikk programvare, enheter og mer.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - en protokoll som enkelt tillater deling av enheter i et nettverk for rask og enkel deling av filer, media, skrivere, osv.
 • Nettverkstilkoblet lagring (NAS) - koble USB-disker og harddisker til ruteren din slik at du kan bruke dem som nettverksstasjoner som er tilgjengelige for alle
 • Nettverksskrivere - Som med harddisker, kan du legge ved skrivere som deretter kan nås fra hele nettverket
 • DNS-hurtigbufring / DNSmasq - fremskynder oppslag og oppløsning av vertsnavnet for å forbedre tilkoblingshastigheten til favorittnettstedene dine
 • Trådløs overgang- gjør ruteren til en trådløs repeater for å utvide rekkevidden til WiFi-signalet
 • Avanserte ytelsesgrafer- DD-WRT gir avansert nettverkssporing og skjerm for bedre feilsøking og analyse.
 • Juster antennestrømmen- en av de mange måtene du kan øke det trådløse spekteret på
 • VPN- du kan bruke DD-WRT-ruteren som VPN-klient, slik at alle enhetene i WiFi-nettverket ditt er beskyttet. Dette gir til og med geografiske avblokkeringsfunksjoner for enheter som ikke støtter VPN-klienter (f.eks. Roku og AppleTV).

Så i sammendrag, hvorfor DD-WRT? Fordi selv ruteprodusentene selv anbefaler det hvis du vil få mest mulig ut av ruteren!

DD-WRT kompatible rutere

Når du har bestemt deg for at du vil få mer ut av ruteren din, er det på tide å komme i gang.

Det første hinderet er å velge ruteren.

Hvis du har en gammel liggende i huset, kan du se på ruterdatabase-siden deres for å finne ut om det er mulig å installere DD-WRT på den. Du kan også bruke DD-WRT-ruterlisten til å finne en ruter for deg selv. Selv om det er veldig likt, vil vi anbefale det senere, ettersom det holdes mer oppdatert med informasjon.

Du vil se mange nettsteder som bruker den ikoniske Linksys WRT54G / WRT54GL for å lage en super ruter, men den er ekstremt utdatert, mangler noen USB-porter, og derfor er den ikke i nærheten av den beste DD-WRT-ruteren lenger.

I stedet vil jeg for en demonstrasjon bruke en Asus RT-AC56U. Den har en flott prosessor, mye RAM og Flash-minne, og 2 USB-porter som bidrar til å øke dens praktisk eksponentiell, og du kan hente det fra Amazon for bare 100 dollar. Det er også et dobbeltbånd (2,4 GHz og 5 GHz ruternettverk) som gir bedre overføringshastigheter og nettverkstilkobling.

Hvis du har et lavere (eller høyere) budsjett, kan du se på de beste ruterne for DD-WRT-listen for rutere som vi anbefaler.

DD-WRT vs. OpenWRT vs. tomat

DD-WRT er ikke den eneste open source-ruteren firmware på markedet, og teknisk sett er den ikke den beste på alle måter. Imidlertid er det den som har størst støtte fra lokalsamfunnet, flest oppdateringer og, og som derfor er den mest nybegynnervennlig.

Personlig synes jeg firmware fra Tomato router er bedre, men du trenger mer teknisk kunnskap for å takle det, og du vil ikke alltid finne svarene på internett. En OpenWRT-ruter er den kraftigste, men krever også utmerkede datakunnskaper. Av disse grunnene vinner DD-WRT dagen.

DD-WRT Guide - Notation

For å gjøre det lettere å navigere og forstå instruksjonene i denne guiden har jeg brukt følgende notasjoner.

Menyelementer - menyelementene er i kursiv og piler -> brukes til undermeny-betegnelse

knapper - alt du trenger å klikke på er fet skrift

'Enkelt sitater' vil bli brukt til å indikere seksjonene på en side

Kursiv brukes for kodestykker du trenger å oppgi.

Her er et eksempel som forteller deg CPU- og Flash-hastighetene til ruteren din

 1. Gå til Administrasjon -> kommandoer
 2. Skriv inn følgende i "Kommandoer" -boksen: nvram get clkfreq
 3. Klikk Kjør kommandoer

Dette er hva du bør se
Guide Notation

Komme i gang med DD-WRT

Hvordan installere DD-WRT

Å installere DD-WRT på ruteren er det første og mest risikable trinnet.

Jeg må advare deg om at installasjon av DD-WRT vil annullere garantien din, og det kan du også "murstein" gjør det til en sexy papirvekt.

Heldigvis kan du også kjøpe en ruter med DD-WRT forhåndsinstallert på Amazon hvis du ikke vil ta risikoen. Alternativt kan du bruke selskaper som FlashRouters og Sabai, som vil installere det for deg og i tillegg gi deg en garanti og støtte.

Hvor laster du ned DD-WRT

Du vil bli overrasket, men til og med DD-WRT firmware nedlasting kan være litt problematisk. Mens det på DD-WRT-nettstedet er en DD-WRT-database som hjelper deg å finne firmware for ruteren din, er den vanligvis veldig utdatert og inkluderer noen ganger ikke alt som er oppført på deres støttede enhetsside..

For AC56U fikk vi FlashRouters til å gi oss den beste stabile builden, men du kan også søke på DD-WRT Wiki og fora, og FTP beta builds-siden. Den siste stabile build-anbefalingen fra FlashRouters er R28493M (12/10/15), og du kan laste ned den herfra. Når du er lastet ned, følg trinnene nedenfor.

 1. Gjør en 30-30-30 tilbakestilling. Trykk på reset-knappen i 30 sekunder (du trenger sannsynligvis en penn for dette). Uten å slippe den, koble fra strømmen i 30 sekunder. Koble strømmen til igjen og fortsett å trykke på knappen i ytterligere 30 sekunder. Dette hjelper til med å slette ruteminnet for en ren installasjon.
 2. Koble ruteren til datamaskinen din med en Ethernet-kabel.
 3. Åpne nettleseren din og skriv 192.168.1.1 i adressefeltet
  1. Hvis du blir bedt om det, vil rutens påloggingsdetaljer være standarddetaljene (vanligvis brukernavn: admin, passord: admin)
  2. Hvis ovennevnte IP-adresse ikke fungerer, kan du lese ruteren din
 4. I menyen til venstre naviger til Administrasjon og klikk deretter kategorien Firmware Upgrade øverst.
 5. For den nye firmwarefilen, velg filen du har lastet ned i starten. Klikk Laste opp og vent til ruteren din starter på nytt. Du kan si fra når lysene begynner å blinke på fronten, og du vil kunne få tilgang til det ved hjelp av IP-adressen til ruteren som er nevnt over.
 6. Gjør en annen 30-30-30 tilbakestilling.
 7. Gå til 192.168.1.1 (DD-WRT standard IP-adresse), så ser du følgende. Standard påloggingsdetaljer for DD-WRT har en tendens til å samsvare med ruteren, men ikke bare skal du gjøre det, men du må endre dette.
  DD-WRT Velkommen
 8. Det er det du er ferdig med DD-WRT firmware-oppgraderingen.

Hvis du på noe tidspunkt trenger å gjøre en DD-WRT-tilbakestilling fordi du har gjort en feil og ruteren ikke svarer, gjør du en 30-30-30 tilbakestilling.

Endre grunnleggende innstillinger

Nå som du har installert firmware, vil den primære oppgaven være å endre alle kjerneinnstillinger og viktige innstillinger, inkludert konfigurasjonen av trådløst tilgangspunkt.

 1. Som beskrevet i de forrige instruksjonene, blir du bedt om å endre DD-WRT brukernavn og passord umiddelbart. Jeg anbefaler at du skriver dette ned et sted, for eksempel i en passordbehandler, slik at du ikke blir låst ute ved et uhell. Hvis du ønsker det, kan du endre dette på et senere tidspunkt under Administrasjonen -> Ledningsfane.
 2. Endre 'Wireless Network Name (SSID)' i trådløs-menyen under fanen Grunnleggende innstillinger. Hvis du har mer enn ett trådløst nettverk (som du vil med AC56U), så gi dem forskjellige navn slik at du enkelt kan skille mellom dem. Bruk innstillinger en gang gjort.
  DD-WRT grunnleggende trådløse innstillinger
 3. Bruk et passord for begge nettverkene under kategorien Trådløs sikkerhet. Jeg anbefaler å bruke WPA2 personlig sikkerhetsmodus, med en AES WPA-algoritme.
  DD-WRT trådløs sikkerhetsinnstillinger
 4. I Setup vil jeg også anbefale å sette opp valgfritt 'Router Name' og 'Hostname', men dette er ikke viktig.
 5. Du bør nå ha en funksjonell ruter som du kan bruke akkurat som alle andre rutere på markedet. Før vi starter rutekonfigurasjonen og legger til bjeller og fløyter, vil jeg anbefale å ta en titt rundt i menyene og få en følelse av firmware.

Sikkerhetskopiere og gjenopprette DD-WRT

Det er alltid mye moro å leke med ruteren din, forbedre innstillingene og forbedre funksjonene. Imidlertid vil et sted langs linjen sannsynligvis gjøre en feil, og du vil ønske å ha en sikkerhetskopi slik at du bare kan gjenopprette systemet og ikke trenger å gå gjennom alle innstillingene igjen. Mens jeg skrev denne guiden, og gjorde alle innstillingene, har jeg måttet gjøre to av disse gjenopprette meg selv - begge på grunn av dumme feil!

Gå til Administrasjon for å opprette en sikkerhetskopi -> Sikkerhetskopier, og klikk backup. Da er det bare å laste ned filen til et sikkert sted på datamaskinen din.

Gå til samme sted for å gjenopprette DD-WRT til et backup-punkt. Under 'Gjenopprett innstillinger' finner du den sikkerhetskopierte filen og klikker Restaurere.

Som med sikkerhetskopiering av DD-WRT firmware, vil jeg også anbefale at du har en sikkerhetskopi av datamaskinsystemet ditt, ettersom det å miste alle filene er mye mer ødeleggende enn å miste noen få DD-WRT-innstillinger.

Øke det trådløse området ditt

Det er noen hovedmetoder for å øke det trådløse området og overføre hastigheter. Nedenfor dekker jeg de mest populære alternativene. Av disse er noen firmware-relatert, mens noen få krever litt ekstra maskinvare.

Finne ruteren

Den ideelle måten å få optimal dekning i hjemmet eller kontoret er ved å lokalisere ruteren i episenteret for handlingen. Finn det fysiske sentrum for eiendommen din, og se hvordan det påvirker dekningen din. Vegger, spesielt konkrete, kan være en stor hindring, så prøv å flytte ruteren din rundt.

Dessverre kan det hende at Internett-leverandøren din (ISP) ikke har funnet modemet ditt på et ideelt sted for dette. Hvis du vil holde modemet og ruteren din på samme sted, kan du kjøpe en koaksialkabelforlenger (eller be Internett-leverandøren gjøre dette for deg). Hvis du ikke har noe imot at de to skal være på forskjellige steder (eller vil at de skal være på forskjellige steder), kan du kjøpe en ekstra lang Ethernet-kabel.

Hvis du ikke er i stand til å flytte ruteren din, eller ikke, vil de neste trinnene hjelpe deg.

Bruk en tom kanal

Mens trådløse frekvenser blir referert til som 2,4 GHz og 5 GHz, varierer de faktisk litt fra disse frekvensene med vilje. Dette fordi det eksisterer et antall kanaler for hver hovedfrekvens. Disse kanalene kan tenkes som antall baner på en motorvei. Jo flere biler det er i en bane, jo saktere har det en tendens til å være. Det er ekstremt enkelt å finne en tom (eller i det minste den tomeste), og det kan bidra til å øke rekkevidden og overføringshastigheten.

 1. Last ned en Wifi Analyzer-app for enheten din. Jeg anbefaler følgende; Wifi Analyzer for Android, AcrylicWiFi for Windows, WiFi Scanner for Mac. Dessverre er det foreløpig ingen gode alternativer for iOS.
 2. Bruk appen eller programvaren til å skanne nabolaget ditt. Jeg fant ut at 5GHz-kanalene var nesten ubrukte, så jeg hadde valget mitt. Som du ser på bildet under, hadde 2,4 GHz-kanalene mye mer trafikk. Jeg brukte tydeligvis en veldig overbelastet kanal (SuperNet) og jeg ville ha det bedre med et høyere kanalnummer.
  WiFi Analyzer
 3. Jeg endret nettverkets kanalnummer i Wireless -> Grunninnstillinger for kanal 13.
 4. Du kan også velge Auto, men personlig har jeg funnet ut at folk nesten aldri skifter kanaler, så dette er ikke nødvendig.

Avanserte trådløse innstillinger

Å bytte kanal, som beskrevet tidligere, er en av de enkleste og mest sikre måtene å få et bedre signal på. Imidlertid er det mange avanserte innstillinger som du kan eksperimentere med. Disse avhenger av situasjon til situasjon, og noen av dem, som å øke TX Power, kan redusere ruterenes levetid. Av denne grunn trenger du ikke bare å utføre noen nøye tester for hver konfigurasjon du prøver, men du må også huske på at andre, mindre små konsekvenser kan føre til.

Båndbredde vs. gjennomstrømning

Før jeg forklarer hvordan du tester båndbredde og gjennomstrømning, er det viktig at jeg forklarer forskjellen mellom de to. Båndbredde er den faste hastigheten du betaler for og mottar fra Internett-leverandøren din: i mitt tilfelle er dette 30Mbps nedlasting og 3Mbps opplasting. Gjennomstrømning er den faktiske datamengden som ruteren din kan håndtere. På RT-AC56U vi tester med, er det teoretiske maksimum 867 Mbps.

Derfor, hvis du bare er interessert i å bruke ruteren for å få tilgang til internett, vil jeg fraråde å leke med de avanserte innstillingene (med mindre du har en veldig rask internettforbindelse). Imidlertid, hvis du planlegger å bruke den til lagring, utskrift, streaming av film eller andre interne formål, kan det være verdt det.

Testing av båndbredde og gjennomstrømning

Å teste båndbredden er den enkleste av de to. Gå over til TestMy.net. Du bør se hastigheter i området det du betaler for. Hvis dette ikke er tilfelle, kan det være lurt å vurdere å ha et ord med Internett-leverandøren din. Det er et kjent faktum at hastighetene kan variere, men i mange tilfeller (spesielt i Amerika) har det vært rapporter om internettleverandører som bare ikke leverer løftene.

For å teste gjennomstrømming, må du laste ned TamoSoft Throughput Test. Du må kjøre serveren på en datamaskin som er kablet til ruteren din med en Ethernet-kabel. Så på en bærbar datamaskin, må du kjøre klientprogramvaren. Angi IP-adressen som leveres av serveren, og utfør deretter rutertesten. Dette vil gi deg hastighetene til ruteren din.

TX Strøm, overføring osv

Hvis du etter å ha testet innstillingene dine bestemte deg for at du trenger en større gjennomstrømning, vil du sannsynligvis begynne å se på å endre de avanserte trådløse innstillingene. Som nevnt er disse kompliserte og kan forårsake problemer. Siden standardinnstillingene ser vi 500 Mbps på datamaskinen vår og 100 Mbps på vår telefon (som er grensen på grunn av maskinvaren), tror vi ikke dette er nødvendig og usannsynlig at du vil gjøre det heller.

Imidlertid, hvis du ønsker å gjøre dette, er den beste anbefalingen å ta turen til DD-WRT-forumet og spørre de vennlige menneskene der. Når du gjør det, sørg for at du viser alle enhetene og behovene dine, slik at de kan skreddersy spesifikasjonene til deg.

Når du diskuterer utvidelsen av trådløse nettverksområder og hastigheter, vil du ofte komme over Afterburner. Afterburner er et unikt stykke teknologi, støttet av utvalgte enheter, og det anbefales at du slår den av som standard.

Antenner og WiFi-forlengere

En av de raskeste og enkleste måtene å få bedre mottak på enhetene dine er ved å bruke trådløse antenner.

Hvis du bruker ruteren vi har anbefalt da, vil du dessverre ikke kunne koble en ekstra antenne til den. Du kan imidlertid fortsatt koble en til din stasjonære datamaskin, så lenge du allerede har et WiFi-kort satt inn i det. Selv om det er enkelt å gjøre, er det sannsynligvis den minst praktiske og kostnadseffektive løsningen å koble en antenne til datamaskinen din, da det bare vil hjelpe en enhet.

Derfor, hvis du fremdeles sliter med å få god trådløs dekning, og du har prøvd de to trinnene ovenfor, er det verdt å få en erstatningsantenne til ruteren din. Du kan få disse ganske billige fra Amazon. Det er tre ting du bør vurdere hvis du skal få en:

 • Tekniske spesifikasjoner. Forsikre deg om at du får en som har bedre tekniske spesifikasjoner enn den eksisterende antennen.
 • Retningen. Noen antenner som Asus WL-ANT-157 gir økt rekkevidde, men de fokuserer signalet slik at dette bare går i en retning.
 • Koble til via ledning. Noen antenner kobles til antennen din med en ledning, dette betyr at du kan flytte den litt rundt. Noen har til og med en magnetisk base for å gjøre det lettere å plassere andre steder.

Den andre måten du kan utvide signalet ditt på, er ved å bruke WiFi Range Extenders. Med den beste WiFi-rekkevidelsen, trenger du bare å koble den til en stikkontakt, gjøre fem minutter med å sette opp, så er du ferdig. Mange foretrekker dette alternativet ettersom det tar veldig lite plass og er ekstremt raskt og enkelt å sette opp.

Bruk en ekstra ruter som en DD-WRT-repeater

Hvis du allerede har en eksisterende ruter, men også planlegger å skaffe en ny, så så lenge den eksisterende støtter DD-WRT, kan du bruke den som en DD-WRT-repeater. Hva dette betyr, er at du kan plassere den på et helt annet sted enn hovedruteren, og den vil videresende det trådløse signalet.

Følg disse trinnene for å sette opp den svakere ruteren som repeateren:

 1. Installer DD-WRT på ruteren i henhold til de foregående trinnene
 2. Naviger til Oppsett -> Grunnleggende oppsett. Der kan du deaktivere 'Tilkoblingstype', siden ruteren ikke blir koblet til hovedruteren eller modemet ditt.
 3. Endre 'Router' og 'Host Name' som vi viste under Sette opp DD-WRT. Vi anbefaler å bruke samme navn med en '-2' vedlagt det.
 4. Endre det siste sifferet i IP-adressen til Local Router. Generelt blir IP-er tilordnet enheter automatisk, og du ønsker å unngå å ha kollisjon og føre til at to enheter ikke har et trådløst signal, så vi vil anbefale å velge et relativt høyt antall som 50.
 5. Endre DHCP Type til ‘DHCP Forwarder’.
 6. Skriv inn IP-adressen til den primære ruteren (vanligvis også modemet ditt) under 'DHCP Server'. Generelt sett bør dette være 192.168.1.1. For å finne ut nøyaktig hvilken, kan du lese håndboken for denne enheten. Lagre Forandringene.
 7. Gå til Sikkerhetsfanen og slå av alle sikkerhetsinnstillingene (fjern merket for alt), da hovedruteren din vil håndtere all sikkerhet. Truffet Lagre.
 8. Gå til kategorien Trådløs, og endre 'Trådløs modus' til enten 'Repeater' eller 'Repeater Bridge'. Når du er ferdig, klikker du Lagre.
  1. 'Repeater' vil bare hjelpe med å videresende det trådløse signalet, dette er det beste alternativet hvis du bare kobler deg til enhetene dine trådløst
  2. Hvis du velger ‘Repeater Bridge’, kan du bruke Ethernet-portene. Dette betyr at du kan koble Smart TV, spillkonsoll eller andre enheter til den. Dette vil tillate at disse enhetene har en raskere internettforbindelse. Dette vil også tillate at disse enhetene ser andre enheter i nettverket, for eksempel lagringsløsninger for nettverk.
 9. Endre 'Wireless Network Name (SSID)' for å samsvare nøyaktig med innstillingene på hovedruteren. Hvis hovedruteren har både en 2,4 GHz og 5 GHz nettverk, må du sørge for at du gjør dette for begge deler. Trykk Lagre igjen.
 10. Gå til det trådløse -> Trådløs sikkerhetsfane, og endre innstillingen slik at den samsvarer med de som gjelder primærruteren for nettverkene dine. Trykk "Lagre" og til slutt "Bruk innstillinger".

Hvis du etter å ha eksperimentert med alle disse innstillingene, fremdeles ikke har klart å oppnå den beste trådløse ruteren som du ønsker, kan du alltid bygge din egen.

DD-WRT Overklokking (øke kraften)

Som med en datamaskin, er det mulig å overklokke ruteren slik at den kan utføre flere operasjoner per sekund, og gi deg en bedre ytelse. I motsetning til med en datamaskin, kan du ikke bruke noen avkjøling på systemet, med mindre du er veldig praktisk. Så du må passe på for overoppheting og stabilitet.

Jeg har satt ruteren min til en CPU-frekvens på 1200 MHz og minnefrekvens på 800 MHz, sammenlignet med standardverdiene 800/600. Standby-temperaturen på denne måten er 67C, sammenlignet med standard 63C. Dette er en god stabil temperatur, og selv om det er mulig å overklokke enda mer, så jeg ikke behov for det. En stabil temperatur på 70 ° C og over vil sannsynligvis forårsake problemer eller redusert levetid.

For å overklokke, ikke bruk det innebygde overklokkingsverktøyet som finnes under Administrasjon -> Ledelse! Enhver profesjonell i bransjen sverger mot dette, og er ikke en gang sikker på hvorfor det ikke blir implementert bedre eller fjernet. Følg i stedet disse trinnene.

 1. Gå til Administrasjon -> kommandoer
 2. Gå inn i boksen nedenfor, som viser deg gjeldende innstillinger (800 MHz CPU / 600 MHz minne som standard) nvram get clkfreq
 3. Skriv inn følgende kommando nvram-sett clkfreq = 1200.800

  og klikk Lagre oppstart

 4. Gå til Administrasjon -> Ledelse og nederst klikk Start ruteren på nytt.
 5. Når ruteren har startet på nytt, gjenta trinn 2, bør du se 1200/800
  DD-WRT Overklokking
 6. Hvis du vil ha noe lavere, anbefaler jeg at du går for 1000/666 når du angir frekvensene

Koble til eksterne enheter

Ved å bruke en ruter med en USB-port, eller to, kan du koble enheter til den som lar deg gjøre den enda mer nyttig hjemme og på kontoret.

Bruker DD-WRT for NAS

NAS er definert som Network Attached Storage. I hovedsak betyr dette at ved å koble en ekstern harddisk eller USB-pinne til den, vil du kunne få tilgang til alle filene på den så lenge enheten er koblet til WiFi-nettverket. Det som er enda bedre er at hvis du setter opp FTP, som vi demonstrerer senere, vil du kunne få tilgang til det hvor som helst over hele verden så lenge du er koblet til internett.

Slik konfigurerer du det.

 1. Koble USB-lagringen til ruteren og slå den på (hvis den ikke allerede er). Bruk USB3.0-porten for dette.
 2. Naviger til ruterne WebGUI ved å legge inn 192.168.1.1 i adressefeltet i nettleseren (med mindre du har endret det).
 3. Gå til Tjenester -> USB
 4. Aktiver ‘Core USB Support’, ‘USB Storage Support’ og ‘Automatic Drive Mount’. Hvis du har en ekstra USB-port og vil koble til en skriver for trådløs utskrift, kan du også aktivere "USB Printer Support". Klikk Lagre og så Bruk innstillinger.
 5. Detaljer om USB-lagringsenheten skal vises i 'Diskinfo' -delen. Hvis de ikke gjør det, må du starte ruteren på nytt og laste siden på nytt
  DD-WRT Services USB
 6. Klikk på NAStab. Aktiver SAMBA, velg en serverstreng (navn) og legg til arbeidsgruppen din. For å finne ut eller endre arbeidsgruppen din kan du gjøre det på følgende steder:
  1. Gå til Kontrollpanel i Windows -> System
  2. Gå til Systemvalg i OSX -> Nettverk -> Flyplassen -> Avansert -> WINS
  3. I Linux / Ubuntu for å installere Samba, åpner du et terminalvindu og gir kommandoen: sudo apt-get install samba smbfs

   (du må oppgi sudo-passordet ditt).
   Gå til filen /etc/samba/smb.config og se etter linjen ‘workgroup = WORKGROUP’.

 1. Under ‘Fildeling’ klikker du Legg til deling, Velg en lagringsenhet eller enhetspartisjon fra rullegardinmenyen ‘Sti’, og velg et navn for lagringen. Hvis du vil at alle som blir med i nettverket skal kunne få tilgang til NAS-lagringen, må du sjekke ‘Offentlig’, og bestemme om tillatelse er Les / Skriv eller Bare Les.
 2. Hvis du foretrekker å begrense tilgangen til navngitte brukere, klikker du på Legg til bruker og fyll ut detaljene for å sikre at ‘Samba’ er krysset av. Gjenta for hver autoriserte bruker (eller mindre sikkert, del direkte en enkelt brukerkontoinformasjon med alle autoriserte brukere).
 3. Lagre og bruk innstillinger
  DD-WRT Services NAS
 4. NAS-stasjonen din skal nå være tilgjengelig over nettverket ditt:
  1. I Windows går du til Start -> Nettverk -> [Ruternavn] -> [navn på stasjon eller partisjon]
  2. Gå til File Manager i OSX -> Delt rute eller nettverksmappe -> [Ruternavn] -> [navn på stasjon eller partisjon]
  3. Følg instruksjonene i Linux / Ubuntu.

Som nevnt tidligere, kan dette NAS-systemet settes opp med hvilken som helst ekstern lagringsstasjon eller USB-flash-pinne. I noen tilfeller kan du få advarselen etter at du har brukt innstillingene og ruteren starter på nytt "Ikke-støttet filsystem". Hvis dette skjer, må du omformatere stasjonen din til å være et av følgende filsystemer: ext2, ext3, NTFS eller VFAT.
DD-WRT NAS ikke-støttet filsystem

Noen DD-WRT-bygg støtter også tilkobling av multibay-stasjoner, hvis du ønsker å ha et RAID-aktivert oppsett. Dessverre kan du ikke koble til en USB-stasjon per USB-port og kjøre disse i en RAID 1-konfigurasjon. Hvis du imidlertid først og fremst ønsker å bruke DD-WRT som et NAS-system, er det en bedre ide å få et dedikert NAS-system.

Koble en skriver til DD-WRT

Å koble en skriver til DD-WRT-ruteren er bare litt mer komplisert enn forrige NAS-oppsett. Du må sørge for at skriveren støttes av USB2.0 +, eller at den ikke vil fungere.

Noen moderne skrivere lar deg dele dem ved hjelp av WiFi, men jeg vil holde WiFi-nettverkene mine så klare som mulig. Noen lar deg også bruke den via Ethernet-porten, men jeg føler at en USB-port er mer praktisk.

 1. Koble skriverkabelen til USB-porten på ruteren. Jeg foreslår at USB2.0-porten er bedre for kompatibilitet, og den trenger heller ikke en stor gjennomstrømming.
 2. Åpne DD-WRT-panelet på 192.168.1.1
 3. Gå til Tjenester -> USB. Hvis du ikke har gjort det ennå, kan du aktivere 'Core USB support' og også 'USB printer support'. Deretter Bruk innstillinger.
 4. Skriveren din er nå klar, men vi må også konfigurere datamaskinen slik at den får tilgang til den

DD-WRT-delt skriver med Windows 7 og utover

 1. Klikk på Start-menyen og deretter Enheter og skrivere
 2. Klikk Legg til en nettverks-, trådløs- eller Bluetooth-skriver.
 3. Klikk på Legg til en skriver ved hjelp av en TCP / IP-adresse eller vertsnavn
 4. Skriv inn 192.168.1.1 som vertsnavn, med mindre du har endret dette. Fjern merket for "Spørre om skriveren, og velg automatisk driveren du vil bruke".
 5. Ta en kaffe mens Windows prøver å oppdage skriveren. 90% av tiden vil det fremdeles mislykkes, men ikke bekymre deg, klikk neste.
 6. Velg skrivermerke og modell fra listen.
 7. Gi skriveren et navn
 8. Hvis skriveren har jobbet så langt uten problemer, ikke bekymre deg for å bytte ut driveren hvis en ny versjon blir oppdaget.
 9. 'Skriv ut en testside' for å sikre at alt fungerer riktig, og klikk deretter på 'Fullfør' så er du ferdig!

3G og 4G mottaker / modem

Hvis du beveger deg mye på jobb, vil du sannsynligvis ha en 3G (eller til og med 4G) USB-mottaker eller WiFI-hotspot. Hvis du av en eller annen grunn ønsker noe mer dyktig enn hotspotet ditt eller bare mer funksjonalitet, kan du koble 3G USB-dongelen til ruteren din. Selv om dette vil bety at du trenger å ta med ruteren, og det er strømkilde rundt, har vi hørt at entreprenører liker å gjøre dette på grunn av allsidigheten som den gir. I hovedsak lager de en mobil WiFI-ruter.

Men siden dette er en veldig sjelden og komplisert prosess, som bare noen få mennesker leter etter, vil jeg ikke fordype meg selv. Hvis du er interessert, kan du se på følgende linker. DD-WRT støttede 3G-modemer, mobiltelefon / USB-modem som WAN, og hvis du er på GiffGaff har de skreddersydd prosessen etter deg.

Hvis dette er noe du er interessert i, personlig anbefaler jeg heller at du skaffer deg en 4G USB Dongle og deretter bruker DD-WRT som en repeater som beskrevet tidligere..

Få tilgang til DD-WRT-ruteren

Å få tilgang til DD-WRT gjennom WebGUI, som jeg har gjort for det meste av denne opplæringen, er den enkleste og enkleste måten. Dessverre har en WebGUI sine begrensninger, og noen ganger må du komme deg inn i de dypere funksjonene i systemet. Både SSH og Telnet er perfekte for dette og SCP og FTP og ideelle for å få tilgang til filene på ruteren eksternt. For å bestemme mellom hvilken protokoll som skal brukes for ekstern filtilgang, vil jeg anbefale deg å lese denne fantastiske artikkelen av CodeGuru.

SSH og Telnet

Både SSH (Secure SHell) og Telnet-tilgang er aktivert på samme måte. Derfor har jeg gruppert de to sammen. Telnet brukes til å få tilgang til ruteren lokalt, mens SSH er egnet for ekstern tilgang og mer praktisk for filoverføring også. Selvfølgelig er den enkleste metoden for lokal filoverføring å sette opp en NAS, som beskrevet tidligere.

 1. Gå til Tjenester -> Tjenester og bla ned nær bunnen
 2. Her kan du aktivere både SSH og Telnet
 3. For SSH har du muligheten til å definere porten og opprette autorisasjonstaster. Jeg har personlig stått fast med innlogging av brukernavn og passord, men for det høyeste sikkerhetsnivået vil jeg også anbefale å tildele en autorisasjonsnøkkel. Når det er gjort, klikk Lagre og Bruk innstillinger.
  DD-WRT SSH og Telnet
 4. Gå til Administrasjon -> Management, og der kan du aktivere både SSH og Telnet Management nå.
 5. Hvis du vil ha tilgang til DD-WRT eksternt, må du konfigurere portvideresending på modemet for porten du har valgt å bruke for SSH. Mens port 22 og 23 vanligvis brukes, vil jeg anbefale å bruke noe over 1024 for å gjøre det vanskeligere for alle som prøver å få tilgang til nettverket ditt.

I Windows kan du bruke ledeteksten for å få tilgang via Telnet. Du må også sørge for at Telnet Client er aktivert. Gå til Kontrollpanel for å gjøre dette -> programmer -> Slå Windows-funksjoner av og på. Vent til listen lastes inn, velg 'Telnet Client' og klikk på OK.

 1. Start ledetekst ved å klikke på Windows-knapp, skriver du nedenfor, og trykker enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Start forbindelsen til ruteren din ved å skrive åpen 192.168.1.1 [23], endre IP-adresse og port deretter hvis du har valgt andre verdier
 4. Påloggingsdetaljene er brukernavn: root og passord: som definert i starten. Ikke bekymre deg hvis passordet ditt ikke vises når du skriver det; dette er en sikkerhetsprogramvarefunksjon.
 5. Det er det, ditt inn.
  Få tilgang til DD-WRT gjennom Telnet i Windows

Du kan også bruke PuTTY til Telnet eller SSH i ruteren. SSH kommer også med SCP (Secure Copy), dette betyr at du kan bruke et program som WinSCP for å få tilgang til filsystemene på ruteren din..

 1. For å få tilgang til ruteren din via WinSCP bare skriv inn detaljene som ovenfor, i riktig avsnitt og klikk Logg Inn.
 2. Hvis dette er første gang, kan du få en advarsel om sikkerhetsnøkkel, i dette tilfellet er det bare å godta det.
  Få tilgang til DD-WRT gjennom WinSCP

FTP

For å aktivere FTP på DD-WRT-ruteren, trenger du følgende trinn når USB-lagringsenheten er koblet til ruteren.

 1. Utfør trinn 1 til 6 for å sette opp et NAS-lagringssystem
 2. Under Tjenester -> NAStil følgende innstillinger
  1. Aktiver ProFTPD (endre port etter behov) og aktiver WAN Access
  2. Aktiver WAN-tilgang
  3. Jeg anbefaler at du ikke tillater anonym innlogging. For autentisering ved bruk av en passordliste er det mer praktisk, men Radius-metoden gir mest sikkerhet.
 3. Under Brukere skriver du inn et brukernavn, et sikkert passord, og velger hvilke stasjoner du vil dele i tillegg til FTP.
 4. Klikk Lagre deretter Bruk innstillinger.
  DD-WRT FTP-oppsett
 5. Gå til Administrasjon-> Kommandoer skriv inn følgendewanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp --port 21 -j logdrop iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp -m state - stat NY - dport 21 -m grense - begrense A / minutt - begrenset-burst B -j logaccept

  Endre verdiene slik du finner passende:

  1. A (2) - antall tillatte gjetninger per minutt etter B (3) antall mislykkede første forsøk - dette vil bremse og begrense alle som prøver å bryte seg inn
  2. Du kan også bruke følgende kode i stedet, men dette vil være mindre sikkerhetsmateriell -I INNGANG 1 -p tcp - dport 21 -j logaccept
 6. Lagre som oppstart, Bruk innstillinger, og Start ruteren på nytt
 7. FTP-serveren din skal nå kjøres på DD-WRT

Få tilgang til stasjonen ved hjelp av FTP

 1. Last ned en FTP-klient. WinSCP for Windows, FileZilla for Mac, ES File Explorer for Android og FTP Manager for iOS er alle veldig passende - men du kan ha dine egne preferanser.
 2. Når du blir bedt om det, angir du ruterinnstillingene slik du har definert dem tidligere
 3. Hvis du vil ha tilgang til den eksternt, må du kjenne din IP-adresse (på forhånd) som du kan finne ved å bruke IPLeak.net.
  1. Hvis du bruker et modem før ruteren, må du også sette opp en port fremover. Disse varierer fra ISP & Modem så se på dokumentasjonen de ga deg.
  2. Hvis du ønsker å gjøre dette mens du bruker et VPN, må du velge en som tillater portvideresending.
 4. Det er din koblet

Avanserte tilgangsinnstillinger

Tilgangsbegrensninger / foreldrekontroll

Hjemme kan det være lurt å sette opp noen tilgangsbegrensninger for å begrense hvilket innhold familiemedlemmer kan få tilgang til, spesielt barna dine. Selv om jeg mener at det er viktigere å utdanne dem, er det i seg selv en god del emner som ingen forelesninger kan hindre noen i å snuble på.

På et kontor kan det være lurt å konfigurere filtrering slik at ansatte ikke bruker arbeidstid for å få tilgang til Facebook, Twitter og andre sosiale medier, med mindre det er deres jobb å gjøre det..

Personlig har jeg tilgangsbegrensninger satt opp som en metode for selvsensur. Jeg vet at det er noen nettsteder jeg besøker, for eksempel 9GAG, som ikke er produktive, og jeg bør ikke få tilgang til dem i løpet av dagen.

 1. Gå til tilgangsbegrensninger -> WAN tilgang
 2. Du kan ha opp til åtte retningslinjer
 3. Konfigurer tilgangspolitikken. For listen over klienter kan du bruke MAC-adresse, IP-adresse eller IP-område spesifikasjon. Jeg vil anbefale å bruke MAC-innstillingen da dette er det vanskeligste å overvinne. Du kan finne ut MAC-adressene til de tilkoblede enhetene ved å navigere til Administrasjon -> WOL.
  DD-WRT-administrasjon WOL
 4. For Days and Times, definer når du vil at tilgangsbegrensningen skal være aktiv
 5. Med delen Blokkerte tjenester kan du bestemme om det er noen spesifikke tjenester du vil blokkere, for eksempel spill eller Yahoo.
 6. I de to siste seksjonene kan du blokkere nettsteder etter nøkkelord eller etter spesifikk URL. Jeg vil anbefale å bruke URL-blokkering da den er mer nøyaktig og unngår utilsiktet blokkering av nettsteder som kan være nødvendige for arbeid eller utdanning.
  DD-WRT-tilgangsbegrensninger

Gjestens WiFi

Hvis du ofte har venner, besøkende eller forretningspartnere på besøk, vil du sannsynligvis ønske å gi dem WiFi-tilgang. Fordelen med å opprette et gjestenettverk er at du kan skreddersy det til dine behov. For eksempel kan du ha forskjellige tilgangsbegrensninger og personverninnstillinger. Siden de to nettverkene er separate, vil du også være sikrere, og du kan til og med skreddersy båndbreddebruken slik at vennene dine ikke begynner å laste ned alle nedlastingshastighetene dine.

Du kan opprette et gjestenettverk for både 2,4 GHz og 5 GHz nettverk.

 1. Gå til trådløs -> Grunnleggende innstillinger
 2. For frekvensen du vil at gjestene skal kunne få tilgang til, klikk Legg tilunder 'Virtuelle grensesnitt'. Personlig har jeg bare et 2,4 GHz gjestenettverk da jeg synes dette er mer enn tilstrekkelig. Du kan også legge til mer enn ett virtuelt nettverk for hver frekvens, men jeg har ikke klart å tenke på en god grunn til at dette kan være nyttig. Klikk

  Lagre
  DD-WRT gjestenettverk og virutale grensesnitt

 3. Gå til trådløs -> Trådløs sikkerhet og gi gjestenettverket et passord, dette er valgfritt, men jeg prøver alltid å begrense hvem som har tilgang til nettverket, slik at jeg vet at naboene mine ikke vil laste fritt, eller at kundene på kaffebaren ved siden av ikke vil bruke det enten. Klikk Bruk innstillinger.
 4. Nå vil du lage en bro. Hva en bro gjør, er at det lar deg skille de to nettverkene slik at du kan kontrollere dem hver for seg. Jeg vil også vise hvordan du kan prioritere båndbredden til trådløse nettverk som ikke er gjester.
 5. Gå til Oppsett -> Nettverk
 6. Lag en ny DD-WRT-bro ved å klikke Legg til og kalle det br1, klikk Lagre
 7. For IP definere den som 192.168.2.1 og Subnet Mask skal være 255.255.255.0, klikk Lagre deretter Bruk innstillinger
 8. Klikk Legg til under 'Tildel til bro'
 9. Velg br1, som du nettopp opprettet som klientbro, og wl0.1 som nettverk. La Prio være som den er og deretter

  Bruk innstillinger
  DD-WRT Setup Networking

 10. Legg til en ny DHCP-server nederst for 'DHCPD'. Velg br1 i rullegardinmenyen, og la de andre innstillingene som standard. Bruk innstillinger en gang til.
  DD-WRT Setup Networking 2
 11. Du har nå to separate nettverk. Du vil likevel fremdeles prioritere det primære nettverket ettersom det er viktigere.
 12. Gå til NAT / QoS -> QoS (Service of Quality).
 13. I QoS Aktiver det og for port velger du LAN & WLAN fra rullegardinmenyen.
 14. Under Netmask Priority skriver du inn 192.168.1.1/24 og 192.168.2.1/24 (eller IP-ene du har definert tilsvarende).
 15. For hovednettverket 192.168.1.1 velger du førsteprioritet og for den sekundære velger bulkprioritet.
 16. Bruk innstillinger
  DD-WRT NAT QoS

 17. Gå til Administrasjon -> Kommandoer og skriv inn følgende
 18. iptables -t nat -I POSTROUTING -o `get_wanface` -j SNAT - til` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m state - stat NY-j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp --tcp -flagger SYN, RST SYN -j TCPMSS - klemme-mss-til-pmtu iptables -I FORWARD 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -I FORWARD 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Klikk Lagre brannmuren og du er ferdig

Hvis du ønsker at gjestenettverket skal ha en fast båndbredde, for eksempel, må du ha en grunnlinje når du tester et produkt, kan du gjøre det på følgende måte etter at du har gjort det ovenfor:

 1. Gå til NAT / QoS -> QoS
 2. I delen QoS-innstillinger angir du den maksimale opp- og nedlastningshastigheten som leveres av Internett-leverandøren
 3. I nettverksprioritet, for nettverket du vil ha en begrenset hastighet, setter du prioriteten til Manuell
 4. Angi Opp- og Nedlink-hastigheten du vil oppnå.
 5. Klikk Bruk innstillinger og du er ferdig.
  DD-WRT Båndbreddebegrensning

Gjestens HotSpot

DD-WRT lar deg bruke fire forskjellige knutepunkter som er ekstremt praktiske og nyttige i kommersielle miljøer. Dette er Sputnik, Hotspot System, Wifidog og Chilispot. Du finner dette under Tjenester -> HotSpot. Jeg vil gå inn på litt detaljer for hver enkelt av disse, men jeg vil bare gå inn på oppsettet av HotSpot System da jeg fant denne enkleste å bruke og implementere.

Sputnik

Sputnik i, som HotSpot-system, og i noen tilfeller Chilispot fungerer som en betalt administrasjonsleverandør. Dette betyr at de vil håndtere sprutskjermen din, forskjellige steder og mer for en månedlig eller per kjøpsavgift.

Vi synes Sputnik var litt irriterende å konfigurere, men det gir deg noen gode innstillinger og vil begrense all WiFi-bruk til Sputnik-splash-skjermen. Dette betyr at for å endre DD-WRT-innstillingene, må du være koblet til den med en Ethernet-kabel.

HotSpot System

Jeg syntes HotSpot-systemet var det enkleste å installere og bruke. Tjenesten lar deg lade kunder for WiFi, i så fall tar selskapet en liten prosentandel av betalingen. Du kan også gi brukere gratis WiFi-forbindelse og ha en sprutskjerm som ber dem følge deg på dine sosiale nettverk, du må betale en liten månedlig pris for dette.

 1. Registrer deg for en konto på hotspotsystem.com, sørg for å notere operatørens brukernavn og din steds-ID
 2. Gå til Tjenester i DD-WRT -> hotspot
 3. Aktiver HotSpotSystem
 4. Skriv inn detaljene og klikk Bruk innstillinger
 5. Dette vil lage et automatisk gjestenettverk, og du vil også bli presentert for en sprutskjerm når du logger deg på. Hvis du ønsker å endre denne sprutskjermen, kan du gjøre det via HotSpot System-nettstedet. Du kan endre alt fra farger, bilder, knapper til stort sett alt du ønsker.
  DD-WRT Hotspot System

Wifidog

Wifidog og Chilispot er begge åpen kildekode, noe som betyr at hvis du ønsker det, kan du sette opp serveren for dette selv, noe som betyr at du ikke engang trenger en internettforbindelse. Wifidog er det mest kompliserte, og det minst omtalte alternativet, så jeg vil anbefale å unngå det og velge Chilispot i stedet.

Chilispot

Chilispot er den mest tilpasningsdyktige DD-WRT hotspot-tjenesten der ute. For det første kan du bruke tjenester som Wi-Fiplanet og EngageHotspot for å ha en nettbasert splashside og et system. Disse fungerer på samme måte som HotSpot-systemet, men de er mindre kommersielle og derfor vil det ta litt mer arbeid å få det satt opp pent, og til dine behov. Det betyr også at disse tjenestene er mye billigere enn HotSpot System. Du kan lære mer om konfigurering ved å se denne YouTube-videoen.

For det andre kan du sette opp Chilispot med din egen Debian-server, og dermed holde alt innenfor din kontroll også. Dette oppsettet krever mye teknisk erfaring, og går også utenfor rammen av denne guiden.

Mac-filtrering

Hvis du vil, kan du også begrense tilgangen til nettverket per enhet. Alle moderne enheter har noe som heter en MAC-adresse (Media Access Control), som er som en husadresse og er unik for hver enhet. Når du kjenner en enhets MAC-adresse, kan du begrense tilgangen til nettverket.

Først må du finne MAC-adressen til enheten du vil tillate eller blokkere. Nedenfor viser jeg deg hvordan du kan gjøre dette ved å bruke DD-WRT, men du kan også Google hvordan du finner det i enhetsinnstillingene.

 1. Gå til status -> LAN
 2. Der nederst på siden vil du kunne se de tilkoblede enhetene og navnene deres
  DD-WRT trådløst LAN

Nå som du har bestemt MAC-adressen til en enhet, kan du blokkere den eller tillate den. For eksempel skal jeg sperre Android-enheten som ble vist i forrige bilde.

 1. Gå til trådløs -> MAC-filter
 2. Rediger MAC-filterliste for det trådløse nettverket du vil begrense tilgangen til. Du kan bare gjøre dette for virkelige nettverk og ikke for virtuelle nettverk.
  MAC-adressefilterliste
 3. Skriv inn MAC-adressene til enhetene, og klikk på Lagre. Du kan også velge Wireless Client MAC List-knappen for å raskt velge flere enheter.
 4. Velg Aktiver, og bestem deretter om du bare vil tillate disse enhetene, eller blokkere disse enhetene
 5. Klikk Bruk innstillinger og du er ferdig
  DD-WRT MAC-filter

Ytterligere applikasjoner og innstillinger

Som nevnt i starten av denne guiden, er en av de største fordelene med DD-WRT de ekstra innstillingene og oppsettene de lar deg gjøre. Selv om jeg har forklart de fleste alternativene tidligere, er denne delen dedikert til noen mer unike oppsett.

VPN-klient

Ettersom merkevaren vår kanskje har gitt den bort allerede, elsker vi VPN-er. Så det er ikke en overraskelse at vi viser deg hvordan du kan installere DD-WRT OpenVPN Client på ruteren din. Du kan konfigurere enten en PPTP eller en OpenVPN-klient, men fordi OpenVPN er mye tryggere, og det vi alltid anbefaler, er det dette jeg vil vise oppsettet av. Skulle du ønske det, kan du også sette opp DD-WRT VPN-server. Jeg vil imidlertid ikke dekke dette.

Før du starter, vil du selvfølgelig trenge en VPN-konto. Jeg har valgt å bruke ExpressVPN til denne demonstrasjonen, ettersom den er kåret til en av de beste VPN-ene for DD-WRT. Imidlertid støtter de fleste VPN-leverandører oppsett på DD-WRT. Jeg må nevne at en OpenVPN-ruter kan settes opp på noen måter, så ta kontakt med VPN-leverandøren din før du begynner, da instruksjonene deres kan variere, og i så fall bør du følge disse.

 1. Last ned .ovpn-konfigurasjonsfilen for serveren du ønsker å koble til fra VPN-leverandøren din, og åpne den i Notisblokk eller Notisblokk++
 2. Gå til Tjenester i DD-WRT -> VPN og aktiver OpenVPN Client
 3. Kopier innstillingene fra .ovpn-filen til DD-WRT-konsollen i henhold til VPN-leverandørens anbefalinger.
 4. Klikk Bruk innstillinger.
  DD-WRT VPN
 5. Gå til Oppsett -> Grunnleggende oppsett og bla ned til DHCP-delen (Network Address Server Settings).
 6. For statisk DNS 1 og 2 angir du Google DNS-innstillinger: henholdsvis 8.8.8.8 og 8.8.4.4. Hvis VPN-leverandøren din har sine egne serverinnstillinger, angir du adressen for disse i stedet.
  1. Av sikkerhetsgrunner kan du alternativt bruke OpenDNS eller OpenNIC.
 7. Gå til status -> OpenVPN
 8. Du skal se en vellykket tilkoblingsstatusskjerm, samt statistikk om tilkoblingen din, og en datalogg for feilsøking.
  DD-WRT VPN-status

Hvis det å kjøre en VPN-klient på ruteren din er en av de viktigste problemene dine, vil jeg anbefale å få noe kraftigere, da den beste VPN-ruteren vil trenge mye prosessorkraft.

VPN-klient: Dual Gateway / Policy-Based Routing

Hvis du vil, er det mulig å konfigurere ruteren din som en Dual Gateway. Dette bruker policybasert ruting, og den lar noen av enhetene dine bruke VPN-tilkoblingen, mens andre bruker din normale tilkobling. Dette kan være veldig nyttig hvis du liker å bruke Hulu, Netflix eller BBC iPlayer på medieenheten din (da disse nå blokkerer VPN-er), men naturlig nok vil du at resten av forbindelsen din skal være trygg og sikker.

 1. Forsikre deg om at du har satt opp en VPN-tilkobling i henhold til forrige seksjon, og sjekket at den fungerer
 2. Gå til status -> LANog finn de lokale IP-adressene til enhetene du vil bruke VPN-tilkoblingen
  1. I mitt tilfelle vil jeg at min Android-telefon med IP 192.168.1.123 skal bruke VPN-tilkoblingen
  2. Konfigurering av policybasert ruting kan bare gjøres inkluderende, og du må vite IP-adressen til alle enhetene du ønsker å ha forbindelsen til for å gå gjennom VPN
 3. Gå til Tjenester -> VPN
 4. Gå inn i policybasert ruting "192.168.1.123/32", sørg for at du bruker de respektive IP-ene. Hvis du trenger å konfigurere flere enheter, angir du hver IP på en ny linje. Klikk på Bruk innstillinger
  DD-WRT policybasert ruting
 5. Gå til Administrasjon -> kommandoer
 6. Skriv inn følgende og klikk Lagre brannmuren. Du må angi dette for hver IP-adresse du vil bruke dual gateway withiptables -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Hvis du også trenger å videresende en spesifikk port gjennom VPN, må du også legge inn følgende i 'brannmurkommandoer': iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --dport 8080 - j ACCEPT iptables -I FORWARD -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp --port 8080 -j DNAT - to destination 192.168 .1.123 iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p udp --port 8080 -j DNAT - to-destination 192.168.1.123
 8. Du må angi de tre linjene ovenfor for alle IP-er og porter som du vil bruke og videresende, erstatte IP- og portnumrene og nødvendig
  DD-WRT-regler for brannmur for dobbel ruting
 9. Når du har lagret brannmuren på nytt, start ruteren din. Gå til IPleak.net på hver enhet og sørg for at de har den eksterne IP-adressen du forventer

SmartDNS

Som en VPN lar en Smart DNS-tjeneste deg overvinne geografisk begrenset innhold. Du kan lese mer om forskjellene og likhetene mellom de to, over på denne siden. Til tross for at det ikke fungerer så godt med Netflix lenger, er det fremdeles nok av begrensede nettsteder det gir deg tilgang til. Jeg anbefaler Blockless da den har en god pris, og gir en godt avrundet total service. Dessverre er jeg for øyeblikket ikke klar over noen gratis smarte DNS-tjenester som er legitime og ikke vil selge dataene dine.

Når du har meldt deg på Blockless, er det veldig enkelt å konfigurere Smart DNS-tjenesten på DD-WRT, og er som følger.

 1. Få de primære og sekundære DNS-verdiene fra Blockless (108.171.182.159 og 108.171.177.124 i skrivende stund)
 2. Gå til Oppsett -> Grunnleggende oppsett
 3. Under nettverksadresseserverinnstillinger (DHCP) skriver du inn DNS-innstillingene i 'Statisk DNS 1' og 'Statisk DNS 2'
 4. Klikk

  Bruk innstillinger
  DD-WRT Statiske DNS-innstillinger

 5. Gå til nettstedet uten blokkering og valider IP-adressen din

Hvis du ønsker å bruke OpenDNS eller OpenNIC for sikkerhetsmessige og sikkerhetsmessige formål, kan du konfigurere dette på samme måte, bare bruk relevant DNS IP i statisk DNS-felt.

Overføring - Torrenter

Hvis du er en fan av torrenting, kan du installere en torrentklient som heter Transmission på ruteren din. Dette betyr at du kan laste ned torrenter uten å måtte la datamaskinen være slått på, og selvfølgelig kan du også ha et bedre såforhold. Jeg må nevne at vi her hos ProPrivacy ikke godkjenner bruken av torrenting til ulovlige formål. Det er imidlertid mange legitime grunner til å bruke torrent-klienter.

For å kunne komme transmisjonen i gang, må du ha utført noen av de foregående trinnene, men ikke bekymre deg, jeg har referert til disse deretter. Du trenger også en USB-pinne eller ekstern harddisk, ideelt formatert til FAT32.

 1. Aktiver USB-støtte i henhold til NAS-delen.
 2. Gå til Tjenester -> NAS
 3. Aktiver Transmission Daemon i delen 'Bittorrent'
 4. For katalogen angir du ruten for stasjonen du vil bruke. Generelt sett vil dette være / mnt / sda1
 5. Klikk Bruk innstillinger og du er ferdig

Nå som du har overføring i gang, må du også kunne få tilgang til den raskt, for å gjøre prosessen enkel.

 1. For å få tilgang til overføring fra datamaskinen din går du til 192.168.1.1:9091
  Overføringsklient
 2. For å bruke den, klikk på mappeknappen der du enten kan oppgi URL-adressen til torrentstedet eller laste opp torrentfilen.
 3. For destinasjonen, vil du sette den til / mnt / sda1 / Downloads.
 4. Du kan gjøre destinasjonsmappen ovenfor til standard ved å klikke på skiftenøkkelinnstillinger-knappen nederst på siden
 5. Det er det nedlastingen din nå begynner. Siden oppdaterer seg selv bare med jevne mellomrom, så du må vente noen sekunder før den vises og fremgang skjer.
 6. Hvis du har NAS aktivert, kan du enkelt overføre filen til datamaskinen din når du har behov for den.
 7. På Android kan du bruke fjernoverføring for å få tilgang til systemet, for iOS-telefoner, må du bruke nettadgangen eller BarMagnet hvis det er fengselsbrudd. På det offisielle overføringsnettstedet kan du også laste ned apper for mange andre tjenester som XMBC (nå Kodi), Blackberry, RSS, osv..

For informasjon om hvordan du holder deg trygge når du torrenser, kan du se vår beste guide til VPN for torrent-nettsteder.

DLNA

DLNA, eller Digital Living Network Alliance som det heter, er en digital standard som gjør det enklere å streame medieinnhold på tvers av enheter i et nettverk. Standarden har mange talsmenn, men det er mange mennesker som ikke synes det er nyttig. Årsaken er at med moderne teknologi kan det være enkelt å få tilgang til NAS-stasjonen på ruteren din og strømme innholdet enkelt. Etter min erfaring fant jeg imidlertid DLNA praktisk, spesielt når jeg ønsket å streame filmer på Xbox eller eldre pekeplate.

For DD-WRT DLNA-oppsett følger du trinnene nedenfor, hvoretter jeg vil vise deg hvordan du får tilgang til den fra forskjellige enheter.

 1. Gå til Tjenester -> NAS
 2. Aktiver miniDLNA
 3. Velg alternativene du ønsker, og sett banen til / mnt / sda1
 4. Klikk Bruk innstillinger, og du er ferdig

Med DLNA konfigurert kan du nå få tilgang til det fra de fleste enheter som er koblet til ditt WiFi-nettverk. Klikk gjennom til de relevante koblingene nedenfor for mer en guide til hvordan du konfigurerer DLNA med enheten din.

 1. Windows
 2. OSX
 3. iOS-enheter
 4. Xbox en
 5. For du trenger bare å bruke Media Player

Skylagring

Dessverre er en av ulempene med DD-WRT over tradisjonell ruteren firmware, mangelen på et dedikert skylagringssystem. I tillegg til et sett med enhetlige apper og enkel konfigurering, gir både Linksys og AsusWRT firmware denne muligheten. Selv om, ja det er mulig å bruke et FTP-system og sette opp en haug med kode, er dette bare ikke den virkelige avtalen.

Internett server

Hvis du vil, kan du også sette opp en DD-WRT-webserver, som lar deg være vert for en webside, dele filer med kolleger og utføre en rekke andre nettstedrelaterte aktiviteter. Jeg vil vise deg det grunnleggende om å få satt opp med Pydio, men det kan være lurt å sjekke administrasjonsveiledningene deres for å se hva annet du kan bruke det til.

 1. Først må du formatere den eksterne harddisken eller USB-disken. Siden du må lage to partisjoner, vil jeg anbefale å bruke MiniTool Partition-veiviseren for å gjøre dette (Gnome for Mac). Lag følgende to partisjoner, etter at du har formatert den:
  1. Partisjonsetikett: la være tom, Partisjonstørrelse: 512 MB, Filsystem: Linux Swap, ClusterSize: Standard
  2. Partisjonsetikett: JFFS, Partisjonsstørrelse: resten av stasjonen, Filsystem: Ext3, ClusterSize: Standard
 2. Sett opp et NAS-system som tidligere beskrevet.
 3. Når du kobler USB-stasjonen til ruteren. Den skal automatisk montere bytte- og / jff-partisjonene. Lag en av "Filandeler" under Nas-fanen / jffs-banen og gi den navnet JFFS
  DD-WRT JFFS og byttemontert
 4. Gå til Tjenester -> Internett server. Aktiver Lighttpd. Du kan la innstillingene være som de er. Hvis du bare vil kunne ha tilgang til webserveren lokalt, deaktiver du WAN Access.
  DD-WRT Services webserver
 5. Last ned den nyeste versjonen av Pydio i .zip-format
 6. Etter pakking, kopier filsystemet til jffs / www-mappen på USB-pinnen som er koblet til ruteren.
 7. Gå til 192.168.1.1:81 for å få tilgang til webserveren.
 8. Klikk "Klikk her for å fortsette" for å starte oppsettet. Følg de tre enkle trinnene, den eneste innstillingen du må være klar over er at for databasekonfigurasjonen må du bruke SQLite 3.
  Pydio

Du har nå en tilgjengelig webserver, som flere kan få tilgang til. Hvis du ønsker at det skal være tilgjengelig hvor som helst i verden, må du ha WAN aktivert i webserveroppsettet. Hvis du har ruteren koblet til et modem, må du også konfigurere portvideresending for port 81, til DD-WRT-ruteren. Du kan deretter finne IP-en din ved hjelp av en programvare for nettsteder som for eksempel ipleak.netog koble til ved hjelp av you.re.ip.ere: 81. Med mindre du har en statisk IP (sannsynligvis ikke), må du også konfigurere DDNS.

Som med FTP- og SSH-tilgang, hvis du ønsker å gjøre dette mens du kjører en VPN, må du velge en som gir mulighet for portvideresending.

DDNS

Datamaskinen og andre enheter i nettverket ditt blir identifisert på internett av det som kalles en IP-adresse (Internet Protocol). Internett-leverandøren din gir deg dette automatisk, så mesteparten av tiden trenger du ikke å bekymre deg for det. På grunn av måten ISP-er fungerer, kan de imidlertid tildele deg en ny IP-adresse nå og da. Frekvensen varierer fra leverandør, men med mindre du har en statisk IP, vil den endres på et tidspunkt.

Når IP-en din endres, vil du ikke merke noen forskjell fordi den ikke har noen betydelig innvirkning på systemets indre virkemåte. Imidlertid, når du prøver å få tilgang til ruteren din fra et eksternt sted, vil du alltid trenger å kjenne IP-en din, eller du vil ikke kunne koble til den. Dette gjelder FTP, WebServer, Smart DNS-oppsett og noen få andre scenarier.

For å få bukt med dette, må du sette opp et DDNS (Dynamic DNS) -system. Et DDNS-system vil gi deg en nettadresse som thisismyrouter.noip.me og ved å kjøre et lite program på datamaskinen din (eller DD-WRT i dette tilfellet) vil den oppgitte webadressen alltid viderekoble deg til riktig IP-adresse.

Hvis du allerede har kjøpt (eller planlegger å) et domene fra NameCheap, vil du kunne konfigurere DDNS ved å bruke systemet deres. Imidlertid går jeg ut fra at du ikke har et domene du kan bruke akkurat nå, og jeg skal bruke gratis DDNS-tjenesten av NoIP.

 1. Opprett en konto med NoIP. Hvis du skal bruke gratisplanen, må du forsikre deg om at du fornyer den hver 30. dag
 2. Gå til Hosts / Redirect og klikk Legg til en vert
  1. Gi deg selv et vertsnavn, velg Host Type DNS Host (A), IP-adressen din fylles automatisk ut, og Tildel til gruppe er valgfri
  2. Klikk Legg til vert
 3. Gå til Setup i DD-WRT -> DDNS
 4. Velg No-IP fra rullegardinlisten, og skriv inn detaljene dine fra No-IP
 5. Ikke bruk ekstern IP-sjekk bør endres til Nei hvis du er ruter eller ikke er direkte koblet til internett (dvs. bak en annen ruter eller modem)
 6. Klikk

  Bruk innstillinger
  DD-WRT DDNS

 7. Når du nå går til yourddns.noip.me (DDNS-domenet du har valgt), vil du kunne få tilgang til ruteren din. Forsikre deg om at du legger til relevante porter for tilgang, f.eks. for webserveren vil jeg bruke yourddns.noip.me:81

Andre tjenester som du kan bruke i stedet for NoIP er Dynu og ChangeIP.

Privoxy Adblocking

Vi anbefaler allerede å bruke adblockere på datamaskinen din og installere noen plugins i nettleseren din (Chrome, Firefox). Noen ganger kan det imidlertid være mer praktisk å kjøre en adblocking-tjeneste på ruteren din. Dessverre kan plugins og slikt være et problem på mobile enheter, spesielt på iOS. Dette gir en annen god grunn til å kjøre en Adblocker på ruteren din direkte. Alle enheter som er koblet til den vil ha annonser sperret på den. Jeg skal gi deg den raske og enkle måten å sette opp Privoxy (den innebygde DD-WRT Adblocker), og hvis du ønsker mer hjelp kan du legge igjen en kommentar eller gå til Privoxy nettsteder for mer informasjon.

 1. Gå til Tjenester -> Adblocking
 2. Aktiver Privoxy
 3. Aktiver gjennomsiktig modus. Hvis det er noen enheter du ikke vil at den skal kjøres for, skriver du inn deres lokale IP-adresse. Når jeg for eksempel gjør kvalitetstesting på noen nettsteder, må jeg ha synlig annonsering, for jeg har lagt inn lokale IP-er til bærbare datamaskiner, som jeg har satt til en statisk 192.168.1.25
 4. Du kan la de andre innstillingene være som de er
 5. Klikk Bruk innstillinger og du er ferdig
  Privoxy DD-WRT-blokkering

Nettverksovervåking

Hvis du har en månedlig nedlasting, eller opplastingsgrense tildelt av ISPen din, eller bare vil vite hvor mye internett du bruker, kan du analysere datastatistikken din ved å bruke DD-WRT. Ved hjelp av statuslinjen kan du også analysere en rekke andre faktorer, og finne ut om det er andre problemer med nettverket ditt også, eller forbedringer som kan gjøres.

 1. Hvis du ønsker å se hvor mye båndbredde som brukes, kan du bruke fanen Status - Båndbredde.
  1. I tjenester -> Tjenester hvis du aktiverer WAN Traffic Counter (ttraff Daemon), vil du også kunne se den månedlige oppdelingen under Status -> WAN-fanen.
   DD-WRT trafikkovervåking
 2. I status -> Trådløst kan du se hvilke enheter som er koblet til hvert trådløst nettverk, så hvis det er flere enheter som du forventer, kan du ha noen problemer
  DD-WRT trådløs status

Du kan også bruke YAMon for å få bedre statistikk og grupperinger av nettverkstrafikken din.

Hvis du ønsker å ha en mer detaljert nettverksovervåking, og også se en nedbryting av databruk etter programvare, vil jeg anbefale å laste ned Glasswire, som vil gjøre nettopp det og mer.

WiFi Protected Setup (WPS)

WPS refererer til et system som lar deg enkelt koble en enhet til ruteren din. Du har kanskje sett det før at når du kobler til et trådløst nettverk, tillater det muligheten for en rask tilkobling ved å trykke på WPS-knappen på ruteren. Dessverre er disse systemene generelt forferdelige for sikkerheten til ruteren din. Heldigvis implementeres ikke DD-WRT WPS i de fleste bygg, så du trenger ikke å bekymre deg for dette.

Imidlertid er det noen kommersielle bygg, for eksempel på Buffalo-rutere, der alternativet for det eksisterer. Hvis du får en av disse, vil jeg anbefale å deaktivere den øyeblikkelig.

Definitiv DD-WRT-guide Konklusjon

Jeg håper inderlig at du har hatt glede av å lese guiden min og at du har funnet noe nyttig å implementere og hjelpe deg med å lage den beste WiFi-ruteren som mulig.

Hvis du aldri har spilt rundt med DD-WRT før, er det en fin måte å tilbringe noen timer og forbedre huset ditt med. For de av dere som allerede har DD-WRT, håper jeg at noen av instruksjonene mine har bidratt til å forbedre oppsettet ditt. Hvis du har funnet

Hvis du har funnet denne guiden nyttig, vil jeg sette pris på en del på ditt favoritt sosiale nettverk. Hvis du har problemer, kan du gjerne legge igjen en kommentar, så prøver jeg å hjelpe så mye som mulig.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me