Den ultimate guiden for feilrettinger av VPN-feilkoder

Har du noen gang brukt en Virtual Private Network (VPN) -app, bare for å finne at det er umulig å koble til? Når du finner loggfilen, vil du se feilkoder registrert der. Du må vite hva disse kodene betyr for å produsere en løsning. Manuelt konfigurerte VPN-er er enda mer sannsynlig å presentere feilkoder fordi det ikke er noen firmaprogramvare mellom deg og den underliggende mekanikken i VPN-tilkoblingen for å tolke betydningen av disse feilene for deg..

I denne feilkodeguiden forklarer vi de VPN-feilkodene som oftest oppstår. Vi foreslår også rettelser for problemene som disse kodene betegner.

Contents

VPN-feilkode 0x800704C9

- Ingen SSTP-porter er tilgjengelige på serveren

Denne feilen er ganske vanlig og er lett å fikse. Du må ha tilgang til Remote Access Server for å fikse dette.

 1. Åpne kontrollpanelet for ruting og ekstern tilgang.
 2. Utvid oppføringen for serveren din.
 3. Hold markøren over porter og klikk på høyre museknapp. Plukke ut Eiendommer fra hurtigmenyen.
 4. Klikk på Navn og velg WAN Miniport (SSTP) Klikk deretter på Konfigurer.
 5. Se på tallet i Maksimale porter felt. Som standard skal dette være 128. Øk antallet som vises.
 6. Klikk OK i vinduet Portegenskaper for å lukke det.

VPN-feilkode 0x80072746

- Forbindelse stengt av ekstern vert

Dette problemet gjelder HTTPS-godkjenningssertifikater. Enten finner ikke VPN-serveren sertifikatet, eller så er det et slags problem med det.

Du kan ikke løse dette problemet selv. Det er et spørsmål som er ansvaret til personene som eier og drifter VPN-serveren. Hvis du bruker en abonnement VPN-tjeneste, blir alle selskapets andre kunder også låst ute. VPNs teknikere vil allerede vite om problemet.

Hvis sertifikatet er installert, må serverbehandleren sjekke HTTPS-bindingen.

VPN-feilkode 51

- Kan ikke kommunisere med VPN-undersystemet

Denne feilkoden genereres av Cisco VPN-systemet. Det gjelder VPN-klienten, som er VPN-programvaren som kjører på datamaskinen din. VPN-programvaren kan ikke komme seg til den underliggende nettverksprogramvaren på datamaskinen din for å opprette forbindelse. Dette betyr at noe har stoppet. Lukk VPN og kjør nettverksdiagnostikk. Start VPN opp igjen og se om dette har løst problemet.

VPN-feilkode 412

- Den eksterne ektefelleren svarer ikke lenger

Dette er en Cisco VPN-feilkode som oppstår fra VPN-klientprogramvaren. Dette ligner veldig på feil 51. I dette tilfellet kommuniserte imidlertid klientprogrammet med VPN-serveren, men mistet forbindelsen. Lukk VPN, kjør nettverksdiagnostikk, sørg for at internettforbindelsen din fungerer, og slå deretter VPN på igjen.

VPN-feilkode 609

- En enhetstype ble spesifisert som ikke eksisterer

Denne feilkoden genereres av VPN-programvaren på datamaskinen din. Det betyr at VPN ikke kan komme seg til en port fordi definisjonen av enhetstypen ikke er til stede eller ikke er konfigurert riktig.

Du kan sjekke at den nødvendige enhetstypen er til stede på datamaskinen ved å åpne et Command Prompt-vindu og gå inn netcfg.exe -q < miniportnavn > der miniportnavnet er ett av følgende (i henhold til VPN-protokoll):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Denne definisjonen bør settes opp av VPN og nettverksprogramvare. Den enkleste måten å løse problemet er å starte på nytt alt. Forsøk imidlertid først diagnosesystemet for å se om det kan løse problemet.

 1. Se på feilmeldingsmeldingen og klikk på diagnostikk. Klikk på Reparere.
 2. Stopp tjenesten Remote Access Connection Manager (rasman) og slå den på igjen.
 3. Slå av VPN, slå av alt, start datamaskinen på nytt, og slå deretter på VPN igjen.

VPN-feilkode 619

- En tilkobling til den eksterne datamaskinen kunne ikke opprettes

Denne feilen er en hyppig forekomst på Windows-datamaskiner. Det skyldes vanligvis at brannmuren blokkerer tilgangen til nettverket. Dette er imidlertid ikke den eneste mulige årsaken til feilen, så du kan trenge å prøve flere løsninger for å få VPN til å fungere.

Kontroller først at du bare har en VPN som kjører.

 1. Klikk på pil opp i servicefeltet på oppgavelinjen for å se etter skjulte ikoner for kjørende programmer. Høyreklikk på alle ikoner for VPN-er og velg Slutte fra hurtigmenyen i hvert tilfelle for å slå den av.
 2. Høyreklikk på oppgavelinjen nederst på skrivebordet ditt og velg Oppgavebehandling fra hurtigmenyen. Bla gjennom listen over aktive prosesser og slå av alt som gjelder VPN-ene du har installert.
 3. Start din foretrukne VPN på nytt for å se om problemet er løst.

Hvis dette ikke løser problemet, må du slå av brannmuren for å teste om det var årsaken til problemet. Hvis du har Windows-brannmur, følger du disse trinnene:

 1. Klikk på Windows-knappen for å få Start-menyen, og klikk deretter på tannhjul-symbolet for å få tilgang til Innstillinger-systemet.
 2. Type Windows brannmur inn i søkefeltet i vinduet Innstillinger for Windows. Klikk på Windows brannmur i listen over resultater.
 3. Klikk på Slå Windows-brannmuren på eller av i menyen til venstre i Windows-brannmurvinduet.
 4. Klikk på Slå av Windows-brannmuren radioknapp i begge Innstillinger for private nettverk og Innstillinger for offentlige nettverk.
 5. Klikk på OK for å lagre innstillingene, prøv deretter VPN igjen.

Hvis denne testen viser at brannmuren blokkerte VPN-tilkoblingen din, snakk med kundeservicen til VPN-leverandøren for å få en løsning på problemet.

Hvis du leter etter en VPN for Windows, kan du sjekke den beste VPN-programvaren for Windows-guiden.

VPN-feilkode 633

- Modemet (eller annen tilkoblingsenhet) er allerede i bruk eller er ikke konfigurert riktig

Dette problemet oppstår når TCP-porten (Transmission Control Protocol) som VPN-tilkoblingen trenger, allerede brukes av et annet program. Det kan være at det andre programmet stoppet opp, eller falt over uten å fullføre ressursfrigjøringsprosedyrene som trengs for å gjøre TCP-porten tilgjengelig for andre prosesser..

Løsningen på dette problemet er veldig lik trinnene for å løse feil 609. Diagnostics fix kan ikke hjelpe deg, men å starte Remote Access Manager på nytt bør fjerne alle blokkerte porter. Hvis en useriøs prosess ikke vil dø, start datamaskinen på nytt for å fjerne det døde veden.

VPN-feilkode 645

- Det oppstod en intern autentiseringsfeil

Denne feilen oppstår på eldre, foreldede versjoner av Windows. Det er mer sannsynlig at du får feilkode 691 på nyere versjoner av operativsystemet (se nedenfor). Feilen oppstår når VPN-serveren nekter en tilkobling fordi du skrev inn feil brukernavn og passord.

VPN-feilkode 691

- Tilgang nektet fordi brukernavn og / eller passord er ugyldig på domenet

Dette problemet skal være veldig enkelt å fikse. Det oppstår når du oppgir feil brukernavn eller passord. Forsikre deg om at Caps Lock er slått av, fordi disse legitimasjonene er store og små. Forsikre deg om at brukernavnet og passordet som nettverksadministratoren eller VPN-selskapet leverte er riktige ved å sjekke tilbake med dem for å bekrefte. På dette tidspunktet bør administratoren også sjekke at kontoen din faktisk er satt opp på VPN-serveren.

VPN-feilkode 720

- En tilkobling til den eksterne datamaskinen kunne ikke opprettes

Dette problemet oppstår på Windows-maskiner hvor du manuelt har konfigurert en VPN-definisjon. Den mest sannsynlige årsaken til feilen er at du skrev inn feil protokoll i VPN Type-feltet. Prøv å stille inn typen til Automatisk og prøv deretter tilkoblingen på nytt. Hvis det ikke løser problemet, kan du lese gjennom VPNs online dokumentasjon for å få riktig protokoll for serveren du vil koble til. Hvis alt annet mislykkes, kan du spørre VPN-selskapets hjelpeapparat.

VPN-feilkode 721

- Den eksterne datamaskinen svarte ikke

Dette er en Windows-feil som oppstår på grunn av en svikt i VPN-klientprogramvaren som kjører på datamaskinen din, og kom seg frem til den underliggende nettverksprogramvaren. Lukk VPN, kjør nettverksdiagnostikk, sørg for at internettforbindelsen din fungerer, og slå deretter VPN på igjen.

VPN-feilkode 732

- Datamaskinen din og den eksterne datamaskinen kunne ikke enes om PPP-kontrollprotokoller

Denne Windows-feilen kan oppstå enten på datamaskinen din eller på VPN-serveren. Dette er et problem som oppstår når brukerkontoen din ikke har tilgangsrettigheter til VPN-ressurser. Problemet kan være relatert til brukerkontotillatelser på datamaskinen din, tilgangstillatelsene til nettverket (hvis du kobler deg gjennom et firma eller et universitetsnettverk), eller på VPN-serveren.

Det mest sannsynlige stedet for kilden til denne feilen, hvis du er en privat VPN-bruker av en abonnementstjeneste, er på VPN-serveren. Som sådan må du kontakte VPNs helpdesk for å fikse denne feilen.

VPN-feilkode 734

- PPP-koblingskontrollprotokollen ble avsluttet

Dette er en variant av feilkode 732. Den oppstår når en forbindelse ble opprettet, men avvist av en eller annen grunn relatert til ressursadgangsrettigheter. Kontakt VPN-leverandørens hjelpeapparat for å løse dette problemet.

VPN-feilkode 766

- Et sertifikat ble ikke funnet

Denne feilen oppstår på tilkoblinger med Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) via Internet Protocol Security (IPSec). Tilkoblingen krever tilstedeværelse av et autentiseringssertifikat på klienten og på VPN-serveren. Et av disse sertifikatene var ikke til stede for dette tilkoblingsforsøket, og opprettet dermed en feil. VPN-leverandøren din skal kunne løse denne feilen.

VPN-feilkode 789

- Sikkerhetslaget fikk en behandlingsfeil under innledende forhandlinger med den eksterne datamaskinen

Dette er en generell feil relatert til IPSec-tilkoblingsforhandlinger for L2TP. Dette er en annen feilkode som kan relatere til fraværet av sikkerhetssertifikater, eller uoverensstemmelser mellom identiteten til enten klienten eller serveren og detaljene som er gitt på deres respektive sertifikater. Hvis systemet bruker Pre Shared Keys (PSK), må du forsikre deg om at både klienten og serveren har samme nøkkel.

VPN-feilkode 800

- Kan ikke etablere VPN-tilkoblingen fordi en tunnel ikke kunne settes opp

Dette er en catch-all feilkode som ikke gir noen detaljer om hvilket problem som oppsto. Det er mer sannsynlig at du får denne feilkoden, i stedet for en som gir mer presise detaljer om problemet, hvis du har VPN-typen satt til Automatisk. Hvis du kjenner VPN-protokollen som du burde bruke for å koble til en bestemt server, går du tilbake til VPN-oppsettet i Windows Network Settings (Windows-nettverksinnstillinger) og endrer typen av VPN fra Automatic til den eksakte protokollen. Lagre disse nye innstillingene og prøv igjen, i håp om en mer presis feilkode.

Hvis det å definere VPN-typen mer nøyaktig ikke gir deg en bedre beskrivelse av tilkoblingsfeilen, må du sjekke gjennom alle innstillingene for VPN.

 • Forsikre deg om at du har riktig servernavn.
 • Be VPN-selskapet om IP-adressen til serveren og skriv den i stedet for et navn.
 • Sjekk brukernavnet og passordet ditt.

Hvis alle innstillingene virker fine, kan du arbeide gjennom følgende trinn for å se om noen av dem løser problemet.

 1. Slå av brannmuren.
 2. Tilbakestill ruteren.
 3. Lukk VPN og start den opp igjen.
 4. Stopp tjenesten Remote Access Connection Manager (rasman) og slå den på igjen.
 5. Slå av VPN, slå av alt, start datamaskinen på nytt, og slå deretter på VPN igjen.

VPN-feilkode 806

- VPN-tilkoblingen mellom datamaskinen og VPN-serveren kunne ikke fullføres

I dette tilfellet ble det opprettet en forbindelse til VPN-serveren, men de normale prosessene for datautveksling kan ikke fortsette. Dette er fordi en nettverksbrannmur et sted langs ruten blokkerer VPN-trafikk, som bruker Generic Routing Encapsulation Protocol. Du må kontakte Internett-leverandøren din (ISP) og be den om å løse dette problemet. Den mest sannsynlige kilden til problemet er på TCP-port 1723, som må åpnes.

VPN-feilkode 809

- Nettverkstilkoblingen mellom datamaskinen din og VPN-serveren kunne ikke opprettes fordi den eksterne serveren ikke svarer

Dette er et lignende problem som feil 806. Det er forårsaket av en brannmur eller ruter langs reisen som blokkerer tilgangen til TCP 1723. Kontakt ISPen din for å løse dette problemet.

VPN-feilkode 812

- Tilkoblingen ble forhindret på grunn av en policy konfigurert på RAS / VPN-serveren

Dette er en variant av feilkodene 732 og 734. Problemet er forårsaket av at brukerkontoen din har utilstrekkelige privilegier på VPN-serveren til å opprette en tilkobling. Du må kontakte VPNs helpdesk og få dem til å fikse denne feilen.

VPN-feilkode 868

- Fjerntilkoblingen ble ikke opprettet fordi navnet på serveren for ekstern tilgang ikke løste seg

Hvis du er heldig, ble dette problemet forårsaket fordi du stavet navnet på serveren galt da du konfigurerte VPN. Kontakt hjelpeapparatet og bekreft navnet på serveren du skal koble til. Be dem også om å gi deg serverens IP-adresse. Dette problemet kan ha blitt forårsaket av en feil oppføring i Domain Name System (DNS), som tolker vertsnavn til IP-adresser. Å bytte ut servernavnet med den faktiske IP-adressen er den raskeste måten å løse dette problemet.

Kontroller navnet på serveren i VPN-tilkoblingsoppsettet. Hvis du hadde navnet riktig, bytt ut navnet på serveren med IP-adressen, sørg for at du har skrevet inn brukernavnet og passordet ditt riktig og prøv VPN-tilkoblingen på nytt.

VPN-feilkode 13801

- IKE-godkjenningsinformasjon er uakseptabelt

Denne feilen med Internet Key Exchange versjon 2 (IKEv2) handler om problemer med serverens autentiseringssertifikat. Siden du ikke har kontroll over serveren, er det lite du kan gjøre for å løse dette problemet. Du må kontakte VPN-leverandørens helpdesk og få dem til å fikse feilen.

Konklusjon

Å måtte takle en streng feil når du prøver å koble til en VPN kan være ekstremt frustrerende. VPN-tjenester av lav kvalitet har dårlig kundestøtte, og det kan ta dager å få et svar. Hvis et VPN-selskap har en treg helpdesk, vil sannsynligvis ikke deres supportoperatører være veldig dyktige, så det første svaret på supportbilletten din kan være et stum svar som helt savner poenget. Billige supportteam elsker å flagge problemer så løst så raskt som mulig. De misforstår ofte problemet med vilje, slik at de kan få deg ut av køen og holde svarrangeringene oppe.

Det store antallet feilkoder for VPN-er viser deg at mange ting kan gå galt når du prøver å sette opp et VPN manuelt. Det er langt bedre å se etter en VPN-tjeneste av høy kvalitet som inkluderer en selvinstallerende app. VPN-apper går sjelden galt, spesielt hvis installasjonen gikk uten problemer. Forsikre deg om at du velger en kvalitets VPN-tjeneste med et høyt vurdert kundesupportteam. Da trenger du forhåpentligvis aldri å møte frykten for å lese en VPN-feilkode på skjermen.

Bildekreditt: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me