Den ultimative DD-WRT-guide

Aktie routere er begrænset, og det kan være meget vanskeligt at få den bedste opsætning og ydeevne ud af dem.

Tilpasset firmware, såsom DD-WRT, gør processen lettere og giver dig også en masse ekstra muligheder; derved forvandle en standard $ 100 router til en super router, der er egnet til ethvert hjem eller kontor.

Med denne DD-WRT-routervejledning øger du dit trådløse interval, dataoverførselshastigheder, skaber NAS-løsninger, opsætter en VPN-service og så meget mere på ingen tid overhovedet. Nogle af disse kan du endda implementere uden at have DD-WRT.

Har du ikke tid til at læse alt dette i dag? Jeg vil i det mindste anbefale at læse introduktionen, så du kan finde ud af, hvad denne "DD-WRT" -forretning handler om.

Hvad er DD-WRT-routere?

Navnet DD-WRT stammer fra to kilder. WRT står for Wireless Router og blev først opfundet af den berygtede Linksys WRT54G. Dette var den første router, der blev brugt til udvikling af DD-WRT og er blevet en ikonisk succes siden. DD kommer fra den tyske bykode for Dresden, hvor BrainSlayers, det første udviklingshold, boede.

I det væsentlige er DD-WRT et stykke firmware, som du kan installere på din router for at øge dens muligheder. Det kan sammenlignes med installation af et andet operativsystem på din computer for at forbedre dens funktionalitet og formål. Som jeg viser dig i denne vejledning, kan du øge dit trådløse interval, være forsynet med forbedret kvalitet af serviceværktøjer og meget mere. Se på indholdet nedenfor for at se, hvor tilpasningsdygtig det kan være.

Nedenstående indstillinger er, hvad jeg vil anbefale til forskellige miljøer. Bare rolig, hvis du ikke er sikker på, hvad nogle af disse er, de er forklaret meget mere detaljeret yderligere.

Hvorfor DD-WRT?

Mange af jer tænker måske: hvorfor har jeg brug for DD-WRT, vil ikke min standard router firmware løse alle mine behov?

desværre ikke.

Mens firmware leveret af routerselskaber er forbedret gennem årene, mangler de generelt en lang række funktioner. Dette skyldes, at flertallet af brugere ikke har brug for denne funktionalitet, og derfor giver det ikke økonomisk mening for dem at udvikle den.

Efterhånden som computere, som dig selv er blevet mere teknisk kyndige og bedre informeret, besluttede de dog, at de gerne vil have mere, og en DD-WRT-router var altid det første skridt. I dette aspekt er routerselskaberne bagud. Det er af denne grund, at mange af dem (Buffalo-router, Linksys-router osv.) Nu faktisk er begyndt at sælge DD-WRT-blinkede routere!

DD-WRT findes i mange varianter og størrelser, lige fra DD-WRT-mikro til DD-WRT-mega, men uanset hvilken størrelse du bruger, vil de ekstra værktøjer uden tvivl gøre din standard router til en superhub.

Nogle fordele ved DD-WRT

Her er nogle funktioner, der beviser, at en opgradering til DD-WRT i høj grad vil hjælpe med at forbedre dit internet-WiFi og enhedskapacitet, uanset om du bor alene eller driver en virksomhed. Dette er kun et lille uddrag af alt, hvad der er muligt, og selv hele denne guide dækker ikke alle muligheder og opsætninger.

 • Avanceret servicekvalitet (DD-WRT QoS) -kontroller- giver dig mulighed for at kontrollere din båndbreddeallokering. Du kan nemt opdele din trafik mellem netværk, dedikere den til specifik software, enheder med mere.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - en protokol, der let giver mulighed for deling af enheder i et netværk til hurtig og nem deling af filer, medier, printere osv.
 • Netværks knyttet lager (NAS) - tilslut USB-diske og harddiske til din router, så du kan bruge dem som netværksdrev, der er tilgængelige for alle
 • Netværksprintere - Som med harddiske, kan du vedhæfte printere, som derefter kan fås adgang fra overalt på netværket
 • DNS-cache / DNSmasq - fremskynder opslag og opløsning af værtsnavnet for at forbedre forbindelseshastighederne til dine foretrukne websteder
 • Trådløs broforbindelse- forvandler routeren til en trådløs repeater for at udvide rækkevidden for dit WiFi-signal
 • Avancerede ydelsesgrafer- DD-WRT leverer avanceret netværkssporing og display for bedre fejlfinding og analyse.
 • Juster antennestyrken- en af ​​de mange måder, du kan øge dit trådløse interval
 • VPN- du kan bruge din DD-WRT-router som VPN-klient, så alle enheder i dit WiFi-netværk er beskyttet. Dette giver endda geo-unblocking-muligheder for enheder, der ikke understøtter VPN-klienter (f.eks. Roku og AppleTV).

Så i resumé, hvorfor DD-WRT? Fordi selv routeproducenterne selv anbefaler det, hvis du vil få mest muligt ud af din router!

DD-WRT-kompatible routere

Når du har besluttet, at du vil have mere ud af din router, er det tid til at komme i gang.

Den første hindring er at vælge din router.

Hvis du har en gammel liggende i huset, kan du se på deres routerdatabase-side for at finde ud af, om det er muligt at installere DD-WRT på det. Du kan også bruge DD-WRT-routerlisten til at finde en router til dig selv. Selvom det er meget ens, vil vi anbefale det senere, da det holdes mere ajour med information.

Du vil se mange websteder, der bruger den ikoniske Linksys WRT54G / WRT54GL til at oprette en super router, dog er den ekstremt forældet, mangler nogen USB-porte, og så er den ikke i nærheden af ​​den bedste DD-WRT router mere.

I stedet for til mine demonstrationer vil jeg bruge en Asus RT-AC56U. Det har en fantastisk processor, masser af RAM- og Flash-hukommelse og 2 USB-porte, der hjælper med at øge dens praktisk eksponentiel, og du kan få fat i det fra Amazon for kun $ 100. Det er også et dobbeltbånd (2,4 GHz og 5 GHz routernetværk), der giver mulighed for bedre overførselshastigheder og netværksforbindelse.

Hvis du har et lavere (eller højere) budget, så kig på vores bedste routere til DD-WRT-liste for routere, som vi anbefaler.

DD-WRT vs. OpenWRT vs. tomat

DD-WRT er ikke den eneste open source router firmware på markedet, og teknisk set er den ikke den bedste i alle aspekter. Imidlertid er det den, der har den største samfundsstøtte, de fleste opdateringer og, og derfor er den mest begyndervenlige.

Personligt finder jeg Tomato router firmware bedre, men du har brug for mere teknisk viden for at håndtere det, og du finder ikke altid svarene på internettet. En OpenWRT-router er den mest kraftfulde, men kræver også fremragende computerfærdigheder. Af disse grunde vinder DD-WRT dagen.

DD-WRT Guide - Notation

For at gøre det lettere at navigere og forstå instruktionerne i denne vejledning har jeg brugt følgende notationer.

Menupunkter - menupunkter er i kursiv og pile -> bruges til undermenu-betegnelse

Knapper - alt hvad du bliver nødt til at klikke på er med fed skrift

'Enkelt citater' bruges til at indikere sektionerne på en side

Kursiv bruges til kodestykker, du skal indtaste.

Her er et eksempel, der fortæller dig routerens CPU og Flash-hastigheder

 1. Gå til Administration -> kommandoer
 2. Indtast følgende i boksen 'Kommandoer': nvram get clkfreq
 3. Klik Kør kommandoer

Her er hvad du skal se
Guide Notation

Kom godt i gang med DD-WRT

Sådan installeres DD-WRT

Installation af DD-WRT på din router er det første og mest risikable trin.

Jeg må advare dig om, at installation af DD-WRT vil annullere din garanti, og du kan også gøre det "mursten" det, f.eks. gør det til en sexet papirvægt.

Heldigvis kan du også købe en router med DD-WRT forinstalleret på Amazon, hvis du ikke har lyst til at tage risikoen. Alternativt kan du bruge virksomheder som FlashRouters og Sabai, som installerer det for dig og også giver dig en garanti og support.

Hvor downloades DD-WRT

Du ville blive overrasket, men selv DD-WRT firmware-download kan være lidt problematisk. Mens der på DD-WRT-webstedet findes en DD-WRT-database, som hjælper dig med at finde firmwaren til din router, er den normalt meget forældet og inkluderer undertiden ikke alt, hvad der er angivet på deres understøttede enhedsside.

Til AC56U fik vi FlashRouters til at give os den bedste stabile build, men du kan også søge på DD-WRT Wiki og fora og FTP-beta builds-siden. Den seneste stabile build-anbefaling fra FlashRouters er R28493M (12/10/15), og du kan downloade den herfra. Når det er downloadet, skal du følge nedenstående trin.

 1. Foretag en 30-30-30 nulstilling. Tryk på reset-knappen i 30 sekunder (du har sandsynligvis brug for en pen til dette). Uden at lade den gå, skal du afbryde strømmen i 30 sekunder. Sæt stikket i igen, og hold tryk på knappen i yderligere 30 sekunder. Dette hjælper med at slette routerens hukommelse til en ren installation.
 2. Tilslut din router til din computer med et Ethernet-kabel.
 3. Åbn din browser, og skriv 192.168.1.1 i adresselinjen
  1. Hvis det anmodes om, vil router-loginoplysningerne være standardoplysningerne (generelt brugernavn: admin, adgangskode: admin)
  2. Hvis ovenstående IP-adresse ikke fungerer, skal du læse din routervejledning
 4. I menuen til venstre skal du navigere til Administration og derefter klikke på fanen Firmware-opdatering øverst.
 5. For den 'Ny firmwarefil' skal du vælge den fil, du har downloadet i starten. Klik Upload og vent på, at din router genstarter sig selv. Du kan fortælle det, når lysene begynder at blinke foran, og du kan få adgang til det ved hjælp af routerens IP-adresse nævnt ovenfor.
 6. Gør en anden 30-30-30 nulstilling.
 7. Gå nu til 192.168.1.1 (DD-WRT standard IP-adresse), og du vil se følgende. DD-WRT standard login detaljer har en tendens til at matche routerens, men ikke kun skal du, men du bliver nødt til at ændre dette.
  DD-WRT Velkommen
 8. Det er det, du er færdig med DD-WRT firmwareopgraderingen.

Hvis du på et eller andet tidspunkt skal udføre en DD-WRT-nulstilling, fordi du har begået en fejl, og routeren ikke svarer, skal du foretage en 30-30-30 nulstilling.

Ændring af de grundlæggende indstillinger

Nu, hvor du har installeret firmwaren, vil den primære opgave være at ændre alle de centrale og vigtige indstillinger, inklusive konfigurationen af ​​det trådløse adgangspunkt.

 1. Som beskrevet i de foregående instruktioner bliver du bedt om at ændre dit DD-WRT brugernavn og adgangskode med det samme. Jeg anbefaler, at du skriver dette ned et eller andet sted, f.eks. I en passwordadministrator, så du ikke bliver låst ud af et tilfælde. Hvis du ønsker det, kan du ændre dette på et senere tidspunkt under Administration -> Fanen Management.
 2. Skift dit 'Wireless Network Name (SSID)' i den trådløse menu under fanen Grundlæggende indstillinger. Hvis du har mere end et trådløst netværk (som du vil med AC56U), skal du give dem forskellige navne, så du nemt kan skelne mellem dem. Anvend indstillinger engang gjort.
  DD-WRT basale trådløse indstillinger
 3. Anvend en adgangskode under begge netværk under fanen Trådløs sikkerhed. Jeg anbefaler at bruge WPA2 Personal Security Mode med en AES WPA-algoritme.
  DD-WRT trådløs sikkerhedsindstillinger
 4. I installationsprogrammet vil jeg også anbefale at indstille valgfrit 'Router Name' og 'Hostname', men dette er ikke vigtigt.
 5. Du skal nu have en funktionel router, som du kan bruge ligesom enhver anden router på markedet. Før vi starter routerkonfigurationen og tilføjer klokker og fløjter, vil jeg anbefale at kigge rundt i menuerne og få en fornemmelse af firmwaren.

Sikkerhedskopiering og gendannelse af din DD-WRT

Det er altid sjovt at lege med din router, forbedre indstillingerne og forbedre dens muligheder. Dog et eller andet sted langs linjen vil du sandsynligvis begå en fejl, og du vil have en sikkerhedskopi, så du bare kan gendanne systemet og ikke skal gennemgå alle indstillingerne igen. Mens jeg skrev denne vejledning og udførte alle indstillingerne, har jeg selv været nødt til at gøre to af disse - begge på grund af dumme fejltagelser!

Gå til Administration for at oprette en sikkerhedskopi -> Sikkerhedskopiér, og klik Backup. Hent derefter bare filen til et sikkert sted på din computer.

Gå til den samme placering for at gendanne DD-WRT til et backup-punkt. Find din sikkerhedskopierede fil under 'Gendan indstillinger', og klik på Gendan.

Som med sikkerhedskopiering af din DD-WRT firmware, vil jeg også anbefale, at du har en sikkerhedskopi af dit computersystem, da det at miste alle dine filer er meget mere ødelæggende end at miste et par DD-WRT-indstillinger.

Forøgelse af din trådløse rækkevidde

Der er nogle vigtigste metoder til at øge dit trådløse interval og overførselshastigheder. Nedenfor dækker jeg de mest populære indstillinger. Af disse er nogle firmwarrelaterede, mens nogle få kræver yderligere hardware.

Find din router

Den ideelle måde at opnå optimal dækning i dit hjem eller på kontoret er ved at placere din router i handlings episoden. Find det fysiske centrum for din ejendom, og se, hvordan det påvirker din dækning. Vægge, især konkrete vægge, kan være en stor hindring, så prøv at flytte din router rundt.

Desværre har din internetudbyder (ISP) muligvis ikke placeret dit modem på et ideelt sted til dette. Hvis du vil holde dit modem og din router på samme sted, kan du købe en koaksialkabelforlænger (eller bede din internetudbyder om at gøre dette for dig). Hvis du ikke har noget imod at de to er forskellige steder (eller vil have dem til at være forskellige steder), kan du købe et ekstra langt Ethernet-kabel.

Hvis du er helt ude af stand eller er tilbageholdende med at flytte din router, skal de næste trin hjælpe dig.

Brug en tom kanal

Mens trådløse frekvenser benævnes 2,4 GHz og 5 GHz, varierer de faktisk lidt fra disse frekvenser med vilje. Dette skyldes, at der for hver hovedfrekvens findes et antal kanaler. Disse kanaler kan forudses som antallet af baner på en motorvej. Jo flere biler der er i en bane, desto langsommere er det. At finde en tom (eller i det mindste den tomeste) er ekstremt let, og det kan hjælpe med at øge dit interval og dine overførselshastigheder.

 1. Download en Wifi Analyzer-app til din enhed. Jeg anbefaler følgende; Wifi Analyzer til Android, AcrylicWiFi til Windows, WiFi Scanner til Mac. Desværre er der endnu ingen gode muligheder for iOS.
 2. Brug appen eller softwaren til at scanne dit nabolag. Jeg fandt, at 5GHz-kanalerne næsten var ubrugte, så jeg havde mit valg af indstillinger. Som du kan se på billedet herunder, havde 2,4 GHz-kanalerne meget mere trafik. Jeg brugte tydeligvis en meget overbelastet kanal (SuperNet), og jeg ville have det bedre med et højere kanalnummer.
  WiFi Analyzer
 3. Jeg ændrede mit netværks kanalnummer i Trådløs -> Grundlæggende indstillinger til kanal 13.
 4. Du kan også vælge Auto, men personligt har jeg fundet, at folk næsten aldrig ændrer deres kanaler, så dette er ikke påkrævet.

Avancerede trådløse indstillinger

Ændring af kanal, som beskrevet tidligere, er en af ​​de nemmeste og mest sikre-måder at få et bedre signal på. Der er dog en masse avancerede indstillinger, der kan eksperimenteres med. Disse afhænger af situation til situation, og nogle af dem, såsom forøgelse af TX Power, kan reducere din routers levetid. Af denne grund behøver du ikke kun at udføre en omhyggelig testning for hver konfiguration, du prøver, men skal også huske på, at andre, mere mindre konsekvenser kan resultere i.

Båndbredde vs. gennemstrømning

Før jeg forklarer, hvordan du tester din båndbredde og gennemstrømning, er det bydende nødvendigt, at jeg forklarer forskellen mellem de to. Båndbredde er den faste hastighed, som du betaler for og modtager fra din internetudbyder: i mit tilfælde er dette 30 Mbps download og 3 Mbps upload. Gennemstrømning er den faktiske mængde data, som din router kan håndtere. På den RT-AC56U, vi tester med, er det teoretiske maksimum 867 Mbps.

Derfor, hvis du kun er interesseret i at bruge routeren til at få adgang til internettet, vil jeg fraråde at lege med de avancerede indstillinger (medmindre du har en meget hurtig internetforbindelse). Hvis du planlægger at bruge det til opbevaring, udskrivning, streaming af film eller andre interne formål, er det måske det værd.

Test din båndbredde og gennemstrømning

Test af din båndbredde er den nemmeste af de to. Gå over til TestMy.net. Du skal se hastigheder i området for det, du betaler for. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du overveje at have et ord med din internetudbyder. Det er et kendt faktum, at hastighederne kan variere, men i mange tilfælde (især i Amerika) har der været rapporter om, at internetudbydere bare ikke leverede deres løfter.

For at teste gennemstrømning skal du downloade TamoSoft Throughput Test. Du skal køre serveren på en computer, der er kabelforbundet til din router med et Ethernet-kabel. Derefter skal du på en bærbar computer køre klientsoftwaren. Indtast IP-adressen leveret af serveren, og udfør derefter routertesten. Dette giver dig routerens gennemstrømningshastigheder.

TX Strøm, transmission osv

Hvis du efter test af dine indstillinger besluttede, at du har brug for en større gennemstrømning, vil du sandsynligvis begynde at se på at ændre de avancerede trådløse indstillinger. Som nævnt er disse komplicerede og kan forårsage problemer. Da vi med standardindstillingerne ser 500 Mbps på vores computer og 100 Mbps på vores telefon (hvilket er grænsen på grund af dens hardware), synes vi ikke, at dette er nødvendigt og usandsynligt, at du vil.

Men hvis du ønsker at gøre dette, er den bedste anbefaling at gå over til DD-WRT-forummet og spørge de venlige mennesker der. Når du gør det, skal du sørge for, at du angiver alle dine enheder og behov, så de kan skræddersy specifikationerne til dig.

Når du diskuterer udvidelsen af ​​trådløse netværksintervaller og -hastigheder, vil du ofte støde på Afterburner. Afterburner er et unikt stykke teknologi, understøttet af udvalgte enheder, og det anbefales, at du har slået den fra som standard.

Antenner og WiFi-forlængere

En af de hurtigste og nemmeste måder at få bedre modtagelse på dine enheder er ved at bruge trådløse antenner.

Hvis du bruger den router, vi har anbefalet, vil du desværre ikke kunne tilslutte en ekstra antenne til den. Du kan dog stadig tilslutte en til din stationære computer, så længe du allerede har et WiFi-kort indsat i det. Selvom det er let at gøre, er tilslutning af en antenne til din computer sandsynligvis den mindst praktiske og omkostningseffektive løsning, da det kun vil hjælpe en enhed.

Derfor, hvis du stadig kæmper med at få god trådløs dækning, og du har prøvet ovenstående to trin, er det værd at få en erstatningsantenne til din router. Du kan få disse forholdsvis billige fra Amazon. Der er tre ting, du skal overveje, hvis du får en:

 • Tekniske specifikationer. Sørg for, at du får en, der har bedre tekniske specifikationer end den eksisterende antenne.
 • Direktionalitet. Nogle antenner, såsom Asus WL-ANT-157, giver øget rækkevidde, men de fokuserer signalet, så dette kun går i en retning.
 • Tilslut via ledning. Nogle antenner opretter forbindelse til din antenne med en ledning, det betyder, at du kan flytte den lidt rundt. Nogle har endda en magnetisk base for at gøre det lettere at placere det andre steder.

Den anden måde, du kan udvide dit signal på, er ved hjælp af WiFi Range Extenders. Med den bedste WiFi-rækkevidde skal du bare tilslutte den til en stikkontakt, gøre fem minutters opsætning, så er du færdig. Mange mennesker foretrækker denne mulighed, da den tager meget lidt plads og er ekstremt hurtig og nem at installere.

Brug en ekstra router som en DD-WRT-repeater

Hvis du allerede har en eksisterende router, men også planlægger at få en ny, så så længe din eksisterende understøtter DD-WRT, kan du bruge den som en DD-WRT-repeater. Hvad det betyder, er, at du kan placere den på et helt andet sted end din hoved router, og det vil videresende det trådløse signal.

Følg disse trin for at konfigurere den svagere router som repeater:

 1. Installer DD-WRT på routeren som i de foregående trin
 2. Naviger til Opsætning -> Grundlæggende opsætning. Deaktiver din 'Forbindelsestype', da routeren ikke er tilsluttet din hovedruter eller modem.
 3. Skift 'Router' og 'Host Name', som vi viste under Opsætning af DD-WRT. Vi anbefaler at bruge det samme navn med en '-2' vedhæftet den.
 4. Skift det sidste ciffer i 'Local Router IP Address'. Generelt tildeles IP'er automatisk enheder til enheder, og du ønsker at undgå at have kollision og få to enheder til ikke at have et trådløst signal, så vi vil anbefale at vælge et relativt højt antal, såsom.
 5. Skift DHCP Type til 'DHCP Forwarder'.
 6. Indtast IP-adressen på din primære router (normalt også dit modem) under 'DHCP Server'. Generelt bør dette være 192.168.1.1. For at finde ud af nøjagtigt hvilken, skal du læse din manual for denne enhed. Gemme ændringerne.
 7. Gå til fanen Sikkerhed, og sluk for alle sikkerhedsindstillinger (fjern markeringen af ​​alt), da din hovedruter håndterer al sikkerhed. Hit Gemme.
 8. Gå til fanen Trådløs, og skift 'Trådløs tilstand' til enten 'Repeater' eller 'Repeater Bridge'. Når det er gjort, skal du klikke på Gemme.
  1. 'Repeater' hjælper kun med at videresende dit trådløse signal, dette er den bedste mulighed, hvis du kun opretter forbindelse til dine enheder trådløst
  2. Valg af 'Repeater Bridge' giver dig mulighed for at bruge dens Ethernet-porte. Dette betyder, at du kan tilslutte dit Smart TV, spilkonsol eller andre enheder til det. Dette tillader, at disse enheder har en hurtigere internetforbindelse. Dette vil også give disse enheder mulighed for at se andre enheder på netværket, f.eks. Netværkstilsluttede lagringsløsninger.
 9. Skift dit 'Wireless Network Name (SSID)' for at nøjagtigt matche indstillingerne på din hovedruter. Hvis din vigtigste router har både et 2,4 GHz og 5 GHz netværk, skal du sørge for at gøre dette for begge dele. Hit Gem igen.
 10. Gå til det trådløse -> Fanen Trådløs sikkerhed og ændre indstillingen, så den matcher dem i din netværks primære router. Hit 'Gem' og til sidst 'Anvend indstillinger'.

Hvis du efter at have eksperimenteret med alle disse indstillinger stadig ikke har været i stand til at opnå det bedste trådløse routerområde, du gerne vil, kan du altid oprette dit eget.

DD-WRT Overclocking (øge din magt)

Ligesom med en computer er det muligt at overklokke routeren, så den kan udføre flere operationer pr. Sekund og give dig en bedre ydelse. I modsætning til med en computer kan du dog ikke anvende nogen køling på systemet, medmindre du er meget praktisk. Så du bliver nødt til at holde øje med overophedning og stabilitet.

Jeg har indstillet min router til en CPU-frekvens på 1200 MHz og hukommelsesfrekvens på 800 MHz sammenlignet med standardindstillingerne 800/600. Standbytemperaturen på denne måde er 67C sammenlignet med standard 63C. Dette er en god stabil temperatur, og selvom det er muligt at overklokke endnu mere, så jeg ikke behov for det. En stabil temperatur på 70 ° C og derover medfører sandsynligvis problemer eller en reduceret levetid.

For at overklokke skal du ikke bruge det indbyggede overklokkeværktøj, der findes under Administration -> Ledelse! Enhver professionel i branchen sværger imod dette og er ikke engang sikker på, hvorfor det ikke implementeres bedre eller fjernes. Følg i stedet disse trin.

 1. Gå til Administration -> kommandoer
 2. I boksen skal du indtaste nedenstående, som viser dig de aktuelle indstillinger (800 MHz CPU / 600 MHz hukommelse som standard) nvram get clkfreq
 3. Indtast følgende kommando nvram-sæt clkfreq = 1200.800

  og klik Gem start

 4. Gå til Administration -> Management og nederst klik Genstart router.
 5. Når din router er genstartet, skal du gentage trin 2, skal du se 1200/800
  DD-WRT Overclocking
 6. Hvis du gerne vil have noget lavere, anbefaler jeg, at du går til 1000/666, når du indstiller dine frekvenser

Tilslutning af eksterne enheder

Ved at bruge en router med en USB-port eller to, kan du forbinde enheder til den, der giver dig mulighed for at gøre det endnu mere nyttigt derhjemme og på dit kontor.

Brug af DD-WRT til NAS

NAS er defineret som Network Attached Storage. I bund og grund betyder det, at ved at tilslutte en ekstern harddisk eller USB-stick til den, vil du kunne få adgang til alle filerne på den, så længe din enhed er tilsluttet WiFi-netværket. Hvad der er endnu bedre er, hvis du opretter FTP, som vi demonstrerer senere, så vil du kunne få adgang til det overalt over hele verden, så længe du er tilsluttet internettet.

Sådan konfigureres det.

 1. Sæt din USB-lagerplads til routeren og tænd den (hvis den ikke allerede er). Brug USB3.0-porten til dette.
 2. Naviger til dine routere WebGUI ved at indtaste 192.168.1.1 i adresselinjen i din browser (medmindre du har ændret det).
 3. Gå til Tjenester -> USB
 4. Aktivér 'Core USB Support', 'USB Storage Support' og 'Automatic Drive Mount'. Hvis du har en ekstra USB-port og vil tilslutte en printer til trådløs udskrivning, kan du også aktivere 'USB Printer support'. Klik Gemme og så Anvend indstillinger.
 5. Detaljer om din USB-lagerenhed skal vises i afsnittet 'Diskinfo'. Hvis de ikke gør det, skal du genstarte routeren og genindlæse siden igen
  DD-WRT Services USB
 6. Klik på NAStab. Aktivér SAMBA, vælg en serverstreng (navn), og tilføj din arbejdsgruppe. For at finde ud af eller ændre din arbejdsgruppe kan du gøre det på følgende steder:
  1. Gå til Kontrolpanel i Windows -> System
  2. I OSX skal du gå til Systemindstillinger -> Netværk -> Lufthavn -> Fremskreden -> WINS
  3. I Linux / Ubuntu for at installere Samba skal du åbne et terminalvindue og udstede kommandoen: sudo apt-get install samba smbfs

   (du skal indtaste din sudo adgangskode).
   Gå til filen /etc/samba/smb.config og kig efter linjen 'workgroup = WORKGROUP'.

 1. Klik på 'Fildeling' under 'Fildeling' Tilføj del, vælg en lagringsenhed eller enhedspartition i rullemenuen 'Sti' og vælg et navn til lageret. Hvis du vil have, at alle, der tilslutter sig netværket, skal have adgang til NAS-lageret, skal du kontrollere 'Offentlig' og beslutte, om tilladelsen er læse / skrive eller kun læst.
 2. Hvis du foretrækker at begrænse adgangen til navngivne brugere, skal du klikke på Tilføj bruger og udfyld detaljerne for at sikre, at 'Samba' er markeret. Gentag for hver autoriseret bruger (eller mindre sikkert, del direkte en enkelt brugerkontooplysninger med alle autoriserede brugere).
 3. Gem og anvend indstillinger
  DD-WRT Services NAS
 4. Dit NAS-drev skal nu være tilgængeligt over dit netværk:
  1. Gå til Start i Windows -> Netværk -> [Router navn] -> [navn på drev eller partition]
  2. Gå til File Manager i OSX -> Delt rude eller Netværksmappe -> [Router navn] -> [navn på drev eller partition]
  3. Følg disse instruktioner i Linux / Ubuntu.

Som nævnt tidligere kan dette NAS-system konfigureres med ethvert eksternt lagringsdrev eller USB-flash-stick. I nogle tilfælde, efter at du har anvendt indstillingerne og routeren genstarter, kan du muligvis få advarslen "Ikke-understøttet filsystem". Hvis dette sker, skal du omformatere dit drev til at være et af følgende filsystemer: ext2, ext3, NTFS eller VFAT.
DD-WRT NAS ikke-understøttet filsystem

Nogle DD-WRT-bygninger understøtter også vedhæftning af multibay-drev, hvis du ønsker at have en RAID-aktiveret opsætning. Desværre kan du ikke tilslutte et USB-drev pr. USB-port og køre disse i en RAID 1-konfiguration. Hvis du imidlertid primært ønsker at bruge dit DD-WRT som et NAS-system, så er det en bedre ide at få et dedikeret NAS-system.

Tilslutning af en printer til din DD-WRT

Tilslutning af en printer til din DD-WRT-router er kun lidt mere kompliceret end den forrige NAS-opsætning. Du skal sørge for, at din printer understøttes af USB2.0 +, eller at den ikke fungerer.

Nogle moderne printere giver dig mulighed for at dele dem ved hjælp af WiFi, men jeg vil holde mine WiFi-netværk så tydelige som muligt. Nogle giver dig også mulighed for at bruge det via Ethernet-porten, men jeg føler, at en USB-port er mere praktisk.

 1. Sæt printerkablet i routerens USB-port. Jeg foreslår USB2.0-porten, da den er bedre til kompatibilitet, og den har heller ikke brug for en stor gennemstrømning.
 2. Åbn DD-WRT-panelet på 192.168.1.1
 3. Gå til Tjenester -> USB. Hvis du ikke har det endnu, skal du aktivere 'Core USB support' og også 'USB printer support'. Derefter Anvend indstillinger.
 4. Din printer er nu klar, men vi bliver også nødt til at konfigurere din computer, så den får adgang til den

DD-WRT-delt printer med Windows 7 og fremefter

 1. Klik på Start-menuen og derefter på Enheder og printere
 2. Klik Tilføj en netværks-, trådløs- eller Bluetooth-printer.
 3. Klik på Tilføj en printer ved hjælp af en TCP / IP-adresse eller værtsnavn
 4. Indtast 192.168.1.1 som værtsnavnet, medmindre du har ændret dette. Fravælg afkrydsningsfeltet 'Forespørgsel efter printeren, og vælg automatisk den driver, der skal bruges'.
 5. Tag en kop kaffe, mens Windows forsøger at registrere din printer. 90% af tiden vil det stadig mislykkes, men rolig, klik Næste.
 6. Vælg din printermærke og model på listen.
 7. Giv din printer et navn
 8. Hvis printeren hidtil har arbejdet uden problemer, skal du ikke bekymre dig om at udskifte driveren, hvis der opdages en ny version.
 9. 'Udskriv en testside' for at sikre dig, at alt fungerer korrekt, klik derefter på 'Udfør', og du er færdig!

3G og 4G-modtager / modem

Hvis du bevæger dig meget rundt for arbejde, vil du sandsynligvis have en 3G (eller endda 4G) USB-modtager eller WiFI-hotspot. Hvis du af en eller anden grund ønsker noget mere dygtigt end dit hotspot eller bare mere funktionalitet, kan du tilslutte din 3G USB-dongle til din router. Selvom det betyder, at du har brug for at transportere routeren, og det er strømkilde, har vi hørt, at entreprenører kan lide at gøre dette på grund af den alsidighed, den giver. I det væsentlige opretter de en mobil WiFI-router.

Da dette imidlertid er en meget sjælden og kompliceret proces, som kun et par mennesker er på udkig efter, vil jeg ikke dybe ned i det selv. Hvis du er interesseret, kan du kigge på følgende links. DD-WRT understøttede 3G-modemer, mobiltelefon / USB-modem som WAN, og hvis du er på GiffGaff, har de skræddersyet processen til dig.

Personligt, hvis dette er noget, du er interesseret i, så anbefaler jeg meget hellere, at du får en 4G USB-Dongle og derefter bruger DD-WRT som en repeater som beskrevet tidligere.

Adgang til din DD-WRT-router

Adgang til DD-WRT gennem WebGUI, som jeg har gjort for det meste af denne tutorial, er den enkleste og nemmeste måde. Desværre har en WebGUI sine begrænsninger, og nogle gange er du nødt til at komme ind i de dybere funktioner i systemet. Både SSH og Telnet er perfekte til dette og SCP og FTP og ideelle til at få adgang til filerne på routeren eksternt. For at beslutte, hvilken protokol der skal bruges til ekstern filadgang, vil jeg anbefale at læse denne fantastiske artikel af CodeGuru.

SSH og Telnet

Både SSH (Secure SHell) og Telnet-adgang er aktiveret på samme måde. Derfor har jeg grupperet de to sammen. Telnet bruges til at få adgang til routeren lokalt, mens SSH er velegnet til fjernadgang og mere praktisk til filoverførsel også. Naturligvis er den nemmeste metode til lokal filoverførsel opsætning af en NAS, som beskrevet tidligere.

 1. Gå til Tjenester -> Tjenester og rul ned nær bunden
 2. Her kan du aktivere både SSH og Telnet
 3. For SSH har du muligheden for at definere porten samt oprette autorisationstaster. Jeg har personlig hængende fast med brugernavnet og adgangskoden login, men for det højeste sikkerhedsniveau vil jeg også anbefale at tildele en autorisationsnøgle. Når det er gjort, skal du klikke på Gemme og Anvend indstillinger.
  DD-WRT SSH og Telnet
 4. Gå til Administration -> Management, og der kan du aktivere både SSH og Telnet Management nu.
 5. Hvis du gerne vil have adgang til din DD-WRT eksternt, skal du konfigurere portvideresendelse på dit modem til den port, du har valgt at bruge til SSH. Mens port 22 og 23 normalt bruges, vil jeg anbefale at bruge noget over 1024 for at gøre det sværere for alle, der prøver at få adgang til dit netværk.

I Windows kan du bruge kommandoprompten til at få adgang via Telnet. Du skal også sørge for, at du har aktiveret Telnet-klienten. For at gøre dette skal du gå til Kontrolpanel -> programmer -> Tænd og sluk for Windows-funktioner. Vent på, at listen indlæses, vælg 'Telnet Client', og klik på Okay.

 1. Start kommandoprompten ved at klikke på Windows-knap, skriv nedenunder, og tryk på enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Start forbindelsen til din router ved at skrive åben 192.168.1.1 [23], ændre IP-adresse og port i overensstemmelse hermed, hvis du har valgt andre værdier
 4. Logindetaljerne er brugernavn: root og password: som defineret i starten. Bare rolig, hvis dit kodeord ikke vises, mens du skriver det; dette er en sikkerhedssoftwarefunktion.
 5. Det er det, din ind.
  Adgang til DD-WRT gennem Telnet i Windows

Du kan også bruge PuTTY til Telnet eller SSH i routeren. SSH leveres også med SCP (Secure Copy), dette betyder, at du kan bruge et program som WinSCP til at få adgang til filsystemerne på din router.

 1. For at få adgang til din router via WinSCP skal du blot indtaste detaljerne som ovenfor i det korrekte afsnit og klikke på Log på.
 2. Hvis dette er din første gang, får du muligvis en advarsel om sikkerhedsnøgle, i dette tilfælde skal du bare acceptere den.
  Adgang til DD-WRT gennem WinSCP

FTP

For at aktivere FTP på din DD-WRT-router, skal du have følgende trin, når din USB-lagerenhed er tilsluttet din router.

 1. Udfør trin 1 til 6 for at oprette et NAS-lagringssystem
 2. Under Tjenester -> NASGør følgende indstillinger
  1. Aktivér ProFTPD (skift port, som du synes), og aktiver WAN Access
  2. Aktivér WAN-adgang
  3. Jeg anbefaler ikke at tillade anonym login. Ved godkendelse ved hjælp af en adgangskodeliste er det mere praktisk, men Radius-metoden giver mest sikkerhed.
 3. Indtast et brugernavn, et sikkert kodeord under Brugere, og vælg, hvilke drev du vil dele samt FTP.
 4. Klik Gemme derefter Anvend indstillinger.
  DD-WRT FTP-opsætning
 5. Gå til Administration-> Kommandoer indtast følgendewanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp --dport 21 -j logdrop iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp -m state - stat NY - dport 21-m grænse - begrænset A / minut - begrænset-burst B -j logaccept

  Ændre værdierne, som du finder egnede:

  1. A (2) - antallet af gætte pr. Minut efter B (3) antallet af første succesrige forsøg - dette vil bremse og begrænse enhver, der prøver at bryde ind
  2. Du kan også bruge følgende kode i stedet, men dette vil være mindre sikkerhedsmateriale -I INPUT 1 -p tcp - dport 21 -j logaccept
 6. Gem som opstart, Anvend indstillinger, og Genstart router
 7. Din FTP-server skal nu køre på din DD-WRT

Adgang til drevet ved hjælp af FTP

 1. Download en FTP-klient. WinSCP til Windows, FileZilla til Mac, ES File Explorer til Android og FTP Manager til iOS er alle meget velegnede - men du har muligvis dine egne præferencer.
 2. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste routerindstillingerne, som du tidligere har defineret dem
 3. Hvis du vil have adgang til den eksternt, skal du kende din IP-adresse (på forhånd), som du kan finde ved hjælp af IPLeak.net.
  1. Hvis du bruger et modem før din router, bliver du også nødt til at indstille en port fremad, disse varierer fra ISP & Modem, så se på dokumentationen, de gav dig.
  2. Hvis du ønsker at gøre dette, mens du bruger en VPN, skal du vælge en, der tillader portvideresendelse.
 4. Det er din forbindelse

Avancerede adgangsindstillinger

Adgangsbegrænsninger / forældrekontrol

Hjemme kan det være en god ide at indstille nogle adgangsrestriktioner for at begrænse det indhold, som dine familiemedlemmer kan få adgang til, især dine børn. Selvom jeg mener, at det er vigtigere at uddanne dem, er der i sagens natur et stort antal emner, som ingen forelæsninger kan forhindre, at nogen snubler over.

På et kontor ønsker du måske at konfigurere filtrering, så medarbejderne ikke bruger arbejdstid til at få adgang til Facebook, Twitter og andre sociale medier, medmindre det er deres opgave at gøre det.

Personligt har jeg adgangsbegrænsninger, der er oprettet som en metode til selvcensur. Jeg ved, at der er nogle websteder, som jeg besøger, såsom 9GAG, der ikke er produktive, og jeg skulle ikke have adgang til dem i løbet af dagen.

 1. Gå til adgangsbegrænsninger -> WAN-adgang
 2. Du kan oprette op til 8 politikker
 3. Indstil adgangspolitikken. På listen over klienter kan du bruge MAC-adresse, IP-adresse eller IP-række specifikation. Jeg vil anbefale at bruge MAC-indstillingen, da dette er det sværeste at overvinde. Du kan finde ud af MAC-adresserne på de tilsluttede enheder ved at navigere til Administration -> WOL.
  DD-WRT Administration WOL
 4. I dage og tider skal du definere, hvornår du vil have adgangsbegrænsningen til at være aktiv
 5. I sektionen 'Blokerede tjenester' kan du bestemme, om der er nogen specifikke tjenester, du vil blokere, f.eks. Spil eller Yahoo.
 6. I de sidste to sektioner kan du blokere websteder efter nøgleord eller efter en bestemt URL. Jeg vil anbefale at bruge URL-blokeringen, da den er mere nøjagtig og undgår utilsigtet blokering af websteder, der muligvis er påkrævet til arbejde eller uddannelse.
  DD-WRT-adgangsbegrænsninger

Gæst WiFi

Hvis du ofte har venner, besøgende eller forretningspartnere på besøg, vil du sandsynligvis ønske at give dem WiFi-adgang. Fordelen ved at oprette et gæstenetværk er, at du kan skræddersy det til dine behov. For eksempel kan du have forskellige adgangsrestriktioner og indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger. Da de to netværk er adskilte, vil du også være mere sikker, og du kan endda skræddersy brugen af ​​båndbredde, så dine venner ikke begynder at hæve alle dine downloadhastigheder.

Du kan oprette et gæstenetværk for både 2,4 GHz og 5 GHz netværk.

 1. Gå til Trådløs -> Grundlæggende indstillinger
 2. Klik på for at se hvor hyppigt du vil have gæster adgang til Tilføjeunder 'Virtuelle grænseflader'. Personligt har jeg kun et 2,4 GHz gæstenetværk, da jeg finder dette mere end tilstrækkeligt. Du kan også tilføje mere end et virtuelt netværk for hver frekvens, men jeg har ikke været i stand til at tænke på en god grund til, at dette kan være nyttigt. Klik

  Gemme
  DD-WRT gæstenetværk og virutale grænseflader

 3. Gå til Trådløs -> Trådløs sikkerhed og give gæstenetværket en adgangskode, dette er valgfrit, men jeg prøver altid at begrænse, hvem der har adgang til netværket, så jeg ved, at mine naboer ikke vil blive indlæst, eller at kunderne i kaffebaren ved siden af ​​ikke bruger det enten. Klik Anvend indstillinger.
 4. Nu skal du oprette en bro. Hvad en bro gør, er at det giver dig mulighed for at adskille de to netværk, så du kan kontrollere dem separat. Jeg vil også vise, hvordan du kan give de trådløse netværk, der ikke er gæst, båndbredde prioritet.
 5. Gå til Opsætning -> Netværk
 6. Opret en ny DD-WRT-bro ved at klikke på Tilføje og kalde det br1, klik Gemme
 7. For IP skal du definere det som 192.168.2.1, og undernetmasken skal være 255.255.255.0, klik Gemme derefter Anvend indstillinger
 8. Klik Tilføje under 'Tildel til bro'
 9. Vælg br1, som du lige har oprettet som klientbro og wl0.1 som netværk. Forlad Prio som den er og derefter

  Anvend indstillinger
  DD-WRT-opsætningsnetværk

 10. I bunden for 'DHCPD', tilføj en ny DHCP-server. Vælg br1 i rullemenuen, og forlad de andre indstillinger som standard. Anvend indstillinger igen.
  DD-WRT-opsætningsnetværk 2
 11. Du har nu to separate netværk. Du vil dog stadig give det primære netværk prioritet, da det er mere vigtigt.
 12. Gå til NAT / QoS -> QoS (servicekvalitet).
 13. I QoS Aktiver det og for Port vælg LAN & WLAN fra rullemenuen.
 14. Under Netmask Prioritet skal du indtaste 192.168.1.1/24 og 192.168.2.1/24 (eller de IP'er, du har defineret i overensstemmelse hermed).
 15. For den primære netværk 192.168.1.1 skal du vælge premiumprioritet og for den sekundære vælge bulkprioritet.
 16. Anvend indstillinger
  DD-WRT NAT QoS

 17. Gå til Administration -> Kommandoer og indtast følgende
 18. iptables -t nat -I POSTROUTING -o `get_wanface` -j SNAT - til` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m state - stat NY -j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp --tcp -flagge SYN, RST SYN -j TCPMSS - klemme-mss-til-pmtu-iptables -I FORWARD 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -I FORWARD 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Klik Gem firewall og du er færdig

Hvis du gerne vil have, at gæstens netværk skal have en fast båndbredde, skal du have en baseline, når du tester et produkt, kan du gøre det på følgende måde, når du har gjort ovenstående:

 1. Gå til NAT / QoS -> QoS
 2. I afsnittet 'QoS-indstillinger' skal du indtaste den maksimale op- og downloadhastighed, der leveres af din internetudbyder
 3. I 'Netværksprioritet' skal du indstille prioriteten til manuelt for det netværk, du gerne vil have en begrænset hastighed
 4. Angiv den op- og nedlinkhastighed, du gerne vil have.
 5. Klik Anvend indstillinger og du er færdig.
  DD-WRT Båndbreddebegrænsning

Gæst HotSpot

DD-WRT giver dig mulighed for at bruge fire forskellige hub-spots, som er ekstremt praktiske og nyttige i kommercielle miljøer. Disse er Sputnik, Hotspot System, Wifidog og Chilispot. Du kan finde dette under Tjenester -> HotSpot. Jeg vil gå i detaljer for hver enkelt af disse, men jeg vil kun gå ind i opsætningen af ​​HotSpot System, da jeg fandt, at denne var den nemmeste at bruge og implementere.

Sputnik

Sputnik i, ligesom HotSpot-system, og i nogle tilfælde Chilispot fungerer som en betalt administrationsudbyder. Dette betyder, at de håndterer din splashskærm, forskellige placeringer med mere for et månedligt gebyr eller pr. Købsgebyr.

Vi fandt Sputnik som noget irriterende at konfigurere, men det giver dig nogle gode indstillinger og vil begrænse al WiFi-brug til Sputnik-stænkskærmen. Dette betyder, at du skal tilsluttes det med et Ethernet-kabel for at ændre dine DD-WRT-indstillinger.

HotSpot System

Jeg fandt, at HotSpot-systemet var det nemmeste at installere og bruge. Tjenesten giver dig mulighed for at debitere kunder for WiFi, i hvilket tilfælde virksomheden tager en lille procentdel af betalingen. Du kan også give brugerne gratis WiFi-forbindelse og have en stænkskærm, der beder dem følge dig på dine sociale netværk, du skal betale en lille månedlig pris for dette.

 1. Tilmeld dig en konto på hotspotsystem.com, så sørg for at notere dit operatørbrugernavn og dit placerings-id
 2. Gå til Tjenester i DD-WRT -> Hotspot
 3. Aktivér HotSpotSystem
 4. Indtast dine detaljer, og klik på Anvend indstillinger
 5. Dette skaber et automatisk gæstenetværk, og du får også vist en stænkskærm, når du logger ind. Hvis du ønsker at ændre denne stænkskærm, kan du gøre det via HotSpot System-webstedet. Du kan ændre alt fra farver, billeder, knapper til stort set alt hvad du ønsker.
  DD-WRT Hotspot-system

Wifidog

Wifidog og Chilispot er begge open source, hvilket betyder, at hvis du ønsker det, kan du konfigurere serveren til dette selv, hvilket betyder, at du ikke engang har brug for en internetforbindelse. Wifidog er den mest komplicerede og den mindst omtalte mulighed, så jeg vil anbefale at undgå det og vælge Chilispot i stedet.

Chilispot

Chilispot er den mest tilpassede DD-WRT hotspot-tjeneste derude. For det første kan du bruge tjenester som Wi-Fiplanet og EngageHotspot til at have en webbaseret splashside og et system. Disse fungerer som HotSpot-systemet, men de er mindre kommercielle, og det vil derfor kræve lidt mere arbejde at få det oprettet pænt og til dine behov. Det betyder også, at disse tjenester er meget billigere end HotSpot System. Du kan lære mere om opsætning ved at se denne YouTube-video.

For det andet kan du konfigurere Chilispot med din egen Debian-server og derved også holde alt inden for din kontrol. Denne opsætning kræver megen teknisk erfaring og går også uden for denne vejledning.

Mac-filtrering

Hvis du vil, kan du også begrænse adgangen til dit netværk via enhed. Alle moderne enheder har noget, der kaldes en MAC-adresse (Media Access Control), der ligner en husadresse og er unik for hver enhed. Når du kender en enheds MAC-adresse, kan du begrænse dens adgang til dit netværk.

Først skal du finde MAC-adressen på den enhed, du vil tillade eller blokere. Nedenfor viser jeg dig, hvordan du kan gøre dette ved hjælp af DD-WRT, men du kan også Google hvordan du finder det i dine enhedsindstillinger.

 1. Gå til status -> LAN
 2. Der nederst på siden kan du se de tilsluttede enheder og deres navne
  DD-WRT trådløst LAN

Nu hvor du har bestemt en enheds MAC-adresse, kan du blokere den eller tillade den. For eksempel vil jeg blokere den Android-enhed, der er vist i det forrige billede.

 1. Gå til Trådløs -> MAC-filter
 2. Rediger MAC-filterliste for det trådløse netværk, du gerne vil begrænse adgangen til. Du kan kun gøre dette for rigtige netværk og ikke for virtuelle netværk.
  MAC-adressefilterliste
 3. Indtast enhedernes MAC-adresser, og klik på Gemme. Du kan også vælge knappen Wireless Client MAC List for hurtigt at vælge flere enheder.
 4. Vælg Aktiver, og vælg derefter, om du kun vil tillade disse enheder eller blokere disse enheder
 5. Klik Anvend indstillinger og du er færdig
  DD-WRT MAC-filter

Yderligere applikationer og indstillinger

Som nævnt i starten af ​​denne vejledning er en af ​​de største fordele ved DD-WRT de ekstra indstillinger og opsætninger, de giver dig mulighed for at gøre. Mens jeg har forklaret de fleste indstillinger tidligere, er dette afsnit dedikeret til nogle mere unikke opsætninger.

VPN-klient

Da vores branding måske har givet det væk allerede, elsker vi VPN'er. Så det er ikke en overraskelse, at vi viser dig, hvordan du kan installere DD-WRT OpenVPN Client på din router. Du kan dog oprette enten en PPTP eller en OpenVPN-klient, fordi OpenVPN er meget sikrere, og hvad vi altid anbefaler, det er det, jeg viser opsætningen af. Hvis du ønsker det, kan du også konfigurere DD-WRT VPN-server. Jeg vil dog ikke dække dette.

Før du starter, har du selvfølgelig brug for en VPN-konto. Jeg har valgt at bruge ExpressVPN til denne demonstration, da det er blevet valgt som en af ​​de bedste VPN til DD-WRT. De fleste VPN-udbydere understøtter dog opsætning af DD-WRT. Jeg må nævne, at en OpenVPN-router kan opsættes på nogle måder, så konsulter din VPN-udbyder, før du starter, da deres instruktioner kan variere, og det skal i så fald følge dem.

 1. Download .ovpn-installationsfilen til den server, du vil oprette forbindelse til fra din VPN-udbyder, og åbn den i Notepad eller Notepad++
 2. Gå til Tjenester i DD-WRT -> VPN og aktiver OpenVPN-klient
 3. Kopier indstillingerne fra .ovpn-filen til DD-WRT-konsollen i henhold til dine VPN-udbyders anbefalinger.
 4. Klik Anvend indstillinger.
  DD-WRT VPN
 5. Gå til Opsætning -> Grundlæggende opsætning og rul ned til afsnittet DHCP (Network Address Server Settings).
 6. For statisk DNS 1 og 2 skal du indtaste Google DNS-indstillinger: henholdsvis 8.8.8.8 og 8.8.4.4. Hvis din VPN-udbyder har deres egne serverindstillinger, skal du indtaste adressen til disse i stedet.
  1. Af sikkerhedsmæssige årsager kan du alternativt bruge OpenDNS eller OpenNIC.
 7. Gå til status -> OpenVPN
 8. Du skal se et vellykket tilslutningsstatusskærmbillede, samt statistikker om din forbindelse og en datalog til fejlfinding.
  DD-WRT VPN-status

Hvis det at køre en VPN-klient på din router er en af ​​dine primære bekymringer, så vil jeg anbefale at få noget mere kraftfuldt, da den bedste VPN-router har brug for en masse processorkraft.

VPN-klient: Dual Gateway / politikbaseret routing

Hvis du gerne vil, er det muligt at konfigurere din router som en Dual Gateway. Dette bruger policybaseret routing, og det giver nogle af dine enheder mulighed for at bruge VPN-forbindelsen, mens andre bruger din normale forbindelse. Dette kan være virkelig nyttigt, hvis du nyder at bruge Hulu, Netflix eller BBC iPlayer på din medienhed (da disse nu blokerer VPN'er), men naturligvis ønsker du, at resten af ​​din forbindelse skal være sikker og sikker.

 1. Sørg for, at du har oprettet en VPN-forbindelse som i det foregående afsnit, og kontrolleret, at den fungerer
 2. Gå til status -> LANog find ud af de lokale IP-adresser på de enheder, du gerne vil bruge VPN-forbindelsen
  1. I mit tilfælde vil jeg gerne have, at min Android-telefon med IP 192.168.1.123 skal bruge VPN-forbindelsen
  2. Opsætning af politisk baseret routing kan kun udføres inkluderende, og du bliver nødt til at kende IP-adressen på alle de enheder, du gerne vil have deres forbindelse til at gå gennem VPN
 3. Gå til Tjenester -> VPN
 4. Gå ind i politikbaseret routing "192.168.1.123/32", Sørg for at bruge dine respektive IP (er). Hvis du har brug for at konfigurere flere enheder, skal du indtaste hver IP på en ny linje. Klik på Anvend indstillinger
  DD-WRT-politikbaseret routing
 5. Gå til Administration -> kommandoer
 6. Indtast følgende og klik på Gem firewall. Du bliver nødt til at indtaste dette for hver IP-adresse, du vil bruge den dobbelte gateway withiptables -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Hvis du også har brug for at videresende en bestemt port gennem VPN, skal du også indtaste følgende i 'Firewall-kommandoer': iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --port 8080 - j ACCEPT iptables -I FORWARD -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp --port 8080 -j DNAT - til destination 192.168 .1.123 iptables -t nat -I PREROUTING -i tun1 -p udp --port 8080 -j DNAT - til destination 192.168.1.123
 8. Du skal indtaste de ovennævnte tre linjer for alle IP'er og porte, du vil bruge og videresende, og erstatte IP- og portnumrene og nødvendigt
  DD-WRT Firewall-regler for dobbelt routing
 9. Når du har gemt firewall'en genstart din router. Gå til IPleak.net på hver enhed, og sørg for, at de har den eksterne IP-adresse, du forventer

SmartDNS

Som en VPN giver en Smart DNS-service dig mulighed for at overvinde geografisk begrænset indhold. Du kan læse mere om forskellene og lighederne mellem de to på denne side. På trods af det faktum, at det ikke fungerer godt med Netflix så godt, er der stadig masser af begrænsede websteder, det giver dig adgang til. Jeg anbefaler Blockless, da det har en god pris og giver en afrundet samlet service. Desværre er jeg ikke i øjeblikket opmærksom på nogen gratis, smarte DNS-tjenester, der er legitime og ikke vil sælge dine data.

Når du har tilmeldt dig Blockless, er konfiguration af Smart DNS-service på DD-WRT meget enkel og er som følger.

 1. Hent de primære og sekundære DNS-værdier fra Blockless (108.171.182.159 og 108.171.177.124 i skrivende stund)
 2. Gå til Opsætning -> Grundlæggende opsætning
 3. Under netværksadresse-serverindstillinger (DHCP) skal du indtaste DNS-indstillingerne i 'Statisk DNS 1' og 'Statisk DNS 2'
 4. Klik

  Anvend indstillinger
  DD-WRT Statiske DNS-indstillinger

 5. Gå til webstedet Blokfri og valider din IP-adresse

Hvis du ønsker at bruge OpenDNS eller OpenNIC til sikkerhedsmæssige og sikkerhedsmæssige formål, kan du indstille dette på samme måde, bare bruge den relevante DNS IP i de statiske DNS-felter.

Transmission - Torrenter

Hvis du er fan af torrenting, kan du installere en torrentklient kaldet Transmission på din router. Dette betyder, at du kan downloade torrenter uden at skulle lade din computer være tændt og naturligvis også give dig mulighed for at have et bedre såforhold. Jeg må nævne, at vi her hos ProPrivacy ikke kondonerer brugen af ​​torrenting til ulovlige formål. Der er dog masser af legitime grunde til at bruge torrent-klienter.

For at kunne komme transmission i gang skal du have udført et par af de foregående trin, men rolig, jeg har henvist til disse i overensstemmelse hermed. Du har også brug for en USB-stick eller ekstern harddisk, ideelt formateret til FAT32.

 1. Aktivér USB-support i henhold til NAS-afsnittet.
 2. Gå til Tjenester -> NAS
 3. Aktivér transmissionsdemon i afsnittet 'Bittorrent'
 4. For kataloget skal du indtaste ruten for det drev, du gerne vil bruge. Generelt vil dette være / mnt / sda1
 5. Klik Anvend indstillinger og du er færdig

Nu når du har transmission og kører, skal du også være i stand til at få adgang til den hurtigt for at gøre processen enkel.

 1. For at få adgang til transmission fra din computer skal du gå til 192.168.1.1:9091
  Transmissionsklient
 2. For at bruge den skal du klikke på mappeknappen, hvor du enten kan indtaste URL'en til torrentplacering eller uploade torrentfilen.
 3. For destinationen ønsker du at indstille den til / mnt / sda1 / Downloads.
 4. Du kan gøre ovennævnte destinationsmappe til standard ved at klikke på knappen skiftenøgleindstillinger i bunden af ​​siden
 5. Det er det, din download nu begynder. Siden opdaterer kun sig selv med jævne mellemrum, så du bliver nødt til at vente et par sekunder, før den vises, og der sker fremskridt.
 6. Hvis du har NAS aktiveret, kan du let overføre filen til din computer, når overførslen er færdig, når du har brug for den.
 7. På Android kan du bruge fjernoverførsel til at få adgang til systemet, til iOS-telefoner, du bliver nødt til at bruge webadgangen eller BarMagnet, hvis det er fængslet. På det officielle transmissionswebsted kan du også downloade apps til mange andre tjenester såsom XMBC (nu Kodi), Blackberry, RSS, osv..

Se vores bedste vejledning til VPN for torrent-websteder for information om, hvordan du forbliver sikker under torrent.

DLNA

DLNA, eller Digital Living Network Alliance, som det kaldes, er en digital standard, der gør det lettere at streame medieindhold på tværs af enheder på et netværk. Standarden har mange fortalere, men der er mange mennesker, der ikke finder den nyttig. Årsagen er, at det med moderne teknologi kan være let at få adgang til NAS-drevet på din router og nemt streame indholdet. Men efter min oplevelse fandt jeg DLNA praktisk, især når jeg ville streame film på min Xbox eller ældre touchpad.

Følg nedenstående trin for DD-WRT DLNA-opsætning, hvorefter jeg viser dig, hvordan du får adgang til det fra forskellige enheder.

 1. Gå til Tjenester -> NAS
 2. Aktivér miniDLNA
 3. Vælg de indstillinger, du ønsker, og indstil stien til / mnt / sda1
 4. Klik Anvend indstillinger, og du er færdig

Med DLNA konfigureret kan du nu få adgang til det fra de fleste enheder, der er forbundet til dit WiFi-netværk. Klik gennem til de relevante links nedenfor for mere en guide til, hvordan du konfigurerer DLNA med din enhed.

 1. vinduer
 2. OSX
 3. iOS-enheder
 4. Xbox One
 5. For du bliver bare nødt til at bruge din Media Player

Sky lagring

Desværre er en af ​​ulemperne ved DD-WRT i forhold til traditionel router-firmware manglen på et dedikeret cloud-lagersystem. Udover et sæt af enheder med apps og let opsætning giver både Linksys og AsusWRT firmware denne mulighed. Mens, ja, det er muligt at bruge et FTP-system og opsætte en masse kode, dette er bare ikke den rigtige aftale.

Webserver

Hvis du gerne vil, er du også i stand til at opsætte en DD-WRT-webserver, som giver dig mulighed for at være vært for en webside, dele filer med kolleger og udføre en række andre webstedsrelaterede aktiviteter. Jeg vil vise dig det grundlæggende ved at blive konfigureret med Pydio. Dog ønsker du måske at tjekke deres administrationsguider for at se, hvad du ellers kan bruge den til.

 1. Først skal du formatere din eksterne harddisk eller USB-disk. Da du bliver nødt til at oprette to partitioner, vil jeg anbefale at bruge MiniTool Partition-guiden til at gøre dette (Gnome til Mac). Opret følgende to partitioner, efter at du har formateret den:
  1. Partitionsmærke: lad være tom, Partitionsstørrelse: 512MB, Filsystem: Linux Swap, ClusterSize: Standard
  2. Partition Label: JFFS, Partition Size: resten af ​​drevet, Filsystem: Ext3, ClusterSize: Standard
 2. Indstil et NAS-system som tidligere beskrevet.
 3. Når du tilslutter USB-drevet til din router. Det skal automatisk montere swap- og / jff-partitionerne. Lav en af "Arkiver delinger" under Nas-fanen / jffs-stien og navngiv den JFFS
  DD-WRT JFFS og swapmonteret
 4. Gå til Tjenester -> Webserver. Aktivér Lighttpd. Du kan forlade indstillingerne, som de er. Hvis du kun vil have adgang til webserveren lokalt, skal du deaktivere WAN Access.
  DD-WRT Services-webserver
 5. Download den nyeste version af Pydio i .zip-format
 6. Efter udpakning skal du kopiere filsystemet til mappen jffs / www på USB-stick, der er knyttet til routeren.
 7. Gå til 192.168.1.1:81 for at få adgang til webserveren.
 8. Klik "Klik her for at fortsætte" for at starte din opsætning. Følg de tre enkle trin, den eneste indstilling, du skal være opmærksom på, er, at for databasekonfigurationen skal du bruge SQLite 3.
  Pydio

Du har nu en tilgængelig webserver, som flere personer kan få adgang til. Hvis du ønsker, at det skal være tilgængeligt overalt overalt i verden, skal du have WAN aktiveret i Webserver-opsætningen. Hvis du har din router tilsluttet et modem, bliver du også nødt til at konfigurere portvideresendelse til port 81 til din DD-WRT-router. Du kan derefter finde din IP ved hjælp af en webstedsoftware som ipleak.netog oprette forbindelse ved hjælp af you.re.ip.ere: 81. Medmindre du har en statisk IP (sandsynligvis ikke,) skal du også konfigurere DDNS.

Som med FTP- og SSH-adgang, hvis du gerne vil gøre dette, mens du kører en VPN, bliver du nødt til at vælge en, der giver mulighed for portvideresendelse.

DDNS

Din computer og andre enheder på dit netværk identificeres på internettet af den, der kaldes en IP-adresse (Internet Protocol). Din ISP leverer dette automatisk til dig, så det meste af tiden behøver du ikke at bekymre dig om det. På grund af den måde, ISP'er fungerer, kan de dog tildele dig en ny IP-adresse nu og da. Frekvensen varierer fra udbyder, men medmindre du har en statisk IP, vil den ændre sig på et tidspunkt.

Når din IP ændres, vil du ikke bemærke nogen forskel, fordi den ikke har nogen væsentlig indflydelse på dit systems indre funktion. Når du prøver at få adgang til din router fra en ekstern placering, bliver du imidlertid altid nødt til at kende din IP, eller du kan ikke oprette forbindelse til den. Dette gælder FTP, WebServer, Smart DNS-opsætninger og et par andre scenarier.

For at overvinde dette skal du opsætte et DDNS (Dynamic DNS) system. Et DDNS-system giver dig en webadresse som thisismyrouter.noip.me og ved at køre et lille program på din computer (eller DD-WRT i dette tilfælde) vil den medfølgende webadresse altid omdirigere dig til den rigtige IP-adresse.

Hvis du allerede har købt (eller planlægger at) et domæne fra NameCheap, vil du være i stand til at konfigurere DDNS ved hjælp af deres system. Jeg går dog under den antagelse, at du ikke har et domæne, du kan bruge lige nu, og jeg skal bruge den gratis DDNS-service fra NoIP.

 1. Opret en konto med NoIP. Hvis du vil bruge den gratis plan, skal du sørge for at fornye den hver 30. dag
 2. Gå til værter / omdirigering og klik Tilføj en vært
  1. Giv dig selv et værtsnavn, vælg Host Type DNS Host (A), din IP-adresse udfyldes automatisk, og Tildel til gruppe er valgfri
  2. Klik Tilføj vært
 3. Gå til Opsætning i DD-WRT -> DDNS
 4. Vælg No-IP fra rullelisten, og indtast dine detaljer fra No-IP
 5. Brug ikke ekstern IP-check skal ændres til Nej, hvis du er router ikke direkte tilsluttet internettet (dvs. bag en anden router eller modem)
 6. Klik

  Anvend indstillinger
  DD-WRT DDNS

 7. Når du nu går til yourddns.noip.me (det DDNS-domæne, du har valgt), vil du kunne få adgang til din router. Sørg for, at du tilføjer alle relevante porte til adgang, f.eks. til webserveren vil jeg bruge yourddns.noip.me:81

Andre tjenester, du kan bruge i stedet for NoIP, er Dynu og ChangeIP.

Privoxy-annonceblokering

Vi anbefaler allerede at bruge adblockers på din computer og installere nogle plugins i din browser (Chrome, Firefox), nogle gange kan det dog være mere praktisk at køre en adblocking-service på din router. Desværre kan plugins og sådan være et problem på mobile enheder, især på iOS. Dette giver en anden god grund til at køre en Adblocker på din router direkte. Alle enheder, der er forbundet til den, vil have annoncer blokeret på den. Jeg vil give dig en hurtig og nem måde at opsætte Privoxy (den indbyggede DD-WRT Adblocker), og hvis du gerne vil have mere hjælp, kan du skrive en kommentar eller besøge Privoxy-webstederne for at få flere oplysninger.

 1. Gå til Tjenester -> Adblocking
 2. Aktivér Privoxy
 3. Aktivér gennemsigtig tilstand. Hvis der er nogen enheder, du ikke ønsker, at den skal køre til, skal du indtaste deres lokale IP-adresse. Når jeg f.eks. Udfører kvalitetstest på nogle websteder, er jeg nødt til at have reklamer synlig, for jeg har indtastet mine lokale bærbare computere IP, som jeg har indstillet til en statisk 192.168.1.25
 4. Du kan forlade de andre indstillinger, som de er
 5. Klik Anvend indstillinger og du er færdig
  Privoxy DD-WRT Adblocking

Netværksovervågning

Hvis du har en månedlig download eller uploadgrænse, der er tildelt af din internetudbyder, eller bare vil vide, hvor meget internet du bruger, kan du analysere dine datastatistikker ved hjælp af DD-WRT. Ved hjælp af statuslinjen er du også i stand til at analysere en række andre faktorer og finde ud af, om der også er andre problemer med dit netværk, eller forbedringer, der kan gøres.

 1. Hvis du ønsker at se, hvor meget båndbredde der bruges, kan du bruge fanen Status - Båndbredde.
  1. I tjenester -> Tjenester, hvis du aktiverer WAN Traffic Counter (ttraff Daemon), kan du også se den månedlige fordeling under Status -> WAN-fanen.
   DD-WRT trafikovervågning
 2. I status -> Trådløst kan du se, hvilke enheder der er forbundet til hvert trådløst netværk, så hvis der er flere enheder der vises, så forventer du, så har du måske nogle problemer
  DD-WRT trådløs status

Du kan også bruge YAMon til at få bedre statistikker og grupperinger om din brug af netværkstrafik.

Hvis du ønsker en mere dybdegående netværksovervågning og også se en oversigt over dataforbruget med software, vil jeg anbefale at downloade Glasswire, som vil gøre netop det og mere.

WiFi-beskyttet opsætning (WPS)

WPS henviser til et system, der giver dig mulighed for nemt at forbinde en enhed til din router. Du har måske set det før, at når du opretter forbindelse til et trådløst netværk, tillader det muligheden for en hurtig forbindelse ved at trykke på WPS-knappen på routeren. Desværre er disse systemer generelt forfærdelige for sikkerheden i din router. Heldigvis er DD-WRT WPS ikke implementeret i de fleste builds, så du behøver ikke at bekymre dig om dette.

Der er dog nogle kommercielle bygninger, f.eks. På Buffalo-routere, hvor muligheden for det findes. Hvis du får en af ​​disse, vil jeg anbefale at deaktivere den øjeblikkeligt.

Definitiv DD-WRT-guide Konklusion

Jeg håber inderligt, at du har haft glæde af at læse min guide og har fundet noget nyttigt at implementere og hjælpe dig med at skabe den bedst mulige WiFi-router.

Hvis du aldrig har spillet med DD-WRT før, er det en god måde at tilbringe et par timer og forbedre dit hjem med. For dem af jer, der allerede har DD-WRT, håber jeg, at nogle af mine instruktioner har bidraget til at forbedre dit setup. Hvis du har fundet

Hvis du har fundet denne guide nyttig, ville jeg sætte pris på en del på dit foretrukne sociale netværk. Og hvis du har problemer, er du velkommen til at skrive en kommentar, så prøver jeg at hjælpe så meget som muligt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me