Den ultimative guide til beskyttelse af personlige oplysninger og Firefox

"Ude af kassen" betragtes Mozilla's Firefox-browser i vid udstrækning som mest privatlivsvenlig mainstream browser tilgængelig.Firefox Sikkerhed og privatliv


Der er dog stadig nogle bekymringer om sikkerhed og beskyttelse af Firefox at blive haft, selvom du bruger en VPN-tjeneste!

I denne guide viser jeg dig, hvordan du kan gøre Firefox mere sikker med et par enkle trin.

Firefox 'privatlivsvenlige status kommer ned på det faktum, at Firefox er en fuldt revideret revisionssoftware, og at i modsætning til proprietære browsere som Google Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer og Apple Safari, sporer det ikke, hvad du får op til internet.

En anden grund til dets popularitet blandt privatlivets hoveder er det store antal tilgængelige tilføjelser, der i høj grad kan forbedre privatlivet og sikkerheden ved din browsing. Derudover er det muligt at få adgang til Firefoxs dybe konfigurationsindstillinger for at justere dets privatliv og sikkerhedsparametre.

WebExtensions

I de seneste måneder har Firefox skiftet væk fra sin gamle add-ons-ramme til WebExtensions. Fra Firefox 57 "Quantum," det er kun muligt at bruge WebExtensions-tilføjelser. De fleste af de tilføjelser, der er anført nedenfor, er blevet overført til WebExtensions eller forventes at ske i den nærmeste fremtid. Se venligst Er vi WebExtensions endnu? for de seneste nyheder om, hvilke tilføjelser der er opdateret til den nye platform.

Browser fingeraftryk

Den måde, hvorpå din browser er konfigureret (især de anvendte browser plugins) sammen med detaljer om dit operativsystem giver dig mulighed for at identificeres unikt og spores med en foruroligende høj grad af nøjagtighed.

Et særligt lumskt (og ironisk) aspekt af dette er, at jo flere forholdsregler du tager for at undgå sporing (for eksempel ved hjælp af de plugins, der er anført nedenfor), jo mere unikt bliver din browserens fingeraftryk.

Det bedste forsvar mod fingeraftryk af browser er at bruge et så almindeligt og almindeligt vanilje et operativsystem og browser som muligt. Den hærdede Tor-browser med Tor deaktiveret er den sædvanlige anbefaling her.

Desværre overlader dette dig åben for andre former for angreb. Det reducerer også din computers daglige funktionalitet i en sådan grad, at de fleste af os finder ideen upraktisk.

Panopticlick E1514559992258

For mere information se mine browsere og fingeraftryksguide.

Ting at gøre, når du først installerer Firefox

Deaktiver telemetri

Som standard indsamler Firefox nogle telemetrioplysninger om dig. Dette er hovedsageligt ufarligt og er primært for at forbedre ydelsen. I betragtning af at data, der er indsamlet på denne måde, har konsekvenser for beskyttelse af personlige oplysninger, er det imidlertid en skam, at Mozilla har besluttet at gøre det opt-out snarere end opt-in.

For at deaktivere telemetri i Firefox Desktop skal du gå til Åbn menu (de tre søjler øverst til højre i browseren) -> Muligheder -> Privatliv & Sikkerhed -> Firefox Dataindsamling og brug og fjern markering af begge felter.

Firefox-dataindsamling - Deaktiver telemetri

Gå til Menu for at deaktivere telemetri i Firefox til Android -> Indstillinger -> Privatliv -> Datavalg og fjern markering af alle tre felter.

Firefox Deaktiver telemetri

Telemetri kan også deaktiveres ved hjælp af about.config, som diskuteret nedenfor.

Skift søgemaskine

Firefox Quantum skiftede fra at bruge Bing til Google som standard søgemaskine. Der er uden tvivl sunde økonomiske grunde til dette skridt, men ingen af ​​disse er gode valg for privatlivets fred.

Heldigvis er det meget let at ændre standardsøgemaskinen. Bare gå til Menu -> Muligheder -> Privatliv & Sikkerhed -> Standard søgemaskine, og vælg en motor i rullemenuen. En hurtig guide til tilføjelse af StartPage er også tilgængelig her.

Firefox Skift standard søgemaskine

Herfra kan du også ændre "One-click" søgemaskinindstillinger og tilføje nye søgemaskiner. Bemærk, at hver browseropdatering fra Firefox 57+ skifter standardsøgemaskine tilbage til Google. Gå til Menu for at forhindre dette -> Muligheder -> Generel -> Tillad Firefox at -> og fjern markeringen Opdater søgemaskiner automatisk.

Firefox søgemaskine automatisk opdatering

Så hvilken søgemaskine skal du skifte til? Se vores gennemgang af personlige søgemaskiner gruppe for en gennemgang af de bedste tilgængelige muligheder.

Aktivér sporingsbeskyttelse globalt

Sporingsbeskyttelse har været tilgængelig for Firefox siden 2015, men muligheden for at aktivere den blev gemt væk i ca.: config (se nedenfor). Firefox 57+ bringer sporingsbeskyttelse til hovedgrænsefladen, men er som standard kun aktiveret i tilstanden Privat browsing.

Gå til Åbn for at aktivere sporingsbeskyttelse for al browsing -> Muligheder -> Privatliv & Sikkerhed -> Sporbeskyttelse og klik på knappen Altid.

Sporbeskyttelse

Gå til Menu i Firefox til Android -> Indstillinger -> Privatliv -> Sporbeskyttelse -> Aktiveret.

Bemærk, at ud over sine privatlivsfordele nyder "Sporingsbeskyttelse også ydelsesfordele ved en medianreduktion på 44% i sideindlæsningstid og 39% reduktion i dataforbrug på Alexa top 200 nyhedswebsteder."

Tænd for ikke at spore

Som med de fleste browsere tilbyder Firefox en mulighed "Spor ikke" (DNT). Hvis det er aktiveret, vil Firefox anmode om websteder, du besøger, for ikke at spore dig. Bemærk, at overholdelse fra websteder er helt frivillig, og det er trist, at DNT-anmodninger rutinemæssigt ignoreres.

Der er dog ingen nul ved at aktivere denne mulighed, og den kan muligvis arbejde nogle gange. Gå til Åbn menu -> Muligheder -> Privatliv & Sikkerhed -> Sporbeskyttelse og indstil radioknappen "Spor ikke" til altid.

Firefox Spor ikke

Gå til Menu i Firefox til Android -> Indstillinger -> Privatliv -> Spor ikke.

Deaktiver WebRTC

Web realtidskommunikation (WebRTC) er en potentielt nyttig standard, der giver browsere mulighed for at integrere funktioner såsom stemmekald, videochat og P2P-fildeling direkte i din browser.

Et godt eksempel på dette er den nye Firefox Hello video- og chatklient, der giver dig mulighed for at tale sikkert med alle andre ved hjælp af en opdateret Firefox-, Chrome- eller Opera-browser uden behov for at downloade nogen tilføjelse eller konfigurere nogen nye indstillinger.

Desværre for VPN-brugere tillader WebRTC et websted (eller anden WebRTC-service) at registrere din værtsmaskins ægte IP-adresse direkte, uanset om du bruger en proxyserver eller VPN.

I betragtning af at WebRTC er potentielt nyttigt, er det noget af en skam, at den eneste måde at forhindre, at den lækker din ægte IP-adresse, når du bruger en VPN, er at deaktivere WebRTC i din browser fuldstændigt. Men der går du.

Type about: config i URL-linjen for at åbne Firefox's avancerede indstillinger og ændre media.peerconnection.enabled værdi til falsk. Se nedenfor for mere om: config. Dette fungerer både for Firefox Desktop og Firefox til Android.

Deaktiver WebRTC

Forskellige Firefox-browser-tilføjelser kan også deaktivere WebRTC, inklusive uBlock Origin og NoScript.

Fjern DRM (valgfrit)

For at se videoer på websteder som Netflix, Amazon Prime og Hulu, skal du bruge Digital Rights Management (DRM). Dette krypterer indholdet og beskytter copyright ved at begrænse, hvad du kan gøre med det.

Tilbage i 2015 tog Mozilla den kontroversielle beslutning om at inkludere DRM i Firefox. På mange måder var dette en forståelig beslutning. At kunne afspille Netflix osv. Indhold kan ses som nødvendigt, hvis Firefox skal forblive samarbejdende med sine rivaler.

Afgørelsen irriterede mange, dog fordi den kræver bundtning af lukket kildekode i open source Firefox. Denne kode gør sandsynligvis intet andet end nøjagtigt, hvad den siger, den gør, men da den er lukket, er der ingen måde at vide dette helt sikkert.

For at afhjælpe dette problem kører Firefox DRM i en separat sandkassebeholder. I teorien skulle dette forhindre DRM i at gøre nogen skade, selvom den ville.

Open source-purister og privacy-hoveder foretrækker dog muligvis at fjerne DRM helt fra Firefox. Vær opmærksom på, at dette gøres ved at reducere funktionaliteten, da Firefox ikke længere kan spille DRM-beskyttet indhold.
1. I Firefox Desktop skal du gå til Menu -> Indstillinger -> Generel -> Digital Rights Management (DRM) Content and uncheck Play Digital Rights Management (DRM) Content.
Dette fjerner al HTML5 DRM-kode fuldstændigt fra din harddisk.

2. Gå til menu -> Add-ons -> Plugins og sikre, at Shockwave Flash er indstillet til Never Activate.Firefox DRM-indhold

3a. Type om: støttei URL-linjen og tryk på Enter. Rul ned til Grundlæggende anvendelse -> Profilmappe, og tryk på knappen Åbn mappe.Deaktiver Shockwave

b. Find og slet i den nu åbne profilmappe GMP-eme-Adobe og GMP-widevinecdmundermapper. Genstart Firefox.Grundlæggende om anvendelse

Det er ikke muligt at fjerne al DRM fra Firefox til Android, men det er muligt at installere Fennec F-Droid fra F-Droidrepository. Dette er en gaffel, der er baseret på den nyeste Firefox-udgivelse, men som striber al lukket kildekode fra Firefox til Android - inklusive DRM.GMP-eme-Adobe

Anbefalede tilføjelser til Firefox Privacy og Security

Alle Firefox-tilføjelser er gratis og open source-software (FOSS).

uBlock Oprindelse

uBlock Origin er en let, men kraftfuld ad-blocker, der trækker dobbeltarbejde som en anti-tracking add-on. Den bruger et antal blokeringslister til at filtrere uønsket indhold, der vises i din browser. De lister, det følger med, er ret gode, men jeg anbefaler også at tilføje dem, der er udarbejdet af EasyList og Fanboy.uBlock Origin Logo

Blokering af annoncer og sporing af scripts kan ødelægge nogle websider, hvilket gør uBlock Origins hvidlistefunktion on-the-fly meget praktisk. Du kan også skifte mellem hvilke typer elementer, der er blokeret (pop-ups, store medieelementer, kosmetiske elementer og fjerntypefonter), eller bruge elementvælgeren og Element Zapper til at tilpasse, hvad der er tilladt at køre på en webside.

uBlock Origin fungerer meget godt i takt med Privacy Badger, og jeg anbefaler at bruge begge sammen. Det er også værd at bemærke at undgå forvirring, at uBlock Origin anbefales i forhold til den meget lignende uBlock-tilføjelse.

Privatbrevdrev

Udviklet af Electronic Frontier Foundation (EFF), dette er en fremragende anti-tracking add-on, der gør dobbeltbetjening som en annonceblokerer. Selvom der er en vis overlapning i funktion, supplerer Privacy Badger og uBlock Origin hinanden og køres bedst sammen.Privat badger-logo

I stedet for at bruge blokeringer, holder Privacy Badger styr på scripts, der er indlejret på websider. Hvis den registrerer, at en kilde sporer dig, "begynder den at handle og beder din browser om ikke at indlæse mere indhold fra denne kilde."

Privacy Badger giver dig mulighed for at se, hvilke sporingsskripts der findes på en webside, og hvilke der faktisk sporer dig. Du kan derefter beslutte, hvordan du skal håndtere dem (blokere, blokere cookies eller tillade) eller lade Privacy Badger beslutte.

HTTPS overalt

Et vigtigt værktøj. HTTPS Everywhere blev udviklet af Electronic Frontier Foundation og forsøger at sikre, at du altid opretter forbindelse til websteder ved hjælp af en sikker HTTPS-forbindelse - hvis en er tilgængelig.HTTPS Overalt logo

Det fungerer, fordi mange websteder kan acceptere HTTPS-forbindelser, men bruger som regel almindelige usikre HTTP-forbindelser. Bare vær opmærksom på, at hvis ingen HTTPS-forbindelse er mulig, vil HTTPS Everywhere som standard være en usikker HTTP-forbindelse (selvom denne kan ændres i dens indstillinger).

Det er derfor en god ide at holde øje med hængelåsikonet i URL'en, der viser, om du bruger en HTTPS-forbindelse.

NoScript

NoScript er et potent værktøj, der giver dig uovertruffen kontrol over, hvilke scripts der køres i din browser. Imidlertid vil mange websteder ikke spille spil med NoScript, og det kræver en god smule teknisk viden for at konfigurere og justere det, så det fungerer, som du vil have det til.NoScript-logo

Det er let at tilføje undtagelser til en hvidliste, men selv dette kræver en vis forståelse af de risici, der kan være involveret. Ikke for den afslappede bruger da, men for internetkyndige strømbrugere, er NoScript udfordrende at slå.

Bemærk, at hvis du bruger NoScript, behøver du ikke også bruge uBlock Origin + privacy Badger eller uMatrix.

Se her for nogle tip til, hvordan du får det bedste ud af NoScript. Den sidste er især værd at være opmærksom på. Det er værd at holde NoScript installeret, selvom du "Tillader scripts globalt", da dette stadig beskytter mod grimme ting som scripting på tværs af websteder og clickjacking

uMatrix

UMatrix er udviklet af teamet bag uBlock Origin og er noget af et halvvejs hus mellem det og NoScript. Det giver en stor grad af tilpassbar beskyttelse, men kræver en god del arbejde og know-how for at konfigurere korrekt.uMatrix-logo

uMatrix er ikke så svært at konfigurere som NoScript og bryder ikke så mange steder. Men det er heller ikke så omfattende.

Bemærk, at hvis du bruger uMatrix, er det ikke nødvendigt at også bruge uBlock Origin + Privacy Badger eller NoScript.

Cookie AutoDelete

En drop-in erstatning for de populære, men nu deaktiverede, selvdestruerende cookies, Cookie AutoDelete sletter automatisk HTTP (almindelige) cookies, når du lukker browservinden, der indstiller dem. Dette giver et højt niveau af beskyttelse mod sporing via cookies uden at "bryde" websteder.Cookie-automatisk sletning

Cookie AutoDelete giver også en vis beskyttelse mod Flash / zombie-cookies og ET-mærker og renser DOM-opbevaring (selvom den ikke kan rense lokal opbevaring endnu).

Bemærk, at Cookie AutoDelete og BetterPrivacy supplerer hinanden, og jeg anbefaler at køre dem begge sammen.

BetterPrivacy

Denne tilføjelse kontrollerer Flash-cookies. Det skal konfigureres til at fjerne disse automatisk regelmæssigt.Bedre privatlivslogo

Der er et argument om, at BetterPrivacy nu er overflødig, da Flash bruges meget mindre af websteder end det plejede at være. Personligt synes jeg, det stadig er værd at køre. Det anbefales at køre denne add-on og selvdestruerende cookie sammen.

Bemærk, at BetterPrivacy på tidspunktet for skrivning er blevet fjernet af dens forfatter fra det officielle Firefox-tilføjelseswebsted. WebExtensions-versionen er imidlertid i beta, så vi bør forhåbentlig se den snart vises igen.

Random Agent Spoofer

En brugeragent for webbrowser fortæller hjemmesiden, hvilken type computer, hvilket operativsystem og hvilken browser du bruger. Mange websteder bruger disse oplysninger til at optimere deres sider for at forbedre brugeroplevelsen, men disse oplysninger kan bruges til browserfingeraftryk.Random Agent Spoofer-logo

Random Agent Spoofer ændrer tilfældigt, hvilke oplysninger om brugeragent, der gives til et websted. For eksempel kan det fortælle et websted, at du får adgang til det på en iPhone ved hjælp af Safari, snarere end på en pc, der bruger Firefox.

Bemærk, at der er en vis debat om, hvor effektiv Random Agent Spoofer og lignende tilføjelser er til at forhindre browserfingeraftryk. Det er sandt, at brugen af ​​en umodificeret generisk browser som Tor-browseren næsten helt sikkert er bedre i denne henseende. Men hvis du bruger andre tilføjelser, der gør din browser mere unik, er det sandsynligvis nyttigt at ændre din brugeragent.

Canvas Defender

Canvas Defender

Canvas-fingeraftryk er den mest almindelige form for browser-fingeraftryk. Det bruger et script, der beder din browser om at tegne et skjult billede, og bruger små variationer i, hvordan billedet tegnes for at generere en unik ID-kode, som derefter kan bruges til at spore dig. Canvas Defender hjælper med at forhindre dette ved at skabe en unik og vedvarende støj, der skjuler dit rigtige lærredsfingeraftryk.

Bemærk, at Mozilla i skrivende stund har lovet kommende versioner af Firefox med indbygget beskyttelse af lærredsaftryk. Hvis og når dette bliver tilgængeligt, bør Canvas Defender blive overflødig, indtil da anbefaler jeg dog stærkt dets anvendelse.

Decentraleyes

Denne tilføjelse sigter mod at forbedre dit privatliv, når du gennemser ved at være vært for CND-ressourcer lokalt. Når din browser anmoder om en af ​​disse CDN-ressourcer, blokeres applikationen, og du serveres i stedet for en lokal version.Decentraleyes logo

Hvis ovenstående bare lyder som techno-babble for dig, så tjek min Decentraleyes Review for at få en fuldstændig forklaring.

Blodige vikinger!

Bloody Vikings er en let ærlig måde at oprette midlertidige e-mail-adresser på.Bloody Vikings Logo

Bare højreklik i et e-mail-registreringsfelt, vælg 'Blodige vikinger' (eller udvid for at se et valg af tjenester), og en nyoprettet e-mail-adresse indsættes i feltet, mens en ny browserfane åbnes i den midlertidige postkasse.

Mailvelope

PGP er langt den mest sikre måde at sende private e-mails på. Men det er en smerte i rumpen at bruge. En sådan betydelig smerte, faktisk, at få mennesker gider. Mailvelope er en browser-tilføjelse, der tillader ende-til-ende PGP-kryptering i Firefox.Postkasselogo

Det fungerer med populære browserbaserede webmail-tjenester såsom Gmail, Hotmail, Yahoo !, og GMX. Det gør brugen af ​​PGP omtrent så smertefri, som det bliver. Det er dog ikke så sikkert som at bruge PGP med en dedikeret e-mail-klient. Tjek mit detaljerede kig på Mailvelope her.

keepasshttp-stik

KeePassis er en fantastisk open source password manager. keepasshttp-stik er en Firefox-tilføjelse, der bringer fuld browserintegration til KeePass.PassIFox-logo

Se min KeePass-gennemgang for yderligere oplysninger.

Privatindstillinger

Firefox tillader ganske finkornet kontrol af dets privatlivsindstillinger, men for at gøre dette kræves adgang til dets avancerede konfigurationsindstillinger ved hjælp af about: config. Jeg beskriver, hvordan man gør dette, plus giver en omfattende liste over indstillinger, der vedrører privatlivets fred nedenfor.Logo for privatlivets indstillinger

Fortrolighedsindstillinger giver dig dog let "et-klik" -kontrol af mange af disse indstillinger ved hjælp af en simpel GUI-interface. Fordi det kun vender konfigurationsindstillinger, kan du installere tilføjelsen, deaktivere de indstillinger, du foretrækker, og derefter afinstallere Privacy Settings for at gemme browserressourcer.

Sådan gør Firefox mere sikkert Brug af om: config

Indbygget i Firefox er der et antal "under hætten" -indstillinger. Disse kan ændres for at forbedre dit privatliv og sikkerhed, når du gennemser.

For at få adgang til Firefox's avancerede konfigurationsindstillinger skal du skrive about: config i søgefeltet, og tryk på Enter.

Firefox om: config Indstillinger

Selvom det måske er muligt at gøre nogle skader, synes denne advarsel lidt stærk for os! Klik på "Jeg accepterer risikoen!" Hvis du føler dig modig nok.

Du vil nu se konfigurationsskærmbilledet, med præferencenavnet vises i alfabetisk rækkefølge (som standard).

Firefox om: konfigurationseksempel

For at ændre en boolesk indgang (dvs. den har en sand / falsk værdi) skal du blot dobbeltklikke hvor som helst på indtastningslinjen. For at ændre et heltal (dvs. numerisk værdi) skal du dobbeltklikke på posten og indtaste en numerisk værdi.

om: config ændring

For at ændre en strengværdi skal du dobbeltklikke på indtastningen og indtaste den ønskede tekst.

om: config ændring 2

Når du ser en indstilling i fremhævet i panelet om: config, er det ændret fra dets standardværdi.

Hvor en post er markeret med en stjerne *, vil jeg stærkt anbefale, at du følger mine råd.

Advarsel: Nogle websteder er afhængige af funktioner, som vi diskuterer deaktivering af sikkerhedsmæssige årsager nedenfor. Deaktivering af disse funktioner vil derfor "pause" nogle websteder (forårsager problemer, når du bruger dem, eller endda får dem til at nægte at indlæse helt).

Den gode nyhed er, at simpelthen genaktivering af de relevante funktioner vil bryde de berørte websteder, så du kan kræve en vis prøve og fejl for at finde den rette balance mellem maksimal sikkerhed og adgang til de tjenester, du bruger.

browser.privatebrowsing.autostart

Tilstanden Privat browsing blev introduceret for at forhindre dig i at forlade enhver pinlige spor, hvad du har været op til for andre brugere af din browser at finde. Det vigtigste er, at det stopper (de fleste) cookies og registrerer ikke nogen historie over websteder, du har besøgt, eller formularer, du har udfyldt.

Den kritiske ting at huske er, at privat browsing er fremragende til at beskytte dit privatliv mod andre, der bruger den samme computer, men gør ikke meget for at beskytte nogen udefra, når de ser, hvad du får op til (f.eks. Din internetudbyder).

Selv hvis du er den eneste bruger af en computer, er det stadig en god ide at altid surfe på internettet i tilstanden Privat browsing takket være dens cookie-blokeringsfunktioner, især.

Ved at indstille denne præference til rigtigt du starter automatisk Firefox i tilstanden Privat browsing, så du glemmer aldrig at slå den til.

browser.safebrowsing.phishing.enabled *

Firefox leveres med Google Safe Browsing-udvidelsen indbygget og aktiveret som standard. Den er designet til at forhindre phishing og sammenligner de websteder, du besøger, til en Google-drevet sortliste. Dette betyder, at Google konstant er i stand til at spore dig.

Hvis du har installeret vores anbefalede Firefox-udvidelser (se ovenfor), får du ingen yderligere beskyttelse mod Google Safe Browsing, mens du fortæller Google meget om din browseshistorik. Jeg anbefaler derfor kraftigt, at du slukker for den ved at indstille værdien til falsk. Klik her for hjælp til Mozilla-hjælpeposten (som peger på den gamle værdi af browser.safebrowsing.enabled).

browser.safebrowsing.malware.enabled *

Safe Browsing (nu omdøbt Phishing Protection) er dybest set en version af Google Safe Browsing, der er licenseret til Mozilla (men som stadig rapporteres til Google). Derfor anbefaler jeg, at du indstiller den til falsk, af de samme grunde som ovenfor. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

Bemærk, at der er en masse browser.safebrowsing.xxx-indstillinger, og det kan være værd at gennemgå dem alle og deaktivere dem / slette deres strengværdier.

browser.startup.homepage

Som standard starter Firefox på Mozilla Firefox-startsiden og viser et Google-søgefelt. Google (sammen med de fleste større kommercielle søgemaskiner som Bing! Og Yahoo!) gemmer en masse information om dig, herunder en oversigt over de søgninger, du foretager.

For at starte på en anden side skal du blot indtaste den webstedsadresse, du ønsker. Jeg bruger StartPage, men tjek venligst vores Privacy Search Engines Group Review for en oversigt over de bedste tilgængelige muligheder. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

browser.startup.page

Hvis du foretrækker at starte Firefox på en tom side, skal du ændre denne indstilling til '0’. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

datareporting.healthreport.uploadEnabled

Du kan se detaljer om din Firefox browsers ydelse og stabilitet når som helst ved at gennemgå Firefox Health Report (fanen Firefox) -> Hjælp -> Firefox-sundhedsrapport). Som standard sendes denne rapport periodisk til Mozilla (i anonym samlet form) for at hjælpe den med at forstå problemer og planlægge fremtidig udvikling.

For maksimal sikkerhed skal du forhindre dette ved at indstille denne post til falsk (du kan stadig se din rapport, den sendes bare ikke til Mozilla).

dom.event.clipboardevents.enabled *

Hvis du klipper, kopierer eller indsætter noget fra et websted, kan webstedsejere få besked om nøjagtigt hvilken del af en webside du har udskåret, kopieret eller indsat. Hvis de ønsker det, kan de derefter optage eller ændre teksten eller forhindre dig i at kopiere (osv.). De kan også forhindre dig i at indsætte tekst i onlineformularer.

Ved at indstille denne post til falsk du forhindrer, at websteder ved, hvor du har indsat deres tekst, og som en sidefordel vil være i stand til at omgå restriktionerne for udskæring og indsætning). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

dom.storage.enabled *

Jeg diskuterer farerne ved DOM-opbevaring (også kendt som weblagring) i "Flere ting, der går uheldige om natten: HTTP ETags, Web Storage og 'history stealing". Grundlæggende er denne måde at gemme information i webbrowsere en af ​​de mest skadelige metoder, der bruges af kommercielle internetfirmaer til at spore dig på tværs af nettet og vokser i popularitet, efterhånden som netizens bliver mere opmærksomme på faren for 'almindelige' cookies.

Heldigvis er DOM-lagring let at slukke ved at indstille denne post til falsk. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten. Opdatering: Takket være feedback fra læsere er det tydeligt, at indstilling af dom.storage.enabled til falsk kan "ødelægge" nogle websteder. Ændring af denne indstilling bør derfor ske med forsigtighed.

geo.enabled *

Når du besøger en "placering-aware" websted, hvor du bliver spurgt, om du vil dele din placering. Hvis du svarer ja, sender Firefox oplysninger om nærliggende trådløse adgangspunkter og din computers IP-adresse til Google Location Service og derefter overføre disse oplysninger til webstedet (en tilfældig klientidentifikator tildeles også af Google, der udløber hver anden uge).

Selvom du skal blive spurgt, hver gang dette sker, og har brug for at give dit eksplicitte samtykke, kan du forhindre at give samtykke ved et uheld eller gennem uforsigtighed ved at slå denne funktion fra (indstil værdien til falsk). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

geo.wifi.uri

Denne indstilling bestemmer den anvendte geolocation-tjeneste (Google Location Service som standard). Hvis du indstiller geo.enabled (ovenfor) til falsk, burde denne indstilling ikke være vigtig. Hvis det dog får dig til at føle dig bedre, kan du ændre den til 127.0.0.1 (også kendt som localhost eller 'loopback-adresse').

I teorien kunne denne indstilling pege på en alternativ service, men ingen sådanne findes virkelig i øjeblikket. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

media.peerconnection.enabled

Web realtidskommunikation (WebRTC) er en potentielt nyttig standard, der giver browsere mulighed for at integrere funktioner såsom stemmekald, videochat og P2P-fildeling direkte i din browser.

Et godt eksempel på dette er den nye Firefox Hello video- og chatklient, der giver dig mulighed for at tale sikkert med alle andre ved hjælp af en opdateret Firefox-, Chrome- eller Opera-browser uden behov for at downloade nogen tilføjelse eller konfigurere en ny indstillinger.

Desværre for VPN-brugere tillader WebRTC et websted (eller anden WebRTC-service) at registrere din værtsmaskins ægte IP-adresse direkte, uanset om du bruger en proxyserver eller VPN. Nogle moderne VPN-klienter blokerer WebRCT-lækager, men det er sikreste at deaktivere i din browser helt. For at gøre dette, skal du ændre denne værdi til falsk.

network.cookie.cookieBehavior

Hvis du bruger en god cookie manager som Cookie AutoDelete (anbefales), behøver du ikke at røre ved denne præference. Hvis ikke, er det sandsynligvis en god ide at indstille det til ‘1'(Kun cookies fra den oprindelige server er tilladt). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

network.cookie.lifetimePolicy

Igen er brugen af ​​cookie AutoDelete-tilføjelsen sandsynligvis den bedste politik, men hvis du foretrækker det ikke, kan du kontrollere, hvornår cookies udløber ved at indstille denne indstilling til '2'(Cookien udløber ved afslutningen af ​​sessionen (når browseren lukker)). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

network.dns.disablePrefetch

Firefox forbedrer sideindlæsningstider ved at løse domænenavne 'proaktivt og parallelt' (dvs. det forhåndshenter informationen). Srinivas Krishnan og Fabian Monrose argumenterer for, at denne praksis kan føre til "privatlivstrusler, der er modne for misbrug, i deres papir 'DNS Prefetching and its Privacy Implications: When Good Things Go Bad'. Mere specifikt… hvor det er muligt at udlede de sandsynlige søgetermer, der er udstedt af klienter ved hjælp af en given DNS-resolver. ”

DNS-forudindtagning kan deaktiveres ved at indstille denne værdi til rigtigt. Hvis du ikke kan finde denne indstilling, bliver du nødt til at tilføje den manuelt ved at højreklikke på skærmbilledet om: config og vælge 'Ny' -> 'Boolsk' og indtastning af 'network.dns.disablePrefetch'I dialogboksen. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

network.http.sendRefererHeader

Når du klikker på et hyperlink, kan den side, du går til, anmode om oplysninger om den side, du klikkede på linket fra. Denne information er indeholdt i 'henvisningshovedet' og kan bruges til at spore dig på tværs af et websted.

Desuden kan Javascript-scripts “se” og henvise til henvisningshovedet, hvis denne indstilling er tændt. Selvom Mozilla advarer om, at deaktivering af henvisningsoverskrifter kan forårsage problemer på nogle websteder, anbefaler vi at ændre indstillingen til '0'(Send aldrig henvisningshovedet eller indstil' dokument.referrer '). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

network.http.sendSecureXSiteReferrer *

Mere eller mindre det samme som posten ovenfor, bortset fra at det giver dig mulighed for at spores på tværs af websteder. Du kan deaktivere denne indstilling ved at ændre værdien til falsk. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

network.prefetch-næste *

Firefox fremskynder browseprocessen ved at scanne links på en webside og forhåndsoverføre linkede til websider, når de er inaktive. Selv om deaktivering af denne præference vil bremse browsing noget, skal du fra et privatlivsperspektiv virkelig indstille den til falsk. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

privacy.donottrackheader.enabled *

De fleste moderne browsere understøtter nu en funktion "Spor ikke", som beder websteder om ikke at spore dig, og Firefox er ingen undtagelse. Selvom dette helt sikkert burde være tændt (indstillet til rigtigt), skal du være opmærksom på, at overholdelse fra websteder er helt frivillig. Så den beskyttelse, den giver, kan betragtes som temmelig minimal. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

privacy.donottrackheader.value *

Mens indstillingen privacy.donottrackheader.enabled (ovenfor) bestemmer, om en "Spor ikke" -instruktion sendes til et websted, bestemmer denne indstilling, hvad denne instruktion faktisk siger.

Du bør derfor indstille den til 1 at anmode om, at websteder ikke sporer dig (en header, der angiver samtykke til at blive sporet, sendes til alle websteder, hvis privacy.donottrackheader.enabled er indstillet til sand). Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

privacy.trackingprotection.enabled

Dette gør det muligt for en blokliste, der er baseret på Disconnects blocklist, at hjælpe med at forhindre tracking på tværs af websteder. Når sporingsbeskyttelse er aktiveret, vil du se et skjold i din adresselinje, hver gang Firefox blokerer for enten sporing af domæner eller blandet indhold.

Som en sidefordel får denne indstilling også sider til at indlæse 44 procent hurtigere i gennemsnit, dataforbruget falder med 29 procent, når du opretter forbindelse til de øverste 200 Alexa-websteder, og antallet af HTTP-cookies, der er gemt af browseren, falder med 67,5%.

toolkit.telemetry.enabled

Telemetri dækker alle mulige statistiske data relateret til din browsers ydeevne, brug og lydhørhed. Firefox kan sende anonyme rapporter med disse data til Mozilla, som er til stor hjælp for udviklere, og af denne grund kan du overveje at tænde for dem, men for maksimalt privatliv skal du kontrollere, at det er falsk. Klik her for at få adgang til Mozilla-hjælpeposten.

Ekstra Noter

Privat browsing (aka inkognitotilstand)

Som de fleste moderne browsere tilbyder Firefox en privat browsertilstand. Desværre er denne funktion ofte dårligt forstået. Dette kan være meget farligt.

Når du åbner et privat vindue, føjes sider, du besøger, ikke til browserens historie, tekst, du indtaster i formularer, og søgningslinjer gemmes ikke, adgangskoder, downloads, cookies og midlertidige internetfiler gemmes heller ikke.

Dette gør privat browsing fantastisk til at skjule, hvad du får op på internettet for familiemedlemmer og andre, der har adgang til din computer. Der er en grund til, at privat browsing ofte omtales som pornotilstand!

Firefox 57+ muliggør sporingsbeskyttelse i privat browsing som standard, men generelt, Privat browsing skjuler ikke, hvad du får op på internettet fra din internetudbyder. Den skjuler heller ikke din rigtige IP-adresse fra websteder, du besøger.

Privat browsing er derfor fantastisk til at skjule, hvad du får op til online for din familie, men vil ikke skjule, hvad du får op til online for nogen anden. For at skjule, hvad du får op til online fra resten af ​​verden, skal du bruge en VPN eller Tor.

Firefox Konklusion om beskyttelse af personlige oplysninger

Firefox er en fremragende browser til privatliv og sikkerhed, men der er mange ting, du kan gøre for at gøre det endnu mere! Elefanten i rummet er, at ændring af din Firefox-browser på mange måder gør dig mere unik og derfor mere modtagelig for fingeraftrykteknikker i browseren. Desværre er der i øjeblikket ingen måde at firkante denne cirkel.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me