Den ultimative guide til rettelser til VPN-fejlkoder

Har du nogensinde brugt en Virtual Private Network (VPN) -app kun for at finde ud af, at det er umuligt at oprette forbindelse? Når du finder logfilen, vil du se fejlkoder, der er registreret derinde. Du bliver nødt til at vide, hvad disse koder betyder for at producere en løsning. Manuel opsætning af VPN'er er endnu mere tilbøjelige til at give dig fejlkoder, fordi der ikke er nogen firmalsoftware mellem dig og den underliggende mekanik i VPN-forbindelsen til at fortolke betydningen af ​​disse fejl for dig.

I denne fejlkodeguide forklarer vi de hyppigst forekommende VPN-fejlkoder. Vi foreslår også rettelser til de problemer, som disse koder betegner.

Contents

VPN-fejlkode 0x800704C9

- Ingen SSTP-porte er tilgængelige på serveren

Denne fejl er ret almindelig og er let at rette. Du skal have adgang til Remote Access Server for at løse dette.

 1. Åbn kontrolpanelet Routing og Remote Access.
 2. Udvid posten til din server.
 3. Hold markøren henover Havne og klik på højre museknap. Vælg Ejendomme fra genvejsmenuen.
 4. Klik på Navn og vælg WAN Miniport (SSTP) Klik derefter på Konfigurer.
 5. Se på nummeret i Maksimale porte Mark. Som standard skal dette være 128. Forøg det antal, der vises.
 6. Klik Okay i vinduet Portegenskaber for at lukke det.

VPN-fejlkode 0x80072746

- Forbindelse lukket af ekstern vært

Dette problem vedrører HTTPS-godkendelsescertifikater. Enten kan VPN-serveren ikke finde certifikatet, eller der er en slags problem med det.

Du kan ikke løse dette problem selv. Det er et spørgsmål, der er ansvaret for de mennesker, der ejer og driver VPN-serveren. Hvis du bruger en abonnement VPN-service, vil alle virksomhedens andre kunder også være låst. VPN's teknikere vil allerede vide om problemet.

Hvis certifikatet er installeret, skal serveradministratoren kontrollere HTTPS-bindingen.

VPN-fejlkode 51

- Kan ikke kommunikere med VPN-undersystemet

Denne fejlkode genereres af Cisco VPN-systemet. Det vedrører VPN-klienten, som er VPN-softwaren, der kører på din computer. VPN-softwaren kan ikke komme igennem til den underliggende netværkssoftware på din computer for at oprette forbindelse. Dette betyder, at noget er stoppet. Luk VPN og kør netværksdiagnostik. Start VPN igen, og se, om dette har løst problemet.

VPN-fejlkode 412

- Den eksterne peer reagerer ikke længere

Dette er en Cisco VPN-fejlkode, der opstår fra VPN-klientsoftwaren. Dette ligner meget fejl 51. I dette tilfælde kommunikerede klientprogrammet imidlertid med VPN-serveren, men mistede forbindelsen. Luk VPN, kør netværksdiagnostik, sørg for, at din internetforbindelse fungerer, og tænd derefter VPN igen.

VPN-fejlkode 609

- Der blev specificeret en enhedstype, der ikke findes

Denne fejlkode genereres af VPN-softwaren på din computer. Det betyder, at VPN ikke kan komme igennem til en port, fordi enhedstypedefinitionen ikke er til stede eller ikke er konfigureret korrekt.

Du kan kontrollere, at den krævede enhedstype er til stede på computeren ved at åbne et kommandopromptvindue og gå ind netcfg.exe -q < miniport navn > hvor miniportnavnet er et af følgende (i henhold til VPN-protokol):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Denne definition skal indstilles af din VPN og netværkssoftware. Den nemmeste måde at løse problemet er at genstarte alt. Forsøg dog først diagnosesystemet for at se, om det kan løse problemet.

 1. Se fejlmeddelelsesmeddelelsen, og klik på Diagnosticering. Klik på Reparere.
 2. Stop serveren Remote Access Connection Manager (rasman), og tænd den derefter igen.
 3. Sluk for VPN, luk alt ned, genstart computeren, og tænd derefter VPN igen.

VPN-fejlkode 619

- Der kunne ikke oprettes en forbindelse til fjerncomputeren

Denne fejl er en hyppig forekomst på Windows-computere. Det skyldes normalt, at firewall blokerer adgangen til netværket. Dette er ikke den eneste mulige årsag til fejlen, så du skal muligvis prøve flere løsninger for at få VPN'en til at fungere.

Kontroller først, at du kun har en VPN, der kører.

 1. Klik på pil op i servicebakken på din proceslinje for at se efter skjulte ikoner for kørende programmer. Højreklik på alle ikoner af VPN'er, og vælg Afslut fra kontekstmenuen i hvert tilfælde for at lukke den ned.
 2. Højreklik på proceslinjen nederst på dit skrivebord og vælg Jobliste fra genvejsmenuen. Rul gennem listen over aktive processer, og luk ned alt, hvad der vedrører de VPN'er, du har installeret.
 3. Genstart din foretrukne VPN for at se, om problemet er løst.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du lukke din firewall for at teste, om det var årsagen til problemet. Hvis du har Windows Firewall, skal du følge disse trin:

 1. Klik på Windows-knappen for at få menuen Start, og klik derefter på tandhjulssymbolet for at få adgang til indstillingssystemet.
 2. Type Windows Firewall ind i søgefeltet på skærmen Windows-indstillinger. Klik på Windows Firewall på listen over resultater.
 3. Klik på Tænd eller sluk for Windows Firewall i menuen til venstre i vinduet Windows Firewall.
 4. Klik på Sluk for Windows Firewall radioknap i begge Privat netværksindstillinger og Indstillinger for offentlige netværk.
 5. Klik på Okay for at gemme indstillingerne, prøv derefter VPN igen.

Hvis denne test beviser, at firewall blokerede din VPN-forbindelse, skal du tale med din VPN-udbyders helpdesk for at få en løsning på problemet.

Hvis du leder efter en VPN til windows, så tjek vores bedste VPN-software til Windows-guide.

VPN-fejlkode 633

- Modemet (eller anden forbindelsesenhed) er allerede i brug eller er ikke konfigureret korrekt

Dette problem opstår, når TCP-porten (Transmission Control Protocol), som VPN-forbindelsen har brug for, allerede bruges af et andet program. Det kan være, at det andet program stoppede eller faldt ned uden at afslutte de ressourcefrigørelsesprocedurer, der var nødvendige for at gøre TCP-porten tilgængelig for andre processer.

Løsningen på dette problem ligner meget trinnene til løsning af fejl 609. Diagnostics fix kan ikke hjælpe dig, men genstart af Remote Access Manager bør rydde alle blokerede porte. Hvis en useriøs proces ikke dør, skal du genstarte computeren for at rydde det døde træ.

VPN-fejlkode 645

- Der opstod en intern godkendelsesfejl

Denne fejl opstår på ældre, forældede versioner af Windows. Det er mere sandsynligt, at du får fejlkode 691 på nyere versioner af operativsystemet (se nedenfor). Fejlen opstår, når VPN-serveren nægter en forbindelse, fordi du indtastede et forkert brugernavn og adgangskode.

VPN-fejlkode 691

- Adgang nægtet, fordi brugernavn og / eller adgangskode er ugyldig på domænet

Dette problem skal være meget let at løse. Det opstår, når du indtaster det forkerte brugernavn eller adgangskode. Sørg for, at Caps Lock er slået fra, fordi disse legitimationsoplysninger er store og små bogstaver. Sørg for, at brugernavnet og adgangskoden, som netværksadministratoren eller VPN-firmaet leverede, er korrekte ved at tjekke tilbage med dem for at bekræfte. På dette tidspunkt skal administratoren også kontrollere, at din konto faktisk er konfigureret på VPN-serveren.

VPN-fejlkode 720

- Der kunne ikke oprettes en forbindelse til fjerncomputeren

Dette problem opstår på Windows-computere, hvor du manuelt har konfigureret en VPN-definition. Den mest sandsynlige årsag til fejlen er, at du indtastede den forkerte protokol i feltet VPN Type. Prøv at indstille typen til Automatisk og gentest derefter forbindelsen. Hvis det ikke løser problemet, skal du læse gennem VPN's online dokumentation for at få den rigtige protokol til den server, du vil oprette forbindelse til. Hvis alt andet mislykkes, skal du spørge VPN-selskabets helpdesk.

VPN-fejlkode 721

- Fjerncomputeren svarede ikke

Dette er en Windows-fejl, der opstår på grund af en fejl i VPN-klientsoftwaren, der kører på din computer, til at komme igennem til den underliggende netværkssoftware. Luk VPN, kør netværksdiagnostik, sørg for, at din internetforbindelse fungerer, og tænd derefter VPN igen.

VPN-fejlkode 732

- Din computer og fjerncomputeren kunne ikke blive enige om PPP-kontrolprotokoller

Denne Windows-fejl kan opstå enten på din computer eller på VPN-serveren. Dette er et problem, der opstår, når din brugerkonto ikke har adgangsrettigheder til VPN-ressourcer. Problemet kan relateres til brugerkontot tilladelser på din computer, adgangstilladelserne til netværket (hvis du opretter forbindelse via et firma eller et universitetsnetværk) eller på VPN-serveren.

Det mest sandsynlige sted for kilden til denne fejl, hvis du er en privat VPN-bruger af en abonnementstjeneste, er på VPN-serveren. Som sådan skal du kontakte VPN's helpdesk for at løse denne fejl.

VPN-fejlkode 734

- PPP-linkkontrolprotokollen blev afsluttet

Dette er en variation af fejlkode 732. Den opstår, når der blev oprettet en forbindelse, men afvist af en eller anden grund relateret til ressourceadgangsrettigheder. Kontakt din VPN-udbyders helpdesk for at løse dette problem.

VPN-fejlkode 766

- Et certifikat kunne ikke findes

Denne fejl opstår på forbindelser med Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) via Internet Protocol Security (IPSec). Forbindelsen kræver tilstedeværelse af et godkendelsescertifikat på klienten og på VPN-serveren. Et af disse certifikater var ikke til stede for dette forbindelsesforsøg, hvilket skabte en fejl. Din VPN-udbyder skal være i stand til at løse denne fejl.

VPN-fejlkode 789

- Sikkerhedslaget stød på en behandlingsfejl under indledende forhandlinger med fjerncomputeren

Dette er en generel fejl i forbindelse med IPSec-forbindelsesforhandlinger for L2TP. Dette er en anden fejlkode, der kan vedrøre fraværet af sikkerhedscertifikater eller uoverensstemmelser mellem identiteten af ​​enten klienten eller serveren og de detaljer, der er angivet på deres respektive certifikater. Hvis systemet bruger Pre Shared Keys (PSK), skal du sikre dig, at både klienten og serveren har den samme nøgle.

VPN-fejlkode 800

- Kan ikke etablere VPN-forbindelsen, fordi en tunnel ikke kunne opsættes

Dette er en opsamlingsfejlkode, der ikke giver nogen detaljer om, hvilket problem der opstod. Det er sandsynligt, at du får denne fejlkode i stedet for en, der giver mere præcise detaljer om problemet, hvis du har VPN-typen indstillet til Automatisk. Hvis du kender VPN-protokollen, som du skal bruge til at oprette forbindelse til en bestemt server, skal du gå tilbage til VPN-opsætningen i Windows Netværksindstillinger og ændre typen af ​​VPN fra Automatisk til den nøjagtige protokol. Gem disse nye indstillinger, og prøv igen, i håb om en mere præcis fejlkode.

Hvis definition af VPN-typen mere præcist ikke giver dig en bedre beskrivelse af forbindelsesfejlen, skal du tjekke alle VPN's indstillinger.

 • Sørg for, at du har det rigtige servernavn.
 • Spørg VPN-firmaet om serverens IP-adresse, og indtast den i stedet for et navn.
 • Kontroller dit brugernavn og din adgangskode.

Hvis indstillingerne alle synes fine, skal du arbejde gennem følgende trin for at se, om nogen af ​​dem løser problemet.

 1. Sluk for din firewall.
 2. Nulstil din router.
 3. Luk VPN'en, og start den igen.
 4. Stop serveren Remote Access Connection Manager (rasman), og tænd den derefter igen.
 5. Sluk for VPN, luk alt ned, genstart computeren, og tænd derefter VPN igen.

VPN-fejlkode 806

- VPN-forbindelsen mellem din computer og VPN-serveren kunne ikke afsluttes

I dette tilfælde blev der oprettet en forbindelse til VPN-serveren, men de normale processer med dataudveksling kan ikke fortsætte. Dette skyldes, at en netværks firewall et sted langs ruten blokerer VPN-trafik, der bruger den generiske routingindkapslingsprotokol. Du skal kontakte din internetudbyder og bede den om at løse dette problem. Den mest sandsynlige kilde til problemet er på TCP-port 1723, som skal åbnes.

VPN-fejlkode 809

- Netværksforbindelsen mellem din computer og VPN-serveren kunne ikke oprettes, fordi den eksterne server ikke svarer

Dette er et lignende problem som fejl 806. Det er forårsaget af en firewall eller router langs rejsen, der blokerer adgangen til TCP 1723. Kontakt din internetudbyder for at løse dette problem.

VPN-fejlkode 812

- Forbindelsen blev forhindret på grund af en politik konfigureret på din RAS / VPN-server

Dette er en variation af fejlkoder 732 og 734. Problemet skyldes, at din brugerkonto har utilstrækkelige privilegier på VPN-serveren til at oprette en forbindelse. Du skal kontakte din VPN's helpdesk og få dem til at løse denne fejl.

VPN-fejlkode 868

- Fjernforbindelsen blev ikke oprettet, fordi navnet på fjernadgangsserveren ikke løste

Hvis du er heldig, blev dette problem forårsaget, fordi du stavede serverens navn forkert, da du opsatte VPN. Kontakt helpdesk og bekræft navnet på den server, du skal oprette forbindelse til. Bed dem også om at give dig serverens IP-adresse. Dette problem kunne være forårsaget af en forkert indtastning i Domain Name System (DNS), der fortolker værtsnavne til IP-adresser. Udskiftning af servernavnet med den faktiske IP-adresse er den hurtigste måde at løse dette problem på.

Kontroller serverens navn i VPN-forbindelsesopsætningen. Hvis du havde navnet ret, skal du udskifte navnet på serveren med IP-adressen, sørge for, at du har indtastet dit brugernavn og din adgangskode korrekt, og prøv VPN-forbindelsen igen.

VPN-fejlkode 13801

- IKE-godkendelsesoplysninger er uacceptable

Denne Internet Key Exchange version 2 (IKEv2) fejl handler om problemer med serverens godkendelsescertifikat. Da du ikke har kontrol over serveren, er der ikke meget, du kan gøre for at løse dette problem. Du skal kontakte VPN-udbyderens helpdesk og få dem til at løse fejlen.

Konklusion

At være nødt til at håndtere en række fejl, når du prøver at oprette forbindelse til en VPN, kan være ekstremt frustrerende. VPN-tjenester af lav kvalitet har dårlig kundesupport, og det kan tage dage at få et svar. Hvis et VPN-firma har en langsom helpdesk, er deres supportoperatører sandsynligvis heller ikke meget dygtige, så det første svar på din supportbillet kan være et stumt svar, der helt går glip af pointen. Billige supportteam elsker at markere problemer, der løses så hurtigt som muligt. De misforstår ofte problemet med vilje, så de kan få dig væk fra deres kø og holde deres responsvurderinger op.

Det store antal fejlkoder for VPN'er viser dig, at en masse ting kan gå galt, når du prøver at opsætte en VPN manuelt. Det er langt bedre at se efter en VPN-service af høj kvalitet, der inkluderer en selvinstallerende app. VPN-apps går sjældent galt, især hvis installationen gik uden problemer. Sørg for, at du vælger en VPN-service af høj kvalitet med et stærkt bedømt kundesupportteam. Derefter skal du forhåbentlig aldrig møde frygt for at læse en VPN-fejlkode på din skærm.

Billedkredit: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me