Den ultimative Tor Browser Guide til 2020

Hvad er Tor Browser?

Tor Browser er software, der giver dig mulighed for at surfe anonymt på internettet.

Hvis du endda har brugt en gennemsnitlig mængde tid på internettet, er chancerne for, at du har hørt om Tor Browser. Sladderen omkring Tor er spændende. Derfor ender mange med at undersøge, hvordan man bruger Tor. Hvem vil trods alt ikke maksimere deres sikkerhed ved at surfe på internettet anonymt? Eller undersøge noget, der kaldes ”det mørke web”?

Tor Browser siges at være porten til det ultimative privatliv. Som sådan har vi taget et kig på Tor Browser fra alle vinkler for at give dig et komplet overblik.

Er Tor ulovlig?

Tor-browseren er ikke ulovlig. Det giver simpelthen mulighed for anonym browsing. Heldigvis er anonymitet ikke - og forhåbentlig aldrig - ulovlig.

Hvis din intention er at få adgang til websteder som Facebook i en mere sikker indstilling, kan du gå videre med at vide, at brug af Tor Browser til dette formål ikke er i strid med loven. Hvis et ekstra lag med privatliv er det, du leder efter, er Tor Browser bestemt en god mulighed.

Det betyder ikke, at enhver brug af Tor Browser er lovlig. Faktisk vender mange brugere sig til den berygtede løg router i håb om at begå ulovlig aktivitet uden at blive fanget. Når det er sagt, er Tor Browser ikke så anonym, som du måske tror. Hvis du downloader applikationen til ulovlige formål, er chancerne for dig vilje Blive fanget.

Er Tor Browser sikker?

Alt i alt er Tor Browser sikker. Det kan give dig et ekstra lag af sikkerhed under din daglige browsing.

Det er dog vigtigt at vide, at Tor Browser har både fordele og ulemper, når det gælder online-sikkerhed. Selve applikationen er sikker at bruge, men hvis du bruger Tor Browser til noget andet end normal webbrowsing, risikerer du ved et uheld at downloade noget ondsindet.

Tor er en populær indgangsport til kriminel aktivitet. Hvis du vil være så sikker som muligt, mens du bruger Tor Browser, skal du kun bruge det til dets tilsigtede formål: anonymitet, mens du gennemser.

Hvordan installerer du Tor Browser?

Det er nemt at installere Tor Browser, selvom du ikke er bekendt med det tekniske.

vinduer

 1. Naviger til Tor Browser-bundtet.

Tor Browser Bundle Download

 1. Find den relevante download til dit system og det foretrukne sprog.

Tor-browserindstillinger for download

 1. Dobbeltklik på ".exe" -filen, når den er downloadet.
 2. Et vindue dukker op; Vælg Løb.

Tor Browser Run Prompt

 1. Følg anvisningerne om installation.
 2. Når download er afsluttet, skal du vælge Afslut.

Tor Browser Kør installation

 1. Bam! Du er færdig!

Linux

 1. Naviger til Tor Browser-bundtet.

Tor Browser til Linux

 1. Find den relevante download til dit system.
 2. .Gem filen i det valgte bibliotek

Tor Browser Linux Gem fil

 1. Når download er afsluttet, skal du navigere til dit valgte bibliotek.
 2. Højreklik på filen.
 3. Vælg Uddrag her.

Tor Browser Extract File

 1. En mappe vises - klik på den.

Tor-browsermappe

 1. Dobbeltklik på “Tor Browser Setup”, og Tor Browser vises.

Tor browseropsætning

 1. Bam! Du er færdig!

Mac

 1. Naviger til Tor Browser-bundtet.

Tor Browser til Mac

 1. Find den relevante download til dit system og det foretrukne sprog.
 2. Når downloadet er afsluttet, skal du åbne det bibliotek, du har gemt filen i (standard er mappen Downloads).
 3. Efter at have navigeret der, dobbeltklikker du på den relevante fil (mest sandsynligt: ​​“TorBrowser-7.0.2-osx64_en-US.dmg”).
 4. Dit Mac-operativsystem vil nu bekræfte, at filen ikke er blevet manipuleret, før den åbnes.

Tor Browser Mac-verifikation

 1. Et nyt vindue dukker op, der instruerer dig om at trække Tor Browser til din applikationsmappe. Gør som det kommandoer.

Tor browser til applikationsmappe Mac

 1. Bam! Du er færdig!

Hvordan bruger du Tor Browser?

Heldigvis er det lettere at bruge Tor Browser end at installere den.

 1. Naviger til det bibliotek, hvor din Tor Browser-mappe er gemt i.

Tor-browser-download-mappe

 1. Åbn mappen.
 2. Klik på Tor Browser.

Tor Browser-applikation

 1. Konfigurationsguiden vises med flere indstillinger.
 2. For de fleste brugere vil en direkte forbindelse være fint.

Tor Browser Connect

 1. Vælg Forbinde og Tor opretter forbindelsen.

Tor-browser Tilslutning til Tor-netværk

 1. Tor Browser-hjemmesiden vises i et nyt vindue.

Tor Browser Startside

 1. For at kontrollere, om netværket fungerer korrekt, skal du navigere til ipchicken.com.
 2. Din IP-adresse vises automatisk - viser den din placering?

IP-kyllingwebsted

 1. Ingen? Godt! Det betyder, at du er god til at starte din anonyme browsing!

Hvordan afinstallerer jeg Tor Browser?

Afinstallation af Tor Browser er lige så let som at slette dets bibliotek / mappe fra dit system.

Tor Browser opretter en mappe på dit system, der giver dig mulighed for at bruge netværket, når du vil. Dette betyder, at hvis du vil afinstallere Tor Browser, kan du blot slette Tor Browser-mappen eller -mappen (eller flytte den til din papirkurv manuelt). Du har nu fjernet det fra din computer.

Sletning af Tor-browser

Hvordan fjerner jeg Tor fra min Mac?

Du kan afinstallere Tor fra en Mac manuelt eller med et tredjepartsprogram. Fjernelse af Tor Browser fra en Mac er ikke så let som for Windows- og Linux-brugere.

Du kan afinstallere Tor manuelt ved at forlade browseren, finde applikationsmappen og trække den i papirkurven. Fordi Mac'er opbevarer servicefilerne for fjernede programmer i en skjult bibliotekmappe, skal du stadig fjerne Tors servicefiler selv. At gøre dette:

 1. Brug Finder til at vælge menu øverst på din skærm.
 2. Vælg Gå til mappe.
 3. Et vindue åbnes - indtast “~ / Bibliotek” og vælg .
 4. Naviger til Tor's resterende undermapper, og slet dem:
  • ~ / Bibliotek / Applikationssupport / TorBrowser-data
  • ~ / Bibliotek / Præferencer / org.mozilla.tor browser.plis

For at være ekstra sikker, skal du kontrollere, at der ikke er Tor-rester i følgende undermapper:

 • ~ / Library / Caches / ...
 • ~ / Bibliotek / Beholdere / ...

Den anden måde at fjerne Tor fra din Mac er med et tredjepartsprogram. Hvis bekvemmelighed er det, du leder efter, kan du prøve at installere den gratis App Cleaner & Afinstallationsprogram Pro. Den bedste del? Dette værktøj kan bruges til enhver app - ikke kun Tor.

Hvis du leder efter en VPN til Mac, kan du se vores bedste VPN til Mac-guide.

Er Tor Browser en VPN?

Tor Browser er ikke et Virtual Private Network (VPN). For dem, der ikke er bekendt med, hvordan en VPN fungerer, er dens formål at etablere en krypteret og sikker forbindelse til en fjernserver fra din computer.

Dette er nøjagtigt hvorfor Tor Browser ikke er VPN. Tor's vigtigste funktion er at videregive dine data fra en knude til en anden. Hver gang dine data passerer gennem en knude, krypterer Tor dem og krypterer dem derefter igen.

Kan du bruge Tor med en VPN?

Ja, du kan bruge Tor Browser med en VPN. Tor er mere koncentreret mod anonymitet og privatliv end sikkerhed og hastighed. Hvis sikkerhed og hastighed er det, du er interesseret i, skal du bruge en VPN ud over Tor.

Er det at bruge en VPN det værd? Selvom det at bruge en VPN med Tor har nogle ekstra fordele, har det også sine ulemper. Derfor er det vigtigt at finde en VPN-tjeneste, som du stoler fuldt ud på.

Alt det der sagt, ved hjælp af en VPN er helt bestemt det værd - uanset om du bruger det med Tor eller uden.

Kan du spores, hvis du bruger Tor med en VPN?

Teoretisk, ingen - du kan ikke spores, hvis du bruger Tor med en VPN. Men tingene kompliceres af det faktum, at din VPN-udbyder har adgang til din rigtige IP-adresse.

Hvis din VPN-udbyder skulle give afkald på din ret til privatliv, kan din IP-adresse ende i hænderne på regerings- eller advokatembedsmænd. Disse er heller ikke de eneste, du skal bekymre dig om at spore dig. Hvis du bruger Tor til et ulovligt formål, risikerer du at udsætte dig for sårbarheder som magtfulde scripts eller ondsindet software.

Med andre ord kan du stadig sandsynligvis spores hvis du bruger Tor med en VPN. Hvis du vil undgå problemer og forblive anonym, er nøglen ikke at gøre noget, der får myndigheder eller kriminelle til at spore dig.

Er det lovligt at bruge Tor Browser i Indien?

Ja, det er lovligt at bruge Tor Browser i Indien. Hvis du har undersøgt Tor, ved du, at dets formål er at give anonymitet. Anonymitet er lovligt i næsten ethvert land, uanset niveau for regeringsovervågning. Indien er måske hjemsted for nogle af de største overvågningsprogrammer i verden, men det er stadig lovligt at bruge Tor der.

Ligesom i ethvert andet land er det dog stadig ulovligt for indiske borgere at bruge Tor til kriminel aktivitet. Hvis du er bosiddende i Indien og agter at bruge internettet til at begå en forbrydelse, vil ikke engang Tor beskytte dig eller din identitet.

Er Tor Browser gratis?

Ja, Tor Browser er gratis at bruge. Men hvis du er i et humør, accepterer det donationer til brug i den fremtidige udvikling af sit projekt.

Hvad er det mørke web?

Den mørke web er den ikke-indekserede del af internettet, der kræver specifik software til at få adgang. Desuden skal du bruge Tor Browser, hvis du vil være virkelig sikker, mens du tilfredsstiller din nysgerrighed.

Tor Browser er hjemsted for det mørke web - eller i det mindste en del af det. Ved hjælp af .ion-domænet downloader mange Tor til at oprette deres egne skjulte tjenester. Disse tilbyder ulovlige produkter som narkotika, forfalskede genstande og endda skydevåben og hitmen.

Tor er designet med anonymitet i tankerne. Som sådan har kriminelle en tendens til at strømme til tjenesten i håb om at udføre deres beskidte arbejde bag beskyttelsen af ​​en computerskærm.

Naturligvis udforsker nogle brugere også den mørke web blot for at tilfredsstille deres nysgerrighed.

Er det ulovligt at bruge det mørke web?

det er ikke ulovligt at bruge det mørke web med mindre du gennemser websteder, der er vært for ulovligt indhold som børnepornografi eller menneskehandel.

Det er ulovligt at bruge det mørke web til ulovlig aktivitet - f.eks. at købe sortmarkedsvarer. Hvis du vælger at undersøge det mørke web, er det vigtigt at være sikker, mens du gennemser. Du skal altid bruge en VPN med Tor for at undgå så mange sårbarheder som muligt.

Kan du få adgang til det mørke web uden Tor?

Teknisk, ja, du kan få adgang til det mørke web uden at bruge Tor. Hvis du ikke er bekymret for privatlivets fred eller sikkerhed, kan et projekt kaldet Tor2web muligvis være af interesse. Projektet giver dig adgang til Tors løgdomæne via omvendte proxies.

Selvom Tor2web tilbyder bekvemmelighed, er det ikke helt sikkert. Forhåbentlig er et mål, du har, mens du surfer på internettet, at beskytte din internetidentitet og dit system mod ondsindet intention. Brug af Tor2web besejrer dette mål. At få adgang til det mørke web via en proxy betyder, at du giver operatøren af ​​denne proxy muligheden for at overvåge din webtrafik. Vil alle proxyselskaber krænke dit privatliv? Nej, sandsynligvis ikke. Er risikoen stadig der? Helt bestemt.

Er der alternativer til Tor?

Der er en række andre netværk, der ligner Tor. Hvis du er interesseret i projekter, der ligner Tor, er der et par tjenester, du måske vil tjekke ud, såsom Freenet og I2P.

Husk bare - selvom de måske deler nogle ligheder, er de forskellige fra Tor-projektet. Stadig er det at holde sig sikker, hvis du gør din research.

Hvorfor er det vigtigt at deaktivere JavaScript i Tor Browser?

Ved at deaktivere JavaScript tilføjer du et ekstra sikkerhedstrin, der sikrer, at Tor fungerer som det skal. Java bruges normalt som et "script-sprog på klientsiden." Med andre ord skrives koden til HTML-sider.

Dette betyder, at JavaScript let kan misbruges af brugere, der udfører ondsindede scripts i din browser. Hele formålet med Tor er, at du skal forblive anonym. Du kan ikke være anonym, hvis skaberne af disse ondsindede scripts kan opdage og misbruge din identitet.

Hvis du er bekymret for, at nogle websteder ikke fungerer ordentligt uden JavaScript, kan du altid midlertidigt genaktivere det.

Er det muligt at være vært for min egen Tor Hidden Service?

Ja, du kan være vært for din egen Tor Hidden Service med lidt arbejde. Hvis du er klar til at tage udfordringen op, kan du begynde med at læse og forstå Tor: Hidden Service Protocol og Configuring Hidden Services for Tor.

Konklusion

Tor Browser er en fantastisk måde at tilføje et ekstra lag beskyttelse til din online sikkerhed. Ved at bruge Tor til at surfe på nettet står du op for din ret til online-privatliv. Med efterretnings- / overvågningsorganisationer, der dukker op i hele verden, er det vigtigt at beskytte dig selv, mens du stadig kan. Heldigvis, hvis du bruger Tor Browser, tager du allerede det første skridt i at udøve din juridiske ret til privatliv.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me