Edward Snowden: En hyldest til den berygtede læger

Nørd. Whistleblower. Helt. Villain. Alle har en mening om Edward Snowden.

Efter vores mening er Edward Snowden en forkæmper for internetfrihed og databeskyttelse.

Her er Edward Snowdens biografi i en nøddeskal. Vi lader dig beslutte din mening om ham.

Hvem er Edward Snowden?

Edward Snowden er en computeranalytisk whistleblower. Hvem er Edward Snowden

Han forsynede Guardian med top-hemmelige NSA-dokumenter, der førte til afsløringer om amerikansk overvågning på telefon- og internetkommunikation.

I 2013 gik Edward Snowden og hans tommelfingerkørsel fuld af klassificerede NSA-dokumenter om bord på et fly og ændrede verden for evigt.

Hans tapperhed tvang verden til at regne med konsekvenserne af masseovervågning og inspirerede en ny generation af varslere.

Edward Snowden Uddannelse

Edward Joseph Snowden blev født i 1983 i North Carolina. Han kom fra en familie med aktiv militær og føderal regeringsbaggrund. Han var helt "forventede at gå den samme vej. ”Uddannelse

Det kom derfor ikke som nogen overraskelse, da han i 2004 forlader sin formelle uddannelse. Efter dette indrømmede Snowden sig i den amerikanske hærreserve som kandidat til specialstyrker.

”Jeg ønskede at kæmpe i Irak-krigen, fordi jeg følte, at jeg havde en forpligtelse som menneske til at hjælpe folk fra undertrykkelse.”

Dette skulle ikke være. Efter kun fem måneders træning blev Snowden udskrevet efter at have brudt begge ben. Det ser ud til, at Snowden i løbet af denne tid dog blev lidt desillusioneret af militæret:

”De fleste af de mennesker, der trænede os, virkede pumpede på at dræbe arabere og ikke hjælpe nogen.”

Hvad gjorde Edward Snowden?

Arbejder for Feds

Efter at have forladt hæren tjente Snowden en kort stint som sikkerhedsvagt hos en "top-hemmelig facilitet" ejet af NSA. Dette krævede en meget høj sikkerhedsklarering, som han gennemgik streng baggrundskontrol og bestod en polygrafundersøgelse.

Stormbrew

Det tog ikke lang tid, før CIA tilbød Snowden et job. Der etablerede han hurtigt et ry for at være gå til "computer-guiden", på trods af at han ikke havde nogen formelle kvalifikationer. I 2007 blev han sendt til Schweiz. Der blev han "betragtet som den største ekspert inden for teknisk og cybersikkerhed."

Forstyrret af den kyniske karakter af begivenheder, som han er vidne til i Genève, trak Snowden sig ud af CIA i 2009. Ifølge en ven "oplevede han allerede en slags samvittighedskrise."

Underentreprise til NSA

Hans historie med at arbejde med ”uhyggelige typer” var imidlertid langt fra forbi. Snowden accepterede et job hos Dell og administrerede regerings edb-systemer - især NSA's Hawaii regionale driftscenter. Det var i løbet af denne tid, at Snowden begyndte at indsamle beviser for forfatningsmæssig masseovervågning fra den amerikanske regering.NSA Underentreprise

Det "brudpunkt, ”kom imidlertid, da Snowden så” direktøren for national efterretning, James Clapper, ligge direkte under ed til kongressen. ”Snowden afsluttet Dell og begyndte at arbejde for Booz Allen Hamilton, et regeringsserviceselskab.

Snowden arbejdede stadig ved NSAs Hawaii-base og havde lejlighed til at indsamle bevis for NSA's magtmisbrug.

I denne periode hævder Snowden at have rejst sine bekymringer i omfanget af NSA's overvågningsprogram med overordnede og kolleger. Selvom mange udtrykte bekymring og forurolighed over det, han fortalte dem, var ingen villige til at tage sagen videre.

whistleblowing

I december 2012 tog Snowden kontakt med Guardian-journalisten Glenn Greenwald. Da Greenwald fandt de sikkerhedsforanstaltninger, der kræves af Snowden for kompliceret til at anvende korrekt (især PGP), kontaktede Snowden også Laura Poitras, en dokumentarfilmskaber, der havde skrevet en indflydelsesrig artikel om NSA-varsleren William Binney.

I begyndelsen af ​​2013 leverede Snowden Greenwald og Poitras med sin lagerbevis af dokumenter. Den 20. maj fløj han til Hong Kong som forberedelse til offentliggørelsen af ​​de første dokumenter den 5. juni.

Prism

Snowden havde håbet at gemme sig blandt flygtninge i Hong Kong ville give en vis beskyttelse mod udlevering tilbage til USA på forræderi. Det var dog snart klart, at denne holdning var uholdbar.

Hvor er Edward Snowden?

Hvordan Snowden endte i Rusland under beskyttelse af Vladimir Putin er stadig noget uklart. Det menes, at Rusland blev enige om at hjælpe Snowden med at flygte fra Hong Kong og nå asyl i Ecuador via Moskva og Cuba.Hvor er Edward Snowden

Det ser ud til, at Cuba under amerikansk pres ændrede mening og nægtede Snowden tilladelse til at lande i Havana. Efter en bisarr hændelse, hvor et fly, der transporterede den bolivianske præsident Evo Morales, der havde besøgt Rusland, blev jordet, da han forsøgte at passere gennem Europa, blev det klart, at Snowden sad fast i Rusland.

Heldigvis for Snowden tilbød Putin ham tilflugt. Han har været der lige siden.

De lækkede dokumenter

Ingen er helt sikker på, hvor mange kompromitterende dokumenter Snowden har fået fra NSA. Snowden siger imidlertid, at han undersøgte dem alle for at sikre, at de ikke indeholdt oplysninger, der kompromitterer den amerikanske sikkerhed.Lækte dokumenter

Aktuelle skøn hævder, at der blev opnået omkring 1,7 millioner dokumenter. Snowden fremtrædende i sit forsvar mod forræderiudgifter efter modtagelse af asyl i Rusland insisterer på, at han havde overdraget alle dokumenter til journalister, før han flygtede fra Hawaii. Det betyder, at han ikke havde nogen oplysninger at udlevere til Putin.

Hvad dokumenterne afslørede

Edward Snowdens afsløringer viste verden omfanget af De Forenede Staters NSA-spionionsambitioner. Det viste, at NSA spionerer på næsten alt, hvad alle laver online. På trods af adskillige forfatningsmæssige beskyttelser af det modsatte, inkluderer dette amerikanske borgere.

NSA brugte nødlovgivning, der blev indført efter 9/11, plus adskillige lovlige smuthuller, for at spionere på næsten alt, hvad enhver amerikansk statsborger gør online.

Dets PRISM-program koopererede USAs tech-giganter til at spionere på deres kunder. Dette inkluderer lignende af Microsoft, Apple, Google, Yahoo og Facebook.

Hvad dokumenterne afslørede

Den udførte store, uberettigede, daglige søgninger på telefonregistre, der tilhørte amerikanske borgere, underminerede internationale krypteringsstandarder, som alle internetbrugere har brug for at holde vores data sikre, overvågede ca. 80% af verdens internettrafik, inficerede tusinder af computere med malware og endda benyttede sig til at udtrække metadata fra mobile apps som Angry Birds.

XKeyscore-søge- og analyseværktøjet gav et middel til hurtigt at sortere gennem dette hav af information for at finde ”næsten alt, der er gjort på Internettet."

Edward Snowden er en helt

Snowden var villig til at lægge alt, hvad han havde, for at opmærke andre amerikanere på sådan magtmisbrug. Dette gør ham til en helt. For at et demokrati skal kunne kalde sig sådan, skal der være gennemsigtighed. Borgere skal vide og forstå, hvad der gøres i deres navn.Helt

Når alt kommer til alt, hvis en regering skjuler sine handlinger for folket, kan den ikke være ansvarlig over for dem. Desværre er en regering, der ikke er ansvarlig, ikke demokratisk.

Hvis en regering handler imod sine egne borgers bedste interesse, skal et moralsk individs loyalitet være over for deres regering eller deres folk? Snowden viste, at han både er et moralsk og modigt individ.

Hans afsløringer har i det mindste givet en vis gennemsigtighed og fremprovokeret debat om de grænser, der kan og bør placeres på privatlivets fred i den nebulous navn af national sikkerhed.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me