Edward Snowden: En hyllest til den beryktede lekeren

Nerd. Whistleblower. Helt. Kriminell, kjeltring. Alle har en mening om Edward Snowden.

Etter vår mening er Edward Snowden en forkjemper for internettfrihet og datasikkerhet.

Her er Edward Snowdens biografi i et nøtteskall. Vi lar deg bestemme din mening om ham.

Hvem er Edward Snowden?

Edward Snowden er en dataanalytisk varsler. Hvem er Edward Snowden

Han ga Guardian topphemmelige NSA-dokumenter som førte til avsløringer om USAs overvåking på telefon- og internettkommunikasjon.

I 2013 gikk Edward Snowden og tommelfingen full av klassifiserte NSA-dokumenter om bord i et fly og forandret verden for alltid.

Hans tapperhet tvang verden til å regne med konsekvensene av masseovervåkning og inspirerte en ny generasjon varslere.

Edward Snowden Education

Edward Joseph Snowden ble født i 1983 i North Carolina. Han kom fra en familie med aktiv militær og føderal regjeringsbakgrunn. Han var helt "forventet å gå samme vei. ”utdanning

Det kom derfor ikke som noen overraskelse da han i 2004 droppet fra formell utdanning. Etter dette vervet Snowden seg til den amerikanske hærreserven som kandidat for spesialstyrker.

"Jeg ønsket å kjempe i Irak-krigen fordi jeg følte at jeg hadde en plikt som menneske til å hjelpe mennesker fra undertrykkelse."

Dette skulle ikke være. Etter bare fem måneders trening ble Snowden utskrevet etter å ha brukket begge bena. Det ser ut til at Snowden i løpet av denne tiden ble noe desillusjonert av militæret:

"De fleste som trente oss virket pumpet opp om å drepe arabere og ikke hjelpe noen."

Hva gjorde Edward Snowden?

Jobber for Feds

Etter å ha forlatt hæren, tjente Snowden en kort stint som sikkerhetsvakt hos a "topphemmelig anlegg" eid av NSA. Dette krevde en meget høy sikkerhetsklarering, som han gjennomgikk strenge bakgrunnskontroller og besto en polygrafundersøkelse.

Stormbrew

Det gikk ikke lang tid før CIA tilbød Snowden jobb. Der etablerte han raskt et rykte for å være den "datamaskin-veiviseren" til tross for at han ikke hadde noen formelle kvalifikasjoner. I 2007 ble han postet til Sveits. Der ble han "betraktet som den beste tekniske og cybersecurity-eksperten."

Forstyrret av den kyniske naturen til hendelser han er vitne til i Genève, trakk Snowden seg fra CIA i 2009. Ifølge en venn, "opplevde han allerede en slags samvittighetskrise."

Underentreprise for NSA

Historien om å jobbe med "nifs typer" var imidlertid langt fra over. Snowden takket ja til en jobb hos Dell, og administrerte regjeringsdatasystemer - spesielt NSAs Hawaii regionale operasjonssenter. Det var i løpet av denne tiden Snowden begynte å samle bevis for ukonstitusjonell masseovervåking av den amerikanske regjeringen.NSA Underleveranser

De "brytepunkt, ”kom imidlertid da Snowden så på“ direktøren for nasjonal etterretning, James Clapper, direkte ligge under ed til kongressen. ”Snowden sluttet på Dell og begynte å jobbe for Booz Allen Hamilton, et statlig tjenesteselskap.

Fortsatt arbeidet ved NSAs Hawaii-base, hadde Snowden muligheten til å samle bevis for NSAs maktmisbruk.

I løpet av denne perioden hevder Snowden å ha reist sine bekymringer i omfanget av NSAs overvåkningsprogram med overordnede og kolleger. Selv om mange uttrykte bekymring og forferdelse over det han fortalte dem, var det ingen som var villige til å ta saken videre.

varsling

I desember 2012 tok Snowden kontakt med Guardian-journalisten Glenn Greenwald. Da Greenwald fant sikkerhetstiltakene som ble krevd av Snowden for kompliserte til å bruke riktig (særlig PGP), kontaktet Snowden også Laura Poitras, en dokumentarfilmskaper som hadde skrevet en innflytelsesrik artikkel om NSA-varsleren William Binney.

I løpet av begynnelsen av 2013 forsynte Snowden Greenwald og Poitras sin butikk med dokumenter. 20. mai fløy han til Hong Kong for å forberede publiseringen av de første dokumentene 5. juni.

Prism

Snowden hadde håpet å gjemme seg blant flyktninger i Hong Kong ville gi en viss beskyttelse mot utlevering tilbake til USA på forræddsanklager. Det ble imidlertid klart fordi denne posisjonen var uholdbar.

Hvor er Edward Snowden?

Hvordan Snowden havnet i Russland under beskyttelse av Vladimir Putin er fortsatt noe uklart. Det antas at Russland gikk med på å hjelpe Snowden å rømme Hong Kong og nå asyl i Ecuador, via Moskva og Cuba.Hvor er Edward Snowden

Det ser ut til at Cuba under amerikansk press ombestemte seg og nektet Snowden tillatelse til å lande i Havana. Etter en bisarr hendelse der et fly som fraktet den bolivianske presidenten Evo Morales, som hadde vært på besøk i Russland, ble jordet da han prøvde å passere gjennom Europa, ble det klart at Snowden satt fast i Russland.

Heldigvis for Snowden tilbød Putin ham tilflukt. Han har vært der helt siden.

Dokumentene som er lekket

Ingen er helt sikker på hvor mange kompromitterende dokumenter Snowden hentet fra NSA. Snowden sier imidlertid at han undersøkte hver og en av dem for å sikre at de ikke inneholdt informasjon som ville kompromittere USAs sikkerhet.Lekkede dokumenter

Nåværende estimater hevder at det ble innhentet cirka 1,7 millioner dokumenter. Snowden er fremtredende i sitt forsvar mot forræderiets anklager etter å ha mottatt asyl i Russland. Han insisterer på at han hadde overlevert alle dokumenter til journalister før han flyktet fra Hawaii. Dette betyr at han ikke hadde noen informasjon å overlate til Putin.

Hva dokumentene avslørte

Edward Snowdens avsløringer viste verden omfanget av USAs NSA-spioneringsambisjoner. Den viste at NSA spionerer på omtrent alt alle gjør på nettet. Til tross for mange konstitusjonelle beskyttelser mot det motsatte, inkluderer dette amerikanske borgere.

NSA brukte nødlovgivning som ble brakt inn etter 9. september, pluss en rekke juridiske smutthull, for å spionere på omtrent alt alle amerikanske statsborgere gjør online.

PRISM-programmet koopererte USAs tech-giganter til å spionere på kundene sine. Dette inkluderer slike som Microsoft, Apple, Google, Yahoo og Facebook.

Hva dokumentene avslørte

Den utførte store, uforsvarlige, daglige søk på telefonoppføringer som tilhørte amerikanske statsborgere, undergravde internasjonale krypteringsstandarder som alle internettbrukere trenger for å holde våre data trygge, overvåket rundt 80% av verdens internettrafikk, smittet tusenvis av datamaskiner med malware og til og med ty til å trekke ut metadata fra mobilapper som Angry Birds.

XKeyscore søke- og analyseverktøyet ga et middel til raskt å sortere gjennom dette hav av informasjon for å finne "nesten hva som helst gjort på internett."

Edward Snowden er en helt

Snowden var forberedt på å legge ned alt han hadde for å varsle andre amerikanere om slik maktmisbruk. Dette gjør ham til en helt. For at et demokrati skal kalle seg slik, må det være åpenhet. Innbyggere må vite og forstå hva som gjøres i deres navn.Helt

Tross alt, hvis en regjering skjuler sine handlinger for folket, kan den ikke stå til ansvar overfor dem. Dessverre er en regjering som ikke er ansvarlig ikke demokratisk.

Hvis en regjering opptrer mot beste innbyggere, bør et moralsk individs lojalitet være til sin regjering eller sitt folk? Snowden viste at han både er et moralsk og modig individ.

Hans avsløringer har i det minste gitt en viss åpenhet og provosert debatt om grensene som kan og bør plasseres for personvern i det nydelige navnet på nasjonal sikkerhet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me