Eksporter adgangskoder som CSV-filer fra Chrome og Firefox

Ved at bruge en sikker adgangskodemanager med stærk ende-til-ende-kryptering kan du sikre dig, at alle dine adgangskoder er sikre. Som et resultat kan du være sikker på, at dine adgangskoder aldrig er tilgængelige for andre end dig selv.

Hvis du er som de fleste mennesker, har du indtil nu sandsynligvis tilladt din browser at gemme dine adgangskoder på dine vegne. Dette kan være risikabelt, fordi hvis nogen bruger din computer, når du er væk fra dit skrivebord, kan de potentielt udnytte de gemte adgangskoder for at få adgang til dine private konti.

Den gode nyhed er, at de fleste premium-passwordadministratorer giver dig mulighed for at importere adgangskoder fra Chrome og Firefox. For at gøre det, skal du bare eksportere alle dine adgangskoder i CSV-format (komma-separerede værdier) fra din browser. Derefter kan du importere dine adgangskoder til en passwordadministrator og slette dem fra din browser - med det samme forbedre din online sikkerhed.

Sådan eksporteres adgangskoder til en CSV-fil fra Google Chrome

De fleste passwordadministratorer giver dig mulighed for at importere adgangskoder i CSV-format. Dette giver dig mulighed for at omgå behovet for at indtaste alle dine adgangskoder manuelt. Som et resultat kan du hurtigt og nemt få alle dine adgangskoder fra Chrome til din nye passwordadministrator. Det gør du ved at følge disse enkle trin:

 1. Start Google Chrome browser.
 2. Klik på Chrome-menuen (tre prikker placeret øverst til højre på skærmen).
 3. Klik på Indstillinger.

 4. Vælg Passwords.
 5. Klik på de tre prikker ved siden af Gemte adgangskoder.
 6. Klik på Eksport af adgangskoder og bekræft, at du vil eksportere dine adgangskoder.
 7. Vælg en placering for at eksportere dine adgangskoder på din harddisk og giv CSV-filen et navn.
 8. Klik nu Gemme.

Dine adgangskoder gemmes nu på din harddisk og kan importeres til din adgangskodeadministrator ved hjælp af importfunktionen i klienten.

Husk, at de adgangskoder, du har downloadet til din harddisk, ikke er krypteret eller sikret på nogen måde. På grund af dette anbefales det, at du importerer dem til din passwordadministrator og sletter CSV-filen med det samme for at sikre, at dine adgangskoder ikke hænger rundt i almindelig tekst.

Når dine adgangskoder er importeret med succes i din adgangskodeadministrator, kan du også slette dem i Chrome. Følg trinnene ovenfor, indtil trin 4. Rul ned til dine gemte adgangskoder, og fjern dem en efter en.

Sådan eksporteres adgangskoder til en CSV-fil fra Firefox

Eksport af adgangskoder fra Firefox er ikke så ligetil som det er med Chrome, dette er fordi Firefox ikke har en oprindelig eksportfunktion.

En mulighed er blot at vælge hvert af dine adgangskoder ad gangen og importere det manuelt til din nye passwordadministrator. Dette er dog ekstremt besværligt - især hvis du har gemt en masse adgangskoder i Firefox.

En bedre mulighed er at overføre dine logins fra Firefox til Google Chrome og derefter downloade dem som en CSV-fil. Følg disse enkle trin for at gøre dette:

 1. Luk Firefox.
 2. Åbn Chrome, og klik på de tre prikker øverst til højre på skærmen.
 3. Vælg Indstillinger efterfulgt af Importer bogmærkeindstillinger.
 4. Vælg Mozilla Firefox fra rullemenuen.
 5. Fjern alle kasser bortset fra Gemte adgangskoder og klik Importere.
 6. Et nyt vindue åbnes nu for at bekræfte, at du har importeret dine adgangskoder. Klik på Udført.

Dine adgangskoder er nu importeret til Chrome, og du kan følge guiden tidligere i denne artikel for at eksportere dine adgangskoder som en CSV-fil - klar til brug i din adgangskodemanager.

Når dine adgangskoder er importeret til din nye sikre adgangskodehåndtering, kan du slette adgangskoderne i både Firefox og Chrome for at øge sikkerheden.

Eksportér adgangskoder fra Firefox ved hjælp af FF Password Exporter værktøj

Hvis du foretrækker ikke at bruge Chrome til at eksportere dine adgangskoder fra Firefox, kan du i stedet bruge en app. Start med at klikke på dette link for at downloade FF Password Exporter-applikationen. FF Password Exporter er tilgængelig til Windows, macOS og Linux.

Når den er installeret, skal du starte appen og vælge de automatisk detekterede Firefox-profiler i rullemenuen.

Hvis du har en, skal du indtaste din Firefox-hovedadgangskode. Klik nu på Eksport af adgangskoder og vælg CSV-filformat (JSON er tilgængelig, hvis du foretrækker det). Adgangskoderne eksporteres nu til det sted, du vælger på din harddisk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me