Eksporter passord som CSV-filer fra Chrome og Firefox

Ved å bruke en sikker passordbehandling med sterk ende-til-ende-kryptering, kan du sikre at alle passordene dine er sikre. Som et resultat kan du være trygg på at passordene dine aldri er tilgjengelige for noen andre enn deg selv.


Hvis du er som folk flest, frem til nå har du sannsynligvis latt nettleseren din lagre passordene dine på dine vegne. Dette kan være risikabelt fordi hvis noen bruker datamaskinen din når du er borte fra skrivebordet, kan de potensielt utnytte de lagrede passordene for å få tilgang til private kontoer..

Den gode nyheten er at de fleste premium passordbehandlere lar deg importere passord fra Chrome og Firefox. For å gjøre det, alt du trenger å gjøre er å eksportere alle passordene dine i CSV-format (komma-separerte verdier) fra nettleseren din. Etter det kan du importere passordene dine til en passordbehandler og slette dem fra nettleseren din - med en gang forbedre sikkerheten din online.

Slik eksporterer du passord til en CSV-fil fra Google Chrome

De fleste passordbehandlere lar deg importere passord i CSV-format. Dette lar deg omgå behovet for å legge inn alle passordene dine manuelt. Som et resultat kan du raskt og enkelt få alle passordene dine fra Chrome til den nye passordbehandleren din. Følg disse enkle trinnene for å gjøre det:

 1. Start Google Chrome-nettleseren.
 2. Klikk på Chrome-menyen (tre prikker øverst til høyre på skjermen).
 3. Klikk på innstillinger.

 4. Plukke ut passord.
 5. Klikk på de tre prikkene ved siden av Lagrede passord.
 6. Klikk på Eksporter passord og bekreft at du vil eksportere passordene dine.
 7. Velg et sted for å eksportere passordene dine på harddisken din og gi CSV-filen et navn.
 8. Klikk nå Lagre.

Passordene dine er nå lagret på harddisken din og kan importeres til passordbehandleren din ved å bruke importfunksjonen i klienten.

Husk at passordene du har lastet ned til harddisken din ikke er kryptert eller sikret på noen måte. På grunn av dette anbefales det at du importerer dem til passordbehandleren din og sletter CSV-filen umiddelbart for å sikre at passordene dine ikke henger rundt i ren tekst.

Når passordene dine er importert til passordbehandleren din, kan du også slette dem i Chrome. Følg trinnene ovenfor til trinn 4. Bla ned til lagrede passord og fjern dem én etter én.

Slik eksporterer du passord til en CSV-fil fra Firefox

Å eksportere passord fra Firefox er ikke like greit som det er med Chrome, dette er fordi Firefox ikke har en egen eksportfunksjon.

Et alternativ er å bare velge hvert av passordene dine om gangen og importere det manuelt til den nye passordbehandleren din. Dette er imidlertid ekstremt arbeidskrevende - spesielt hvis du har mange passord lagret i Firefox.

Et bedre alternativ er å overføre påloggingene dine fra Firefox til Google Chrome og deretter laste dem ned som en CSV-fil. Følg disse enkle trinnene for å gjøre dette:

 1. Lukk Firefox.
 2. Åpne Chrome og klikk på de tre prikkene øverst til høyre på skjermen.
 3. Plukke ut innstillinger etterfulgt av Importer bokmerkeinnstillinger.
 4. Plukke ut Mozilla Firefox fra rullegardinmenyen.
 5. Fjern alle boksene bortsett fra Lagrede passord og klikk Importere.
 6. Nå åpnes et nytt vindu som bekrefter at du har importert passordene dine. Klikk på Ferdig.

Passordene dine er nå importert til Chrome, og du kan følge guiden tidligere i denne artikkelen for å eksportere passordene dine som en CSV-fil - klar til bruk i passordbehandleren din.

Når passordene dine er importert til den nye sikre passordbehandleren din, kan du slette passordene i både Firefox og Chrome for ekstra sikkerhet.

Eksporter passord fra Firefox ved å bruke FF Password Exporter-verktøyet

Hvis du foretrekker å ikke bruke Chrome for å eksportere passordene dine fra Firefox, kan du bruke en app i stedet. Start med å klikke på denne lenken for å laste ned FF Password Exporter-applikasjonen. FF Password Exporter er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux.

Når den er installert, start appen og velg de automatisk oppdagede Firefox-profilene i rullegardinmenyen.

Hvis du har et, angir du Firefox-hovedpassordet. Nå, klikk på Eksporter passord og velg CSV-filformat (JSON er tilgjengelig hvis du foretrekker det). Passordene blir nå eksportert dit du velger på harddisken.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me