En guide til opsætning af KeePass Password Manager

I denne tutorial tager vi et trin for trin på, hvordan man konfigurerer KeePass 2.x. Tjek vores fulde KeePass-gennemgang for at finde ud af mere om denne populære open source password manager, der sikrer dine adgangskoder ved hjælp af stærk ende-til-ende-kryptering.

KeePass er et Windows-eneste program, men krydskompatible porte er tilgængelige til macOS, Linux, Android og iOS. Denne tutorial dækker KeePass selv, desktopporte som KeePassXC til Windows, macOS og Linux fungerer på en meget lignende måde.

Vi kan se på KeePassXC mere detaljeret i en fremtidig artikel, og Android-brugere kan tjekke vores KeePass2Android-gennemgang.

Sådan konfigureres KeePass password manager

1. Download, installer og kør den nyeste version af KeePass 2.x. KeePass1.x findes nu kun af bagudkompatibilitetsårsager. Mange virksomheder kræver for eksempel denne bagudkompatibilitet, men der er ingen grund til, at nye brugere vælger den.

2. Gå til fil -> Ny ... (eller klik på ikonet i hovedvinduet på proceslinjen), klik og vælg en placering til din nye .kdbx-fil.

Denne .kdbx-fil er den krypterede container, der huser dine gemte adgangskoder. Fordi det er i sig selv sikkert krypteret, kan du gemme det sikkert hvor som helst. Hvis du planlægger at synkronisere adgangskoder på tværs af enheder, kan du lige så godt gemme det i en cloud-lagermappe nu.

3. Opret en hovedadgangskode. Eller endnu bedre, en master-adgangssætning (en sætning, der består af et antal ord adskilt af mellemrum).

Denne hovedadgangskode beskytter alle dine andre adgangskoder og skal være den eneste adgangskode, du nogensinde har brug for at huske igen! Det skal derfor være stærkt, men også et, som du ikke glemmer. KeePass leverer en praktisk estimeret kvalitetslinje, der opfordrer dig til at vælge en stærk hovedadgangskode.

Hvis du glemmer det, så er det spillet over for adgang til dine gemte adgangskoder. Hvis du har brug for en sikkerhedskopi, skal du skrive adgangskoden ned på lidt papir og opbevare den offline et sikkert sted.

Hvis du er glad for at bruge bare en hovedadgangskode til at sikre din .kbdx-fil, skal du klikke på OK. For yderligere 2FA-sikkerhed skal du markere afkrydsningsfeltet Vis ekspertindstillinger.

Ud over en adgangskode kan du binde en nøglefil og / eller din Windows-brugerkonto til den sammensatte hovednøgle.

Vi vil oprette en nøglefil, men vil ikke binde .kbdx-filen til en Windows-brugerkonto, fordi vi vil have adgang til vores KeePass-database fra ikke-Windows-enheder.

Hvis du opretter en nøglefil, skal du blot følge instruktionerne. Når du er færdig, skal du trykke på OK. Sørg for at gemme denne nøglefil et sted der er sikkert offline. For at bruge KeePass-databasen på andre enheder skal nøglefilen være til stede, men aldrig overføre den online. Du kan overføre offline ved hjælp af hukommelseskort, USB-sticks, USB-kabler og lignende.

4. Du kan tænke på databaseindstillingerne, hvis du vil, eller bare trykke på OK for at gå med standardindstillingerne.

Du får mulighed for at udskrive vigtige databasedetaljer (udfylde din adgangskode manuelt). Hvis du gør dette, skal du gemme udskriften et sted der er sikkert offline.

5. Dobbeltklik på din nye .kbdx-databasefil for at åbne den. Indtast din adgangskode og (hvis brugt) stien, hvor den tilknyttede .key-fil er gemt. Hvis du specificerede en Windows-brugerkonto, da du oprettede databasen, skal du være logget på den for at åbne filen.

KeePass husker for nylig åbnede databaser, hvilket gør denne proces temmelig smertefri ved daglig brug.

6 (valgfrit). Gå til fil -> Importer ... for at importere adgangskoder fra en anden adgangskodemanager. KeePass understøtter filer, der eksporteres fra de mest populære adgangskodeadministratorer, Firefox og Chrome.

Din KeePass-database er nu klar til brug! Du kan administrere adgangskoder og klippe og indsætte dem, hvor du vil. Men for at få det bedste fra KeePass vil du virkelig gerne implementere browserintegration ...

Browserintegration

Browserintegration opnås ved hjælp af en kombination af plugins + browser-tilføjelser. Andre findes, men vi anbefaler KeePassHTTP-konnektor.

1. Download KeePassHttp-pluginet, og kopier det til din KeePass-installationsmappe (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 som standard).

2. Installer KeePassHTTP-Connector browser-tilføjelsen til Firefox og / eller Chrome.

Venstreklik på et hvilket som helst brugernavn eller adgangskodefelt på websider for KeePassHTTP-Connector for automatisk at udfylde detaljerne fra din åbne KeePass-database. Alternativt kan du højreklikke for at få flere muligheder.

Hvis du ikke er tilfreds med KeePass, hvorfor ikke tjekke nogle alternative passwordadministratorer?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me