En guide til opsætning af OpenVPN på Android Mobile og tablets

Hvad er OpenVPN?

OpenVPN til Android af Arne Schwabe er en app, der bruger alle almindelige OpenVPN-konfigurationsfiler for at give Android-brugere mulighed for at oprette forbindelse til enhver VPN-service, der understøtter OpenVPN-protokollen. Nå ... ikke kun er OpenVPN på Android open source, men det er faktisk mere fuldt udstyret end de fleste brugerdefinerede VPN Android-apps ...

OpenVPN til Android er gratis og open source software (FOSS), så det er gratis i enhver forstand af ordet. Vær dog opmærksom på, at for at bruge den, skal du enten abonnere på en kommerciel VPN-service eller konfigurere din egen private OpenVPN-server. Hvis du ikke kan eller ikke vil bruge Google Play Store, kan OpenVPN til Android i stedet downloades som en .apk-fil eller installeres fra F-Droid.

OpenVPN til Android-funktioner

OpenVPN til Android er baseret på community-versionen af ​​OpenVPN og bruger den nyeste OpenVPN 2.x kildekode. Dette betyder, at det tilbyder følgende nøglefunktioner:

  • Åben kilde
  • DNS-lækagebeskyttelse (DNS-lækager) - både Internet Protocol version 4 (IPv4) og Internet Protocol version 6 (IPv6)
  • Fuld IPv6-routing
  • Web Realtidskommunikation (WebRTC) lækagebeskyttelse
  • Bruger den mest opdaterede version af OpenVPN (og derfor den mest sikre)
  • Kan konfigureres til at fungere som en kill switch

Sådan bruges OpenVPN til Android

Brug af OpenVPN til Android er ikke svært, men behovet for at importere tredjeparts OpenVPN-konfigurationsfiler gør opsætningen lidt mere involveret end med forudkonfigurerede brugerdefinerede VPN-apps.

1. Download OpenVPN-konfigurationsfilerne fra din VPN-udbyders websted. Pak dem ud (hvis nødvendigt) og overfør til en mappe på din Android-enhed via USB. Alternativt kan du downloade dem direkte til din Android-enhed og pakke dem ud med en app som ZArchiver.

2. Download, installer og kør OpenVPN til Android (hvis du ikke allerede har gjort det). Tryk på + -ikonet øverst til højre på skærmen for at tilføje profil. Giv profilen et passende navn, og tryk derefter på "Import."

AirVPN-profil

3. Naviger til den mappe, hvor du har gemt den eller de ikke-zipede OpenVPN konfigurationsfil (er), og vælg en server (.ovpn-fil). Når det er importeret, skal du trykke på ikonet ✔ for at fortsætte.

konvertere config-fil

Mange udbydere inkluderer alle nødvendige nøgler og kontooplysninger i tilpassede .ovpn-filer, så ingen yderligere konfiguration er nødvendig. Andre kan kræve, at du indtaster dine kontooplysninger og andre detaljer. Se din udbyders dokumentation for specifikke instruktioner.

4. Når det er gjort, ser du servernavnet under fanen Profiler. For at starte VPN skal du bare røre ved den. Du kan importere .ovpn-filer til så mange servere, som du vil, og de vises her.

OpenVPN-profilvisning

Et temmelig nattligt sæt af grafer giver dig mulighed for at overvåge din VPN-båndbreddebrug.

openvpn båndbredde pr. minut log

Sådan aktiveres IPV6-routing på OpenVPN til Android

Du kan forhindre IPv6 DNS-lækager ved at fortælle OpenVPN for Android om at rute al IPv6-trafik korrekt over VPN. For at sikre, at dette er aktiveret:

1. Rediger den specifikke VPN-forbindelse under fanen "Profiler".

rediger enhedsindstilling

2. Sørg for, at IPv6 -> Brug standardrute er markeret. Mens du er her, skal du også kontrollere, at IPv4-lækagesikring er aktiveret (det skal være som standard).

vælg IPV4 eller IPV6

Aktivér en kill-switch på Android

Sådan konfigureres OpenVPN for Android til at fungere som en driftsafbryder:

1. Rediger den specifikke VPN-forbindelse under fanen "Profiler" (se ovenfor).

2. Gå til fanen "Avanceret", og marker "Persistent Tun" og indstil "Connection retries" til Ubegrænset.

OpenVPN-indstillinger

Ta-da! Du har nu en OpenVPN kill-switch til Android.

Opdatering: Android

Nougat 7+ inkluderer en indbygget kill-switch, der fungerer med enhver VPN. Dette inkluderer OpenVPN til Android. Denne indbyggede kill-switch er næsten helt sikkert mere robust end den vedvarende TUN-metode, der er beskrevet ovenfor, så hvis du har en nyere Android-enhed, anbefaler vi at bruge denne i stedet. Se her for hvordan.

OpenVPN Connect

Bortset fra brugerdefinerede VPN-apps er OpenVPN til Android's vigtigste rival OpenVPN Connect. Ligesom OpenVPN til Android er dette en generisk OpenVPN-klient, der kan bruge almindelige OpenVPN-konfigurationsfiler til at oprette forbindelse til enhver VPN-service, der understøtter OpenVPN.

OpenVPN Connect er den "officielle" klient fra OpenVPN Inc. og er designet til at være meget brugervenligt for den afslappede VPN-bruger uden tekniske færdigheder. Det er derfor mindre fuldt udstyret end OpenVPN til Android, der er rettet mod mere avancerede brugere.

En anden vigtig forskel er, at OpenVPN til Android er open source, mens den officielle OpenVPN Connect-app ikke er det. Af denne grund betragtes OpenVPN til Android som værende den "semi-officielle" app af mange i open source OpenVPN community.

Konklusion

Det kan virke lidt modsætningsfuldt, men med fuld IPv6-routing, brugsdiagrammer for båndbredde og muligheden for at konfigurere som en kill switch er OpenVPN til Android mere fuldt udstyret end næsten enhver brugerdefineret Android VPN-app, som jeg endnu har gennemgået. Det er også mere fuldt udstyret end dets desktop-ækvivalenter.

Tilføj det faktum, at OpenVPN til Android er open source og altid bruger den nyeste version af OpenVPN, og vi har en overbevisende sag til at foretrække den frem for brugerdefinerede Android VPN-apps.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me