En guide til å sette opp KeePass Password Manager

I denne opplæringen tar vi en steg-for-trinn titt på hvordan du konfigurerer KeePass 2.x. Vennligst sjekk vår fullstendige KeePass-gjennomgang for å finne ut mer om denne populære passordbehandleren med åpen kildekode som sikrer passordene dine ved hjelp av sterk end-to-end-kryptering.

KeePass er et Windows-bare program, men krysskompatible porter er tilgjengelige for macOS, Linux, Android og iOS. Denne opplæringen dekker KeePass selv, stasjonære porter som KeePassXC for Windows, macOS og Linux, fungerer på en veldig lignende måte.

Vi kan se på KeePassXC mer detaljert i en fremtidig artikkel, og Android-brukere kan sjekke ut vår KeePass2Android-anmeldelse.

Slik konfigurerer du KeePass passordbehandling

1. Last ned, installer og kjør den nyeste versjonen av KeePass 2.x. KeePass1.x eksisterer nå bare av bakoverkompatibilitetsårsaker. Mange virksomheter krever for eksempel denne bakoverkompatibiliteten, men det er ingen grunn til at nye brukere velger det.

2. Gå til File -> Ny ... (eller klikk på ikonet i hovedvinduets oppgavelinje), klikk og velg et sted for den nye .kdbx-filen.

Denne .kdbx-filen er den krypterte beholderen som inneholder lagrede passord. Fordi den er i seg selv kryptert sikkert, kan du lagre den hvor som helst. Hvis du planlegger å synkronisere passord på tvers av enheter, kan du like gjerne lagre det i en skylagringsmappe nå.

3. Lag et hovedpassord. Eller enda bedre, en mestre passord (en setning som består av et antall ord atskilt med mellomrom).

Dette hovedpassordet beskytter alle andre passord og bør være det eneste passordet du noen gang trenger å huske igjen! Derfor må den være sterk, men også en som du ikke vil glemme. KeePass tilbyr en hendig estimert kvalitetslinje for å oppmuntre deg til å velge et sterkt hovedpassord.

Hvis du glemmer det, er det spill som angår tilgang til lagrede passord. Hvis du trenger en sikkerhetskopi, kan du skrive passordet ned på litt papir og lagre det offline et sted trygt.

Hvis du er fornøyd med å bruke bare et hovedpassord for å sikre .kbdx-filen, klikker du OK. For ekstra 2FA-sikkerhet, merk av i ruten Vis alternativer for ekspert.

I tillegg til et passord, kan du binde en nøkkelfil og / eller Windows-brukerkontoen til den sammensatte hovednøkkelen.

Vi skal lage en nøkkelfil, men vil ikke binde .kbdx-filen til en Windows-brukerkonto fordi vi vil ha tilgang til KeePass-databasen fra enheter som ikke er fra Windows..

Følg instruksjonene hvis du oppretter en nøkkelfil. Når du er ferdig, trykker du OK. Husk å lagre denne nøkkelfilen et sted trygt uten nett. For å bruke KeePass-databasen på andre enheter, må nøkkelfilen være til stede, men aldri overføre den online. Du kan overføre frakoblet ved hjelp av minnekort, USB-pinner, USB-kabler og lignende.

4. Du kan titte med databaseinnstillingene hvis du vil, eller bare trykke OK for å gå med standardverdiene.

Du får muligheten til å skrive ut viktige databasedetaljer (fyll ut passordet for hånd). Hvis du gjør dette, må du lagre utskriften et sted trygt uten nett.

5. Dobbeltklikk på den nye .kbdx-databasefilen for å åpne den. Skriv inn passordet ditt og (hvis brukt) banen til der den tilhørende nøkkelfilen er lagret. Hvis du spesifiserte en Windows-brukerkonto da du opprettet databasen, må du være logget på den for å åpne filen.

KeePass husker nylig åpnede databaser, noe som gjør denne prosessen ganske smertefri i den daglige bruken.

6 (valgfritt). Gå til File -> Importer ... for å importere passord fra en annen passordbehandling. KeePass støtter filer som er eksportert fra de mest populære passordbehandlere, Firefox og Chrome.

KeePass-databasen din er nå klar til bruk! Du kan administrere passord og klippe ut og lime dem hvor du vil. Men for å få det beste fra KeePass, vil du virkelig implementere nettleserintegrasjon ...

Nettleserintegrasjon

Nettleserintegrasjon oppnås ved hjelp av en kombinasjon av plugins + nettlesertillegg. Andre eksisterer, men vi anbefaler KeePassHTTP-kontakt.

1. Last ned KeePassHttp-pluginen og kopier den til KeePass-installasjonsmappen (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 som standard).

2. Installer KeePassHTTP-Connector nettlesertillegg for Firefox og / eller Chrome.

Venstreklikk på hvilket som helst brukernavn eller passordfelt på websidene for KeePassHTTP-Connector for å automatisk fylle detaljene fra din åpne KeePass-database. Alternativt kan du høyreklikke for flere alternativer.

Hvis du ikke er fornøyd med KeePass, hvorfor ikke sjekke ut noen alternative passordbehandlere?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me