En guide til å sette opp OpenVPN på Android Mobile og nettbrett

Hva er OpenVPN?

OpenVPN for Android av Arne Schwabe er en app som bruker alle standard OpenVPN-konfigurasjonsfiler for å la Android-brukere koble seg til enhver VPN-tjeneste som støtter OpenVPN-protokollen. Vel ... ikke bare er OpenVPN på Android åpen kildekode, men det er faktisk mer fullt utstyrt enn de fleste tilpassede VPN Android-apper ...


OpenVPN for Android er gratis og åpen kildekode-programvare (FOSS), så det er gratis i enhver forstand av ordet. Vær imidlertid oppmerksom på at for å bruke den, må du enten abonnere på en kommersiell VPN-tjeneste eller konfigurere din egen private OpenVPN-server. Hvis du ikke kan eller ikke vil bruke Google Play Store, kan OpenVPN for Android i stedet lastes ned som en .apk-fil eller installeres fra F-Droid.

OpenVPN for Android-funksjoner

OpenVPN for Android er basert på samfunnsversjonen av OpenVPN og bruker den nyeste OpenVPN 2.x kildekoden. Dette betyr at den tilbyr følgende viktige funksjoner:

  • Åpen kilde
  • DNS-lekkasjebeskyttelse (DNS) - både Internet Protocol versjon 4 (IPv4) og Internet Protocol versjon 6 (IPv6)
  • Full IPv6-ruting
  • Web RealTC-lekkasjebeskyttelse (WebRTC)
  • Bruker den mest oppdaterte versjonen av OpenVPN (og derfor den mest sikre)
  • Kan konfigureres til å fungere som en kill switch

Hvordan bruke OpenVPN for Android

Å bruke OpenVPN for Android er ikke vanskelig, men behovet for å importere tredjeparts OpenVPN-konfigurasjonsfiler gjør at installasjonen blir litt mer involvert enn med forhåndskonfigurerte tilpassede VPN-apper.

1. Last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene fra VPN-leverandørens nettsted. Pakk ut dem (om nødvendig) og overfør til en mappe på Android-enheten din via USB. Last ned dem direkte til din Android-enhet og pakke dem ut med en app som ZArchiver.

2. Last ned, installer og kjør OpenVPN for Android (hvis du ikke allerede har gjort det). Trykk på + -ikonet øverst til høyre på skjermen for å legge til profil. Gi profilen et passende navn, og trykk deretter på "Import."

AirVPN-profil

3. Naviger til mappen der du lagret den unzipped OpenVPN-konfigurasjonsfilen (e), og velg en server (.ovpn-fil). Når du er importert, trykker du på ikonet ✔ for å fortsette.

konvertere konfigurasjonsfil

Mange leverandører inkluderer all nødvendig nøkler og kontoinformasjon i tilpassede .ovpn-filer, så ingen ytterligere konfigurasjon er nødvendig. Andre kan kreve at du oppgir kontoinformasjon og andre detaljer. Se leverandørens dokumentasjon for spesifikke instruksjoner.

4. Når du er ferdig, ser du servernavnet under Profiler-fanen. For å starte VPN er det bare å berøre den. Du kan importere .ovpn-filer for så mange servere du vil, og de vil vises her.

OpenVPN-profilvisning

Et ganske nattlig sett med grafer lar deg overvåke bruken av VPN-båndbredde.

openvpn båndbredde per minutt logg

Hvordan aktivere IPV6-ruting på OpenVPN for Android

Du kan forhindre IPv6 DNS-lekkasjer ved å fortelle OpenVPN for Android om å rute all IPv6-trafikk riktig over VPN. For å sikre at dette er aktivert:

1. Rediger den spesifikke VPN-tilkoblingen i "Profiler" -fanen.

redigere enhetsinnstilling

2. Forsikre deg om at IPv6 -> Bruk standardrute er sjekket. Mens du er her, sjekk også at IPv4 lekkasjebeskyttelse er aktivert (det skal være som standard).

Velg IPV4 eller IPV6

Aktiver en slå-bryter på Android

Slik konfigurerer du OpenVPN for Android til å fungere som en kill switch:

1. Rediger den spesifikke VPN-tilkoblingen i "Profiler" -fanen (se over).

2. Gå til fanen “Avansert” og sjekk “Persistent Tun” og sett “Connection retries” til Unlimited.

OpenVPN-innstillinger

Ta-da! Du har nå en OpenVPN kill-bryter for Android.

Oppdatering: Android

Nougat 7+ inkluderer en innebygd kill switch som fungerer med hvilken som helst VPN. Dette inkluderer OpenVPN for Android. Denne innebygde kill-bryteren er nesten helt sikkert mer robust enn den vedvarende TUN-metoden som er beskrevet ovenfor, så hvis du har en nyere Android-enhet anbefaler vi å bruke denne i stedet. Se her for hvordan.

OpenVPN Connect

Annet enn tilpassede VPN-apper, er OpenVPN for Android viktigste rival OpenVPN Connect. I likhet med OpenVPN for Android, er dette en generisk OpenVPN-klient som kan bruke vanlige OpenVPN-konfigurasjonsfiler for å koble seg til alle VPN-tjenester som støtter OpenVPN.

OpenVPN Connect er den "offisielle" klienten fra OpenVPN Inc. og er designet for å være veldig brukervennlig for den tilfeldige VPN-brukeren uten tekniske ferdigheter. Den er derfor mindre fullt utstyrt enn OpenVPN for Android, som er rettet mot mer avanserte brukere.

En annen viktig forskjell er at OpenVPN for Android er åpen kildekode mens den offisielle OpenVPN Connect-appen ikke er det. Av denne grunn blir OpenVPN for Android ansett å være den "semi-offisielle" appen av mange i open source OpenVPN-samfunnet.

Konklusjon

Det kan virke litt mot intuitivt, men med full IPv6-ruting, grafikk for båndbreddebruk, og muligheten til å konfigurere som en kill switch, er OpenVPN for Android mer fullt utstyrt enn nesten hvilken som helst tilpasset Android VPN-app jeg ennå har vurdert. Det er også mer fullt utstyrt enn desktop-ekvivalenter.

Legg til det faktum at OpenVPN for Android er åpen kildekode og alltid bruker den nyeste versjonen av OpenVPN, og vi har en overbevisende sak for å foretrekke den fremfor tilpassede Android VPN-apper.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me