En titt på Dark Side of the Darknet

Internets underdel - känd som Darknet eller Blacknet - är en del av internet som inte listas av konventionella sökmotorer. Du kan komma åt den mörka webben anonymt. Människor är alltså fria att bedriva kriminella handlingar med en relativt liten chans att bli fångade. Resultatet är att Darknet är en plats där olagliga droger och tjänster - och mycket värre - kan hittas.darknet


Hur fungerar Darknet?

Mörka webbplatser finns på darknets: överläggningsnätverk som du bara kan komma åt med specifik programvara som Tor. I själva verket är Darknet bara en liten del av Deepweb - en mycket större och mestadels oskadlig mängd internetinnehåll som inte indexeras av sökmotorer..

Samma personer har tillgång till Deepweb för att utnyttja den anonymitet som Tor tillhandahåller. Tor, som också kallas lökrutern, låter dig dölja din verkliga plats på ett sätt som ger anonymitet och integritet. Så snart du ansluter till Tor, tunnelas dina webbdata automatiskt genom ett antal "utgångsnoder" (slumpmässiga datorer runt om i världen).

tor

Hur Tor fungerar gör det nästan omöjligt att säga vem eller var en internetanvändare är. Kryptering som tillhandahålls av Tor håller också data säkra från nyfikna ögon. Detta gör Tor användbar för människor som lever i farliga politiska regimer, för journalister eller för andra utsatta grupper som kräver integritet.

Trots att de har legitima användningar innebär dock anonymiteten som tillhandahålls av programvara som Tor att Darknet skapar en perfekt miljö för brottslighet att frodas. Av denna anledning är Darknet inte en plats för svag hjärta.

Vi uppmanar verkligen alla människor att vara försiktiga om de någonsin bestämmer sig för att få tillgång till Dark Web. Du kan stöta på innehåll som är missbrukande, störande, kriminellt och helt enkelt otäckt.

Silk Road och dess efterföljare

Den kända delen av Dark Web var kanske Silk Road. Silk Road var den ursprungliga Deepweb-marknaden - motsvarande eBay för brottslingar. På Silk Road brukade folk köpa och sälja olagliga produkter som droger, vapen, skadlig kod och olagliga tjänster (som att anställa en hitman).bitcoin

Webbplatsen skapades av "Dread Pirate Roberts", pseudonymen till Ross Ulbricht. Ulbricht blev rik från Silk Road. På sin höjd gjorde det honom cirka 20 000 dollar per dag i Bitcoin-provisioner. Det tros att han hade samlat en rikedom på cirka 4 miljoner dollar när han fångades av FBI 2015.

alphabay

Pågående problem

Trots Silk Roads ultimata misslyckande och Ulbrichts fängelse, fortsätter Dark Web att vara ett arv av kriminella marknadsplatser. Nyligen stängdes ytterligare två berömda marknadsplatser - Alphabay och Hansa.

Myndigheternas försök att slå ner på dessa illegala marknadsplatser är dock till stor del förgäves. Fler webbplatser dyker snabbt upp för att fylla det vakuum som skapas av förlust av andra, och konsumenter och leverantörer flyttar helt enkelt över och ställer in butik som säljer sina olagliga varor någon annanstans.

Just nu är Dream Market, Silk Road 3, Crypto Market och Ramp överst i livsmedelskedjan. Men som ni ser finns det bokstavligen dussintals av dessa typer av olagliga Darknet-butiker. Den olagliga infrastrukturen möjliggörs genom användning av decentraliserad cryptocururrency (och blockchain-teknik).

Bitcoin, den mest kända av dessa valutor, används oftast av konsumenter för att betala för sina Deepweb-köp. Detta gör att de kan göra inköp utan att behöva använda sitt riktiga namn, bank, kreditkort eller PayPal.

Darknets framtid

Darknet är en mystisk och omtänksam plats. För polisen är det en plåga. Det verkar dock som om kryptokursvalutor är här för att stanna. Dessutom betyder det att Deep Web faktiskt existerar att det inte kan stängas av.

För illegala marknadsutvecklare är Ulbrichts exempel (han fångades för att han inte följde sina egna viktiga säkerhetsprotokoll) en ständig påminnelse för att se till att man tar största möjliga omsorg. Detta innebär att slip-ups är mindre troliga, vilket gör det svårare att fånga brottslingar som använder Deep Web.darknets framtid

Med detta sagt har Europol, FBI - och olika andra underrättelsebyråer - bevisat att trots anonymiteten som Tor och Darknet tillhandahåller, med tillräckligt hårt arbete är det möjligt att stänga olagliga marknadsplatser och skicka sina ledare till fängelse.

Myndigheterna fångar vanligtvis brottslingar genom att ha tålamod och vänta på att dessa ledare ska göra misstag. Men vid något tillfälle måste kriminella utbetala sina Bitcoins för FIAT-valutor. Det är vid denna tidpunkt som myndigheterna kan få en viktig ledning.

När det gäller Tor är tekniken för tillfället säker. Det är emellertid möjligt att regeringens underrättelsebyråer som NSA och GCHQ en dag kan hitta ett sätt att bryta systemet öppet.

Om det någonsin hänt skulle många människor utan tvekan komma i allvarliga problem. Men den onoterade delen av internet (Deep Web) skulle fortfarande vara där, och det skulle antagligen bara vara en tidsfråga innan någon nyare version av Tor skulle dyka upp.

FBI-direktör Andrew Mccabe tenderar att enas om att olaglig handel kommer att fortsätta fungera, trots tillfälliga nedläggningar av Darknet-marknaden:

”Våra kritiker säger att vi stänger av en webbplats en annan webbplats dyker upp. Och de kan ha rätt. Men det är kriminellt arbete. Det försvinner aldrig, du måste ständigt hålla fast vid det och du måste använda alla verktyg i din verktygslåda. "

Åsikter är författarens egna.

Titelbild kredit: J0hnTV / Shutterstock.com

Bildkrediter: Adrian Today / Shutterstock.com, Shutter_M / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me